Cum de a determina sexul unui pește betta

Peștele Betta sunt cunoscuți ca peștii de luptă. Frecvent vândute în recipiente individuale, ați putea crede că toate peștii Betta au același aspect general și demultor. Indiferent de ceea ce vedeți la magazinele de animale de companie, peștele Betta de sex masculin și de sex feminin sunt destul de diferite. Diferențele subtile în ceea ce privește aspectul și comportamentul lor vă pot ajuta să vă diferențieți sexul. Cunoașterea sexului unui pește Betta este esențială atunci când decideți dacă și când să reproduceți o pereche de pește betta.

Pași

Metoda 1 din 2:
Sexarea unei betta prin aspect
  1. Imaginea intitulată Determinați sexul unui pas de pește betta 1
1. Așteptați până când caracteristicile încep să se dezvolte cu vârsta. Bărbați de sex masculin și de sex feminin va arăta foarte asemănător când tinerii. Acest lucru se datorează faptului că organismul lor nu sa dezvoltat încă până la punctul în care se manifestă caracteristicile sexuale. Înainte de a face sexul dvs. Betta, așteptați până când puteți vedea caracteristici masculine evidente sau așteptați aproximativ două luni.
  • Imaginea intitulată determină sexul unui pas de pește betta 2
    2. Observați dimensiunea și forma aripilor lor. Peștele Betta de sex masculin va avea, în general, dorsali lungi (sus), ventral (fund) și aripioare caudale (coadă). Adesea de 2-3 + ori înălțimea corpului. Aripile dorsale și caudale vor apărea adesea datorită lungimii lor. Femeia Betta pește va avea de obicei aripioare mai scurte, atâta timp cât Betta este înaltă sau mai scurtă. Cu toate acestea, Plakat Betta pește au aripioare scurte, deci nu presupune imediat că betta dvs. este o femeie doar din cauza aripioarelor mai scurte. Finul de ventral al Femei Betta se poate asemăna adesea cu un pieptene de păr. Există pește de sex feminin de lungă durată care sunt vândute de crescători.
  • Aripile scurte pot indica sexul feminin, dar această caracteristică ar trebui combinată cu alte dovezi înainte ca sexul să fie concludent.
  • Imaginea intitulată Determinați sexul unui pas de pește betta 3
    3. Rețineți culorile lui.Masculii au de obicei culori strălucitoare. Femelele nu fac de obicei. Femelele din Petstore tind să aibă culori supuse sau plictisitoare, în special în organism. Cu toate acestea, puteți găsi pește de sex feminin colorat de la crescători. Femeile de pește Betta nu sunt întotdeauna plictisitoare. Culoarea strălucitoare, îndrăzneață în corp și aripioare este o bună indicație a unui Betta de sex masculin.
  • Culorile se pot schimba în funcție de nivelul de stres al peștelui. Femeile Bettas vor fi mai colorate atunci când sunt stresate decât femelele fără stresate.
  • Imaginea intitulată Determinați sexul unui pas de pește Betta 4
    4. Căutați fața de ouă. Femeile Bettas va avea un mic spot alb (tubul ovipositor) pe partea inferioară a acestora. Acest loc va fi asemănător cu un bob de sare. Acesta este situat între marginea apropiată a finului ventral în apropierea capului Betta. Barbat Bettas poate dezvolta un punct de ou fals, astfel încât utilizarea unui loc de ou pentru a confirma sexul nu este cel mai precis mod.
  • Găsirea acestui loc poate fi dificilă cu femeile mai tinere ale căror organe sexuale nu s-au dezvoltat pe deplin. Ca peștii vârstele și devine mai mare, tubul ovipositor va deveni mai mare și mai ușor de văzut.
  • Dacă aveți probleme la vizualizarea locației locului, luați în considerare hrănirea sau pregătirea pentru a vă hrăni peștele. El sau ea se va mișca probabil în partea de sus și unghiul însuși, astfel încât să puteți vedea mai ușor locația.
  • Imaginea intitulată Determinați sexul unui pește Betta Pasul 5
    5. Comparați formele corpului lor. Peștele de sex masculin și de sex feminin au diferențe subtile în forma corpului. Bărbații tind să fie lungi și subțiri. Femelele tind să fie mai scurte și mai groase. Aceasta este o diferență subtilă. Veți dori, probabil, să vă familiarizați cu Evident Basculy Betta pește pentru a utiliza această metodă pentru sexul Bettas. Femeia Bettas aproape arata ca masculi stubby cand este comparat forma corpului.
  • Imaginea intitulată Determinați sexul unui pește Betta Pasul 6
    6. Puneți o oglindă lângă sau în rezervor. Bettas se va aprinde la alți bărbați. Atât peștele de sex masculin, cât și de sex feminin au tendințe agresive. Cu toate acestea, bărbatul sunt de obicei mai susceptibili de a se angaja în comportamente agresive. Când plasați o oglindă lângă sau în rezervorul Betta, Betta va vedea o altă betta. Bărbații se vor întinde sau își vor aprinde branhii pentru a arăta dominația. Ei pot încerca chiar să atace oglinda.
  • Femeile Bettas va face uneori să-i arate și dominanța. Cu toate acestea, ei fac acest lucru cu o mai mică determinare. Bărbații tind să devină obsedați de faptul că un alt bărbat este aproape de ei.
  • Nu lăsați oglinda în rezervor pentru perioade lungi de timp. În timp ce văzând afișajul agresiv al lui Betta Betta este distractiv, acest lucru vă poate stresa de Betta până la punctul în care îi afectează sănătatea. Firmele Betta Betta, în special, pot începe să se scurteze pur și simplu datorită experienței unor perioade lungi de stres ridicat.
  • Metoda 2 din 2:
    Sexarea unui Betta prin comportament
    1. Imaginea intitulată Determinați sexul unui pas de pește Betta 7
    1. Luați în considerare metoda de cumpărare. Cum ați cumpărat-o Betta vă poate spune puțin despre sexul său. Batel Bettas sunt de obicei vânduți exclusiv în tipic "magazin de animale" Din cauza culorilor lor luminoase și a aripioarelor mari. Acestea sunt de obicei trăsături de sex masculin, și, în consecință, majoritatea magazinelor de animale de companie vinde și stocuri doar Bettas de sex masculin. Femeile Bettas sunt de obicei vândute de entuziaștii de acvariu sau de magazinele de acvariu de vârf.
    • Multe personal de companie de companie sunt mai cunoscute despre animalele de companie decât tine. Cu toate acestea, cunoștințele lor de experți pot fi limitate de propriile interese pentru animale de companie. Atunci când consultați un lucrător de personal al magazinului de animale de companie despre sexul unei betta, luați în considerare întrebarea dacă au creat vreodată personal Bettas sau dacă trebuie să se uite la etichetă înainte de a vă spune dacă o betta este bărbat sau femeie. Când aveți îndoieli, presupuneți că peștele este bărbat.
  • Imaginea intitulată Determinați sexul unui pas de pește Betta 8
    2. Căutați cuiburi de bule. Când bărbații sunt gata să se împerechească, ele creează de obicei bule pe suprafața apei. Ele creează sute sau mii de bule mici care grupează împreună. Acest lucru este în pregătirea pentru tinzând ouă fertilizate. Barbat Bettas tind de obicei să fie îngrijitorii primari pentru descendenții lor. Notă, femeile Bettas au fost cunoscute pentru a construi cuiburi de bule, de asemenea.
  • Imaginea intitulată Determinați sexul unui pas de pește Betta 9
    3. Verificați galerul Betta pentru o barbă. Atât peștele de sex masculin, cât și de sex feminin au o membrană sub branhii lor, care este o culoare diferită de corpul lor. De obicei, barba este maro sau negru în colorare. Bărbații tind să aibă barbe mai mari decât femelele. Poți să poți vedea doar barba de sex feminin când branhii ei sunt închise dacă arăți destul de greu. Bărbații tind să fie mai evident chiar și atunci când branhii sunt deschise.
  • sfaturi

    Frecvența sexuală a lui Bettas este o abilitate care se dezvoltă cu practica.Crediții cu experiență pot observa uneori Bettas Bettas atunci când sunt la fel de mici ca ¾" lung!
  • Când aveți îndoieli, încercați să găsiți un expert local de pește Betta la magazinul dvs. local de pește. Căutați un magazin care este specializat în vânzarea numai a peștelui de acvariu, mai degrabă decât un magazin mai mare.
  • Dacă determinați sexul unui adult Betta, privirea la dimensiunea lor poate fi primele sfaturi utile. Femelele sunt de obicei mai mici în dimensiunea corpului decât bărbații. Acest sfat este valabil pentru adulți, deoarece Bettas de sex masculin / femeie este de aceeași dimensiune și greu de sex.
  • Dacă alegeți să puneți o oglindă în fața Betta dvs. pentru a promova arderea, nu lăsați oglinda acolo pentru o perioadă lungă de timp. Ar putea să vă sublinieze betta de prezența "o altă betta" în rezervor.
  • Avertizări

    În timp ce femelele Bettas pot fi păstrate împreună În condițiile corecte, bărbații nu ar trebui să fie păstrați împreună.Bărbații și femelele nu ar trebui păstrate împreună cu excepția perioadelor scurte de reproducere.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar