Cum să ai grijă de bunicii tăi

Îngrijirea pentru bunicii tăi înseamnă a fi iubitoare și dându-le spre ei. Găsiți modalități de a fi de ajutor, cum ar fi ajutarea la domiciliu sau cu proiecte. Tratați-vă bunicii cu respect și demnitate. Petrecerea timpului cu ei vă poate ajuta să învățați despre viața și experiențele lor. Fiți răbdători și amabili față de ei, chiar și atunci când vă frustrează sau vă supărați. Amintiți-vă, bunicii tăi sunt mai în vârstă și nu pot avea la fel de mult ca și energia, așa că oferta de a fi acolo și de a le îngriji.

Pași

Partea 1 din 3:
Asistarea în jurul casei
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru bunicii dvs. Pasul 1
1. Oferta de a ajuta. Întrebați cum vă puteți ajuta. Dacă se luptă să facă ceva, să intre și să ofere să preia. Chiar dacă bunicii dvs. nu vă întreb, luați inițiativa de a vă oferi ajutorul. Puteți să întrebați chiar părinților dvs. dacă există ceva ce puteți face pentru a vă ajuta.
  • Bunicii tăi ar putea fi bucuroși să vă ajute de la dvs. și să vă învăț ceva în schimb. S-ar putea să joace un joc cu dvs. sau să vă ajute după școală.
  • Întrebați: "Ce pot face pentru a vă ajuta?"
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru bunicii dvs. Pasul 2
    2. Ajutor cu treburile zilnice. Mulți bunici se luptă cu mobilitatea și ar putea avea nevoie de ajutor în jurul casei. Sarcinile pot fi dificile sau imposibil de efectuat pe cont propriu. Ajutați prin oferirea de a face feluri de mâncare, mop sau spălătorie. Acest lucru îi poate ajuta să se simtă mai confortabil și mai puțin îngrijorați de a face lucrurile.
  • Vedeți unde puteți fi de ajutor și vă aflați dacă vedeți o nevoie.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru bunicii dvs. Pasul 3
    3. Asistență cu proiectele. Dacă bunicii dvs. lucrează la un proiect mare (cum ar fi pictura sau formarea casei câinelui), oferiți-vă să ajutați. De exemplu, dacă își impermeați puntea, dedicați un weekend pentru a le ajuta. Fiți dispuși să renunțați la timp pentru a le ajuta cu proiecte mai mari pe care le pot lupta pentru a fi complete pe cont propriu.
  • Acestea pot fi mari oportunități de a petrece timp împreună și de a vorbi mai mult.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru bunicii dvs. Pasul 4
    4. Rulează comisioane. Poate că bunicii dvs. au nevoie de ajutor pentru completarea de prescripții, să obțină alimente sau să meargă la bancă. Comandele de funcționare pot fi utile, mai ales dacă bunicii dvs. nu conduc sau nu au dificultăți de mers pe jos. Găsiți căile pe care le puteți contribui.
  • Dacă nu conduceți încă, mergeți cu părinții dvs. cu privire la comisioanele pentru bunicii dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Interacționând cu bunicii tăi
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru bunicii dvs. Pasul 5
    1. Fi politicos. Arată respectul și fii politicos pentru bunicii tăi. Chiar dacă pun aceleași întrebări despre și peste sau lupta pentru a auzi ceea ce spui, arătați-vă îngrijirea în modul în care interacționați. Răspundeți într-un ton calm atunci când vă pun întrebări sau aveți nevoie de ceva. Dacă vorbesc, ascultați cu răbdare fără să le întrerupeți. Acest lucru arată că prețuiți-le și respectați-le.
    • Luați o pauză dacă vă simțiți frustrați. Reveniți în câteva minute după ce ați răcit.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru bunicii dvs. Pasul 6
    2. Petrece timp cu ei. Una dintre cele mai mari modalități de a arăta îngrijire este prin petrecerea timpului împreună.Petreceți timpul să le cunoașteți. Urmăriți un spectacol preferat de televiziune, faceți o plimbare în parc împreună în fiecare săptămână sau întâlniți în fiecare săptămână pentru cină. Să-i învețe un joc, apoi să-i înveți pe care-i cunoști.
  • Au ceva special pe care îl faceți împreună. De exemplu, faceți o plimbare în parc în fiecare săptămână sau mergeți la înghețată împreună.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru bunicii dvs. Pasul 7
    3. Întrebați despre viața lor. Adresați-vă bunicilor despre amintirile și poveștile lor din viața lor. Cunoașteți istoria familiei. Întrebați despre viața lor și întrebați ce a fost ca și cum ați avea părintele ca și copilul lor.
  • Luați în considerare desenul A arbore genealogic și faceți-o cu bunicii voștri.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru bunicii dvs. Pasul 8
    4. Cere un sfat. Bunicii sunt unii dintre cei mai buni oameni care vor merge la sfaturi. Ei au trăit mult mai mult decât aveți și ați avut o mulțime de experiențe, atât bine cât și rele, pentru a vă împărtăși cu dvs. Dacă aveți ceva ce vă cântărește în mintea voastră, adu-l la un bunic pentru a discuta. Nu numai că vă va oferi o nouă perspectivă, va face și bunicii dvs. să se simtă apreciați și apreciați.
  • Întrebați sfaturile despre lucruri cum ar fi să mergeți la colegiu, dating, căsătorie și copii. Dacă vrei oa doua opinie, du-te la un bunic.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru bunicii dvs. Pasul 9
    5. Fii vesel. Unele zile pot fi mai greu decât altele, dar amintiți-vă că faceți ceva pentru cineva pe care îl iubiți. Dacă bunicul tău cere o mulțime de ajutor, gândiți-vă la ceea ce sunteți dispus și capabil să faceți, atunci faceți-o cu o atitudine pozitivă.
  • Mai ales dacă bunicii dvs. se simt singuri, faceți un efort de a fi sociabil și fericit în jurul lor.
  • Partea 3 din 3:
    Fiind grijuliu
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru bunicii dvs. Pasul 10
    1. Dați cadouri. Dați-le cadouri grijulii care arată că vă pasă de ei și vă gândiți la ei. Un cadou poate fi un lucru, ca un ceas sau un telefon mobil sau o experiență, cum ar fi să vedeți un film împreună sau să mergeți undeva frumos să vă bucurați de natură. Gândiți-vă la ceea ce bunicii dvs. ar putea aprecia, apoi faceți un gest bun.
    • Amintiți-vă zilele de naștere ale bunicilor și altor zile speciale și oferiți cadouri pentru a sărbători.
    • Puteți cere părinților dvs. pentru a vă ajuta să alegeți un cadou.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru bunicii dvs. Pasul 11
    2. Invitați-i la evenimente. Bunicii iubesc să se simtă mândri de nepoții lor. Invitați-vă bunicii la jocurile sportive, concerte, piese, recitaluri, petreceri de ziua de naștere, absolviri și alte evenimente. Ei probabil se vor bucura de faptul că sunt incluși și se simt ca o parte din viața voastră.
  • Au un loc special pentru ca ei să stea dacă se luptă cu mobilitatea. Acest lucru poate fi, de asemenea, un loc de onoare pentru bunicii dvs., cum ar fi așezarea lângă tine la petrecerea de ziua de naștere.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru bunicii dvs. Pasul 12
    3. Urmăriți sănătatea lor. Consultați-vă cu bunicii dvs. cu privire la modul în care fac cu sănătatea lor. Întrebați dacă participă la întâlniri regulate, obținerea medicamentelor de care au nevoie și se descurcă bine. Întrebați dacă au cineva să sune atunci când sunt bolnavi sau au nevoie de asistență medicală. Dacă au nevoie de ajutor pentru a ajunge la numiri sau gestionarea medicamentelor, oferta de a le ajuta.
  • Deoarece sănătatea poate scădea cu vârsta înaintată, faceți un efort de a verifica bunicii dvs. și asigurați-vă că fac bine.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar