Cum să sărbătoriți ziua internațională a femeilor

Ziua Internațională a Femeii se încadrează pe 8 martie și este un simbol al luptelor pe care femeile din întreaga lume le-au suferit pentru a câștiga egalitatea și drepturile. Este, de asemenea, o reamintire a cât de departe este încă să mergem. Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să sărbătorim această zi importantă. Educați-vă prin învățarea mai mult despre femei și luptele lor din întreaga lume. Obțineți politică implicată prin donarea unei organizații pro-femei. Creșteți gradul de conștientizare a problemelor femeilor utilizând social media. Să vă sprijiniți femeilor din viața voastră. Lăsați-i să știe cât de mult înseamnă pentru tine.

Pași

Partea 1 din 4:
Educați-vă
  1. Imaginea intitulată sărbătoresc femeile internaționale
1. Aflați istoria Zilei Internaționale a Femeii. Ziua Internațională a Femeii sărbătorește realizările femeilor, precum și recunoașterea realizărilor lor și luptele pe care le-au trecut. A fost o parte din mișcările de muncă care au început la începutul anilor 1900 în America și Europa. Citiți istoria Zilei Internaționale a Femeii online pentru a înțelege scopul sărbătorii.
  • Prima zi internațională a femeii a fost sărbătorită în 1909 pentru a onora greva femeilor din anul 1908 din New York. Femeile protestează condițiile lor oribile de lucru.
  • Odată cu trecerea timpului, Ziua Internațională a Femeii a continuat să fie un vehicul de protest. În timpul primului război mondial, de exemplu, ziua a fost folosită pentru a protesta împotriva războiului.
  • În 1975, sărbătoarea a fost recunoscută de Națiunile Unite și continuă să fie sărbătorită astăzi.
  • Imagine intitulată Aflați ceva nou în fiecare zi Pasul 7
    2. Aflați despre realizările femeilor din întreaga lume. Femeile sunt adesea în mod obișnuit trecute cu vederea în istorie. Mergeți online sau opriți-vă de o bibliotecă locală pentru a citi istoria femeilor a căror contribuții istorice sunt lăsate din istorie.
  • De exemplu, uitați-vă la Rosalind Franklin. Studiul ei de ADN a fost esențial pentru Francis Crick, James Watson, Maurice Wilkins, dar a fost complet ignorat de Comitetul Premiului Nobel.
  • Au fost mulți conducători de sex feminin în întreaga istorie care nu sunt cunoscuți pe scară largă. Uită-te la Juana din Austria, care a servit ca un regent capabil între 1554-9 și care a rămas o figură cheie în instanța spaniolă.
  • Imaginea intitulată împiedică răspândirea Pinkeye Pasul 13
    3. Faceți o citire. Pentru a vă educa despre femeile istorice, opriți-vă de o bibliotecă sau o librărie și cumpărați câteva cărți. Citiți pe femeile din întreaga lume și de-a lungul istoriei care au făcut o diferență.
  • Citiți lucrările critice ale feminismului și teoriei, cum ar fi Al doilea sex de Simone de Beauvoir.
  • Citiți cărți despre femei din întreaga lume. Mona Eltahawy, de exemplu, este un scriitor care scrie despre femeile din Orientul Mijlociu.
  • Verifică De ce mă numesc un feminist, Editat byvictoria pepe. Aceasta este o colecție de eseuri de 25 de femei sub 30 de ani care își acoperă sentimentele despre problemele și feminismul femeilor.
  • Imagine intitulată Deschideți un restaurant Pasul 22
    4. Urmăriți filme informative. Există multe filme pe care le puteți urmări să vă educați despre femeile și istoria femeilor. Aveți o noapte de film cu prietenii dvs. și vizionați filme despre femei, în special femeile din alte țări sau culturi.
  • Pentru a afla despre problemele internaționale, vizionați filme, cum ar fi Femeile rebeli ale Siriei.
  • Pentru a afla despre femeile din forța de muncă internațională, ia în considerare vizionarea Cine se numără? Marilyn Waring pe sex, minciuni și economie globală.
  • Vedeți dacă există proiecții de film sau festivaluri în zona dvs. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a socializa cu alte femei și de a vă educa mai departe.
  • Imagine intitulată Aranjați opera de artă la domiciliu Pasul 2
    5. Du-te la muzeele locale. Verificați muzeele și instalațiile de artă din apropierea dvs. Multe muzee pot avea exponate speciale pentru Ziua Internațională a Femeii, care va lucra de către inginerii femeilor, scriitori, artiști și multe altele. Dacă muzeele nu au evenimente speciale, puteți participa pur și simplu la un muzeu din zona dvs. și puteți privi exponatele care se concentrează asupra femeilor.
  • Partea 2 din 4:
    Implicarea politicilor
    1. Imaginea intitulată sărbătoresc femeile internaționale
    1. Luați ziua liberă, dacă este posibil. Există un protest la nivel național în care femeile sunt încurajate să ia ziua liberă. Acest lucru poate evidenția efectul femeilor asupra economiei globale. Dacă sunteți în măsură să faceți acest lucru, luați în considerare să săriți lucrul în acea zi pentru a promova Ziua Internațională a Femeii.
    • Dacă nu puteți lua ziua liberă, evitați achiziționarea în Ziua Internațională a Femeii. Acest lucru poate afecta, de asemenea, economia.
  • Imaginea intitulată sărbătoresc femeile internaționale
    2. Donați la un adăpost local pentru femei. Puteți dona bani, îmbrăcăminte, mâncare sau timp. Ajutând un adăpost pentru femei locale vă ajută să vă reamintiți despre dificultățile pe care femeile continuă să le confruntăm, precum și să vă faceți parte pentru a ajuta la atenuarea unor astfel de lucruri.
  • Ați putea să-l transformați într-un eveniment cu prietenii dvs. Ia toată lumea pe care o știi pentru a vă ajuta să sărbători ziua, ajutând la un adăpost local pentru femei.
  • Imaginea intitulată sărbătoresc femeile internaționale
    3. Participa la un protest. Există multe proteste care au loc în Ziua Internațională a Femeii. Căutați un protest în zona dvs. pentru a vă arăta sprijinul pentru femei și contribuțiile acestora în lume. Puteți să vă uitați online pentru a găsi proteste sau pentru a cere organizațiilor politice locale, cum ar fi Liga locală a femeilor ale alegătorilor, dacă apar proteste.
  • Imaginea intitulată sărbătoresc femeile internaționale
    4. Căutați maratoni sau plimbări. Multe zone găzduiesc maratonii sau plimbări pentru a crește gradul de conștientizare sau bani. Vedeți dacă există o plimbare locală în zona dvs. Marcarea, alergarea sau plimbarea cu alte femei poate contribui la creșterea gradului de conștientizare a luptelor femeilor din întreaga lume.
  • Găsiți o plimbare de pod. Femeile nonprofit pentru femei International organizează Podul Walks din întreaga lume, formează Canada până la China. Scopul lor este de a crește gradul de conștientizare cu privire la supraviețuitorii de sex feminin de față în fiecare zi. Vedeți dacă puteți găsi o plimbare de pod în zona dvs.
  • Imaginea intitulată sărbătoresc femeile internaționale
    5. Voluntar. Ia în considerare participarea activă la crearea salariilor echitabile pentru femei, sprijinirea drepturilor și îngrijirii reproducerii și a legislației care promovează egalitatea. Uită-te la lucruri precum clinici de sănătate pentru femei sau părintele planificate locale. A se vedea dacă au nevoie de voluntari. Dacă o organizație găzduiește un eveniment special pentru Ziua Internațională a Femeii, ei pot avea nevoie de voluntari pentru a ajuta.
  • Faceți un angajament față de voluntariatul Longterm. Organizațiile au întotdeauna nevoie de voluntari utile pentru a menține lucrurile fără probleme.
  • Partea 3 din 4:
    Creșterea gradului de conștientizare
    1. Imagine cu titlu de uzură Pasul 23
    1. Purtați roșu. Femeile din întreaga lume poartă roșu pentru a crește gradul de conștientizare a Zilei Internaționale a Femeii. Faceți un punct de aruncare a unei cămașă roșie, rochie, pereche de pantaloni sau orice alte costume roșii pe care le aveți. Acest lucru poate atrage atenția asupra angajamentului dvs. față de această zi.
    • Dacă nu găsiți haine roșii, faceți ceva ca unghii roșii sau bijuterii roșii.
  • Imagine intitulată Aflați ceva nou în fiecare zi Pasul 1
    2. Căutați modalități de a vă împărtăși povestea. Multe femei au povestiri pentru a le împărtăși. Este posibil să aveți o poveste în care ați simțit discriminați. De asemenea, puteți avea o poveste despre cum ați triumfat asupra adversității. Căutați ieșiri pentru a vă împărtăși povestea, cum ar fi nopțile deschise Mic sau postați ceva pe pagina dvs. Facebook împărtășind o poveste legată de problemele femeilor.
  • Unele site-uri web, cum ar fi agenda de soră, invită oamenii să se trimită prin e-mail în povestirile lor. Vedeți dacă puteți găsi un site web care vrea să audă povestea dvs.
  • Imagine intitulată TRACE Numere de telefon mobil Pasul 4
    3. Utilizați social media. Social media poate fi un instrument excelent pentru a crește gradul de conștientizare. Utilizați feed-ul dvs. Facebook și Twitter pentru a posta fapte despre femeile celebre sau legătura cu articole despre luptele femeilor din întreaga lume. Căutați hashtags despre Ziua Internațională a Femeii (I.E., #Interternationalwensendday) pentru a vedea ceea ce alții împărtășesc și re-tweet sau re-post articole convingătoare.
  • Partea 4 din 4:
    Sărbătorirea femeilor individuale
    1. Imaginea intitulată sărbătoresc femeile internaționale
    1. Ajutați un prieten de sex feminin apropiat sau un membru al familiei. Acest lucru poate fi ceva de la îngrijirea copiilor surorii dvs. pentru seara sau a face toate lucrările de uz casnic pentru mama ta. Dacă știți o femeie care are nevoie, faceți efort suplimentar pentru ao ajuta pentru Ziua Internațională a Femeii.
    • Luați în considerare efectuarea unui angajament unei femei importante din viața voastră că veți continua să o ajutați pe tot parcursul anului. De exemplu, promiteți soția sau prietena dvs. vă veți ajuta să vă sprijiniți mai mult cariera.
  • Imaginea intitulată sărbătoresc femeile internaționale
    2. Spuneți unei femei ce înseamnă pentru tine. Acesta ar putea fi șeful tău, un membru al familiei, altcineva dvs. semnificativ sau un prieten. Ar trebui să-i spui de ce este importantă și toate lucrurile pe care le face bine. De exemplu, dacă este șeful tău, spune-i de ce e un mare șef și cât de mult te-ai bucurat să lucrezi pentru ea.
  • Puteți utiliza social media pentru a face acest lucru. Distribuiți un post care sărbătorește femeile din viața voastră.
  • Imaginea intitulată sărbătoresc femeile internaționale
    3. Mulțumesc femeilor din viața ta. Nu le spuneți de ce sunt importante. Mulțumesc că au fost acolo pentru tine și pentru a face ceea ce fac. Acest lucru ar putea fi la fel de simplu încât să vă mulțumească mamei pentru a vă ajuta să vă ridicați sau să vă mulțumiți unui prieten de sex feminin pentru a vă ajuta în timpul vieții grele din viața voastră.
  • De asemenea, puteți mulțumi femeilor pe care nu le cunoașteți. Postați ceva mulțumindu-vă unei femei celebre pentru a face pași pentru egalitate, de exemplu.
  • sfaturi

    Oricine poate ajuta la sărbătorirea acestei date - încurajați-i pe cei din jurul tău să facă acest lucru.

    Avertizări

    Nu vorbiți asupra femeilor, când discutați despre drepturile femeilor și importanța acestei zile. Aceasta este o zonă cu care au mai multă experiență și cunoștințe despre.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar