Cum să convertiți un musulman la creștinism

Conversia nimănui la creștinism este destul de greu. Dar știm, de asemenea, ca și creștini, că orice este posibil prin Isus Hristos. Datoria noastră principală nu este de a nu fi descurajată de greșeli sau de eșecuri. Trebuie să ne punem încrederea în Domnul mai întâi și să-i lăsăm să ne îndreptăm pe pașii noștri.

Pași

  1. Imagine intitulată Conversia unui musulman la creștinismul pasului 1
1
Au un motiv clar pentru a converti această persoană. De ce doriți să convertiți această persoană în creștinism? Vrei să dovedești ceva altora? Te simți obligat să o faci? Dumnezeu a pus această dorință în inima voastră? Sau chiar iubiți și îngrijiți cu adevărat pentru această persoană și doriți ca ei să meargă cu voi în ceruri?
  • Imagine intitulată Conversia unui musulman la creștinismul pasului 2
    2
    Au o înțelegere clară a creștinismului. Ești un creștin devotat? Puneți-o pe Dumnezeu în viața voastră? Ești un bun exemplu despre cum ar trebui să fie un creștin? Asigurați-vă că aveți o relație strânsă cu Dumnezeu. Participați la o biserică în fiecare duminică, citit ta Biblie, au timp liniștiți și, bineînțeles ...
  • Imagine intitulată Conversia unui musulman la creștinismul pasului 3
    3
    Rugați-vă. Rugăciunea este factorul numărul unu aici. Dacă vrei să-ți convertiți prietenul musulman la creștinism, trebuie să-i spui mai întâi lui Dumnezeu! Spuneți-i cum vă simțiți și vă deschid cu adevărat inima, pentru ca el să poată vedea cât de devotați sunteți, astfel încât să vă poată ajuta să depășiți această provocare și să obțineți victoria. Nu uitați să vă rugați zilnic și să includeți prietenul dvs. musulman. Dacă prietenul dvs. este bolnav sau are durere, puteți cere, de asemenea Rugați-vă direct pentru ei și dacă acceptă și Isus le vindecă, atunci îl sprijini pe Isus cuvinte cu puterea Lui.Au credință, atât în ​​Dumnezeu, cât și în tine.
  • Imagine intitulată Conversia unui musulman la creștinismul pasului 4
    4
    Să înțeleagă și religia lor. Aceste cunoștințe pot veni la îndemână, mai ales când vine vorba de discuții.
  • Fii convingător, dar fii respectuos. Veți avea mai mult succes Dacă cealaltă persoană nu se simte amenințată, deci nu-i insultați credința, sau ei vor deveni pur și simplu defensivi și încăpățânați (nu pentru că sunt musulmani, ci pentru că sunt umani). De asemenea, nu încercați să le forțați să convertiți - este lipsit de respect și nu va funcționa.
  • Imagine intitulată Conversia unui musulman la creștinismul pasului 5
    5
    Invitați-i la biserică! Dacă prietenul tău nu va Participați la biserică, apoi introduceți acea persoană la unii dintre prietenii voștri creștini, astfel încât ei să poată simți căldura și iubirea pe care o împărtășim unul cu celălalt.
  • "De ce ar trebui să merg la biserică?" Împărtășiți mărturia dvs. (povestea despre cum ați venit să cunoașteți Hristos sau despre ceea ce a făcut Dumnezeu în viața voastră) sau să aveți un prieten împărtășim mărturia lor.
  • Vorbește despre mântuire, dar nu exagerați - chiar dacă sunteți prieteni, vă vor vedea ca preochie și vă puteți da afară. Din nou, scopul este de a conduce prin exemplu. Nu vorbi despre doom și întuneric și lucruri devin.
  • Imagine intitulată Conversia unui musulman la creștinismul pasului 6
    6
    Fii bun cu alții. Afișarea unui exemplu bun este, de asemenea, o cheie mare. Fii bun, nu numai pentru ei, ci pentru toată lumea! Au întotdeauna a zâmbet pe față și întotdeauna fi fericit, Căci Dumnezeu vrea întotdeauna lumina noastră să strălucească. Acțiunile noastre pot avea un impact deosebit asupra altora - amintiți-vă că vorbirea este ieftină, dar acțiunile merită mult mai mult.
  • 7
    Fi cel mai bun prieten. Fii acolo ori de câte ori poți. Dacă prietenul tău este într-o situație proastă, nu stai acolo și nu-i mântui, ci mai degrabă " ceva pentru ei! În felul acesta pot vedea cât de extraordinar sunteți.
  • Imagine intitulată Conversia unui musulman la creștinismul pasului 8
    8
    Nu vă descurajați. Prietenul tău nu vrea vreodată să devină creștin și că este perfect în regulă. Nimeni nu este obligat să-și schimbe credințele religioase pentru oricine altcineva. Dacă vă spun că nu sunt interesați, aruncați-o și lăsați-o să fie. Nu-l împingeți pe ele.
  • Amintiți-vă, chiar dacă persoana nu devine creștină când vorbești cu el, martorul tău poate face un impact durabil în acea viață și într-un cerc de influență și poate fi cultivat să-l accepte pe Hristos mai târziu.
  • Imagine intitulată Conversia unui musulman la creștinismul pasului 9
    9. Discuta "Fii pacea". Isus a spus, "Binecuvântați sunt pacii pentru că ei vor fi numiți fii ai lui Dumnezeu" (Matei 5: 9). Subliniază faptul că Isus / Isa este Prințul Păcii În Biblie. El îi numește pe urmașii săi să aducă pacea la conflict sau pacea va avea un sens mic. Putem interveni sau de a interfera în situațiile de război. Trebuie să aducem iubire și pace, bucurie,... cu noi - de ce?: "...Fraților, rămas bun. Fii perfect, fi de confort bun, fii de o singură minte, trăiești în pace, iar Dumnezeul iubirii și pacea va fi cu tine" (2 Corinteni 13:11).
  • Imagine intitulată Conversia unui musulman la creștinismul pasului 10
    10. Vedeți imaginea mai mare. Isus ia spus ucenicilor Săi în Luca 10:16, "Oricine acceptă mesajul dvs. mă acceptă și eu. Și oricine se respinge mă respinge. Și oricine mă respinge este respingerea lui Dumnezeu, care ma trimis."
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar