Cum să vă bucurați de citirea bibliei

Ați decis să citiți Biblia, dar sunt descurajați de numărul de pagini? Ați încercat să o citiți, dar în curând a venit să vă plictisiți din cap? Iată cum să citiți Biblia și să vă bucurați de el.

Pași

  1. Imaginea intitulată Bucurați-vă de citirea pasului Bibliei 1
1. Decideți unde să începeți. Cel mai mult începe la Noul Testament, dar dacă doriți să citiți câteva povești interesante și să aflați mai multe despre natura umană, începeți în Vechiul Testament. Sau dacă doriți să citiți niște poezie și alte scrieri profunde, citiți Psalms, Proverbe, Isiah, Daniel sau cântece ale lui Solomon. Încercați să citiți părți ale Vechiului Testament pentru că poveștile sunt în ordine. S-ar putea să vă simțiți pierdut, dacă începeți în mijloc - dacă vă întoarceți câteva capitole sau căutați partea la care vă întrebați.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de citirea pasului Bibliei 2
    2. Imaginați-vă povestea din cap. Acestea sunt povești reale, deci nu ar trebui să fie greu. Luați-vă timpul când citiți-l și vizualizați setarea, oamenii și acțiunile lor. Acest lucru va transforma povestea de la citirea într-un videoclip. De asemenea, ar face mai ușor să înțelegeți poveștile.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de citirea pasului Bibliei 3
    3. Căutați cuvintele pe care nu le cunoașteți. Nu continuați lectura dvs. dacă nu înțelegeți un capitol din cauza cuvintelor străine. Unele părți nu ar avea sens decât dacă știți ce înseamnă anumite cuvinte. În funcție de versiunea dvs., pot exista multe cuvinte în engleză veche sau pot fi complet inteligibile. Dacă citiți versiunea regelui James, păstrați un dicționar biblic sau pe internet în apropiere.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de citirea Pasul Bibliei 4
    4. Urmăriți un desen animat sau un film despre o poveste. Când ați terminat citirea unei cărți, încercați să găsiți un videoclip pe acesta. Un bun anime / desen animat este "SuperBook". Este vorba de doi copii care se succed în SuperBook (a.K.A. Biblia) și să vadă și să participe la povestirile Bibliei. Este foarte precis, deci vă poate ajuta pe tine și tinerii înțeleg cea mai mare parte a povestirilor.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de citirea pasului Bibliei 5
    5. Du-te la studiul biblic. Dacă biserica dvs. are una, participă! Sau invitați câțiva prieteni și deschideți cartea. Puteți citi înainte de timp sau în timpul studiului biblic și apoi aveți discuții despre interpretarea pieselor neclare sau analizați personajele pentru a încerca să înțeleagă de ce au făcut ceea ce au făcut. Acest lucru va face ca Biblia să fie mai distractivă pentru a citi pentru că veți afla mai multe cu alții și nu sunteți singuri. Chiar și cele mai bune, persoanele eroice din Biblie au făcut multe greșeli și unele greșeli îngrozitoare, fără a urma principiile tatălui de răbdare, dragoste, iertare, făcând pace, depășirea îndoielilor și toate șansele (încercați să verificați cuvântul lui Dumnezeu înainte și după conflicte).
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de citirea Pasul Bibliei 6
    6. Ia notite. Păstrați un jurnal biblic în apropiere pentru a vă înregistra observațiile și lucrurile pe care le-ați învățat din cărți. Nu uitați să scrieți versurile pe care le doriți sau să le evidențieți-le astfel încât să le puteți găsi mai târziu. Biblia este ghidul dvs. pentru viață, deci luați acele versete la inimă și folosiți-le când vă simțiți deprimați, singuri sau speriat.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de citirea pasului Bibliei 7
    7. Amintiți-vă ceea ce este Biblia. Mulți se uită doar la el ca un mit, alții ca o carte religioasă, dar în realitate, este cuvântul lui Dumnezeu. Există multe mesaje pe care Dumnezeu încearcă să le spună că nu veți ști decât că citiți-o. Învățând oricând despre Dumnezeu ar trebui să fie plăcută.
  • 8. Citiți Biblia, ca și cum ar fi o melodie, dar faceți-o încet pentru a vă putea aminti.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Ascultați predici. Ei vă pot învăța întotdeauna ceva nou și vă pot oferi o interpretare mai profundă a stâncă-solidă la anumite povești, citează liniile din Biblie.
  • Asigurați-vă că sunteți într-un loc liniștit sau calm pentru ao citi. Dacă veți fi distras de multe ori, nu citiți. Nu veți putea să vă concentrați sau să vă amintiți ce ați citit.
  • Dacă puteți, citiți noul rege James versiune. Nu este prea greu de înțeles, dar păstrează totuși semnificația inițială. Versiunile mai noi ale Bibliei se schimbă aproape complet propozițiile în jur și, prin urmare, pot da o semnificație diferită de semnificația inițială și poate suna mai puțin memorabil (mai puțin familiar), dar ar putea ajuta când este citit în paralel cu alte versiuni "amplifica" pasajul.
  • Nu vă grăbiți prin Biblie. Ai timp să o citești. Pace prin alegerea unui număr de capitole sau pagini pentru a citi în fiecare zi.
  • Avertizări

    Nu citiți doar cartea pentru a ști ce este vorba. Citiți Biblia, dacă sperați să aveți o legătură cu Dumnezeu și să aflați mai multe despre el.
  • Există câteva cărți care pot părea repetitive, dar nu vă faceți griji, va fi mai bună!
  • Apocalipsa este o carte greu de înțeles, mai ales că este vorba despre viitor. Obțineți cât mai mult ajutor de la prieteni, pastori și internetul despre asta, după cum este necesar. Luați-vă timpul când citiți-l.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar