Cum să fii creștin credincios

Dacă sunteți creștin, creșterea mai profundă în credință este o călătorie pe tot parcursul vieții. Pentru toți creștinii, închinarea în mod public, cum ar fi grupurile de studiu bisericești sau biblice, este de obicei o mare parte a creșterii spirituale. În plus față de public, închinarea comunitară, fiind un creștin credincios implică rugăciune privată și reflecție. Prin implicarea comunității dvs. și rugându-vă pe cont propriu, vă puteți întări relația cu Dumnezeu și veți trăi o viață creștină de împlinire, credincioasă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Angajarea comunității dvs. de credință
  1. Imaginea intitulată este un pas creștin credincios 1
1. Du-te la biserică în mod regulat. Închinarea ca o comunitate este importantă în toate denominările creștine. Participați la serviciul de închinare săptămânal și, în funcție de denominația dvs., în zilele sfinte de obligație, cum ar fi Crăciunul, Paștele și Ash miercuri.
  • Creștinii frecventează de obicei servicii de cult săptămânal în zilele de sâmbătă sau duminică. Pentru grupuri, inclusiv anglicani, catolici și creștini ortodocși, centrele de închinare în jurul Sfântului Împărtășan. Prin acest ritual, creștinii își amintesc Cina de cea mai bună și jertfa lui Hristos pentru omenire.
  • În alte denominații, cum ar fi baptiștii și Quakers, închinarea comunitară este mai puțin structurată și centrează pe citirile biblice, predici și muzică.
  • Imaginea intitulată este un pas creștin credincios 2
    2. Primiți sacramentele în funcție de tradițiile denominațiunii dvs. Sacramentele sunt ritualuri de trecere care vă ajută să vă confirmați credința și să o împărtășiți cu comunitatea dvs. Cele mai multe tradiții creștine recunosc cel puțin 2 sacramente: Botezul și Sfânta Împărtășie. Botezul apare adesea în curând după naștere - prima comuniune în multe denominații se întâmplă în jurul vârstei 7.
  • În timp ce aproape toți creștinii sărbătoresc aceste sacramente de bază, unele tradiții recunosc mai multe rituri suplimentare de trecere. Catolicismul, de exemplu, recunoaște sacramentele suplimentare ale mărturisirii (denumite și penitență sau reconciliere), confirmarea, căsătoria, ordinele sfinte și ungerea bolnavilor.
  • În timp ce primiți niște sacramente, cum ar fi botezul și confirmarea, o singură dată, alții sunt sărbătoriți în mod regulat. De exemplu, după prima dvs. comuniune, primiți sfântă comuniune de fiecare dată când mergeți la biserică.
  • Imaginea intitulată este un pas creștin credincios 3
    3. Să profite de oportunități de învățare, cum ar fi studiul biblic și școala de duminică. Dacă este confuz un pasaj de scripturi sau o predare a bisericii, niciodată să vă fie frică să căutați claritate. Necesitatea de a afla mai multe și a pune întrebări nu înseamnă că sunteți necredincioșii. Mai degrabă, arată că doriți să vă aprofundați credința și vă poate ajuta să obțineți cunoștințe și înțelepciune.
  • Puteți, de asemenea, să întrebați preotul dvs. sau să vă întrebați despre credința voastră. De exemplu, dacă doriți să aflați mai multe despre un pasaj din Evanghelie sau în predică, întrebați-l după serviciu. Dacă găsiți învățături despre Confuzul Sfânta Împărtășanie, întrebați despre credințele tradiției dvs. și de ce diferite denominațiuni au vedere unică.
  • Imaginea intitulată este un pas creștin credincios 4
    4
    Voluntar pentru a-ți pune credința în practică. Biserica dvs. vă poate conecta probabil cu o serie de oportunități de service, cum ar fi la o bucătărie de supă, adăpost sau acasă de îngrijire medicală. Serviciul comunitar vă poate ajuta să puneți în practică învățăturile lui Hristos.
  • În Evanghelia lui Matei, Isus cere creștinilor să hrănească foame, să bea băutură, să îmbrățișeze goale, să adăpostească adăpostul, să viziteze bolnavii, să viziteze închisoarea și să îngropa pe cei morți.
  • Fiind un steward de creație: În plus față de a ajuta alți oameni, îngrijirea creației lui Dumnezeu în general este, de asemenea, parte a ființei creștine credincioase. Curățarea unui parc local sau a unui voluntariat la un adăpost pentru animale sunt modalități minunate de a fi un steward al creației lui Dumnezeu.

  • Imaginea intitulată este un pas creștin credincios 5
    5. Participați la retrageri spirituale pentru a vă aprofunda relația cu Dumnezeu. Bisericile oferă în mod obișnuit retrageri în fiecare moment și apoi pentru membrii comunității să se roage, să reflecteze și să învețe mai multe despre credința lor. Retreaturile implică adesea excursii la site-uri și activități spirituale, cum ar fi meditația, cântând, jurnalizarea, artele și meșteșugurile și discuțiile de grup.
  • Școlile creștine, grupurile de tineri și alte organizații găzduiesc, de asemenea, retrageri. Adresați-vă preotului sau ministrului sau unui alt lider la biserica voastră despre retragerile viitoare și cum să participați.
  • Metoda 2 din 3:
    Aprofundând credința prin închinarea privată
    1. Imaginea intitulată este un pas creștin credincios 6
    1
    Rugați-vă la Dumnezeu în fiecare zi. Calmează-ți mintea, să-ți concentrezi gândurile și să-ți deschizi inima până la Dumnezeu. Când sunteți fericit, spuneți o rugăciune pentru a vă exprima recunoștința față de Dumnezeu. Când ești trist, furios sau speriat, rugați-vă pentru putere și îndrumare.
    • Pentru a intra într-o stare de spirit rugăciună, este util să citești un pasaj biblic sau să recite rugăciuni, cum ar fi rugăciunea Domnului sau Hail Mary.
    • Apoi, discutați cu Dumnezeu folosind propriile voastre cuvinte: "Doamne, sunt la o intersecție și am nevoie de ajutor pentru a lua o decizie. Dați-mi îndrumare și acordați-mi puterea de a vă urma planul."

    Bacsis: Când recitați rugăciunile ca rugăciunea Domnului sau Hail Mary, amintiți-vă să vă concentrați asupra cuvintelor și asupra semnificației lor. Nu le recitați pur și simplu fără să acorde atenție semnificației lor.

  • Imaginea intitulată este un pas creștin credincios 7
    2. Citiți și contemplați pasajele zilnice biblice. Încercați să găsiți timp în fiecare zi pentru a citi cu atenție câteva versete din Biblie. Citiți încet pasajul și imaginați-vă că setarea la fel de viu ca puteți. Concentrați-vă pe versurile "și cum puteți aplica mesajul la viața dvs. de zi cu zi.
  • Dacă biserica dvs. oferă un grup de studii biblice, înscrieți-vă pentru a citi și discuta pasaje cu comunitatea și liderii de credință.
  • Imaginea intitulată este un pas creștin credincios 8
    3. Scrieți înregistrări zilnice și săptămânale într-un jurnal de reflecție. În fiecare zi, Jot în jos lucrurile pe care le-ai făcut bine și ce ai fi putut face mai bine. Apoi, duminică, reflectați în intrările săptămânii trecute. Încercați să vă gândiți la un obiectiv spiritual pentru săptămâna viitoare, bazată pe intrările dvs. anterioare.
  • De exemplu, dacă ați fi revoltat pentru cineva săptămâna trecută, oferindu-le o scuză sinceră ar putea fi scopul dvs. pentru săptămâna viitoare.
  • Examinând conștiința dvs. în mod regulat și stabilirea obiectivelor spirituale vă poate ajuta să trăiți conform învățăturilor lui Hristos. Este un pic ca dezvoltarea altor obiceiuri sănătoase, cum ar fi exercițiile fizice. Dacă vă exercitați în fiecare zi, devine parte din rutina dvs. și veți obține o formă mai bună în timp.
  • Imaginea intitulată este un pas creștin credincios 9
    4. Căutați semne de prezență a lui Dumnezeu în artă și natură. Muzica spirituală, arta vizuală și literatura poate oferi experiențe puternice și emoționale ale lui Dumnezeu. O pictură, de exemplu, vă poate ajuta să reflectați pe o poveste din Biblie. Frumusețea naturii, de la Grand Canyon până la o pădure luxuriantă, poate, de asemenea, să vă umple inima cu laudă pentru miracolul creației.
  • Când simțiți că credința voastră este provocată, frumusețea artei și naturii vă poate aminti că Dumnezeu a creat o lume incredibilă și are un plan pentru dvs.
  • Metoda 3 din 3:
    Starea de a fi angajată în credința voastră
    1. Imaginea intitulată Fii un pas creștin credincios 10
    1. Întreabă-l pe Dumnezeu pentru puterea de a rezista ispitei. Toată lumea trăiește ispita pe tot parcursul vieții lor. Când vă simțiți tentați să faceți ceva greșit, rugați-vă pentru putere și încercați să găsiți ceva pentru a vă distrage atenția. Dacă cineva este de la egal la egal pentru a face ceva care nu este corect, aveți încredere în tine, amintiți-vă valorile și cereți-i să se oprească.
    • Încercați să vă întrebați: "Ce ar face Isus?"Dacă vă simțiți în conflict.
    • Spunând că rugăciunea de seninătate vă poate ajuta, de asemenea, să împingeți momentele de ispită: "Dumnezeu mi-a dat serenitatea să accepte lucrurile pe care nu le pot schimba, curajul de a schimba lucrurile pe care le pot, și înțelepciunea de a cunoaște diferența."
  • Imaginea intitulată este un pas creștin credincios 11
    2. Mărturisiți păcatele dvs. sau căutați sfatul ministrului dvs. Nimeni nu este perfect și toată lumea face greșeli. În unele denominațiuni, cum ar fi catolicismul, sacramentul mărturisirii este o parte importantă a depășirii deficiențelor dvs. Dacă simțiți că vă întoarceți de la Dumnezeu, mărturisiți păcatele voastre la preotul vostru și cereți lui Dumnezeu să iertați.
  • Dacă denominația dvs. nu practică sacramentul mărturisirii, rugați-vă lui Dumnezeu pentru iertare pe cont propriu și cereți-vă preotului sau ministrului pentru sfaturi despre vindecarea spirituală.
  • Imaginea intitulată este un pas creștin credincios 12
    3. Îmbrățișați îndoiala ca o oportunitate de a vă întări credința. Nu vă simțiți rușinați dacă aveți întrebări despre spiritualitatea voastră. Chiar și cei mai credincioși adepți ai experienței lui Hristos. Încercați să vă împărtășiți sentimentele cu prietenii și rudele și să cereți liderilor de credință la biserica dvs. pentru sfaturi.
  • Țineți minte că planul lui Dumnezeu este dincolo de înțelegere, credința creștină implică îmbrățișarea misterelor care nu pot fi înțelese numai prin rațiune.
  • Bacsis: Amintiți-vă întotdeauna că experiența care se confruntă nu înseamnă că sunteți necredincioșii. Mai degrabă, înseamnă că vă luați în serios credința și aveți o dorință sinceră de a vă aprofunda relația cu Dumnezeu.

  • Imaginea intitulată Fii un pas creștin credincios 13
    4. Răspundeți la suferință și răul, ajutându-i pe alții. În plus față de îndoielile generale despre spiritualitate, problema răului este o provocare specifică pe toți creștinii. Puteți simți că credința voastră testată când, de exemplu, apare un dezastru natural sau se întâmplă ceva teribil cu o persoană bună. Amintiți-vă că aceasta este o lume imperfectă și suferință, la fel de dificilă ca este, face parte din viață.
  • Pentru creștini, suferința are un scop important. Suferința ne conectează altora și ne ajută să devenim oameni mai buni. Dacă ați suferit în trecut, sunteți mai capabili să ajutați pe altcineva care suferă acum.
  • Să presupunem, de exemplu, prietenul tău este supărat pentru că au fost tachinați la școală. Dacă ați fi trebuit să vă ocupați de un bully în trecut, sunteți într-o poziție mai bună pentru a vă ajuta prietenul să depășească situația.
  • sfaturi

    Toți creștinii urmăresc învățăturile lui Isus, dar diferite denominațiuni creștine au credințe și practici ușor diferite. Discutați cu preotul dvs., ministrul sau altor lideri la biserica voastră despre credințele și stilul de cult al denominați-vă.
  • Amintiți-vă că credința face parte din relația dvs. personală cu Dumnezeu. Creșterea în credință nu înseamnă că vă rog cât de mult vă rugați sau mergeți la biserică. În Evanghelia lui Matei, Hristos învață că este mai bine să se închine lui Dumnezeu în liniște și cu umilință în loc să se laude.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar