Cum să convertiți la creștinism

Deci v-ați gândit, începând să credeți în Isus Hristos ca Mântuitorul vostru și doriți să vă convertiți la creștinism. Acestea sunt câțiva pași pentru a vă ajuta să învățați cum să convertiți la religie.

Pași

  1. Imaginea intitulată Alăturați-vă Bisericii Mormon (Biserica lui Isus Hristos a Sfinților Ziului din urmă) Pasul 13
1. Începeți cu explorarea: S-ar putea să mergeți la o mare întâlnire evanghelică într-un stadion sau într-un studiu biblic de grup mic. Dimensiunea nu contează pentru locul în care spiritul lui Dumnezeu este prezentat / manifestat: acolo veți găsi dragostea, bucuria și pacea lui Dumnezeu care pot satisface sufletul căutătorului. Căutați mai întâi voința lui Dumnezeu și toate prevederile Lui pot fi în mod liber pe calea vieții voastre și în judecată. Dacă un loc nu are adepți receptivi și primiți ai lui Isus, trebuie să găsiți un grup mai fericit de credincioși la un alt loc de întâlnire. Încercați diferite întâlniri creștine, biserici din zona dvs. și vedeți cum vă simțiți.
  • Imaginea intitulată Alăturați-vă Bisericii Mormon (Biserica lui Isus Hristos a Sfinților Zilei din urmă) Pasul 14
    2. Nu depind sau nu se bazează pe ceea ce alții decid, să spună sau să facă, dacă l-ai primi pe Isus Hristos. Convertirea este o afacere în care puteți începe cu o congregație sau un grup de studiu biblic acasă și apoi decideți să mergeți la altul.
  • Imaginea intitulată Fii un student inteligent Pasul 7
    3. Obțineți o Biblie și începeți să o citiți. O Biblie este o carte universală pe care o puteți găsi în multe locuri. O Biblie conține atât "Vechiul Testament," Cărți evreiești / ebraice, predarea lui Isus și a scripturilor profetice - și "Noul Testament," Scripturile creștine împreună.
  • "Noul Testament" este ceea ce veți dori să citiți pentru a înțelege pe Isus Hristos și creștinismul. Primele patru cărți sunt un raport de zi cu zi în cuvintele și învățăturile actuale ale lui Isus (cărțile lui "Matei", "marcă", "Luca" și "Ioan", scrise de cei patru dintre discipolii săi), care prezintă slujirea pământească a Domnului Isus Hristos și prezentând mari învățături de către el și mai multe altele ale ucenicilor Săi, mai ales al Sf. Paul, care a explicat esențialele creștinismului în detaliu.
  • Veți învăța despre dragoste, speranță, mântuire prin har prin credință și a face fapte bune la tine, dar realizând că lucrările nu cumpără harul care este liber (un dar al lui Dumnezeu), și iertător greșelile altora, ajutând nevoiașii cel puțin a copiilor lui Dumnezeu și multe altele.
  • După cum ați citit, pot exista momente când nu sunteți sigur sau confuz. Dacă da, puteți cere credincioșilor despre Scripturi, inclusiv profesori, preoți, pastori și căutați Biblia online sau în cărțile creștine. Ți rețineți că unele învățături diferă între diferite denominațiuni, așa că uneori puteți primi diferite "răspunsuri" la întrebările dvs. Țineți minte că Satana este autorul confuziei, dar Dumnezeu este autorul mila, harului și al păcii (alegeți calea lui Dumnezeu de har). Harul lui Dumnezeu este dincolo de înțelegere, dar este suficient.
  • Cea mai populară Biblie engleză pentru protestanți de peste 400 de ani a fost Biblia regelui James. Are acel sunet de traducere ca Elizabethan / Shakespearean engleza, bine că este pur și simplu că engleza devreme, modernă "Tu, tu, tu, de unde, de unde, de cometă, fantomă etc." sunt din acea perioadă de timp. Este important să luăm în considerare faptul că vorbind limba engleză romano-catolică utilizează Biblia Douay-Rheims (cu Apocrifa), de la aproximativ 1600 de ani.
  • Întrucât, protestanții folosesc Biblii cu doar 66 de cărți (omiterea apocrifei prin excluderea mai multor scrieri evreiești, a capitolelor și a cărților de origine obscură, cum ar fi Esdras și Maccabees, etc.).
  • Imagine intitulată STOP LIKING Cineva Pasul 12
    4. Urmăriți emisiunile TV de servicii de cult creștine mari sau mici și auziți predicile TV sau ascultați la radio. Găsiți predici on-line pe internet care inspiră și duce la o plimbare mai profundă, zilnică cu Isus Hristos. Predicarea științifică nu este ceea ce noul credincios poate obține mult de la. Ai nevoie de laptele simplu, de cuvântul lui Dumnezeu, înainte de a avea nevoie de carne de doctrină sau de opinie religioasă...
  • Metoda 1 din 4:
    Cred în Isus ca Mântuitor
    1. Imaginea intitulată Rugați-vă eficient pasul 2
    1. A fi dispus sa Accept Domnul Isus Hristos cu toată inima voastră. Conversia la creștinism se bazează pe credința voastră că Isus este singurul fiu născut al lui Dumnezeu și că el face tot felul de miracole, inclusiv mântuirea. Creștinismul începe cu a fi mântuit, încrezându-se pe Hristos pentru a vă salva și apoi implică trăirea unei vieți bune și evlavioase, care este plăcută lui Dumnezeu. Ambele sunt importante.
  • Imagine intitulată Faceți-vă fericit pasul 4
    2. "Să fie salvat prin crezarea Evangheliei creștine (1 Corinteni 15: 3-4). Aceasta înseamnă că credeți că Isus a murit pentru păcatele voastre și a crescut din nou. De când a plătit pentru păcatele voastre, puteți fi iertați și pentru că el a crescut din nou el are putere să vă dea viața veșnică. Crezând acest mesaj pe care îl răspundeți, "Domnul Isus, cred că ai murit pentru păcatele mele și ai crescut din nou, așa că acum, mă rog să mă salvezi, un păcătos." Care vă economisește și vă începe viața creștină. Continuați să credeți.
  • Un pasaj cheie care descrie mântuirea este Romani 10: 9-10, "Că dacă veți mărturisi cu gura Domnul Isus și va crede în inima voastră că Dumnezeu la înviat din morți, veți fi mântuiți. Căci cu inima (ființa de bază), omul crede neprihănirii - și cu confesiunea gurii este făcută pentru mântuire." O astfel de credință se numește credință și duce la Dumnezeu, oferindu-vă liber darul mântuirii prin har prin credință nu prin muncă sau fapte mari.Romani 10: 9-10"
  • Imagine intitulată Vizitați o masă catolică Pasul 7
    3. Deveniți botezați în numele Tatălui și al Fiului și al Duhului Sfânt.
  • Imagine intitulată Vizitați o masă catolică de masă 14
    4. Primiți botezul și sfânta comuniune, ritualuri că unele biserici numesc ordonanțe și care alte biserici fac parte din sacramente.
  • Imaginea intitulată începe o nouă zi Pasul 4
    5
    Urmați pe Isus și fii sigur că ești creștin prin harul lui Dumnezeu prin credință, crezând: S-ar putea să nu aveți o biserică locală, pastor sau să puteți fi botezați, deoarece poate că vă aflați într-o țară care nu conține biserici sau nu mulți preoți, pastori, (e.G. Arabia Saudită, Libia,...). Asigurați-vă că relația dvs. cu Isus nu se bazează pe formalități, cum ar fi botezarea, ci se bazează pe credința voastră personală în El, urmându-i (și învățăturile sale). Da, fiți botezați de un alt credincios, dacă puteți, dar cel mai important botez pentru un creștin este botezul său spiritual în Hristos Isus (Galateni 3:27).
  • Imagine intitulată Ajutați-vă comunitatea Pasul 8
    6. Cand tu primiți Duhul Sfânt (deveniți oficial creștin), faceți tot ce puteți Îmbunătățiți-vă credința și credința în Isus.
  • Creștinismul este despre dragostea lui Dumnezeu, așa că începeți să arătați dragostea pe care ați primit-o în mod liber, altora, cum ar fi dispus să iertați toată lumea și oricine Cine te-a deranjat. Isus a spus, "Ați auzit: "Iubiți-vă vecinul", dar vă spun,

    "Iubiți-vă dușmanul și faceți bine celor care vă urăsc și vă folosesc cu ușurință." ". S-ar putea să încercăm să nu reușim mizerabil - dar oferta lui Dumnezeu de har este suficientă, în mila lui fără limite Harul lui Dumnezeu este puterea lui Dumnezeu pentru mântuire, nu prin muncă, ca să nu se laude. Cum se poate permite cineva să respingă o astfel de mântuire atât de bogată, și totuși atât de liberă.
  • Faceți fapte bune pentru că credeți în Dumnezeu și sunteți creștin. "Aceasta este o zicală credincioasă și aceste lucruri pe care le voi afirma în mod constant, că aceștia au crezut în Dumnezeu ar putea fi atenți să mențină lucrări bune. " Titus 3: 8- "Că omul lui Dumnezeu poate fi perfect, complet mobilat pentru toate lucrările bune." 2 Timotei 3:17. Isus Hristos a spus, "Și, iată, vin repede - și răsplata mea este cu mine, ca să dau fiecărui om după cum va fi lucrarea lui." Apocalipsa 22:12.
  • Îndepliniți Comisia Isus (Matei 10: 7-8) ieșind și predicând Evanghelia și Vindecarea bolnavului.
  • Imagine intitulată BE KEMETIC PASUL 17
    7. Să se angajeze lăudând pe Dumnezeu, Vă mulțumim pentru toate lucrurile, recunoscându-l în toate domeniile vieții. Întotdeauna rugați-vă, rămânând într-un spirit de rugăciune în toate circumstanțele, chiar dacă să spunem numai, "Mulțumesc Doamne." De asemenea, în toate lucrurile, glorificați pe Dumnezeu prin modul în care vă trăiți viața.
  • Metoda 2 din 4:
    Vizitați biserici
    1. Imaginea intitulată Alăturați-vă Bisericii Mormon (Biserica lui Isus Hristos a Sfinților Zilei din urmă) Pasul 6
    1. Luați timp pentru a învăța învățăturile și practicile bisericilor pe care le alegeți să vizitați și să vă simțiți liberi să puneți întrebări. O modalitate bună de a examina credințele unei biserici este de a citi declarația particulară a credinței, o listă de credințe de bază și să o compară cu ceilalți.
    • Există numeroase denominațiuni creștine, inclusiv Anglican, Adunarea lui Dumnezeu (și alte denominațiuni penticostale), Baptist, Christian (denominație), Bisericile lui Hristos, Episcopal, Luteran, metodist, ortodox (est, greacă, rusă), presbiterian, romano-catolic, și Biserica unită a lui Hristos. Există și alte grupuri protestante, cu unele numite "Fără denominație", "nu sunt afiliate cu (____)" sau "Independent (____)" biserici de un fel sau altul.
    • Deși toți creștinii împărtășesc credința în Isus Hristos, fiecare denominație are propriile sale accente unice asupra anumitor învățături, tradiții, obiceiuri și credințe. Grupuri diferite formează consens asupra înțelegerilor diferitelor doctrine despre sacramente, Dumnezeul triune (față de credința ariană cu privire la Dumnezeu), pastorul, ordinea serviciilor, birourile episcopului, presbiterului, diaconului și astfel, căsătoria, vindecarea, profeții, rugăciunea sfinților , vorbind limbi necunoscute, formalități, ritualuri, rugăciuni scrise sau informalitate, rugați-vă ca Duhul lui Dumnezeu dă cuvântul etc.
    • Este înțelept organizațiile de cercetare foarte atent și temeinic înainte de a vă implica cu ei prea profund. Unii oameni au avut experiențe negative pentru că s-au grabit într-un grup prea repede înainte de a afla totul despre asta. Nu vă lăsați să vă grăbiți într-un angajament față de un grup până când vă simțiți confortabil. Feriți-vă că a căzut sub influența liderilor cultului religios care nu vă vor respecta dreptul de a vă lua propriile decizii sau care încearcă să vă controleze viața într-o manieră manipulativă.
  • Imaginea intitulată Alăturați-vă Bisericii Mormon (Biserica lui Isus Hristos a Sfinților Zilei din urmă) Pasul 10
    2. Găsiți un pastor sau preot, pentru a vă ajuta. El sau ea vă poate ajuta să găsiți toate răspunsurile la întrebările pe care trebuie să le cunoașteți.
  • Imaginea intitulată Alăturați-vă bisericii Mormon (Biserica lui Isus Hristos a Sfinților Ziului din urmă) Pasul 8
    3. Alegeți o biserică la părtășie și să urmați pe Hristos. Găsiți o biserică lângă dvs. sau una care vă place. Du-te la acea biserică și discutați cu pastorul sau preotul, la serviciile bisericești sau la masă ori de câte ori puteți, și vizitați această biserică în orice zi a săptămânii că sufletul tău te cheamă.
  • Metoda 3 din 4:
    Două taste simple
    1. Imaginea intitulată Fiți recunoscător Pasul 10
    1. Aflați despre și credeți că Isus a murit pentru păcatele voastre, a ridicat corpul din morți ca Mântuitorul vostru și apoi Rugați-vă lui Dumnezeu în numele lui Isus și întoarceți-vă de pe calea voastră la pocăi la unul, Dumnezeu adevărat spune: "Îmi pare rău pentru păcatul meu, toate greșelile mele greșite - vreau să fiu nou și vă mulțumesc cu adevărat pentru tot și că acum sunt iertat și salvat de la pedeapsa pentru păcatele mele ca a darul liber al Duhului Sfânt, în numele lui Iisus."
  • Imagine intitulată lumină un chanukah menorah pas 2
    2. Spuneți altora că "Există un singur Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, care este Domnul și Mântuitorul pentru toți cei care crede, se pocăiește ("transformă 180 de grade" de exemplu) și îl urmărește" care ar include: mergând la întâlnirile creștine, fiind botezați ca un semn de pocăință, Rugându-se lui Dumnezeu, Citirea Bibliei, luând comuniunea ("Cina Domnului") pe toate în numele lui Hristos Isus - cu Dumnezeu ca cel, adevăratul judecător al tuturor lucrurilor bune sau rele.
  • Metoda 4 din 4:
    Crezul apostolilor
    1. Imagine intitulată Aflați o limbă Pasul 13
    1. Aflați crezurile creștine: Crezul apostolilor și crezul frumos.
    • Multe biserici au confesiuni oarecum diferite de credință și / sau catehism care se bazează pe propria lor interpretare a crezurilor creștine, a ordinanțelor sfinte, a sistemului de organizare a bisericii și a altor chestiuni. A se vedea, de exemplu, Catehismul Bisericii Catolice, formula luterană a Concord, a confesiunii Westminster, articolele anglicane 39, mărturisirea baptistă din 1689, declarația doctrinară din 1919 a Conferinței Mondiale privind fundamentele creștine și altele. Cartea Serviciului Luteran are următorul text:

    Cred în Dumnezeu, Tatăl Atotputernic,
    Producător de cer și pământ.
    Și în Isus Hristos, singurul său fiu, Domnul nostru,
    care a fost conceput de Duhul Sfânt,
    Născut din Fecioara Maria,
    suferit sub Pontius Pilat,
    a fost răstignit, a murit și a fost îngropat.
    El a coborât în ​​iad.
    În a treia zi sa ridicat din nou de la morți.
    El a urcat în ceruri
    și stă la dreapta lui Dumnezeu, Tatăl Atotputernic.
    De acolo va veni să judece pe cei vii și pe cei morți.
    Cred în Duhul Sfânt,
    Biserica Sfântă creștină,
    comuniunea sfinților,
    iertarea păcatelor,
    Învierea corpului,
    și viața veșnică.
    Amin.

    sfaturi

    Păstrați un buzunar "Noul Testament" la îndemână, astfel încât să o puteți citi ori de câte ori aveți timp.
  • Credința voastră voi să fie testat, așa că agățați-vă și amintiți-vă că Dumnezeu este întotdeauna acolo pentru dvs!
  • Nu vă grăbiți prin creștinism. Fii încrezător. Dacă nu sunteți complet sigur de detalii sau aveți întrebări - nu vă fie frică să întrebați.
  • Ajutați-i pe alții în multe moduri mici, făcând bine și făcând cadouri pentru ei, așteptând nimic în schimb, să nu fie văzut (nu doar pentru cei pe care îi iubești sau îl numesc prieten).
  • În plus față de Sfânta Biblie, unii vă recomandă să citiți alte scrieri creștine, cum ar fi părinții bisericii, comentariile etc.
  • În Biblie, Isus a dovedit cine a spus că este cu profeții, semne și miracole împlinite. Biblia spune că Isus este același ieri, astăzi, și pentru totdeauna (Evrei 13: 8). Dar nu toți creștinii sunt de acord că semnele și miracolele continuă astăzi așa cum au făcut în zilele slujirii pământești ale lui Hristos. Unii cred că miracole speciale și minuni au fost date în primele zile ale Bisericii pentru a valida creștinismul și scrierile apostolilor și, prin urmare, nu mai sunt necesare deoarece avem Biblia. Alții, în special creștinii carismatici și penticostali, consideră că aceste miracole se întâmplă încă (vezi Faptele Apostolilor 8: 5,17). În ciuda acestor diferențe, toți creștinii sunt de acord că Isus Hristos poateÎncă vindecă oamenii astăzi și de lucru miracole, dacă este voința lui Dumnezeu. Dumnezeu lucrează în moduri misterioase de a-și îndeplini minunile și Dumnezeu aude rugăciunile credincioșilor, cei care cred promisiunile Sale.
  • Încercați să profitați la maximum de conversia dvs. Participați la închinare cu credincioșii ca în Biserică: "unde două sau trei adunate, în numele meu, de acord, acolo sunt printre voi", și în evenimentele de părtășie creștină și devin implicați invitarea altora să viziteze cu dvs. Implicarea în biserică este foarte încurajată pentru că vă va ajuta să vă îmbogățiți credința.
  • Notă: credința ariană: Arianismul (numit pentru Arius, un profesor fals [falsificat], care era Presbiter în Alexandria, Egiptul) a fost o erezie creștină veche, care a fost non-trinitariană, a negat divinitatea (Dumnezeire distinctă) a lui Hristos și a lui Hristos Duhul Sfânt, negând "-trei-in-one". Unele secte protestante moderne au readoptat această credință (deși cel mai probabil nu cunoșteau acest lucru), cum ar fi martorii lui Iehova, Mormonii etc.
  • Feriți-vă idolatry. "De aceea, iubitul meu drag, fug de idolatrie." 1 Corinteni 10:14. Unele biserici au continuat practici vechi, inclusiv idolatrie, idolizând oameni / autorități și au încercat să le amestece în creștinism. Acest lucru este necorespunzător, dar foarte tolerat în unele dintre cele mai mari secte care se numesc creștini. Să fie în gardă împotriva apariției de a se închina / să plătească omagiu, o onoare înaltă, la oameni, îngeri sau obiecte considerate sacre etc.
  • Wikipedia: Arianism -- să nu fie confundate cu ariaanismul, o teorie rasială

    • Sacramentele (botezul, comuniunea / Cina Domnului, mărturisind păcatele,...) sunt considerate de unii ca fiind esențiale în credința cuiva cu Hristos.
    • Unii creștini se roagă pentru mila divină la ora 15:00, la fel de vreme când Isus Hristos a murit.
    • Pentru a citi Biblia în starea inițială, ar trebui să înveți ebraic biblic și / sau biblic grec. Acestea sunt limbile scrise folosite de apostoli.

    Avertizări

    Unii oameni (familie, prieteni, colaboratori etc.) nu va accepta schimbarea pe care ați făcut-o, dar nu lăsați sentimentele lor să influențeze negativ relația dvs. cu Domnul.
  • Nu vă imaginați că Dumnezeu este surprins că sunteți un păcătos. El știa totul despre asta și de aceea ia trimis pe Isus Hristos care a murit în locul tău pentru a vă salva. Tu ești păcătosul pocăit, Hristos este Mântuitorul dispus. Deci ești "spălat" fără pată de sângele său prețios (costisitor), prin sacrificiul său dorit.
  • Dacă vă simțiți vreodată condamnați și fără speranță ca un creștin, atunci ați pierdut din vedere despre ceea ce este vorba despre creștinismul: Căci prin Grace sunteți mântuiți prin credință - și că nu de la voi înșivă: este darul lui Dumnezeu: nu de fapte, ca nici un om să se laude... [tu ești nou] la fapte bune, pe care Dumnezeu a făcut-o înainte de a merge în ei. Căci noi suntem manopera, creat în Hristos Isus. (Efeseni 2: 8-10).
  • Veți fi tentați, dar amintiți-vă că Isus Hristos este întotdeauna acolo pentru voi ca avocați, fiind mediatorul dvs. cu Dumnezeu Tatăl. Încercați să nu cădeți, dar dacă și când faceți, faceți din nou înapoi înapoi, mărturisiți și continuați să urmați pe Isus Hristos!
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar