Cum să deveniți creștini în conformitate cu biblia

Creștinismul este una dintre cele mai populare religii din lume, deoarece oferă un sistem de credință pe care mulți oameni le raportează. Pentru a deveni creștin, trebuie să înțelegeți mai întâi elementele de bază ale creștinismului. Apoi, ați putea alege să participați oficial o congregație prin procesul de botez. Indiferent de ce decideți să faceți, dacă deveniți creștini, ar trebui să vă angajați să susțineți credința creștină în fiecare zi prin acțiunile și cuvintele voastre.

Pași

Metoda 1 din 3:
Având credințe creștine
  1. Imaginea intitulată deveni creștină în conformitate cu Pasul Bibliei 1
1. Credeți că există un singur Dumnezeu, Tatăl. Prima poruncă din Biblie afirmă că "nu veți avea alți dumnezei înaintea mea."Creștinismul este o religie monoteistă, ceea ce înseamnă că nu vă puteți închina doar unui Dumnezeu, Tatălui. Dumnezeu este tatăl lui Isus și, potrivit Bibliei, a creat universul și păstrează toate lucrurile.
  • Biblia explică faptul că Dumnezeu apare în multe forme și are putere dincolo de ceea ce ar putea înțelege orice om. Crezând în puterea unui singur Dumnezeu al lui Dumnezeu este una dintre cele mai importante părți ale creștinismului.
  • Imaginea intitulată deveni creștină în conformitate cu Pasul Bibliei 2
    2. Recunoașteți Isus ca Fiul lui Dumnezeu, trimis să salveze omenirea de la păcatul original. Citiți povestea păcatului original, care este prima poveste din Cartea Genezei și apoi citiți cele mai multe povești despre viața lui Isus în Evanghelii. Potrivit acestor conturi, Dumnezeu ia trimis pe singurul său fiu, Isus, lumii pentru a putea suferi și a muri pe cruce pentru a absolvi umanitatea păcatului original.
  • Terenul general al acestei povestiri este că Adam și Eva cedează ispitei și comiterea "păcatului original" în Grădina Edenului, care garantează că toți oamenii vor fi născuți au păcătuit. Aceasta înseamnă că nu ar fi putut să intre în cer fără moartea și acceptarea lui Isus în ceruri.
  • Cartea Romanilor afirmă că "Dumnezeu își demonstrează propria iubire pentru noi: în timp ce eram încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi."
  • Sfat de experți
    Zachary Rainey

    Zachary Rainey

    Hirotonit MinisterulV. Zachary B. Rainey este un ministru hirotonit cu peste 40 de ani de slujire și practică pastorală, inclusiv peste 10 ani ca un capelan de hospice. El este absolvent al Colegiului Bibliei NorthPoint și membru al Consiliului General al Adunării lui Dumnezeu.
    Zachary Rainey
    Zachary Rainey
    Ministrul hirotonit

    Care este cea mai importantă lecție pe care trebuie să o luați din Biblie? Potrivit lui Zachary Rainey, hirotonit ministru, "Moartea lui Isus Hristos este cea mai importantă lecție din Biblie. Cele mai vechi cărți ale Bibliei ne îndreaptă spre împlinirea lor în persoana și munca lui Isus Hristos. Noul Testament se concentrează asupra răstignirii lui Isus. Prin moartea și sângele Său, păcătoșii pot găsi relief de păcatele lor care îi țin departe de Dumnezeu. Isus a murit pentru a ne salva. Prin identificarea cu moartea sa, o persoană pierdută poate participa la o transformare miraculoasă într-un copil al lui Dumnezeu."

  • Imaginea intitulată deveni creștină în conformitate cu Pasul 3 al Bibliei
    3. Recunoașteți Sfânta Treime ca Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Știți că în Biblie, Dumnezeu este făcut din 3 părți, inclusiv forma umană a lui Isus și forma metafizică a Duhului Sfânt, care sunt considerate Sfânta Treime. Ca un triunghi, care trebuie să aibă 3 laturi, Dumnezeu este la toate cele 3 părți ale Trinității, iar el folosește diferitele "laturi" ale lui însuși pentru a-și atinge obiectivele.
  • Cartea lui Ioan explică că "Căci există trei care au înregistrarea în ceruri, Tatăl, Cuvântul și Duhul Sfânt; și aceste trei sunt una."În acest citat, Isus este considerat" Cuvântul "pentru că a venit pe pământ pentru a răspândi cuvântul lui Dumnezeu.
  • Sfat de experți
    Zachary Rainey

    Zachary Rainey

    Hirotonit MinisterulV. Zachary B. Rainey este un ministru hirotonit cu peste 40 de ani de slujire și practică pastorală, inclusiv peste 10 ani ca un capelan de hospice. El este absolvent al Colegiului Bibliei NorthPoint și membru al Consiliului General al Adunării lui Dumnezeu.
    Zachary Rainey
    Zachary Rainey
    Ministrul hirotonit

    Aflați puterea Duhului Sfânt în Biblie. Zachary Rainey, hirotonit ministru, ne spune: "Fructul Duhului este o lecție foarte importantă în Biblie. Această lecție ne spune că există două modalități de a trăi: puteți trăi o viață naturală sau puteți trăi o viață supranaturală. Oamenii sunt în mod natural auto-centrat: tind să răspândească conflicte, furie, răutate și distrugere. Duhul Sfânt poate umple o persoană care aparține lui Hristos astfel încât aceștia pot trăi o viață supranaturală care îi emulează pe Isus: ei pot răspândi în mod supranatural dragoste, bucurie, pace, răbdare, bunătate, bunătate, credincioșie, blândețe, auto-control, compasiune, umilință și iertare."

  • Imaginea intitulată deveni creștină în conformitate cu Pasul Bibliei 4
    4. Concluzionează că există viață după moartea pământească. Când o persoană creștină moare pe Pământ, ei sunt primiți în ceruri pentru o viață veșnică după o mână a lui Dumnezeu. Citiți despre asta în Romani, care afirmă "Pentru salariul păcatului este moartea, dar darul lui Dumnezeu este viața veșnică în Hristos Isus Domnul nostru." În timp ce nimeni nu este sigur cum arată această după moarte, recunoașteți că experiențele spirituale pe pământ vă pot ajuta să înțelegeți mai mult.
  • Dacă aveți întrebări despre viața de apoi, discutați cu un pastor sau cu un ghid spiritual despre preocupările sau gândurile dvs. Acest lucru vă poate ajuta să conduceți o viață care vă va asigura acceptarea în ceruri.
  • Imaginea intitulată deveni creștină în conformitate cu Pasul Bibliei 5
    5. Încredere că credințele voastre vor duce la o relație puternică cu Dumnezeu. Fiți încrezători că credința voastră în Isus ca Fiul lui Dumnezeu garantează că puteți avea o relație personală cu Dumnezeu. Știți că Dumnezeu acceptă și vă iartă pentru că credeți că Isus a suferit și a murit pe cruce pentru mântuirea voastră.
  • Acest concept este cunoscut ca "Justificarea credinței" și servește drept temelie pentru o relație pozitivă cu Dumnezeu care permite creșterea și înțelegerea personală.
  • În Proverbe, Biblia afirmă că adepții ar trebui să "aibă încredere în Domnul cu toată inima voastră și să nu se sprijine pe propria înțelegere.Acest lucru încurajează creștinii să creadă că relația lor cu Dumnezeu este puternică și că El îi va îndruma, chiar dacă nu înțeleg puterea Lui.
  • Metoda 2 din 3:
    Aderarea la credința creștină
    1. Imaginea intitulată deveni creștină în conformitate cu Pasul Bibliei 6
    1
    Studiați Biblia cu accent pe Evanghelii. Citiți Biblia în părți și luați timp pentru a înțelege poveștile, simbolismul și implicațiile fiecărei secțiuni. Acordați o atenție deosebită Evangheliilor, care spun povestea vieții și a morții lui Isus și îi învață pe creștini cum să acționeze în asemănarea sa. Pentru creștini, este important să recunoaștem că Biblia a fost inspirată de Cuvântul lui Dumnezeu și spune exact ceea ce vrea să spună asta.
    • Evangheliile, care au fost scrise de apostolii lui Isus, spun povestea vieții și a morții sale din fiecare dintre conturile lor. Mulți oameni citesc cărțile lui Matthew și John mai întâi pentru a obține un sentiment general al povestirilor vieții lui Isus și a învățăturilor sale.
    • Dacă aveți probleme cu decizia ce părți ale Bibliei să le citească, să vorbească cu pastorul sau ghidul spiritual pentru a obține recomandări despre unde să începeți.
    • Rețineți că toate părțile Bibliei sunt importante, dar unele secțiuni sunt mai accesibile pentru noii creștini.

    Bacsis: Dacă începeți doar să citiți Biblia, vizitați site-urile despre creștinism și verificați dacă au o secțiune "versetă a zilei". Acolo, puteți citi un verset din partea Bibliei și puteți citi o explicație a secțiunii. Verificați în fiecare zi pentru a afla ceva mai mult despre Biblie.

  • Imaginea denumită devine creștină în conformitate cu Pasul Bibliei 7
    2. Pocăiți prin schimbarea comportamentelor dvs. pentru a accepta Dumnezeu în viața voastră. Pocăindu-se pur și simplu actul de "întoarcere" de la vechea voastră viață și greșeli și începând o nouă viață care este condusă de Dumnezeu. Aflați ce înseamnă în mintea voastră să vă onorați și să trăiți conform învățăturilor lui Isus și să faceți tot posibilul să trăiți în fiecare zi la aceste standarde.
  • Pocăindu-se să sune înfricoșătoare, dar este pur și simplu actul de a începe viața nouă cu credința și credințele voastre în minte.
  • Imaginea intitulată deveni creștină în conformitate cu Pasul Bibliei 8
    3
    Mărturisiți păcatele la Dumnezeu să înceapă procesul de mântuire. Când deveniți mai întâi creștin, Biblia afirmă că ar trebui să vă pronunți păcatele anterioare. Faceți acest lucru prin programarea unei întâlniri cu un pastor sau un ghid spiritual sau să țineți o întâlnire cu un mic grup de creștini în care aveți încredere. La întâlnire, discutați cu sinceritate despre modul în care ați făcut greșit în trecut și încercați să faceți modificări cât mai mult posibil.
  • Unele forme de creștinism, cum ar fi catolicismul, cer ca să vă întâlniți în mod privat cu un preot într-un confesional pentru a discuta despre păcatele voastre și pentru a primi o penistență pentru a face modificări. Acesta este un eveniment formal care urmează să fie finalizat în timpul acceptării dvs. în Biserică și vă puteți întreba preotul dvs. pentru mai multe informații despre când și cum veți face acest lucru.
  • Imaginea intitulată deveni creștină în conformitate cu Pasul Bibliei 9
    4
    Fiți botezați După ce l-ați acceptat pe Isus în viața voastră. Odată ce ați studiat Biblia, pocăit și ați mărturisit păcatele, sunteți "botezați" prin a fi scufundați într-un corp de apă pentru un moment scurt. Înainte de botezul dvs., luați în considerare modul în care acest lucru simbolizează conexiunea cu Isus și reprezintă acceptarea dvs. într-un corp singular de credincioși. La botezul tău, mărturisiți credința și urmați pastorul sau direcțiile liderului spiritual pentru ceremonie.
  • În cartea lui Matei, Biblia afirmă că Isus îi poruncește pe urmașii Săi să "meargă și să facă ucenici din toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și Fiului și al Duhului Sfânt."
  • Metoda 3 din 3:
    Urmând credința voastră
    1. Imaginea intitulată deveni creștină în conformitate cu Pasul Bibliei 10
    1. Să comunice cu Dumnezeu prin rugăciune. Începând deoparte timpul în fiecare zi pentru a vorbi direct la Dumnezeu cu voce tare sau prin gândurile voastre. Mulțumiți-i pentru dragostea și îndrumarea Lui, spune-i despre luptele, triumfii și îngrijorările și întrebați-l pentru o putere continuă. Majoritatea oamenilor aleg să facă acest lucru într-un spațiu liniștit, ca și dormitorul lor dimineața sau seara. S-ar putea să oprești să vizitezi o capelă sau alt loc liniștit pentru a vă ruga.
    • Rugăciunile dvs. pot fi la fel de scurte sau cât de mult doriți. Amintiți-vă că relația dvs. cu Dumnezeu este în controlul dvs.
    • De exemplu, dacă ați avut o zi bună, ați putea spune ceva de genul "Sfântul Părinte, astăzi a fost o zi minunată și sunt atât de recunoscător pentru binecuvântările voastre. Prin biserică, am reușit să vă ofer voluntar la un adăpost fără adăpost și am făcut și un nou prieten la școală. Vă mulțumim din nou pentru îndrumarea dvs. și sper că mâine este la fel de bună. Amin."
    • Dacă ați avut o zi grea, vă puteți ruga spunând ceva asemănător "Sfântul Părinte, m-am luptat în ultima vreme cu decizia mea de a schimba cariera. Sunt îngrijorat că am luat decizia greșită, deoarece nu am avut încă oferte de locuri de muncă. Dați-mi puterea de a continua pe calea mea și să mă ajuți să-mi dau seama de scopul meu în viață. Amin."
  • Imaginea intitulată deveni creștină în conformitate cu Pasul Bibliei 11
    2. Acționează și vorbește cu învățăturile lui Isus în minte. Odată ce ați citit despre viața lui Isus de pe Pământ, faceți un efort conștient de a "acționa în chipul Său", ceea ce înseamnă să trăiești în felul în care te-ar vrea. Încearcă să fii calm, pacient, amabil și grijuliu față de tine și pe alții în fiecare zi. În general, scopul de a trata pe alții așa cum doriți să fiți tratați, ceea ce este cunoscut sub numele de "regula de aur."
  • Dacă vă aflați că vă luptați cu acest lucru, ați putea găsi util să vă opriți și să vă întrebați "ce ar face Isus?"Într-o situație deosebit de dificilă.
  • De exemplu, într-un mod pe care îl puteți acționa în imaginea lui Isus este prin voluntariat timpul pentru a vă ajuta în comunitatea dvs. Isus a arătat cum ajutându-i pe alții care se luptă vă vor întări relația cu Dumnezeu.
  • Sfat de experți
    Zachary Rainey

    Zachary Rainey

    Hirotonit MinisterulV. Zachary B. Rainey este un ministru hirotonit cu peste 40 de ani de slujire și practică pastorală, inclusiv peste 10 ani ca un capelan de hospice. El este absolvent al Colegiului Bibliei NorthPoint și membru al Consiliului General al Adunării lui Dumnezeu.
    Zachary Rainey
    Zachary Rainey
    Ministrul hirotonit

    Aflați ce înseamnă să trăiți prin credință în Biblie. Zachary Rainey, ordonată ministrul adaugă: "În învățăturile apostolului Pavel la biserica din Corint, El le-a spus că suferința are o recompensă dacă o persoană crede în Isus Hristos. Dacă o persoană credincioasă experimentează nedreptate, durere și suferință în această lume temporară, ei vor fi răspunsați de Dumnezeu cu o cantitate comensivă de slavă în lumea permanentă veșnică. Dumnezeu are ambele răspunsuri și recompense în cer pentru cei care nu privesc doar la lucrurile pe care le pot vedea, dar privesc lucrurile care sunt nevăzute. "Căci trăim prin credință și nu prin vedere.""

  • Imaginea intitulată deveni creștină în conformitate cu Pasul Bibliei 12
    3. Alăturați-vă unei biserici de oameni care au aceleași credințe și morale. Mulți oameni consideră că este util să aparțină unei biserici care are un program săptămânal de cult în care pot afla mai multe despre învățăturile lui Isus o rugăciune într-un grup. Vizitați câteva biserici diferite și frecventați studiile biblice locale pentru a găsi un grup de oameni care vă fac să vă simțiți confortabil și bineveniți.
  • Dacă doriți să găsiți o biserică lângă dvs., încercați să căutați numele denominației online și cuvintele "lângă mine."Vizitați site-ul oficial al bisericii pentru a afla mai multe despre ceea ce cred ei și participă la un serviciu pentru a vedea dacă vă simțiți confortabil.
  • Diferite denominații creștine

    Toate denominațiile creștine cred aceleași lucruri ca și fundația lor, Dar majoritatea congregațiilor vor avea mici variații în modul în care practică și învață Biblia.

    Catolic, baptist, metodist, luteran, presbiterian și protestant sunt doar câteva din cele aproape 35 de denumiri creștine în U.S.

  • Imaginea intitulată deveni creștină în conformitate cu Pasul Bibliei 13
    4. Discutați cu alții despre relația dvs. pozitivă cu Dumnezeu. Împărtășește-ți relația cu Dumnezeu și efectele sale pozitive cu oamenii care sunt importanți pentru dvs. Vorbind despre experiența dvs. religioasă este un aspect important al creștinismului, deoarece adepții sunt încurajați să răspândească cuvântul lui Dumnezeu cât mai mult posibil.
  • În timp ce este bine să împărtășiți experiențele dvs., amintiți-vă să respectați limitele și dorințele altor persoane. Dacă nu sunt interesați de creștinism, spuneți-le că înțelegeți și schimbați subiectul.
  • Imaginea intitulată devine creștină în conformitate cu Pasul Bibliei 14
    5
    Rezista tentației de a păcătui Bazându-vă pe credința voastră. Când vă aflați într-o situație care poate duce la păcat, vă întoarceți la credința voastră pentru a vă ghida. Întrebați-vă ce a învățat Isus și îndepărtați-vă din situații care vă pot face păcatul. Dacă faceți păcat, acceptați ceea ce ați făcut și faceți timp pentru a vă mărturisi greșelile la Dumnezeu și cereți iertare.
  • De-a lungul vieții tale ca creștin, vei învăța să accepți că vei păcătui. Cea mai importantă parte este modul în care îl descurcați, acceptând că ați făcut greșit și cu scopul de a face mai bine. Amintiți-vă că iertarea lui Dumnezeu este veșnică, atâta timp cât vă pare rău.
  • sfaturi

    Procesul de a deveni un creștin "oficial" în ochii unor denominațiuni, cum ar fi catolicismul, poate fi lung. Fi pregătit să meargă la cursuri și să studiezi ca și cum ați fi în școală.
  • Păstrați o minte deschisă în toată călătoria dvs. în creștinism. Amintiți-vă că oamenii din toate religiile pot fi atât bune, cât și rele, iar un creștin rău nu reprezintă întreaga religie.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar