Cum să-l întrebați pe dumnezeu pentru iertare (creștinism)

Cererea lui Dumnezeu să ierte păcatele dvs. este un proces important. Este important să recunoașteți ceea ce ați făcut greșit și vă pare rău că ați făcut-o. Trebuie să vii la Dumnezeu, să te rogi folosind Scriptura și să-l cereți să vă ierte. Atunci trebuie să crezi că are. După ce sunteți iertați, lucrați la lăsarea păcatului în urmă și a trăi o nouă viață.

Pași

Partea 1 din 3:
Mărturisind păcatul
  1. Imaginea intitulată cere lui Dumnezeu pentru iertare Pasul 1
1. Numele și recunoașteți lucrul pe care l-ați făcut. Înainte de a cere iertarea, trebuie să precizați în mod specific lucrurile pe care le-ați greșit și să recunoașteți că ați făcut-o. Dacă vă simțiți vinovați, ați putea fi tentați să faceți scuze sau să negeți că ați făcut ceva greșit. Iertarea este imposibilă dacă nu recunoști că ai făcut ceva greșit.
  • S-ar putea să vă gândiți: "Cred că ar fi trebuit să fiu mințit, dar am avut un motiv foarte bun și a fost o mică minciună."Încercați să justificați ceea ce ați făcut mai degrabă decât să recunoașteți acest lucru.
  • Începeți prin rugăciunea: "Tatăl, am luat 5 dolari de la fratele meu fără să-l întrebam pentru asta."Ați numit păcatul (furtul) și ați luat responsabilitatea pentru a face o scuză.
  • Imaginea intitulată cere lui Dumnezeu pentru iertare Pasul 2
    2. Spune-i lui Dumnezeu că știi ce ai făcut a fost greșit. Odată ce ați numit ceea ce ați făcut, este important să recunoașteți că a fost greșit. Este posibil să spui ce ai făcut, dar să nu crezi că ai greșit să o faci. Admiterea că ați făcut-o este inutilă dacă nu recunoașteți că știți că a fost greșit.
  • Nu veți primi iertare dacă spui: "Am dormit cu colegul meu, chiar dacă sunt căsătorit, dar nu văd nimic în neregulă cu asta."Trebuie să recunoașteți ceea ce ați făcut ca păcat, ca pe ceva ce Dumnezeu este nemulțumit.
  • Imaginea intitulată cere lui Dumnezeu pentru iertare Pasul 3
    3. Spuneți că vă pare rău pentru ceea ce ați făcut. Nu este încă suficient să spunem ce ați făcut și să recunoașteți că a fost greșit. Acum trebuie să-mi cereți scuze pentru asta. Simțiți-vă sincer rău pentru greșit și lăsați-l pe regret să vină în ceea ce spui lui Dumnezeu. Este important să fii de fapt remușcător când spui că îți pare rău.
  • Solicitarea iertării de la Dumnezeu nu este ca atunci când spui rău pentru un frate, dar într-adevăr nu înseamnă asta. Trebuie să fie sincer din inima ta.
  • Spune ceva de genul: "Știu că ceea ce am făcut a fost greșit și mă simt cu adevărat rău pentru asta. Îmi pare rău că am rupt relația noastră. Îmi pare rău că păcătuiesc împotriva ta."
  • Partea 2 din 3:
    Cerând iertare
    1. Imagine intitulată cere lui Dumnezeu pentru iertare Pasul 4
    1. Rugați-vă la ceea ce vă simțiți. Trebuie să fiți întotdeauna cinstit când cereți iertarea. Dacă credeți că Dumnezeu vă cunoaște oricum inima, nu există nici un sens în mintea lui. Spune-i vina pe care o simți pentru păcatul tău și că este separat de el te-a făcut trist.
    • Spune: "Doamne, mă simt rău pentru stomacul meu, pentru că știu că ți-am provocat durere."
    • Poate fi bine să se roage cu voce tare lui Dumnezeu, ca să spui în mod specific ceea ce este în mintea ta, spre deosebire de gândirea doar.
  • Imaginea intitulată cere lui Dumnezeu pentru iertare Pasul 5
    2. Utilizați Scriptura în rugăciunea voastră. Cuvântul lui Dumnezeu este puternic și vă încurajează să o folosiți când vorbiți cu el. Deoarece cuvintele din Biblie vin de la Dumnezeu, ele arată un model pentru cum să vorbească cu Dumnezeu. Căutați Biblia sau online, pentru a găsi Scripturi despre solicitarea iertării. Utilizați aceștia pentru a vă face rugăciunea semnificativă.
  • Priviți aceste scripturi și rugați-le în rugăciunea voastră: Romani 6:23, Ioan 3:16, 1 Ioan 2: 2. Aceste scripturi vorbesc despre iertare. Noul Testament este plin de adevăr despre iertare.
  • Căutați pe cont propriu și găsiți Scripturi care vă vorbesc despre iertarea pe care o căutați. Puteți repeta scrierea Scripturii sau parafrazați-o astfel încât înseamnă mai mult pentru dvs.
  • Imaginea intitulată cere lui Dumnezeu pentru iertare Pasul 6
    3. Cereți-i lui Dumnezeu să vă ierte pentru ceea ce ați făcut. Așa cum ați fi cu alți oameni, după ce ați spus că vă pare rău că trebuie să cereți să fiți iertați. Nu există o rugăciune specială pe care trebuie să o rugați să câștigați iertarea de la Dumnezeu. Tot ce trebuie să faceți este să-l întrebați să vă iertați, prin Isus Hristos și credeți că vă va ierta.
  • Spune lui Dumnezeu: "Am negat să te cunosc prietenului meu. A fost greșit și laș pentru mine să fac asta. Îmi pare rău că nu i-am spus despre dragostea ta pentru noi. Te rog să mă ierți pentru slăbiciunea mea în acel moment."
  • Nu trebuie să pledeți, să vă certați sau să vă repetați. Cererea lui Dumnezeu o dată, cu o inimă autentică, este tot ce trebuie să faceți.
  • Imaginea intitulată cere lui Dumnezeu pentru iertare Pasul 7
    4. Spune-i lui Dumnezeu că crezi că te-a iertat. Credința și iertarea merg mână în mână. Nu este bine să cereți iertare, dar nu credeți că Dumnezeu vă va ierta. Dumnezeu spune că atunci când îl cereți să vă ierte cu inimi sincere care este credincios să ierți. Spune-ți că tu îl crezi și îi spui lui Dumnezeu că-l crezi.
  • 1 Ioan 1: 9 vă spune că: "Dacă mărturisim păcatele noastre, el este credincios și doar ca să ne ierte păcatele noastre și să ne curățim de toată nelegiuirea."Spuneți această Scriptură lui Dumnezeu și credeți-o.
  • Este important să vă amintiți că păcatele iertate sunt uitate. Hebrews 8:12 spune, "Căci voi fi milostiv pentru nelegiuirea lor și păcatele lor și faptele lor fără lege pe care nu le voi mai aminti."
  • Partea 3 din 3:
    Inainta
    1. Imaginea intitulată cere lui Dumnezeu pentru iertare Pasul 8
    1. Căutați iertarea de la oamenii pe care i-ați rănit de ceea ce ați făcut. Deși păcatul, în cele din urmă, sparge relația cu Dumnezeu, și ceilalți sunt adesea răniți. Când știi că Dumnezeu te-a iertat, este important să căutați iertare de la alții. Spuneți persoanei că vă pare rău că le-ați rănit și cereți-i să vă ierte.
    • Amintiți-vă că nu puteți face pe cineva să vă ierte și nu îl puteți câștiga de la ei. Ei vor accepta fie că îți pare rău pentru ceea ce ai făcut și te vei ierta sau nu vor. Nu le-ar pedepsi dacă refuză să ierte. Nu le puteți schimba.
    • Odată ce ați cerut scuze și ați cerut iertarea cuiva, trebuie să vă eliberați de vinovăție. Chiar dacă nu vă iartă, ați făcut partea dvs. în căutarea de a face modificări.
  • Imaginea intitulată cere lui Dumnezeu pentru iertare Pasul 9
    2. Pocăiți comportamentul greșit. Odată ce sunteți iertați de Dumnezeu pentru păcatul vostru și de alții pentru ca orice rănire, ați făcut-o, trebuie să vă întoarceți de la acel păcat. Faceți o decizie conștientă că nu veți comite din nou același păcat după ce ați fost iertat.
  • Trebuie să vă amintiți că veți păcătui întotdeauna din nou, dar este important să spuneți în momentul în care vă întoarceți. Singura modalitate de a obține mai departe de păcatul obișnuit este să vă spuneți că nu o veți face din nou.
  • Faptele Apostolilor 2:38 sunt utile în acest proces. Se spune, "Pocăiți-vă și lăsați pe fiecare dintre voi să fie botezați în numele lui Isus Hristos pentru iertarea păcatelor - și veți primi darul Duhului Sfânt."
  • Iertarea este un pas important, dar plecând departe de păcat este, de asemenea, pentru a rămâne aproape de Dumnezeu.
  • Imaginea intitulată cere lui Dumnezeu pentru iertare Pasul 10
    3. Să muncească pentru a păstra din nou același lucru greșit. O parte din obiectivul dvs. în urma lui Hristos este să se deplaseze mai departe de păcat și acest lucru ia o muncă comisă. Nu veți opri imediat păcătuirea, dar dacă lucrați la el, veți deveni mai puternici. În Matei 5:48, Dumnezeu te cheamă să devii perfect, așa cum este perfect. Este un obiectiv pe care trebuie să-l lucrați.
  • Găsiți oameni care vă pot ajuta să evitați păcatele repetate. Aflați Scriptura pentru a combate ispita. Amintiți-vă că păcatul durează doar și nu aveți nevoie de ea.
  • Petrecerea timpului de a vă citi Biblia, rugându-vă lui Dumnezeu și vorbind cu alți creștini, este foarte important să trăiți o viață liberă de păcat.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar