Cum de a explica iudaismul unui copil creștin

Ești creștin și vrei să-ți înveți copilul despre iudaism? Ești un copil evreu, dar ai un prieten creștin care doar nu-l primește? vă poate ajuta să explicați. Continuați să citiți pentru instrucțiuni detaliate.

Pași

  1. Imaginea intitulată explică iudaismul unui copil creștin pas 1
1. Spuneți copilului dumneavoastră că iudaismul este religia care crede într-un singur Dumnezeu. ei nu închinarea idolilor sau a oamenilor.
  • Imaginea intitulată explică iudaismul unui copil creștin Pasul 2
    2. Spuneți copilului că Avraam a devenit primul evreu, făcând un legământ cu Dumnezeu.
  • Imaginea intitulată explică iudaismul unui copil creștin pas 3
    3. Spuneți copilului dvs. că atât evreii, cât și creștinii sunt copii ai lui Avraam (ca și musulmani și Baha`is).
  • Imaginea intitulată explică iudaismul unui copil creștin pasul 4
    4. Spune-ți copilul că, în timp ce creștinii cred că Domnul Isus este cea mai sfântă persoană care a trăit vreodată, (pentru că ei cred și el este Fiul lui Dumnezeu), evreii cred că Moise era cel mai mare profet al lor, pentru că Dumnezeu a dat legea poporului evreu prin el (Cu toate acestea, iudaismul nu este centrat pe Moise în același mod în care creștinismul este centrat pe Isus Hristos).
  • Imaginea intitulată explică iudaismul unui copil creștin pasul 5
    5. Spuneți copilului că iudaismul a fost religia pe care o aparținea Isus, când era pe pământ.
  • Imaginea intitulată explică iudaismul unui copil creștin Pasul 6
    6. Spuneți copilului că poporul evreu se închină același Dumnezeu ca și creștinii, dar nu credeți că Mesia a venit, ca și creștinii.
  • Imaginea intitulată explică iudaismul unui copil creștin pasul 7
    7. Spuneți copilului dumneavoastră că, în timp ce creștinii numesc prima parte a Sfintei Biblii, Vechiul Testament, evreii îl numesc Tanakh. Subliniați că este aceeași carte și că creștinismul a venit din iudaism.
  • Imaginea intitulată explică iudaismul unui copil creștin pas 8
    8. Spuneți copilului dumneavoastră că, în timp ce creștinii se închină duminica la biserică, evreii se închină sâmbătă într-o sinagogă.
  • Imaginea intitulată explică iudaismul unui copil creștin Pasul 9
    9. Spuneți copilului dvs. că, în timp ce creștinii mănâncă tot ce vor, evreii urmează un set special de legi dietetice numite "cuşer."
  • Imaginea intitulată explică iudaismul unui copil creștin Pasul 10
    10. Spuneți copilului dvs. despre vacanțe paralele sau ritualuri între creștini și evrei. De exemplu, evreii sărbătoresc Hanukkah, în timp ce creștinii sărbătoresc Crăciun - evrei sărbătoresc Paștele, în timp ce creștinii sărbătoresc Paștele etc.
  • Imaginea intitulată explică iudaismul unui copil creștin Pasul 11
    11. Spuneți copilului dumneavoastră că, în timp ce creștinii au bebelușii lor botezați, evreii au o ceremonie de numire a copilului pentru băieți numiți o ceremonie de britanie și de numire pentru fete numite Bat Zevad Bat.
  • Imagine intitulată Prevenirea accidentelor cu copilul 9
    12. Spuneți copilului dumneavoastră că în loc de comuniune și confirmare, băieții evrei au upherine și bar Mitzvahs, în timp ce fetele evreiești au primele ceremonii de iluminat lumânări și Bat Mitzvahs.
  • sfaturi

    Încurajați-vă copilul să aibă prieteni de la credința evreiască.
  • După ce vă învățați copilul despre iudaism, poate doriți să le spuneți și despre alte credințe.
  • Dacă tu sau copilul tău aveți încă întrebări cu privire la iudaism, faceți o programare pentru a vorbi cu un rabin la o sinagogă locală, templu sau un centru comunitar evreiesc.
  • S-ar putea să doriți să luați în considerare cumpărarea Cartea evreiască de ce și / sau Cartea evreiască de ce pentru copii, atât resurse excelente pentru întrebări privind iudaismul.
  • Avertizări

    Încercați să evitați să însumați diferențele dintre iudaism și creștinism spunând că o persoană evreiască este o persoană care nu crede în Isus, pentru că vă puteți face din greșeală copilul să devină bigotat față de colegii lor evrei.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar