Cum să fii creștin când soțul tău este un ateu

Deci, cei doi sunteți un interfait cuplu, cu un creștin care crede într-un Dumnezeu atotputernic și un soț / soție, un ateu care nu are. Cei doi sunteți foarte îndrăgostiți și doriți ca căsnicia dvs. să fie cât mai fericită și să sfideze toate șansele, inclusiv opiniile dvs. diferite asupra lui Dumnezeu și a vieții.

Pași

  1. Imaginea intitulată Fii creștin când soțul / soția dvs. este un pas ateu 1
1. Știți că ateții sunt oameni la fel ca și creștinii.Unii sunt drăguți, unii nu sunt.Unii sunt fericiți și de succes, unii nu sunt.Nu presupuneți niciodată nimic despre o persoană din cauza religiei, spiritualității sau lipsei acestora.
  • Imaginea intitulată Fii creștin când soțul / soția dvs. este un pas ateu 2
    2. Continuați să participați la biserică în mod regulat pe cont propriu. Nu forțați soțul / soția să participe la dvs., dacă nu dorește. Care este lipsită de respect față de opiniile lor, și poate determina soțul / soția dvs. să păstreze resentimente.
  • Imaginea intitulată Fii creștin când soțul / soția dvs. este un pas 3 ateu
    3. Planificați cum vă veți ridica copiii în prealabil cu soțul / soția dvs. Dacă doriți să le ridicați ca creștini, faceți acest lucru clar cu soțul / soția dvs. De fapt, acest lucru trebuie făcut cu cuplurile interfaiștilor, fie ei creștin / ateu, creștin / evreu, musulman / evreu, musulman / ateu, creștin / confucianist și așa mai departe.
  • Imaginea intitulată Fii creștin când soțul / soția dvs. este un pas ateu 4
    4. Planificați în prealabil ce fel de nuntă intenționați să aveți cu soțul dvs. de a fi. Planificați dacă veți avea o nuntă biserică sau o nuntă efectuată de o justiție a păcii.
  • Imaginea intitulată Fii creștin când soțul / soția dvs. este un pas ateu 5
    5. Evitați subiectul religiei sau al politicii cu soțul / soția dvs., dacă nu vă puteți angaja în mod pașnic. Religia este un subiect sensibil pentru mulți, deci dacă lucrurile se îndreaptă spre ostilitate, este mai bine să o lași singură. Cu toate acestea, discuțiile pașnice și insightful pot fi satisfăcătoare intelectuale, deci dacă amândoi sunteți capabili să o descurci, mergeți la el.
  • Imaginea intitulată Fii creștin când soțul / soția dvs. este un ateu pasul 6
    6. Evitați declarațiile care implică sau stați în mod obișnuit că credeți că sunt în neregulă sau că le milă. Este foarte rău să vi se spună că ceea ce simți cu adevărat este greșit sau ceva ce trebuie privit în jos - de către propriul tău soț. Dacă simțiți așa, încercați să le depășiți sau, cel puțin să le păstrați la voi înșivă.
  • Imaginea intitulată Fii creștin când soțul / soția dvs. este un pas de ateu 7
    7. Nu încercați să forțați soțul / soția în religia voastră. Acest lucru va provoca probleme maritale și nu va ajuta. În plus, lor "credinţă" ar proveni probabil din motive superficiale, în loc de credința adevărată în Dumnezeu. De același token, nici soțul / soția dvs. să încerce să vă forțeze în ateismul său, nici să vă bateți credințele. Că, de asemenea, va provoca probleme maritale, deoarece credința voastră este într-adevăr sacră pentru dvs.
  • Imaginea intitulată Fii creștin când soțul / soția dvs. este un pas de ateu 8
    8. Deschideți ușa pentru discuții și utilizați-o pașnic. Explicați-vă că pot veni la dvs. dacă au o problemă sau dacă simt că nu le respectați, și că puteți discuta împreună fără furie din partea dvs. Apoi, cereți-i să facă același lucru pentru dvs. dacă simțiți că nu vă respectă.
  • Imaginea intitulată Fii creștin când soțul / soția dvs. este un pas de ateu 9
    9. De acord cu dezacordul. Uneori, pur și simplu nu vei putea vedea lucrurile lor, și același lucru merge pentru ei. Dacă soțul / soția dvs. și sunteți în permanență capete cu privire la problema religiei, ar fi cel mai bine să înveți cum să plecați și să acceptați că opiniile dvs. sunt diferite.
  • sfaturi

    Dacă vă aflați furios în mijlocul unei discuții despre punctele de vedere sau soțul dvs. se găsește supărat, este mai bine să plecați și să vă răciți mai întâi înainte de a relua.
  • Amintiți-vă că respectul este important și că este o stradă cu două sensuri. Este important să respectați soțul / soția și la fel de important să vă respecte. Dacă soțul dvs. face declarații condescendente cu privire la credința voastră, îndreptați-vă și explicați cum vă fac cuvintele lor. De asemenea, ar trebui să fie capabili să vină la dvs. fără să vă supărați.
  • Compromisul poate fi necesar atunci când vine vorba de lucruri cum ar fi să se căsătorească și să crească copii. În ceea ce privește creșterea copiilor, ați putea decide să vă educați copiii în ambele priveliști, dar să le alegeți pe religia lor pentru ei înșiși când îmbătrânesc.
  • Nu fi paranoici peste starea sufletului soțului tău, pur și simplu pentru că este ateu. Credința creștină spune că Dumnezeu vede și cunoaște toate inimile noastre, și soțul tău poate veni să creadă, să se pocăiască și să fie botezat. Isus a spus "Vă spun,... Cu excepția faptului că vă pocăiți, veți pierde tot felul." Și, pentru mântuire, Isus explică: "El le-a spus: "Du-te în toată lumea și predică vestea bună la toată creația. Oricine crede și este botezat va fi mântuit, dar oricine nu crede că va fi condamnat."
  • Avertizări

    Voi doi trebuie sa Fii clar pe planurile tale pentru copiii tăi. Acest lucru trebuie să fie planificat calea înainte de a vă concepe, ca orice decizie de ultim moment pentru modul în care copiii dvs. vor fi ridicați (cu sau fără religie) pot ajunge ca o problemă uriașă pentru dvs.
  • Religia este o problemă atât de sensibilă, deoarece ceea ce oamenii cred (sau nu) se simt ca fiind reali și adevărați pentru ei ca și faptul că cerul este albastru. Problema trebuie tratată cu grijă, de ambele părți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar