Cum să se nască din nou

Fiind născut din nou înseamnă renunțarea la viața veche pentru a trăi o nouă viață prin Hristos Isus. A deveni un născut din nou creștinul ar putea părea dificil, dar Dumnezeu a făcut-o ușor pentru credincioșii săi să vină la El. Prin acceptarea lui Hristos, puteți veni înaintea lui Dumnezeu și vă puteți naște din nou. Dacă doriți să vă nașteți din nou, începeți devenind creștin. Apoi, trăiți-vă viața pentru Isus cât mai bine puteți. În cele din urmă, vă puteți crește credința prin participarea la biserică, citiți Biblia și rugându-vă.

Pași

Partea 1 din 3:
Devenind creștin
  1. Imagine intitulată BE KEMETIC PASUL 17
1. Credeți în Dumnezeu și în Fiul Său Isus Hristos. Înainte de a putea accepta pe Isus, trebuie mai întâi să crezi. Creștinii cred că Dumnezeu a creat cerurile și pământul. Când Adam și Eva au mâncat rodul copacului cunoașterii binelui și răului, omenirea a devenit blestemată cu păcatul original. Cu toate acestea, Dumnezeu ia trimis pe Fiul Său Isus Hristos să moară pentru păcatele tuturor, acordând iertare.
  • Ioan 3:16 citește: "Căci Dumnezeu a iubit atât de mult lumea că El ia dat pe singurul său fiu, că oricine crede în El nu va pieri, ci va avea viața veșnică."Prin crezând în Isus, puteți câștiga viața veșnică mergând în ceruri.
  • Imaginea intitulată Alăturați-vă Bisericii Mormon (Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din urmă) Pasul 9
    2. Accept Iisus Hristos Ca salvator personal. Ca un creștin născut din nou, îl veți accepta, de asemenea, pe Isus în inima voastră ca Mântuitor personal. Recunoașteți că Isus a murit pentru păcatele voastre și, prin El, sunteți neprihănit înaintea lui Dumnezeu. Este foarte ușor să-l accepți pe Isus! Trebuie doar să crezi și să-i rogi, întrebându-l în inima ta.
  • Iată o rugăciune de exemplu: "Dragă Domnul Isus, știu că sunt un păcătos, dar ai murit pentru acele păcate. Vă urez bun venit în inima mea ca Mântuitorul meu personal. Vă mulțumesc că ați murit pentru păcatele mele, astfel încât să pot fi iertate. În numele tău mă rog, Amin."
  • Puteți găsi mai multe rugăciuni online.
  • Imagine intitulată Menținerea bunei sănătate spirituală Pasul 1
    3. Pocăiți-vă pentru păcatele voastre. Pocăindu-se înseamnă să simți regret și remușcări pentru păcatele tale. În esență, recunoașteți că ați greșit și vă pare rău pentru asta. Puteți să vă pocăiți prin a spune lui Dumnezeu în rugăciune că știți că ați păcătuit și vă pare foarte rău pentru asta. În viitor, faceți tot posibilul pentru a evita păcarea, ca parte a regretului încearcă să facă mai bine.
  • Spune: "Doamne, știu că am păcătuit. Îmi pare foarte rău pentru lucrurile pe care le-am făcut greșit și vreau să fac mai bine prin tine. Vă mulțumim că ați iertat toate greșelile mele. În numele lui Hristos mă rog, Amin."
  • Imaginea intitulată Alăturați-vă bisericii Mormon (Biserica lui Isus Hristos a Sfinților Ziului din urmă) Pasul 8
    4. Alăturați-vă unei biserici dacă doriți o comunitate religioasă. Unii creștini cred că nu trebuie să vă alăturați unei biserici pentru a fi un creștin nou născut, în timp ce alții cred că trebuie. Alăturați-vă la o biserică vă poate ajuta să aflați mai multe despre Biblie, conectați-vă cu alți credincioși și creșteți în credința voastră. Este o idee bună să vizitați câteva biserici înainte de a alege unul pentru a vă alătura.
  • Ca o alternativă, puteți viziona servicii religioase la televizor sau online.
  • Imagine intitulată Vizitați o masă catolică Pasul 7
    5. Fiți botezați de un ministru hirotonit. Puteți găsi un ministru la o biserică locală. Botezul este foarte important pentru a fi născut din nou. Ministrul te va pune sub apă, apoi te va aduce înapoi. Simbolizează trecerea și reapariția din apă o persoană nouă. Prin ea, te-ai născut din nou.
  • Marcu 16:16 Citește, "Cel care crede și este botezat va fi mântuit și cel care nu trebuie să fie condamnat."
  • Cum și unde sunteți botezați va depinde de biserica dvs. S-ar putea să fiți botezați într-o cadă în interiorul bisericii sau ați putea fi botezat într-un lac sau pe altă căi navigabile.
  • Unele biserici vă vor boteza numai dacă sunteți membru. Ați putea să vă alăturați bisericii sau ați putea căuta o biserică care nu necesită calitatea de membru.
  • Imaginea intitulată face meditația de gândire Pasul 13
    6. Primiți Duhul Sfânt, salutându-l în inima voastră. Duhul Sfânt este un mângâietor trimis de Dumnezeu după ce Isus a părăsit pământul. Veți primi, de asemenea, darurile și fructele Duhului Sfânt, care vă ajută să fiți mai puternici creștini. Tot ce trebuie să faceți pentru a primi Duhul Sfânt este să-l întâmpinați în viața voastră, cum ar fi prin rugăciune.
  • Spune: "Salut Duhul Sfânt în viața mea, Amin."
  • Cele 9 roade ale Duhului includ dragostea, bucuria, pacea, lungimea, bunătatea, bunătatea, credincioșia, blândețea și controlul de sine.
  • Cele 9 daruri ale Duhului includ cunoștințe, înțelepciune, profeție, credință, vindecare, minuni de lucru, discernământ de spirite, vorbind în limbi (limbi sfinte) și interpretarea limbilor (limbi sfinte).
  • Partea 2 din 3:
    Trăind viața ta pentru Isus
    1. Imagine intitulată Dezvoltarea abilităților psihice Pasul 5
    1. Evitați să vă dați dorințele păcătoase. Toată lumea păcătuiește, dar este important să încercați cel mai bine să nu renunțați la păcat. Faceți tot posibilul pentru a face întotdeauna ceea ce trebuie să modelați acțiunile dvs. asupra lui Isus.
    • Citiți Biblia dvs. și frecventați biserica pentru a afla mai multe despre cum să vă întoarceți de la păcat. De exemplu, nu minți, furați, înșelăci, ucideți sau comiteți păcatele cărnii.
    • Romans 8: 9 citește: "Tu, totuși, sunt controlați de natura păcătoasă (carnea), ci în Duhul, dacă este așa că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi." Amintiți-vă că aveți controlul asupra dvs!
  • Imaginea intitulată face meditația minunată Pasul 8
    2. Cereți iertare când păcătuiți. Este normal să comită păcate, chiar și atunci când încercați să nu. Acesta este motivul pentru care Dumnezeu oferă iertare prin Isus! Atâta timp cât recunoașteți păcatul vostru, exprimați regretul și încercați să nu faceți acest lucru, Dumnezeu vă va ierta.
  • Rugați-vă: "Doamne, știu că am păcătuit din nou. Îmi pare atât de rău și voi încerca tot ce pot să nu o fac din nou. Vă mulțumim că ați oferit iertare prin Isus. În numele lui Hristos, mă rog, Amin."
  • Imagine intitulată Do Teshuva Pasul 12
    3. Umili-te la Isus. Renunță la mândria ta și recunoști că ești mic înaintea lui Isus. El este "calea, adevărul și viața."Fără Isus, sunteți pierdut. Deși vă puteți ruga lui Dumnezeu fără Isus, nu sunteți "salvat" și născut din nou dacă nu acceptați pe Isus Hristos, după credința creștină.
  • Ioan 14: 6 citește: "Isus ia zis:" Eu sunt calea, adevărul și viața: nici un om nu vine la Tatăl, ci de mine."Aveți nevoie de Isus pentru a avea acces la Dumnezeu pentru că trebuie să vă rugați în numele Său, recunoașteți astfel puterea Lui.
  • Imaginea intitulată Alăturați-vă Bisericii Mormon (Biserica lui Isus Hristos a Sfinților Zilei din urmă) Pasul 14
    4. Voluntar pentru a ajuta pe alții. În Filipeni 1:22, Biblia vă direcționează să aveți o muncă fructuoasă. Voluntariatul este o modalitate excelentă de a realiza acest lucru! În plus, veți ajuta pe alții, pe care Isus ia instruit ucenicii Săi să facă.
  • De exemplu, voluntar la o bucătărie de supă sau la banca alimentară, vizitați oamenii care sunt în spital, strângeți bani pentru cei mai puțin norocoși sau pentru a ajuta la un adăpost.
  • Imagine intitulată Menținerea bunei sănătate spirituală Pasul 10
    5. Iartă-i pe cei care te-au nedreptățit. Așa cum Dumnezeu vă iartă, trebuie să iertați pe alții. Nu purtați grupe împotriva oamenilor care vă rănesc. În schimb, oferă iertare și rugați-vă pentru ei.
  • Spune: "Doamne, i-am iertat lui Sam pentru că mi-am furat banii. Vă rog să-i dați mila voastră."
  • Imaginea intitulată ia un salt de credință Pasul 11
    6. Numărați-vă binecuvântările. Binecuvântările voastre sunt toate lucrurile bune din viața voastră, cum ar fi familia, prietenii, sănătatea, talentele etc. Le puteți număra în mintea voastră sau le puteți scrie pe hârtie. Acest lucru vă ajută să recunoașteți toate lucrurile minunate pe care Dumnezeu ți-a dat-o și vă ajută să păstrați o perspectivă pozitivă asupra vieții.
  • De exemplu, ați putea păstra un jurnal de recunoștință! În fiecare zi, scrieți 3-5 lucruri pe care sunteți recunoscători.
  • Imaginea intitulată deveni un pasaj taoist 14
    7. Amintiți-vă că nu sunteți singuri în această lume. Toată lumea trece prin vremuri grele. Când te lupți cu ceva, te poți întoarce la Isus! Nu disperați când vremurile sunt dure, deoarece Isus merge cu tine. Să vă bazați pe credința voastră pentru a vă duce.
  • Utilizați rugăciunea pentru a cere confort. Spune: "Isus, am nevoie de puterea voastră chiar acum."
  • Conectați-vă cu alte persoane din comunitatea dvs. religioasă pentru sprijin și asistență prin vremurile dvs. dificile.
  • Viața nu va deveni dintr-o dată mai bună, dar vă puteți folosi credința ca un confort.
  • Imagine intitulată Deprogram Un membru al cultului religios Pasul 12
    8
    Împărtășește-ți credințele cu alții, dar respectați punctele lor de vedere. Cei mai mulți născuți din nou creștini doresc să-și împărtășească credința cu ceilalți, salutându-i în biserică. Spuneți-i altora despre Isus și cum v-a ajutat credința voastră, apoi invitați-i să vină la biserică cu voi. Cu toate acestea, rețineți că pot avea propriile credințe, pe care ar trebui să le respectați.
  • Dacă cineva vă spune că nu sunt interesați, nu apăsați problema. N-ai vrea să-și împingă părerile despre tine.
  • Luați în considerare viața dvs. ca un exemplu pentru Hristos. Dacă vă arătați altora cum ați binecuvântat Isus, ei pot fi mai deschisi să vă alăturați în biserică.
  • Partea 3 din 3:
    Creșterea credinței tale
    1. Imaginea intitulată Alăturați-vă Bisericii Mormon (Biserica lui Isus Hristos a Sfinților Ziului din urmă) Pasul 13
    1. Du-te la serviciile regulate ale bisericii. Cel mai bine este să mergeți cel puțin o dată pe săptămână, dar multe biserici oferă servicii suplimentare. Dacă sunteți nou la creștinism, ați putea alege să mergeți de mai multe ori pe săptămână. Nu numai că va merge la biserică să vă ajute să aflați mai multe despre ce înseamnă a fi creștin, vă va ajuta, de asemenea, să găsiți o comunitate religioasă pentru dvs.
    • De exemplu, ați putea merge la biserică în fiecare duminică dimineața.
    • Căutați o biserică în care vă simțiți bineveniți. De asemenea, puteți prioritiza găsirea unei biserici care are grupuri pentru oamenii dvs. vârsta dvs.
  • Imaginea intitulată Alăturați-vă Bisericii Mormonului (Biserica lui Isus Hristos a Sfinților zilei din urmă) Pasul 3
    2. Citiți Biblia dvs. cel puțin o zi pe săptămână. Puteți găsi multe traduceri ale Bibliei, deci alegeți unul pe care îl înțelegeți. Faceți obiceiul de a citi în mod regulat Biblia, cum ar fi în fiecare seară de duminică. Acest lucru vă va ajuta să învățați Scriptura.
  • De asemenea, puteți alege să lucrați prin cărți devoționale, care vă pot ajuta să vă dezvoltați credința. Le puteți găsi în secțiunea religioasă a librăriei.
  • Imaginea intitulată Alăturați-vă Bisericii Mormon (Biserica lui Isus Hristos a Sfinților Zilei din urmă) Pasul 6
    3. Alăturați-vă unui grup de studiu biblic. Biserica dvs. poate oferi un grup de studiu biblic, dar puteți căuta și unul pe un site ca întâlnirea.COM. Studiul Bibliei vă ajută să aflați mai multe despre Cuvântul lui Dumnezeu, ca să vă puteți aprofunda credința și să vă trăiți viața în conformitate cu Scriptura. Majoritatea grupurilor de studii biblice se întâlnesc săptămânal.
  • Grupul dvs. de studiu biblic poate fi, de asemenea, un loc minunat pentru a face prieteni care împărtășesc credințele voastre!
  • Imagine intitulată Vizitați o masă catolică de masă 12
    4. Rugați-vă de multe ori. Rugăciunea vă permite să vă conectați cu Dumnezeu, așa că ar trebui să o faceți cel puțin o dată pe zi. Cu toate acestea, s-ar putea ruga de mai multe ori pe tot parcursul zilei.
  • Nu cereți doar lucruri prin rugăciune. Dă-i lui Dumnezeu mulțumiri și recunoaște prezența Lui.
  • De exemplu, "Dumnezeu, vă mulțumesc pentru această frumoasă răsărit și pentru că mi-ați dat o altă zi pe acest pământ" sau "Doamne, am simțit astăzi prezența voastră în cabinetul medicului. Mulțumesc că mi-ai dat putere."
  • sfaturi

    Serviți lui Dumnezeu pentru îmbunătățirea omenirii.
  • Fi un martor pentru Isus.
  • Iubesc pe Dumnezeu și iubesc vecinul tău. De asemenea, fii bun cu inamicul tău.
  • Avertizări

    Isus a spus, "Iubiți-vă dușmanul și faceți bine." Deci, nu urăști, dar în schimb, ajutați pe alții.
  • Nu vă fie rușine de credința voastră.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar