Cum să crezi în isus

Întreaga bază a creștinismului crede în Isus, dar ceea ce înseamnă asta cu adevărat? Religia și spiritualitatea pot părea destul de complicate, dar într-adevăr se revin dacă aveți încredere în ceea ce spune Biblia despre Isus. De acolo, lucrați la o relație strânsă cu el - și vom fi aici pentru a răspunde la câteva dintre întrebările pe care le-ați putea avea pe tot parcursul procesului!

Pași

Întrebarea 1 din 6:
Cum găsesc credința în Isus?
1. Începeți prin recunoașterea că toată lumea a păcătuit. Poate fi uneori greu de recunoscut că sunteți un păcătos - la urma urmei, probabil că încercați să fiți o persoană bună cea mai mare parte a timpului. Cu toate acestea, am făcut totul greșit la un moment dat, cum ar fi o minciună, fiind invidios sau luăm ceva care nu era al nostru. Biblia spune că păcatul vă păstrează separat de Dumnezeu, recunoscând că ați păcătuit este primul pas spre a crede în Isus.
  • 2. Încredere că Isus este Fiul lui Dumnezeu și că a murit pentru noi. Din moment ce păcatul ne păstrează separat de Dumnezeu, nu putem ajunge la El pe cont propriu. Biblia spune că Dumnezeu ia trimis pe Isus la noi - el a fost fără păcat, așa că a reușit să acționeze ca un sacrificiu sau o plată, pentru greșelile noastre. În acest fel, ne putem bucura de o viață cu Dumnezeu, atât aici pe Pământ, cât și după ce spiritele noastre merg în ceruri.
  • Asta nu înseamnă că Isus nu a fost niciodată tentat să păcătuiască ca și cum suntem - de fapt, a fost ispitit și a rămas curat. Biblia descrie această ispită în Luca 4: 1-13, când Satana vine la Isus și îl ispitește cu mâncarea în timp ce se întoarce, îi oferă putere asupra întregii omeniri și îl încurajează să testeze puterea lui Dumnezeu, aruncându-se deasupra vârfului templu.
  • Întrebarea 2 din 6:
    Ce înseamnă să ai credință în Isus?
    1. Având credința în Isus înseamnă încredere că vă va salva. Există o analogie populară în biserica creștină care spune, "Credința are încredere că un scaun te va ține în sus, dar credința se află de fapt pe scaun." Când vine vorba de Isus, crezând doar că El era Fiul lui Dumnezeu nu este suficient - să ai credință și să fie mântuit în El, trebuie să-ți pui toată încrederea în faptul că vei petrece eternitatea în ceruri cu Dumnezeu.Acest lucru este cunoscut în biserica creștină ca "mântuire."
    • Este normal să aveți câteva întrebări cu privire la credința voastră - la urma urmei, nu există nici un fel de atingere fizică sau să vă simțiți să vă informați că ați fost mântuiți. Doar fiți cinstit cu voi și cu Dumnezeu despre faptul că aveți încredere în ceea ce spune Biblia despre Isus și dacă v-ați întors viața față de El.
    • Nu trebuie să deveniți dintr-o dată perfectă pentru că credeți în Isus, așa că nu vă faceți griji că credința voastră este în discuție pentru că ați păcătuit. Cu toate acestea, atunci când aveți o relație cu Isus, veți găsi de obicei că aveți o inimă grea după ce păcătuiți - acesta este Duhul Sfânt care lucrează în viața voastră.
    Întrebarea 3 din 6:
    Dacă am încercat să cred în Isus, dar nu pot?
    1. Imaginea intitulată Crede în Isus Pasul 7
    1. Încercați să vă rugați ca Dumnezeu să vă dea credință. Unii cercetători biblici cred că credința nu este ceva ce putem crea pe cont propriu - este un dar de la Dumnezeu. Dacă doriți să aveți încredere în Isus, dar nu vă puteți gestiona, încercați o rugăciune, "Dragă Dumnezeu, vă rog să mă ajutați să avem certitudine că Isus este Fiul vostru, ca să pot avea pacea de cunoaștere că voi petrece eternitatea în ceruri."
    • Nu vă faceți griji dacă credința voastră nu arată ca altcineva - credința este într-adevăr individuală și dacă aveți prea multe așteptări despre cum va fi experiența, ar putea fi greu să recunoaștem credința pe care o aveți. Uneori, credința înseamnă doar trăirea conform Cuvântului lui Dumnezeu, chiar dacă nu aveți aceeași experiență emoțională ca și altcineva.
  • 2. Explorați-vă credința. Credința nu trebuie să fie orb, așa că nu ezitați să săpeți mai adânc dacă credința voastră este reținută de întrebări serioase despre Dumnezeu "De ce Dumnezeu a lăsat lucrurile rele să se întâmple oamenilor buni?" sau "Poate un Dumnezeu iubitor trimite într-adevăr oameni în iad pentru a urmări religia greșită?" Credincioșii s-au luptat cu aceste concepte de ani de zile și nu trebuie să ignori aceste întrebări pentru a avea credință. S-ar putea să petreceți, de asemenea, timpul să studiați Scriptura sau să discutați cu savanții religioși despre gândurile lor cu privire la aceste probleme.
  • 3. Lăsați un păcat care vă ține înapoi. Dacă simțiți că Dumnezeu vă cheamă să renunțați la un păcat pe care îl bucurați, poate fi greu să vă întoarceți viața lui Isus. Cu toate acestea, mulți creștini constată că o viață în Dumnezeu este mai profundă mai profundă decât orice ca fiind temporar ca și păcatul, astfel încât Dumnezeu să vă ajute să depășiți acea ispită de a avea o relație cu El.
  • S-ar putea să vă luptați încă cu acel păcat, pur și simplu să vă rugați ca Dumnezeu să vă ajute să îl depășiți.
  • Întrebarea 4 din 6:
    De ce este importantă credința în Isus?
    1. Biblia spune că este singura modalitate de a ajunge în ceruri. Deși Isus a venit pe pământ pentru a salva pe toți, asta nu înseamnă că toată lumea va merge automat în ceruri. De fapt, Isus a fost foarte clar pe asta - în Ioan 14: 6, a spus el, "Eu sunt calea, adevărul și viața - nimeni nu vine la Tatăl decât prin mine."
    Întrebarea 5 din 6:
    Ceea ce face creștinismul diferit de alte religii?
    1. Creștinismul este singura credință în care a fost făcută sacrificiul pentru noi. Uneori poate fi greu de știut ce să creadă când există atât de multe sisteme de credință diferite în lume. Cu toate acestea, există ceva care pune creștinismul în afară. Alte religii și credințe, în general, vă cer să plătiți pentru păcatul dvs. pe cont propriu. În creștinism, Isus a plătit deja acest preț, și tot ce trebuie să faceți este să aveți încredere în el.
    • De exemplu, unele religii vă cer să efectuați mai multe acte bune decât rău pentru a fi cu Dumnezeu în viața de apoi, în timp ce unii cere un fel de pedeapsă sau sacrificiu pentru a ispăși păcatul.
    Întrebarea 6 din 6:
    Poți să crezi în Isus, dar nu religie?
    1. Asta e pentru dezbatere, dar o mulțime de oameni simt în acest fel. În timp ce Biblia ne încurajează să fim parte dintr-o biserică pentru a ne întări credința, poate fi uneori greu de găsit un loc pe care îl simțiți să se potrivească credinței voastre. Sau ați putea simți că religia organizată ca întreg a distorsionat Cuvântul lui Dumnezeu. Oricare ar fi motivul pentru care nu vă simțiți confortabil în biserică, este credința voastră în Isus care vă economisește - nu participarea voastră la religie.
    • Dacă nu sunteți parte dintr-o biserică, încercați să găsiți un grup de credincioși care simt același mod pe care îl faceți, apoi începeți propriul studiu de biblie sau grupul de rugăciune. Puteți chiar să vă întâlniți online dacă este greu să vă întâlniți în persoană. În felul ăsta, încă mai primești beneficiile părtășiei creștine.
    • Dacă vă alăturați unei biserici, amintiți-vă că nici o comunitate nu va fi perfectă. Cu toate acestea, poate fi cu adevărat puternic pentru a face parte dintr-un grup în care toți încearcă să devină cât mai aproape de Hristos posibil.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar