Cum să întrebați un coleg la o dată

Solicitarea unui coleg la o dată poate fi dificilă. Nu vrei să fii prea înainte, dar vrei să-i arăți pe el sau că ești interesat. De asemenea, nu doriți să faceți lucrurile ciudate la locul de muncă, dar nevoia de a-l întreba sau ea poate să te ardă înăuntru. Faptul este că datarea biroului este foarte comună și este, în general, bine acceptată. Atâta timp cât sunteți politicos și respectuos atunci când vă întrebați colegul și atâta timp cât vă puteți păstra atât relația pe locul de muncă, nu ar trebui să aveți nimic de îngrijorat. Cu toate acestea, este întotdeauna o idee bună să verificați mai întâi manualul dvs. de angajați sau cu reprezentantul resurselor umane cu privire la orice politică de întâlnire la locul de muncă, astfel încât să puteți evita potențialele probleme pe linie.

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea oportunității potrivite
  1. Imagine intitulată Adresați-vă unui coleg pe o dată Pasul 1
1. Determinați dacă colegul dvs. este singur. Înainte de a vă apropia vreodată de colegul dvs. pentru a merge la o întâlnire, trebuie să vă asigurați că el sau ea este de fapt singură. Acest lucru vă poate salva atât o mulțime de timp, cât și de jenă și vă poate ajuta să vă păstrați relația de lucru neafectată.
  • Dacă sunteți prieteni cu colegul dvs., puteți verifica media socială pentru sugestii de un altele semnificative.
  • Unele platforme media sociale precum Facebook au o linie de profil desemnată pentru statusurile de relații. De asemenea, puteți să răsfoiți unele dintre fotografiile recente ale colegului dvs. pentru a vedea dacă există fotografii ale colegului dvs. care deține mâini sau de cuddling cu altcineva, ceea ce ar putea indica o relație.
  • Dacă aveți un prieten de încredere la locul de muncă, îl puteți întreba despre colegul de coworker. Cereți-vă prietenului dvs. să fie discret și spuneți ceva de genul, "Mă gândeam să întreb _______ la o dată - știi dacă este singur?"
  • Dacă niciuna dintre aceste opțiuni nu vă este disponibilă, ați putea să vă întrebați întotdeauna colegul sau el însuși. Doar să treacă ușor și încercați să o aduceți în conversație.
  • De exemplu, ați putea spune ceva, "Care sună ca un plan de distracție pentru acest weekend. Te duci cu prietenul tău (sau prietena) sau prieteni, sau doar de unul singur?" Dacă colegul tău este singur, el sau ea ar putea spune ceva, "Nu, nu văd pe nimeni. Mă duc doar singur.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui coleg pe o dată Pasul 2
    2. Uite și simți-ți cea mai bună zi. Dacă știi că colegii tăi este unică și ai decis să-l întrebi, ar trebui să te asiguri că te uiți cel mai bine și te simți încrezător în acea zi. Faceți ceva în acea dimineață, care vă va ajuta să vă relaxați, fie să vă apropiați, în funcție de personalitatea dvs. De asemenea, trebuie să vă asigurați că vă simțiți încrezători prin îmbrăcăminte pentru succes."
  • Purtați costumul cel mai măgulitor. Asigurați-vă că acest costum este potrivit pentru locul de muncă.
  • Luați în considerare obținerea unei tunsori cu câteva zile înainte de a vă decide să vă întrebați colegul. În felul ăsta, vei arăta proaspăt și vei face o impresie bună.
  • Asigurați-vă că dușul dvs. și purtați haine deodorant și curate în acea zi. Petreceți puțin timp în timp ce vă îngrijiți astfel încât părul dvs., părul facial (dacă aveți vreunul) și machiajul (dacă îl purtați) sunt perfecți.
  • Verificați gura în oglindă pentru a vă asigura că nu aveți mâncare blocată între dinți. Clătiți cu apă de gură sau mestecați o mentă la scurt timp înainte de a vă apropia colegul, astfel încât respirația dvs. să fie proaspătă și minimă.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui coleg la o dată Pasul 3
    3. Abordați colegul dvs. într-un loc confortabil. Unde și cum vă întrebați colegii dvs. sunt factori foarte importanți de luat în considerare. Chiar dacă colegul tău este interesat de tine, el sau ea poate avea îndoieli sau nesiguranță despre abordarea dvs. și astfel că ați întrebat colegul dvs. în locul, timpul sau contextul greșit ar putea crea tensiune sau chiar animozitate.
  • Abordați colegul dvs. când el sau ea este singur. Dacă alții sunt în jur, colegul tău ar putea să se simtă inconfortabil sau presat să spună da sau nu.
  • Alegeți un spațiu confortabil în care dvs. și colegul dvs. vă veți simți în siguranță. Nu întrebați colegul dvs. în fața băii, de exemplu, sau în biroul dvs. (dacă aveți unul), deoarece aceste locații pot fi intimidante sau chiar în mod necorespunzător pentru a cere cineva afară.
  • Un loc bun pentru a cere ar putea fi un spațiu de lucru neutru, cum ar fi de către mașina de copiere într-un birou sau când sunteți amândoi în spatele contorului dacă lucrați într-un restaurant.
  • Asigurați-vă că colegii tăi nu se grăbește să facă ceva important, așa cum veți dori să vă atenți complet pentru o clipă când întrebați.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui coleg pe o dată Pasul 4
    4. Fii tu însuți. Pe măsură ce discutați cu colegul dvs., este important să vă acționați ca și cum ați fi în mod normal. Dacă ești nervos, colegul tău o va observa. Și dacă încercați să puneți o persoană falsă, colegul dvs. va fi cu siguranță conștient de el și cel mai probabil va fi dezactivat de acesta. Doar rămâneți calm și respectați colegul dvs. în orice moment.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui coleg pe o dată Pasul 5
    5. Adresați-vă colegului la o întâlnire. Cea mai grea parte este de fapt, cereți colegului dvs. la o dată. Poate fi foarte intimidantă, dar amintiți-vă că în cele din urmă nu aveți prea multe de pierdut. Cel mai rău care s-ar putea întâmpla este că colegul tău vă poate întoarce politicos, caz în care veți zâmbi și vă scuzați politicos.
  • Fi politicos și cald când întrebați. Nu se întâlnesc ca fiind pushy sau nevoiaș și nu acționați dezinteresat.
  • Faceți mai întâi discuții mici pentru câteva momente, așa că nu pare că vă grăbiți să-i întrebați. Întrebați colegul dvs. cum face el sau ea, cum a fost weekend-ul său sau cum merge ziua lui / ea.
  • Tranziția fără probleme pentru a vă cere colegului. S-ar putea să spui ceva, "Ei bine, hei, mi-a plăcut cu adevărat să vorbesc cu tine. Aș dori să vorbesc mai mult peste cafea, dacă sunteți liber în acest weekend?"
  • Dacă colegul tău spune da, atunci spune, "Grozav! Când ar fi un moment bun?" Dacă colegul tău spune că nu, fii politicos și cordial, dar nu stai sau nu-l face ciudat.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui coleg la o dată Pasul 6
    6. Știți când să o apelați. Dacă ți-ai cerut colegul și el sau ea nu este interesat, va trebui să o lași la asta. În mod repetat, solicitând un coleg la o întâlnire care ți-a spus deja că el sau ea nu este interesat să se întâlnească, ai putea fi considerat un mediu de lucru ostil, care poate ajunge să te concedieze. Amintiți-vă: Dacă colegul dvs. nu este interesat de dvs., există o mulțime de alți oameni care ar dori să vă aducă la curent. Pesterea colegului tău dacă nu este interesat nu merită timpul, efortul sau posibilitatea de a-ți pierde slujba.
  • Dacă colegii dvs. spune că nu, fiți cât mai politicos și respectabil posibil.
  • Spune ceva pentru a dezamorsa orice tensiune, cum ar fi, "Nici o problemă. Sper că ai un weekend bun."
  • Scuzați-vă și plecați. Linging ar putea face lucrurile ciudate pentru amândoi.
  • Fiți politicos și politicos pentru acel coleg care merge mai departe, dar asigurați-vă că nu flirtați niciodată cu el sau să afișați orice interes romantic acum că știți că el sau ea nu este interesat.
  • Partea 2 din 3:
    Evaluând dacă dating este o idee bună
    1. Imagine intitulată Adresați-vă unui coleg la o dată Pasul 7
    1. Evaluați dacă există vreun tip de putere dinamică. Situația principală în care întâlnirea unui coleg este o idee proastă (de fapt, într-adevăr singurul motiv din multe locuri de muncă) este dacă unul dintre voi este într-o poziție de putere. Datând șeful, managerul sau supraveghetorul dvs. ar putea să vă aducă favoruri nedrepte la locul de muncă. În mod similar, datând-o pe angajatul dvs. (dacă sunteți managerul) ar putea crea o situație în care angajatul dvs. se simte presat să iasă împreună cu dvs. și poate fi inconfortabil sau nesigur că rupeți lucrurile dacă relația nu funcționează.
    • Doar o dată pe cineva pe care îl aveți la același nivel cu. Atâta timp cât nu există o dinamică de putere între voi doi, ar trebui să vă puteți întâlni în siguranță (atâta timp cât locul dvs. de angajare îi permite).
    • Chiar dacă sunteți egali acum, există întotdeauna o șansă ca unul dintre voi să vă promovați în viitor. Această promoție, care este minunată pentru cariera dvs., ar putea modifica dramatic natura relației dvs. la locul de muncă.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui coleg pe o dată Pasul 8
    2. Determinați-vă politica la locul de muncă la Dating Coworkers. Multe locuri de muncă au orientări specifice, reguli sau chiar interdicții privind relațiile la locul de muncă. Înainte de a lua lucrurile la nivelul următor, este important să știți dacă angajatorul dvs. va permite acest lucru, deoarece nu doriți să riscați unul sau ambii dintre voi pierdeți slujba dvs.
  • Unele locuri de muncă necesită să dezvăluie orice romanțe intra-office pentru supervizorul dvs. Alții pot avea chiar politici mai stricte.
  • Este posibil să trebuiască să descrieți natura noii dvs. relații în scris, ceea ce poate fi dificil dacă ambii vă imaginați și nu ați pus nimic "etichete" încă.
  • Fiți conștienți de faptul că, dacă relația dvs. are potențialul de a afecta oricare dintre nivelurile dvs. de productivitate, ați putea fi aruncate de la companie dacă relația face ca comportamentul dvs. la locul de muncă să fie neprofesional.
  • Verificați cartea de regulă a angajatorului (de obicei, vă este dată când sunteți angajat sau disponibilă online). Dacă nu aveți o carte de regulă, întrebați pe cineva care lucrează în resurse umane sau o poziție similară despre orice politică la locul de muncă.
  • Amintiți-vă că, chiar dacă sunt permise romantismul la locul de muncă, puteți intra în dificultăți serioase pentru afișarea publică a afecțiunii, flirtul la locul de muncă, folosind Termeni de Endeament la locul de muncă sau de a oferi partenerului dvs. preferențial tratament.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui coleg pe o dată Pasul 9
    3. Luați în considerare dacă dvs. și colegul dvs. lucrați îndeaproape. Chiar dacă tu și colegul tău sunt egale, există încă un risc de relație profesională proastă dacă lucrurile nu funcționează. Dacă amândoi ați putea fi adulți maturi despre el, atunci ar trebui să fie bine. Cu toate acestea, dacă va trebui să lucrați îndeaproape unul cu celălalt, lucrurile ar putea fi complicate dacă ajungeți la rupere.
  • Întreabă-te cu sinceritate dacă tu și colegul tău ar putea continua să colaborezi la locul de muncă dacă te-ai despărțit recent.
  • O modalitate bună de a măsura acest lucru este să vă gândiți la cea mai recentă despărțire dezordonată. Ați putea și eu să stați la o masă împreună și să lucrați la un proiect?
  • Dacă nu credeți că vă puteți ocupa de colaborarea cu colegul dvs. după o potențială despărțire, poate fi mai bine să evitați să vă întâlniți unul pe altul de la început.
  • Dacă credeți că ați putea să o rezolvați în mod matur, atunci ar trebui să mergeți la el și să întrebați colegul.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui coleg pe o dată Pasul 10
    4. Gândiți-vă la ce s-ar putea întâmpla dacă nu funcționează. Chiar dacă nu trebuie să colaborați sau să lucrați îndeaproape, o despărțire dezordonată ar putea să vă afecteze performanța la locul de muncă. Văzându-vă unii pe alții la locul de muncă, poate fi dificil, mai ales dacă unul dintre voi are încă sentimente pentru celălalt. Acest lucru nu înseamnă că lucrurile nu ar fi neapărat să funcționeze dacă tu și colegii tăi datate - mai degrabă, înseamnă că ar trebui să luați în considerare toate rezultatele posibile înainte de a continua.
  • Nivelurile de performanță pot să scadă dacă unul sau ambii dintre dvs. se simt inconfortabil care lucrează unul în jurul celuilalt.
  • Unul dintre voi poate să vă simțiți obligat să părăsiți departamentul dvs. sau compania cu totul.
  • Dacă sunteți deja prieteni cu colegul dvs. și gândiți-vă să-l întrebați, este posibil să doriți să aveți o discuție serioasă cu el / ea despre ceea ce ați face, dacă ați fi fost presați de șeful dvs. pentru a pune capăt relației. Aveți un plan de rezervă în avans că puteți accepta ambele.
  • Partea 3 din 3:
    Cerând un coleg într-un mod casual
    1. Imagine intitulată Adresați-vă unui coleg pe o dată Pasul 11
    1. Știți ce veți cere în avans. Nu încercați să o aripați la fața locului. Dacă vă apropiați de colegul dvs., fie că este interesat sau pe gard, oferind planuri vagi sau ambigue vor fi probabil o oprire. Păstrați-l casual, dar știți ce aveți în minte înainte de a vă cere colegului.
    • Dacă nu sunteți sigur că colegul dvs. este interesat încă de dvs., întrebându-i la ceva casual este mai probabil să reușească decât să-l întrebe la o cină formală sau o dată film.
    • Decideți în prealabil ceea ce doriți să faceți - de exemplu, ieșirea pentru cafea sau poate obține o băutură împreună după muncă (dacă sunteți suficient de bătrână pentru a bea).
    • Când vă întrebați colegul, întrebați-l la orice eveniment obișnuit pe care l-ați planificat.
    • În loc să conducă cu ceva vag "Vrei să ieși cu mine?" În schimb, ați putea spune ceva, "Mi-ar plăcea cu adevărat să vorbesc despre cafea sau poate o băutură cândva, dacă sunteți liber."
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui coleg pe o dată Pasul 12
    2. Invitați colegul dvs. la un eveniment social pe care îl veți face. Dacă sunteți îngrijorat să vă apropiați ca și cu colegul dvs., îl puteți întreba în mod obișnuit despre faptul că vă alăturați la ceva ce intenționați să faceți deja. Doar asigurați-vă că alegeți ceva potrivit pentru a vă invita colegul, cum ar fi să vă vedeți un concert sau să mergeți la un festival de stradă.
  • Avantajul de a cere cineva în acest fel este că adesea vine în mod natural în conversație.
  • Dacă faceți discuții mici cu colegul dvs., el sau ea vă va întreba probabil ce planurile dvs. sunt pentru weekend la un moment dat. Aceasta este oportunitatea perfectă de a descrie planurile dvs., apoi să vă invitați colegul.
  • S-ar putea să spui ceva, "Am de gând să verific acest concert în această sâmbătă. Am un bilet suplimentar - ai fi interesat să mergi cu mine?
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui coleg la o dată Pasul 13
    3. Au un prieten "competiție" Peste idei de prima dată. Având o competiție prietenoasă, înseamnă că văzând cine poate veni cu cea mai bună idee de prima dată. Această metodă de a solicita un coleg de colaborare ar funcționa cel mai bine dacă dvs. și colegul dvs. aveți deja un raport bun și faceți o discuție mică prietenoasă în mod regulat. Scopul este, încă o dată, să-l păstreze casual și să nu-ți faci colegul inconfortabil.
  • Această metodă va funcționa numai dacă dvs. și colegii dvs. flirtează deja și este clar că sunteți atât de interesați unul de celălalt.
  • Încercați să lăsați subiectul să vină în mod natural. Aceasta poate fi o mișcare dificilă pentru a trage, iar calendarul și execuția trebuie să fie perfecte sau altfel ar putea să sune înfiorător și să se oprească.
  • Dacă cineva la locul de muncă a menționat că a avut o dată dezastruoasă recent, ați putea spune ceva de genul, "Mă simt rău pentru Shannon după această dată orb. Prima mea dată ideală ar fi _______. Ce este al tău?"
  • Odată ce colegul dvs. răspunde cu prima dată ideală, puteți spune ceva, "Wow, care sună foarte distractiv. Ai vrea să mergi cândva, pentru adevărat?"
  • sfaturi

    Cunoașteți politica angajatorului dvs. la locul de muncă la locul de muncă și să o urmați îndeaproape. Aflați dacă trebuie să vă dezvăluiți relația și dacă da, la cine.
  • Este, de obicei, o idee bună să păstrați relațiile la locul de muncă între voi doi, alții decât să-i lăsați angajatorul, supraveghetorul sau lucrătorul de resurse umane să știe (dacă politica dvs. la locul de muncă o cere). Nu vă arătați o mulțime de afecțiune între ei în timp ce la locul de muncă, deoarece acest lucru va face ca lucrătorii să se incomod.
  • Rămân profesioniști ori de câte ori sunteți la serviciu. Nu trebuie să ignorați unul pe altul sau să acționați ca și cum nu vă cunoașteți, dar nu țineți mâinile, sărutați sau să acționați intim la locul de muncă.
  • Avertizări

    Nu utilizați e-mailul companiei pentru a vă adresa colegilor dvs. sau trimiteți scrisori de dragoste. Dacă este monitorizată sau dacă sunteți prinși, puteți fi concediați. E-mailurile care cer un coleg ar putea fi folosite ca dovezi împotriva dvs. într-un caz de hărțuire sexuală, de asemenea.
  • Nu luați în considerare o întâlnire de afaceri sau o întâlnire profesională ca o dată. Păstrați toate afacerile și comunicațiile personale separate.
  • Dacă interpretați greșit "semnale" Sau sunt inadecvate, este posibil să fiți în judecată pentru hărțuirea sexuală.
  • Dacă relația dvs. îi face pe alții la locul de muncă incomod, ei se pot plânge la management despre relația dvs.Chiar dacă nu este împotriva politicii, acționați întotdeauna complet profesional în timp ce la birou. Este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pare rău, doar în caz.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar