Ce este metodologia corectă de management al proiectului pentru proiectul dvs?

Proiectele profesionale sunt ca fulgi de zăpadă - nu doi sunt exact la fel. Aici sunt la îndemână metodologiile de management al proiectelor! Metodologiile acționează ca niște planuri, oferind o structură specifică și schiță pentru proiectul dvs. pe baza sarcinilor la îndemână. În timp ce metodologiile de proiect pot fi destul de complexe, acest ghid vă va duce prin elementele de bază, răspunzând la unele dintre cele mai frecvente întrebări.

Pași

Întrebarea 1 din 5:
Ce este o metodologie de management de proiect?
  1. Imagine intitulată Alegeți metodologia de management al proiectului corect Pasul 1
1. Este un șablon care vă ajută să vă organizați și să vă mențineți proiectul. Metodologiile de management de proiect vin în toate formele și dimensiunile, dar au un obiectiv comun - pentru a ajuta proiectul dvs. să funcționeze cât mai eficient posibil. Deoarece există nenumărate tipuri de proiecte acolo, există tone de metodologii pentru a vă ajuta să gestionați cel mai bine volumul de muncă.
Întrebarea 2 din 5:
Care sunt câteva metodologii populare de management de proiect?
  1. Imagine intitulată Alegeți metodologia de management al proiectului corect Pasul 2
1. Cascadă: Această metodologie îți împarte proiectul în segmente specifice pe care le urmezi într-o anumită ordine. Alegeți această metodologie dacă doriți să aveți o mulțime de control asupra fiecărui aspect al proiectului dvs.
  • Metodologia cascadei este cea mai bună pentru proiectele statice care nu sunt susceptibile de a schimba. Din păcate, acest tip de metodologie nu se adaptează bine la schimbare, mai ales dacă focalizarea proiectului se schimbă la jumătatea drumului.
  • Această metodologie necesită o mulțime de planificare și pregătire înainte, astfel încât proiectul dvs. rulează fără probleme.
  • Dacă proiectați un nou boot de drumeții pentru un magazin de sport, ați putea folosi metodologia cascadei pentru a crea diferite faze ale proiectului.
  • 2. Agil: Nu toate proiectele se dezvoltă pe o cronologie statică, neschimbată. Dacă scopul și obiectivele proiectului dvs. continuă să se schimbe, un proces agil ar putea fi cea mai bună opțiune. Cu acest tip de metodologie, vă veți concentra mai mult pe colaborarea cu clienții în loc să călcați un contract.
  • Gândiți-vă la proiectul dvs. ca o barcă - cu o metodologie de proiect agilă, capetele cu barca într-o direcție generală, direcție și adaptare, după cum este necesar ca obiectivele proiectului să se schimbe și să se dezvolte.
  • De exemplu, dacă proiectați un nou program software, o metodologie agilă vă va ajuta să remediați problemele la fața locului în loc să urmați un plan structurat.
  • 3. Scrum: Metodologia Scrum funcționează în "Sprints" sau segmente de muncă rapide. Aceste sprinturi sunt de obicei de 1-4 săptămâni lungi și ajută conturând o cronologie rapidă pentru proiectul dvs. Această metodologie decide în principal cand Sarcinile se termină - tu și echipa ta să decidă ce se face.
  • În fiecare zi de-a lungul perioadei Sprint, tu și membrii echipei dvs. se pot întâlni pentru check-in-uri de 15 minute numite "scrums."
  • 4. Kanban: Metodologia Kanban se învârte în jurul creării unei comisii Kanban - aceasta este o tablă de bord sau buletine digitală care ține evidența proiectului dvs. La bordul dvs., împărțiți-vă proiectul în 4 coloane: așteptarea, în curs de desfășurare, completați și blocați. Organizați sarcinile de proiect la bordul dvs., schimbându-le, deoarece proiectul este finalizat.
  • Coloana "Așteptare" colectează backlog-ul proiectului dvs. încercați să formați acest lucru în sarcini mici, de dimensiuni reduse, care sunt ușor pentru membrii echipei de realizat.
  • Coloana "In-progres" compilează sarcini care sunt în curs de desfășurare - odată terminate, aceste sarcini sunt mutate în coloana "Finalizată".
  • Dacă nu puteți realiza o sarcină dintr-un anumit motiv, mutați-o în coloana "blocată", unde vă puteți întoarce mai târziu.
  • 5. Șase Sigma: Puteți lua această metodologie în 2 direcții care îmbunătățesc produsele de calitate scăzută sau de a stimula produsele deja optimizate în trecut. Aceasta este o metodologie excelentă pentru producători sau orice proiect centrat în jurul calității proiectului.
  • Compania Motorola a creat inițial această metodologie în 1993.
  • 6. A se sprijini: Procesul Lean Hopește în 3 tipuri comune de deșeuri: Resursele de risipire (MUDA) - Producția inegală (MURA) - și echipamente și angajați tensionați (Muri). Metodologia slabă încearcă să scape de aceste 3 "MS" pentru a face proiectul dvs. mai eficient.
  • Această metodologie este populară pentru fabricarea întreprinderilor - de fapt, sistemul de producție Toyota a provenit.
  • Întrebarea 3 din 5:
    Ce metodologie este potrivită pentru proiectul meu?
    1. Imagine intitulată Alegeți metodologia de management al proiectului corect Pasul 8
    1. Alegeți o metodologie care se potrivește cu dimensiunea și bugetul proiectului. Înainte de a obține proiectul dvs. în sus și derulare, brainstormați posibilele riscuri și blocaje pe care le puteți întâlni în continuare în jos. Descrieți ce va fi proiectul dvs. și nu va acoperi, împreună cu bugetul dvs. estimat. Unele metodologii, cum ar fi Lean și Six Sigma, necesită un buget mai mare pentru a merge și poate să nu funcționeze pentru proiecte cu bugete mai stricte.
    • Dacă lucrați pentru o companie de producție, domeniul dvs. de aplicare a proiectului ar putea implica dezvoltarea unui produs nou cât mai rapid și eficient posibil.
    • Dacă lucrați pentru o firmă de software, vă puteți concentra pe modalități rapide de a dezvolta un nou software.
  • 2. Alegeți o metodologie care se potrivește cronologiei proiectului. Estimați cât timp va dura proiectul dvs. - este o chestiune de săptămâni, luni, ani sau altceva cu totul? Anumite metodologii sunt concepute pentru proiecte rapide, în timp ce altele vă oferă mai multă cameră de wiggle.
  • De exemplu, metodologia Scrum realizează sarcini pe perioade scurte de "sprint". Pe de altă parte, metodologia cascadei urmează o cronologie foarte specifică, structurată.
  • Imagine intitulată Alegeți metodologia de management al proiectului corect Pasul 10
    3. Factor în părțile interesate și clienți atunci când alegeți o metodologie. Gândiți-vă la imaginea de mare - sunt clienții și părțile interesate care caută un timp rapid de întoarcere sau sunt mai preocupați de eficiență? Descrieți un obiectiv sau un obiectiv specific pentru proiectul dvs. care vă va lăsa părțile interesate și clienții.
  • De exemplu, metodologia Six Sigma vizează mai multe aspecte ale unui proiect, inclusiv producția, dezvoltarea, comercializarea, administrarea și multe altele.
  • Întrebarea 4 din 5:
    Există și alte metodologii pe care le pot alege?
    1. Imagine intitulată Alegeți metodologia de management al proiectului corect Pasul 11
    1. Există cu siguranță, dar unele metodologii se ocupă de anumite industrii. După cum sugerează și numele, metodologia de dezvoltare a software-ului adaptiv (ASD) este concepută special pentru câmpul software. Această metodologie se învârte în jurul posibilității de a schimba și operează în termen de 3 etape: speculații, colaborare și învățare. Metodologia de reengineering ambalat (per) este orientată spre întreprinderile bazate pe produse și vă ajută să reproiectați un produs existent dintr-o perspectivă nouă.
    • Metodologia Programare Extreme (XP) este o altă opțiune excelentă pentru dezvoltarea software-ului.
    Întrebarea 5 din 5:
    Puteți combina metodologiile de management de proiect?
    1. Imagine intitulată Alegeți metodologia de management al proiectului corect Pasul 12
    1. Da, poți absolut. Metodologia hibridă combină și personalizează diferite aspecte ale cascadei și metodologiilor agile care funcționează cel mai bine pentru proiectul dvs. În mod similar, Leac Six Sigma se bazează pe concentrarea de control de calitate a șase sigma cu unghiul de gestionare a deșeurilor de metodologie slabă.

    sfaturi

    În Marea Britanie, metodologia din medii controlate (prince2) sunt utilizate cel mai mult. Prince2 se concentrează pe cele mai bune practici și are propriul curs de formare / acreditare pe care îl puteți înscrie.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar