Cum să accepți critici

Descărcați articolul

Explorați acest articol
părți
1 Handling sentimentele tale
2 Respectând criticilor
3 Utilizarea criticii pentru a vă îmbunătăți
Alte secțiuni
Expert Q & A
Sfaturi și avertismente
Articole similare
Referințe
Co-autor de cătreDonna Novak, Psy.D

Ultima actualizare: 6 mai, 2021

Descărcați articolul

X

Lucrul amuzant despre critici este că, în timp ce se învârte, este de fapt o componentă critică de a deveni cu adevărat bună la ceva. Acceptarea criticii și transformarea acesteia în ceva constructiv este o abilitate. Dacă nu sunteți foarte bun la luarea de critici, ați putea dori să lucrați la el. Nu numai că vă va ajuta să vă îmbunătățiți interacțiunile cu alte persoane, dar vă va ajuta și vă va ajuta să vă îmbunătățiți și să vă simțiți mai bine atunci când aveți probleme.

Pași

Partea 1 din 3:
Manipularea sentimentelor tale
  1. Imagine intitulată Evitați să obțineți gradul de descurajare a pasului 1
1. Stai calm. Este normal să se simtă defensiv atunci când sunteți criticat, dar vă permite să vă supărați și să vă arătați emoțiile dvs. nu vor ajuta situația. Rețineți că toți facem greșeli când învățăm o nouă abilitate, deci critici este inevitabilă și dacă vă ocupați de el într-un mod constructiv, puteți învăța ceva valoros ca rezultat. Deci, încercați să rămâneți calm, chiar dacă persoana care critică vă pare agitat. Nu se potrivesc cu emoțiile lor, deoarece vă poate face să parcă incapabili de a manipula critica și va interfera cu abilitatea ta de a învăța ceva de la critică.
  • Luați câteva minute pentru a respira. Când sunteți criticat, concentrându-vă asupra respirației dvs. vă poate ajuta să vă mențineți calm. Încercați să numărați la cinci (în capul tău) pe măsură ce respirați, apoi țineți-vă respirația la numărul de cinci, apoi expirați încet.
  • Încercați să zâmbiți. Chiar și un zâmbet mic vă poate ajuta să vă simțiți mai bine și poate provoca persoana care vă critică să vă relaxați și un pic.
  • Imaginea intitulată acționează ca un nou pasion de yorker 18
2. Dă-ți timp să se răcească. Înainte de a răspunde și chiar înainte de a vă gândi la criticile pe care le-ați primit, dați-vă timp să se răcească. Faceți ceva ce vă bucurați de aproximativ 20 de minute, cum ar fi ascultarea tipului dvs. preferat de muzică, citiți o carte sau faceți o plimbare. Oferindu-vă ceva timp să se răcească după primirea criticii dure, vă va ajuta să vă ocupați de el într-un mod constructiv, mai degrabă decât să reacționați doar pe răspunsul dvs. emoțional.
  • Plecați departe de situație dacă aveți nevoie de ceva timp să vă gândiți.
  • Imaginea intitulată trece peste o relație lungă care a încheiat pasul 9
3. Separați criticile din alte zone ale dvs. Când acceptați critici într-un mod care’s sănătoasă pentru dvs., trebuie să vă amintiți să compartimentați. Încercați să nu vă gândiți la critici ca fiind personale sau vorbind împotriva altor lucruri pe care le faceți. Luați-o așa cum este și nu adăugați lucruri sau nu faceți presupuneri despre alte aspecte ale dvs. pe baza a ceea ce sa spus.
  • De exemplu, dacă cineva vă oferă critici despre o pictură pe care ați făcut-o, nu înseamnă că sunteți un artist rău. Puteți avea câteva defecte într-o bucată sau o pictură pe care nimeni nu o place și puteți fi în continuare un mare artist.
  • Imaginea intitulată stabilește limite în timpul îngrijirii pentru alții pasul 10
    4. Ia în considerare motivația pentru critică. Uneori critici nu este menită să ajute, este menită să rănească. Înainte de a decide ce să faceți despre criticile pe care le-ați primit, faceți ceva timp să vă gândiți la asta. Puneți-vă câteva întrebări pentru a încerca să înțelegeți de ce a fost făcută critici.
  • Au fost comentariile despre ceva pe care îl puteți controla? Dacă nu, de ce credeți că sunt făcuți?
  • Are persoana critică’opinia dvs. cu adevărat contează? De ce sau de ce nu?
  • Sunteți în competiție cu această persoană? Dacă da, ar putea critica să fie o reflectare a acestora?
  • Te simți ca și cum ai fi hărțuit? Dacă da, ați căutat ajutor pentru această problemă? (Dacă simțiți că sunteți agresați la școală sau la serviciu, discutați cu cineva care poate ajuta, cum ar fi un profesor sau reprezentantul resurselor umane.)
  • Imaginea intitulată trece peste o relație lungă care a încheiat pasul 2
    5. Vorbește cu cineva despre ce sa întâmplat. Dacă critica pe care ați primit-o a fost bazată pe performanța dvs. sau pur și simplu înseamnă, este important să discutăm despre ce sa întâmplat și cum te-a făcut să te simți. Așteptați până când vă puteți îndepărta de la persoană și găsiți pe cineva în care aveți încredere în confidează. Spune-le despre ce sa întâmplat și cum te-a făcut să te simți. Discutarea criticilor cu un prieten de încredere sau membru de familie vă poate ajuta să înțelegeți mai bine critica și de ce a fost dată.
  • Imagine intitulată Proiectul unei propuneri de teză Pasul 7
    6. Redirecționați focalizarea dvs. Odată ce ați luat măsuri pentru a vă calma și a înțelege critica, va trebui să lucrați la redirecționarea atenției asupra aspectelor pozitive ale dvs. Dacă vă concentrați prea mult asupra lucrurilor pe care trebuie să le îmbunătățiți, puteți începe să vă simțiți deprimați și neajutorați. În schimb, încercați să faceți o listă cu cât mai multe puncte forte pe care le puteți gândi să începeți reconstruirea stimei de sine.
  • De exemplu, puteți include în lista dvs. lucruri cum ar fi “bucatar bun,” “amuzant,” sau “cititor avid.” Listează cât mai multe lucruri pe care le puteți gândi și citiți-vă puterile pentru a vă reaminti de ceea ce faceți bine.
  • Partea 2 din 3:
    Răspunzând la critici
    1. Imagine intitulată Obțineți o reducere a împrumuturilor consolidate pentru studenți Pasul 2
    1. Ascultați critica. Când persoana vă oferă criticile, asigurați-vă că ascultați foarte bine și arătați că ascultați. Mențineți contactul cu ochii și îndu-vă capul acum și apoi pentru a arăta că ascultați. Poate fi greu să faci asta, dar este în interesul tău. Dacă tu Don’T Ascultați că nu puteți răspunde în mod corect, ceea ce poate duce la mai multă critică.
    • Chiar dacă sfatul sau critici este rău, este încă important să auziți această persoană afară. Dacă trimit doar o notă, puteți "asculta" În ritmul tău.
    • Întrebați-vă dacă există ceva despre critici pe care credeți că este adevărat.
    • Imaginea intitulată Fii civil când vorbim despre Politica Pasul 4
    2. Să reia ceea ce tocmai a spus criticul tău. După ce criticul dvs. a terminat să vorbească, este o idee bună să le reaplicați criticile înapoi, astfel încât amândoi înțelegeți ce este necesar. Cu alte cuvinte, doriți să eliminați posibilitatea unei critici mai multe datorită unei neînțelegeri. Tu nu’t nevoie să repet ceea ce criticul dvs. tocmai a spus cuvântul-cuvânt, doar rezumă-o.
    • De exemplu, imaginați-vă că tocmai ați fost criticat deoarece ați depus niște documente incorect și a cauzat unele probleme pentru colegii dvs. S-ar putea să reformulați acest lucru la criticul ca și cum ar fi ceva, “Ceea ce am înțeles din ceea ce tocmai ați spus este că trebuie să fiu mai atent când înregistrează documente, astfel încât colegii mei să poată face în mod eficient locurile de muncă. Este corect?”
    • Dacă nu dai’să înțelegeți critica, cereți-i să explice sau să repete ceva care nu ți-a fost clar. Spune ceva de genul, “Vreau să mă asigur că înțeleg pe deplin, astfel încât să pot rezolva problema. Vă rog să explicați ce vrei să spui într-un mod diferit?”
    • Imagine intitulată Tăiați-vă în legile Pasul 10
      3. Răspundeți când sunteți gata. Unele tipuri de critici ar putea fi prea dure sau complicate pentru a răspunde imediat. Dacă este posibil, așteptați până când sunteți liniștiți, colectați și puteți avea ceva timp să vă gândiți la critică înainte de a răspunde. Uneori trebuie să răspundeți imediat la critici, dar este mai bine dacă îl puteți da timp. Având timp să veniți cu un răspuns matur, va duce la cel mai bun rezultat.
    • Spune ceva de genul, "Apreciez feedbackul tău. Lasă-mă să mă uit la hârtie și voi vedea ce pot face. Pot să vă trimit un mesaj mâine dimineață pentru a obține sfatul dvs. cu privire la unele schimbări?"
  • Imaginea intitulată ieșiți la părinți religioși stricți atunci când înălțimea =
    4. Cereți scuze pentru greșelile dvs., dacă este necesar. Dacă critica a venit pentru că ați făcut o greșeală sau cineva a rănit, este important să vă cerem scuze pentru ceea ce sa întâmplat imediat. Solicitarea este diferită de a face față criticii, așa că nu simt că vă cer scuze obligă să schimbați sau să acceptați toate criticile pe care le-ați primit.
  • În majoritatea cazurilor, tot ce aveți nevoie pentru a spune imediat este ceva de genul, "Îmi pare foarte rău. Nu am vrut să se întâmple asta. O să mă uit la asta și să văd cum ne putem asigura că acest lucru nu se întâmplă niciodată."
  • Imagine intitulată Fișierul o plângere FLSA Pasul 10
    5. Recunoașteți unde sunt dreptate. Odată ce sunteți gata să răspundeți verbal la critici, începeți să recunoașteți ce parte din criticile lor sunt corecte. Audierea acest lucru îi va face să se simtă mai bine și să le spună că v-ați gândit cu adevărat la ceea ce au spus ei.
  • Puteți spune pur și simplu, “Ai dreptate.” Apoi continuați. Tu nu’n trebuie să intri într-o mulțime de detalii despre motivul pentru care criticul tău are dreptate. Doar recunoscând că sunteți de acord cu perspectiva lor va ajuta criticul să se simtă ca și punctul său de a fi auzit.
  • Desigur, criticul tău ar putea fi complet greșit. În acest caz, este o idee bună să găsiți un aspect al ceea ce au spus că este corect ("Nu am rezolvat acest lucru, așa cum aș putea avea", de exemplu) sau le mulțumim doar pentru feedback-ul lor și lăsați-l la asta.
  • Imagine intitulată Alegeți între școala privată și cea publică Pasul 14
    6. Vorbi despre cum intenționați să schimbați. Spuneți-le cum intenționați să implementați sfatul sau să vă ocupați de problema pe care o critică. Acest lucru îi va relaxa că ai grijă de problemă. Luând critici în acest fel, recunoscându-l pe deplin și răspunzând la ea, vă face să întâlniți ca matur. Când adresați problemelor și luați măsuri pentru a le repara, oamenii vor fi mult mai iertați cu dvs. în viitor.
  • Poți spune ceva, "Data viitoare, voi veni la voi înainte de a vorbi cu clientul și că suntem siguri că suntem de acord cu răspunsul pe care vrem să-l luăm."
  • Imagine intitulată formează relații sănătoase la recuperarea de la boala mintală Pasul 7
    7. Cereți sfatul lor. Dacă nu au recomandat deja o modalitate mai bună de a merge la această problemă, întrebați-i cum ar face lucrurile în mod diferit. Dacă au oferit deja câteva sfaturi, totuși puteți cere mai mult, totuși. Obținerea sfaturilor vă oferă o modalitate de a învăța, dar face ca persoana care ți-a dat sfatul să se simtă mai bine.
  • Stick “ce” întrebări în loc de “De ce” întrebări. Întrebându-se “ce” Întrebările vor duce la sfaturi mai utile în timp ce se întreabă “De ce” poate face situația mai rău și poate pune criticul în modul defensiv. De exemplu, întrebați ceva de genul, “Ce credeți că ar trebui să fac în mod diferit data viitoare?” Don’să întreb ceva, “De ce ai spus asta despre mine?”
  • Imaginea intitulată trece printr-o luptă cu un prieten apropiat Pasul 12
    8. Să comunice nevoia de răbdare. Cereți răbdarea lor dacă schimbările nu sunt ceva pe care le puteți pune în acțiune imediat. Schimbarea, mai ales dacă modificările sunt semnificative, pot dura timp. Cererea pentru răbdarea lor va lua o parte din presiunea dvs. și va duce la o mai bună înțelegere între dvs. și criticul. Când comunicați că aveți nevoie de timp pentru a lucra la îmbunătățiri, aceasta spune și acelei persoane pe care intenționați să le luați în serios criticile.
  • Partea 3 din 3:
    Folosind critici pentru a vă îmbunătăți
    1. Imaginea intitulată se pregătește pentru etapa de liceu 27
    1. Vedeți acest lucru ca o oportunitate. Cea mai sănătoasă modalitate de a face față criticii este să o vadă ca o șansă de a vă împiedica, să vă evaluați acțiunile și să găsiți modalități de îmbunătățire. Critica este un lucru bun și vă poate ajuta să vă aduceți în vârful jocului dvs. Când vedeți critici în acest fel, este posibil să aveți un timp mai ușor de acceptat. Nu numai că veți putea să o luați, dar ați putea chiar să vă cereți că cereți-o.
    • Chiar dacă cineva a greșit în critici, ei au dat, s-ar putea să vă ajute să găsiți zone în care vă puteți îmbunătăți oricum. Poate faptul că cineva simte că există o problemă cu ceea ce tu’Referințele pot să vă spun că există ceva ce trebuie să lucrați, chiar dacă nu este ceea ce a identificat persoana respectivă.
    • Imaginea intitulată Evitați băiatul care vă cunoaște ca el Pasul 10
    2. Distingeți sfatul util de la sfatul inutil. Este important, atunci când implementarea criticii, pentru a înțelege ce critică ar trebui să ascultați. În general, dacă cineva se plânge doar fără să ofere o idee pentru cum ar trebui să vă schimbați, probabil că ar trebui să fie ignorați. De asemenea, ar trebui’să vă faceți griji cu privire la critici în jurul lucrurilor pe care le puteți’t schimbare. Unii oameni doar dau critici, astfel încât să se poată simți mai bine și trebuie să vă uitați la situații de genul asta. Don’să răspundă criticilor dacă este inutilă. Recunoașterea și lupta împotriva acestora va împuternici doar criticul.
    • Dacă persoana nu a dat niciun sfat bun, atunci știi că nu sunt constructivi în feedbackul lor. De exemplu, spunând ceva asemănător "A fost teribil, culorile sunt înșurubate, iar prezentarea este dezordonată". Întrebați dacă au vreun sfat despre cum să se îmbunătățească. Dacă sunt încă urâți și nefolositoare, ignorați-i și luați tot ce spun în viitor cu un bob de sare.
    • Critica mai bună este atunci când negativele sunt însoțite de pozitive și persoana oferă recomandări pentru îmbunătățiri. De exemplu, "Nu sunt dornici de cantitatea de roșu, dar îmi place indicii de albastru pe munți". Ele sunt constructive și este o idee bună să ia notă de ceea ce au spus. Poate că veți da seama de acest sfat data viitoare.
    • Imagine intitulată Dă etapa de scriere automată 9
      3. Gândiți-vă și scrieți câteva trepte. Luați în considerare sfaturile pe care le-ați primit. Ți-au spus ce credeau că ar trebui să faci schimbarea? Încercați să vă gândiți la câteva abordări diferite care ating același efect. Acest lucru vă va oferi opțiuni, astfel încât să puteți găsi cel mai bun pentru dvs. De asemenea, ar trebui să vă gândiți dacă există’orice altceva pe care îl puteți învăța din ceea ce a spus criticul.
    • Aceasta’s de fapt o idee foarte bună de a scrie, cuvânt pentru cuvânt, imediat după ce obțineți sfatul. Acest lucru este atât de memoria dvs’t distorsionați cuvintele mai târziu și ajungeți după ce au crezut sentimentele dvs. rănite despre critici.
  • Imaginea intitulată Obțineți un băiat pentru a vă opri tachinarea Pasul 13
    4. Fa un plan. Acum că tu’am decis ce părți ale sfatului sunt importante pentru dvs., tu’va trebui să fac un plan pentru modul în care tu’să implementeze schimbările pe care doriți să le faceți. Având un plan, mai ales pe care îl scrieți, vă va face mai ușor să urmați și să faceți schimbările. Tu’va fi, de asemenea, mai probabil să ia măsuri.
  • Care sunt lucrurile individuale pe care trebuie să le faceți pentru a face ca această schimbare să se întâmple? Scrieți-le pas cu pas, astfel încât să puteți începe să lucrați la ele.
  • Asigurați-vă că obiectivele dvs. sunt măsurabile și în cadrul controlului dvs. De exemplu, dacă ați fost criticat pe o lucrare pe care ați scris-o pentru o clasă, un obiectiv măsurabil care se află în controlul dvs. ar putea fi “începeți să scrieți hârtia următoare de îndată ce este atribuită” sau “Obțineți feedback de la profesorul meu înainte de data scadentă.” Nu ați dori să stabiliți obiective precum “fi un scriitor mai bun” sau “Obțineți un scor perfect pe următoarea hârtie” Deoarece aceste obiective sunt greu de măsurat și de controlat.
  • Imagine intitulată Deal cu agresiune homofobă Pasul 3
    5. Niciodată nu renunța la încercarea de a fi mai bine. Să fie persistente atunci când încercați să implementați critici. Critica vă duce adesea într-o direcție complet diferită de ceea ce este normal pentru dvs. sau pentru ceea ce credeți că este corect. Aceasta înseamnă că va face muncă pentru a vă îmbunătăți. Așteptați obstacole atunci când încercați să vă schimbați comportamentele.
  • Rețineți că ați putea fi de acord cu ceea ce spune cineva, dar lupta și sfârșește să se întoarcă în ceea ce știi. Don’t simt ca asta inseamna asta’s imposibil să se schimbe sau să gândești mai puțin de tine pentru că nu ai reușit. Tu’readucerea și dacă tu’reținute și persistente, tu’LL să ajungă în cele din urmă.
  • Expert Q & A

    Știați că puteți citi răspunsurile experților pentru acest articol?Deblocați răspunsurile experților prin sprijinirea WikiHow
    Căutare
    Adăugați o nouă întrebare
    • Întrebare
      Cum nu mai fiu sensibil la critică?
      Donna Novak, Psy.D
      Donna Novak, Psy.D
      Licențiat psiholog clinic
      Dr. Donna Novak este un psiholog clinic licențiat cu sediul în Simi Valley, California. Cu peste zece ani de experiență, dr. Novak este specializată în tratarea anxietății și a relațiilor și a îngrijorărilor sexuale. Ea deține o BA în psihologie de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA) și o diplomă de doctorat (PSY.D) în psihologia clinică de la Universitatea Internațională Alliant - Los Angeles. Dr. Novak utilizează un model de diferențiere în tratament care se concentrează pe creșterea personală prin creșterea conștiinței de sine, a motivației personale și a încrederii.Donna Novak, Psy.D
      Donna Novak, Psy.D
      Licențiat psiholog clinic
      Expert răspuns
      Luați o respirație înainte de a reacționa și amintiți-vă că aveți capacitatea de a tolera ceva care vă vine. Plecați de situație dacă aveți nevoie de un minut pentru a vă pune câteva întrebări despre ceea ce vi sa spus. De exemplu, întrebați-vă, "Este ceva ce cred că este adevărat?" Care vă va permite să vă măriți propria conștiință și să fiți propriul dvs. sprijin în acest moment.
      Mulțumiri!
    Pune o intrebare
    Au plecat 200 de caractere
    Includeți adresa dvs. de e-mail pentru a obține un mesaj când această întrebare este răspunsată.
    Trimite

    sfaturi

    Amintiți-vă pentru a evita obținerea defensivă atunci când primiți critici. Acest lucru poate face lucrurile mai rău. De asemenea, este important să evitați plânsul, negarea sau vina pe alții atunci când sunteți criticat.

    Avertizări

    Nu vă permiteți să fiți agitați. Dacă cineva vă critică în mod constant și vă face să vă simțiți rău despre voi, discutați cu cineva care vă poate ajuta.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar