Cum să se ocupe de un sef care să arate favoritismul

Ce se întâmplă când vedeți pe cineva la locul de muncă obținerea unui tratament special peste și deasupra restului? Când seful pare să facă o mare parte din tot ceea ce face acest coleg și ignoră sistematic oricare dintre greșelile lor? Dacă se întâmplă acest lucru la locul de muncă, este important să se ocupe de ea înainte ca alții să devină demoralizați și dezinteresați. Este foarte complicat, deci necesită răbdare, tact și diplomație atentă. Dacă sunteți favoritul acest lucru vine cu propriile sale dificultăți.

Pași

Metoda 1 din 3:
Analizând situația
  1. Imagine intitulată Deal cu un sef care arată favoritismul pas 1
1. Decideți dacă este necesară o acțiune. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este calm și rațional gândiți prin întreaga situație. Seful tău favorizează pe cineva nedrept? Se dovedește în detrimentul moralului și productivității dvs. și colegilor dvs? Trebuie să fii complet cinstit cu tine și să fii sigur că nu este doar pentru că favoritul este cel mai bun la slujba ei. Nu este neobișnuit să vă simțiți gelos al unei persoane care are mai mult succes, așa că asigurați-vă că nu vă proiectați preocupările legate de progresul dvs. profesional lent pe altcineva.
  • Imagine intitulată Deal cu un sef care arată favoritul Pasul 2
    2. Discutați cu colegii. O modalitate bună de a încerca să obțineți o perspectivă asupra problemei este să o discutați cu unii colegi pentru a vedea dacă împărtășesc percepția evenimentelor. Dacă faceți acest lucru, este foarte important să treceți cu atenție. Nu mergeți la aruncarea acuzațiilor și nu încercați să convingeți alți membri ai echipei dvs. de interpretare a situației. Solicitați doar evaluări oneste pentru a vă informa mai bine judecata.
  • Este important să nu încercați să transformați restul echipei împotriva persoanei pe care o credeți că este prezentată favoritismul nedrept. Acest lucru nu vă va îndemna pe nimeni sau să vă ajutați cazul.
  • Evitați să-l transformați într-un subiect pentru bârfe sau zvonuri și vă mențineți profesionalismul.
  • Imagine intitulată Deal cu un sef care arată favoritismul pas 3
    3. Păstrați o înregistrare. Pentru a vă ajuta să obțineți o imagine clară a ceea ce se întâmplă, este o idee bună să păstrați o evidență a instanțelor în care credeți că ați fost tratată nedrept sau a fost prezentată favoritism nejustificat. Acest lucru ar putea include exemple ale celeilalte persoane care primesc în mod constant locuri de muncă mai interesante și mai angajate sau un dezechilibru semnificativ în recompense pentru o muncă similară.
  • Este posibil să aveți nevoie de aceste dovezi mai târziu, dar mai întâi de toate, gândiți-vă ca o modalitate de a analiza cu atenție situația și de a obține informații obiective.
  • Trebuie să fii extrem de cinstit și riguros atunci când înregistrați astfel de incidente.
  • Imagine intitulată Deal cu un sef care arată favoritismul pasului 4
    4. Luați în considerare opțiunile dvs. Odată ce ați făcut pe deplin stocul de situație, ar trebui să vă gândiți cu atenție la ce opțiuni sunt disponibile pentru dvs. și care ar fi consecințele posibile ale oricărei acțiuni. Ar trebui să încercați să vă imaginați în mod clar ce rezultat doriți să realizați înainte de a merge mai departe. Rețineți că este important să nu permiteți o situație toxică la FESTER.
  • Metoda 2 din 3:
    Luând măsuri
    1. Imagine intitulată Deal cu un sef care arată favoritismul Pasul 5
    1. Pregătește-te să vorbești cu șeful tău. Dacă vă decideți să vorbiți cu șeful dvs. despre situație, ar trebui să vă pregătiți cu atenție înainte de a vă apropia. Dacă vă simțiți că nu sunteți atribuite sarcini adecvate pentru slujba dvs., uitați-vă prin descrierea postului dvs. și fiți gata să indicați discrepanțele. Aveți câteva exemple în minte, dar gândiți-vă de două ori pentru a aduce înregistrarea dvs. în prima întâlnire, încercați să fiți mai informali.
  • Imagine intitulată Deal cu un sef care arată favoritul Pasul 6
    2. Abordați-vă șeful. Mai devreme sau mai târziu, veți simți că trebuie să vorbiți cu șeful dvs. despre situație. Odată ce sunteți pe deplin pregătiți și ați încrezător că aveți o viziune clară asupra situației, cereți-vă să vă întâlniți cu șeful dvs. pentru un chat. Când mergeți să discutați cu ei, încercați să fiți foarte diplomatici și nu le acuzați de favoritism. Dacă simțiți că sunteți în mod constant trecute cu vederea, este mai bine mai bine să întrebați ce puteți face pentru a contribui mai mult și obțineți mai multe dintre aceste misiuni.
  • Este mai bine să faceți o abordare pozitivă, făcând situația despre dvs. și nu despre persoana pe care o percepați să fie tratată ca favorit.
  • Ai putea întreba "Ce pot face pentru a obține mai multe responsabilități?"
  • Păstrați-vă răcoarea și țineți-vă înapoi orice emoție atunci când vorbiți cu șeful.
  • Identificați modificările pe care le puteți face în prima instanță.
  • Imagine intitulată Deal cu un sef care arată favoritul Pasul 7
    3. Fiți răbdători și continuați să încercați. După ce ați vorbit cu șeful dvs., sperăm că veți vedea că lucrurile încep să se schimbe. Încercați să mențineți obiectivitatea în timp ce vă faceți disponibili pentru a vă satisface seful pe jumătate. Poate fi dificil să schimbi o cultură de lucru și este nevoie de efort de la toată lumea. Asigurați-vă că ați pus o mulțime de eforturi pentru a vă angaja cu șeful dvs. și restul echipei dvs. Favoritul se poate dezvolta prin obișnuință, astfel încât este important să ajutați să creați condițiile pentru dezvoltarea noilor obiceiuri.
  • Imagine intitulată Deal cu un sef care arată favoritismul pasului 8
    4. Ia-ți un mentor sau un campion. O modalitate de a lua măsuri pozitive care nu abordează problema cu favoritul, este de a găsi pe cineva care vă place și respectați compania să acționeze ca mentor sau campion. Având cineva să vă sprijine și să vă bucurați să vă vorbiți abilitățile vă va ajuta să contracareze negativitatea pe care o primiți de la șeful dvs.
  • Un mentor vă poate oferi un sfat și o a doua opinie esențială. De asemenea, pot acționa ca un avocat dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Deal cu un sef care arată favoritul Pasul 9
    5. Ia în considerare vorbind cu HR. Dacă ar fi existat o îmbunătățire mică sau deloc vizibilă și ați dat șefului dvs. toate șansele de a îmbunătăți situația, poate fi timpul de abordare a resurselor HR. Pentru aceasta, va trebui să produceți dovezi pentru a vă susține plângerea, astfel încât să aducă înregistrarea pe care ați păstrat-o. De asemenea, puteți lua în considerare solicitarea unui coleg, care este simpatic pentru preocupările dvs., pentru a vă alătura în cadrul întâlnirii.
  • Metoda 3 din 3:
    Manipularea fiind favoritul
    1. Imagine intitulată Deal cu un sef care arată favoritismul Pasul 10
    1. Mențineți-vă profesionalismul. Este un lucru dacă vă percepați șeful dvs. pentru a avea un favorit nedrept în companie, dar poate fi o situație la fel de dificilă de a face față dacă vă aflați tratați ca favorit. A deveni prea aproape de șeful dvs. poate duce la numeroase probleme și este important să vă mențineți profesionalismul în orice moment. Evitați să devină prea familiar și amintiți-vă că ea este șeful dvs. în primul rând.
  • Imagine intitulată Deal cu un sef care arată favoritismul Pasul 11
    2. Rămâneți umili și profesioniști cu colegii. Fiind favoritul poate provoca sentimente negative de la colegii dvs. și poate afecta relațiile. Combate acest lucru, făcând toate eforturile pentru a implica colegii dvs. și pentru a le lăuda la șeful dvs. Făcând acest lucru o va încuraja cu ușurință să arate aprecierii mai multor persoane din echipa dvs. decât doar tu. Făcând acest lucru, vă arătați colegilor dvs. că sunteți încă parte a echipei, demonstrând, de asemenea, umilința și aprecierea muncii altora.
  • Efectuarea unui punct de evidențiere a abilităților și potențialului colegilor poate fi, de asemenea, o modalitate bună de a contribui la dezvoltarea unui mediu de lucru mai bun funcțional.
  • Vă ajutați șeful dvs. să gestioneze volumul de muncă, dar, de asemenea, ajutând colegii dvs. să aibă ocazia să se dovedească.
  • Imagine intitulată Deal cu un sef care arată favoritismul pasului 12
    3. Evitați beneficiile de a fi favorit. Dacă sunteți preferatul, este important să nu profitați în nici un fel avantaj sau abuz, această situație. De fapt, ar trebui să fiți atenți la beneficiile potențial nemeritate. Dacă vi se oferă un birou mare înaintea mai multor colegi de rang înalt, nu vă fie frică să menționați șeful dvs. că nu sunteți sigur dacă ați câștigat-o. Spunând ocazional "Ce am făcut pentru a merita acest lucru?" vă poate încuraja șeful să-și reevalueze abordarea.
  • Semnele clare de favoritism și beneficiile nejustificate sunt susceptibile de a promova suspiciunea și chiar bârfele printre colegii dvs.
  • Avertizări

    Dacă favoritul provine din discriminare, hărțuire sau represalii, nu mai este doar o gestionare proastă, ci o practică ilegală.

    sfaturi

    Nu ostracizați colegul la sfârșitul primului favoritism.
  • Arată o bună-credință acestei persoane și abordează întreaga situație ca fiind nevoie de o remediere a echipei și o coerensiune a echipei.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar