Cum să tăiați legăturile cu prietenii toxici ca adolescent

Prietenii pot deveni "toxici" din mai multe motive. Ei ar putea încerca să vă controleze, să vă ignorați limitele sau să vă manipulați. Ei ar putea fi, de asemenea, paraziți care iau întotdeauna, dar nu renunțați niciodată, drenându-vă emoțional. Legăturile de tăiere cu aceste tipuri pot fi libere, dar dure, mai ales dacă tot trebuie să le vezi la școală. Dacă aveți o astfel de persoană în viața voastră, puteți spune ceva direct, vă distanțați sau "fantomă" în întregime.

Pași

Metoda 1 din 3:
Spunând ceva
  1. Imagine intitulată Alegeți un cadou pentru prietenii dvs. Pasul 15
1. Discutați cu prietenul dvs. într-un loc public. În timp ce este tentant să eliminați persoana din viața dvs. fără să le spuneți de ce, abordarea problemelor dvs. cu prietenul dvs. este o modalitate mai matură și mai productivă de abordare a situației. Vă va ajuta să învățați să fiți asertivi și setați limite - abilități importante pentru a învăța pe măsură ce deveniți adulți. Aceasta este probabil cea mai mare - dar și cea mai grea - metodă. Pentru un singur lucru, va trebui să fii destul de cinstit. Ați putea fi, de asemenea, să o faceți în persoană. Începeți prin stabilirea unui timp pentru a vorbi.
  • Adresați-vă prietenului dvs. să vorbească. S-ar putea să decideți să o faceți la școală, la o cafenea sau un restaurant sau la un parc. Deoarece aveți de-a face cu o personalitate toxică, este mai bine să alegeți un loc public. S-ar putea să spuneți, de exemplu, "Bună, Sam, cred că ar trebui să vorbim. Puteți veni în timpul prânzului în cantină?"
  • Planificați ce vreți să spuneți în avans. Aveți motivele pentru tăierea legăturilor gata și în loc înainte de a vă întâlni pe prieten, e.G. "Uite, Juan, simt că am fost în creștere pentru o vreme. Nu cred că ar trebui să ieșim "sau" Lynn, cred că te-ai schimbat de când ne-am întâlnit. Nu mă mai simt confortabil în jurul tău, pentru că folosești droguri și vorbești întotdeauna despre a ajunge la mare."
  • Încercați să utilizați declarații "I", e.G. "Cred că..."Și" mă simt..."Acest lucru vă va face explicațiile mai puțin acuzatoare și mai multe despre tine decât despre cealaltă persoană.
  • Imaginea intitulată Răspundeți la o scrisoare dragă John Pasul 2
    2. Luați în considerare scrierea unei scrisori. S-ar putea să vă gândiți, de asemenea, să vă puneți sentimentele și dorințele într-o scrisoare, dacă gândul unei întâlniri față în față este prea mult. În acest caz, explicați că nu credeți că ar trebui să vă mai petreceți și motivele pentru care. Această scrisoare poate fi întreaga dvs. explicație sau poate fi un fel de "repetiție rochie" pentru o discuție ulterioară.
  • Nu simți nevoia de a da o explicație uriașă, dar să fie clar și direct. E suficient să-ți spun sentimentele, e.G. "Jason, nu cred că ar trebui să mai stăm afară. Se pare că vom lupta mai des decât ne înțelegem și mă simt trist și anxios când ne luptăm."
  • Trimiteți scrisoarea către prietenul dvs. toxic, livrați-l personal sau aduceți-l la o discuție. În ambele cazuri, asigurați-vă că scrisoarea își exprimă clar dorințele, într-un mod care nu este deschis dezbaterii.
  • Imaginea intitulată are o petrecere de ciocolată Pasul 2
    3. Setați limitele, cu respect. O persoană toxică ar putea merge la mari lungimi pentru a rămâne în viața voastră sau a refuza să accepte decizia dvs., ducând la lupte și argumentare. Se așteaptă să vă definească limitele. Să fie fermă, dar rezistă nevoii de a se supăra sau prea personal.
  • Fii ferm. Aceasta nu este o negociere și aveți dreptul să decideți cine să fie prieteni. Spune ceva de genul: "Uite, Tyeerese, nu mai pot să mă mai amâne cu tine, pentru că mă simt copleșit când vorbești despre problemele cu care te descurci."Fiți dispuși să vă repetați poziția.
  • Pentru a reduce șansele de sentimente rănite, cadru decizia în ceea ce tu, mai degrabă decât prietenul tău, e.G. "Am nevoie doar de un spațiu și șansa de a sta cu alte persoane."Fii specific cu privire la cât spațiu aveți nevoie, e.G. "Cred că ar trebui să ne limităm timpul împreună la o dată pe lună și să limităm apelarea la o dată pe săptămână."
  • Încercați să fiți respectuoși și să evitați argumentele. Nu folosiți despărțirea dvs. ca o scuză pentru plângerile aerului împotriva prietenului dvs. pentru toate lucrurile pe care le-a făcut vreodată. Nu vă tăiați prietenul într-un mod care să fie umilitor, fie, ca public pe social media.
  • Imaginea intitulată Supraviețuiește o luptă de prietenie Pasul 2
    4. Cereți ajutor dacă lucrurile se escaladează. Pericolul de a spune ceva deschis la un prieten toxic este că conversația poate duce la furie, resentimente sau, în cel mai rău caz, o izbucnire violentă. Nu uitați să vorbiți într-un loc sigur, public. Și nu ezitați să obțineți ajutor dacă lucrurile merg prost.
  • Plecați dacă prietenul dvs. devine beligerantă și argumentativ. Doar vă îndepărtați de situație.
  • Luați în considerare vorbirea cu un părinte, un profesor, consilier de îndrumare sau alt adult de încredere dacă prietenul toxic nu este dispus să renunțe - sau să amenințe, hărțuieli sau de bătăuși.
  • Metoda 2 din 3:
    Scăderea contactului pentru a consolida limitele
    1. Imagine intitulată Evitați oamenii enervant pe care îl trimiteți Pasul 2
    1. Răspundeți la telefonul dvs. mai rar. O modalitate de a vă menține limitele sau "pauză" de la un prieten toxic este să puneți un spațiu între voi doi. F V-ați spus deja prietenului dvs. că doriți doar să vă petreceți o dată pe lună, începeți să puneți aceste reguli prin scăderea cantității de contact pe care îl aveți cu ei. Apelați și luați apeluri mai puțin adesea, de exemplu, și nu interacționați la fel de mult pe mediile sociale. Este mai bine să lăsați prietenul dvs. să știe despre nevoia dvs. de spațiu - cu toate acestea, nu trebuie să-i spuneți prietenului dvs. direct că terminați lucrurile - dar ar putea dura mai mult timp pentru a obține mesajul.
    • Ecranul apelurilor telefonice. Nu ridicați momentul în care prietenul dvs. toxic este sau aveți familia dvs. să spuneți că nu sunteți disponibil pentru a vorbi, e.G. "Jenny nu este disponibil pentru a vorbi, mi-e frică. Pot sa preiau un mesaj?"
    • Sau puteți răspunde la telefon pentru a explica din nou din nou că aveți nevoie de spațiu și doriți doar să discutați o dată pe lună. De exemplu, "Hei, amintiți-vă când am vorbit despre faptul că sunt copleșiți și au nevoie de spațiu? Mai am nevoie de asta. Voi păstra în contact o dată pe lună și voi apela săptămâna viitoare, dar nu voi răspunde la apelurile dvs. până atunci."
  • Imagine intitulată Dress_act ca și copilul Copiii Evitați pasul 7
    2. Fiți indisponibil să ieșiți. Nu trebuie neapărat să nu mai stați imediat cu prietenul dvs. toxic, dar treptat scade timpul pe care îl cheltuiți împreună. Fi mai puțin disponibili. Fi prea ocupat să iasă. Cu noroc, prietenul tău va primi mesajul sau va renunța și va pierde interesul în tine.
  • S-ar putea să spuneți că sunteți ocupați și nu puteți ieși, e.G. "Îmi pare rău, Cherie, dar voi fi ocupat în acea noapte" sau "Nu pot veni la petrecerea dvs., Chase. Am ceva de făcut în acest weekend."
  • Nu fi tentați să vă hrăniți prietenului o minciună, așa cum ați putea fi prinși în ea. Doar să fie noncommittal și direct. Puteți încerca, de asemenea, un simplu ", nu, îmi pare rău, nu pot să o fac."
  • Imagine intitulată Evitați să obțineți probleme pentru a nu face temele dvs. Pasul 12
    3. Nu răspundeți la fel de mult la mesaje. Prietenul tău toxic vă poate ține de tine în moduri diferite. Reduceți înapoi pe alte forme de contact, fie că este prin intermediul mesajului text, e-mail, Facebook sau alte medii sociale. Acest lucru nu înseamnă să-l blocheze - nu este o întrerupere completă. Înseamnă doar să fii mai puțin receptiv.
  • De exemplu, nu simțiți nevoia de a răspunde imediat la texte sau e-mailuri. Prietenul tău poate să-i dau o odihnă după ce nu-ți dai seama că nu ești receptiv.
  • De asemenea, este posibil să aveți nevoie să vă reduceți timpul pe social media dacă încercați să evitați o pauză deschisă. Petreceți mai puțin timp pe site-uri ca Facebook dacă prietenul dvs. vă poate vedea activitatea.
  • Imaginea intitulată obligă pe cineva să încheie o conversație cu tine Pasul 4
    4. Scuzați-vă de conversații. Extindeți distanța față de interacțiunea față în față. Să fie mai departe atunci când interacționați personal cu prietenul dvs. toxic, dar fără a fi nepoliticos sau nepoliticos. Dacă prietenul dvs. vă apropie de școală singur sau într-un grup, de exemplu, să fiți civili, dar să vă scuzați rapid de la conversație.
  • Nu face să pară personal, e.G. "Bună Rheana, cum sunt lucrurile? Mă scuzați? Trebuie să alerg!"Sau, îmi pare rău Ken, nu pot să vorbesc acum."
  • Imaginea intitulată Obțineți un profesor pentru a vă permite să stați lângă un prieten pasul 2
    5. Încercați să rămâneți în termeni buni. În mod ideal, puteți diminua contactul dvs. și puteți face relația de la unul dintre prietenii la unul dintre cunoștințele îndepărtate. Pentru a face acest lucru, totuși, trebuie să rămâneți respectuoși și să nu răniți în mod deliberat cealaltă persoană.
  • Evitarea sentimentelor rănite este parțial de a lua drumul înalt - cu toate acestea, este, de asemenea, în avantajul dvs. și vă poate ajuta să evitați drama și o împărțire murdară.
  • Fiți pregătiți să răspundeți asertiv întrebări de la prietenul dvs. Dacă nu ați explicat mai întâi nevoia de spațiu, prietenul dvs. poate deveni confuz cu distanța dvs. bruscă. Fi pregătit să răspundă sincer la întrebările lor despre cheltuirea mai puțin timp cu ei.
  • Vorbiți cu amabilitate ai prietenului tău altora. Cu alte cuvinte, nu le trageți în fața altor oameni. Dacă nu puteți spune nimic frumos, încercați ceva de genul "da, nu vorbim la fel de mult ca am obișnuit. Sper că se descurcă bine."
  • Evitați bârfele despre prietenul dvs. și nu forțați niciun prieten reciproc pe care ar trebui să-l puteți alege după ce ați împărțit.
  • Metoda 3 din 3:
    "Ghosting" prietenul tău
    1. Imaginea intitulată a scăpa fără să cânte în practica imnului la școala Pasul 6
    1. Evitați prietenul dvs. în situații sociale. "Ghosting"Are evitarea la un nivel superior și îți taie prietenul din viața ta brusc și complet. Este rapid și imediat. Dar, de asemenea, un comportament crud pe care mulți oameni îl consideră abuziv și pot duce la furie și resentimente. Luați în considerare o ultimă soluție după ce ați încercat o tactică mai directă sau dacă prietenul dvs. este abuziv sau amenințător. Înainte de a lua plonjarea, asigurați-vă că sunteți gata să vă ocupați de potențialul de suflare.
    • Pentru a fura prietenul tău toxic, va trebui să nu mai interacționezi social. Acest lucru nu înseamnă doar evitarea prietenului, dar, poate, ignorându-l complet într-o întâlnire accidentală - cu alte cuvinte, tratamentul tăcut. Rețineți că acest lucru poate fi greu de făcut, mai ales la școală.
    • Ghosting doare și nu lasă nici o ocazie pentru explicații sau închidere - puteți să vă regretați acțiunile în viitor. Dacă se simte sigur să facă acest lucru, având o discuție de închidere poate oferi o șansă pentru prietenul dvs. să înțeleagă de ce prietenia trebuie să se încheie și poate ajuta la reducerea posibilă a animozității între voi doi.
    • Cu toate acestea, nu ezitați să vă tăiați un prieten din viața dvs. imediat dacă controlează și abuziv spre dvs. Nu aveți niciun motiv să păstrați contactul cu o astfel de persoană.
    • Semne de prietenie abuzivă Includeți pe cineva care insulte și vă pune în fața altora, o persoană care dorește să vă domine sau să vă facă să vă simțiți rușine sau să folosiți tactici emoționale de manipulare cum ar fi "tratament silentios" sau izolarea socială pentru a vă face să vă comportați într-un mod pe care îl dorește.
  • Imagine intitulată Evitați taxele de telefon nedorite Pasul 5
    2. Blocați numărul de telefon al prietenului dvs. Ghostingul vă cere să tăiați orice fel de contact posibil cu prietenul dvs. toxic, nu doar interacțiunea personală. Aceasta înseamnă telefoane, texte și medii sociale. Nu ești greu să ajungi - ești complet inaccesibil. Pentru a face acest lucru, configurați telefonul pentru a bloca numărul, apelurile și mesajele prietenului dvs.
  • Blocarea unui număr de telefon va depinde de ce fel de telefon aveți. Există metode diferite pentru telefoane Android, iPhone, mure și pentru furnizori de servicii diferiți.
  • Verificați site-ul web al furnizorului dvs. de telefon pentru a vedea cum puteți bloca numerele. Sau încercați să apelați numărul de telefon al clientului furnizorului de servicii.
  • Imaginea intitulată are o vacanță de vară sigură Pasul 5
    3. Deconectați de la medii sociale și contact electronic. Decuplați în întregime cu prietenul dvs. toxic, tăindu-le și din prezența dvs. online. Nu le lăsați nici o deschidere pentru a avea o prezență continuă în viața voastră sau pentru a vă bucura, manipula sau vină. Cu alte cuvinte, le curățați din toate contactele dvs. electronice.
  • Puteți începe să vă amicipați și, eventual, blocarea prietenului dvs. toxic pe Facebook și prin desființarea acestora pe Instagram și Twitter.
  • De asemenea, este posibil să aveți nevoie să blocați adresele de e-mail ale fostului dvs. pentru a opri această formă de comunicare. Într-un scenariu mai rău, este posibil să aveți nevoie să închideți și să înlocuiți propriile dvs. conturi de e-mail.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar