Cum să se ocupe de prietenii care se invită fără să se întrebe

Dacă începeți să vă simțiți copleșiți de vizitatorii drop-in, ar putea fi timpul să se stabilească anumite limite și să se confrunte cu oamenii care renunță în mod regulat.Fie că este vorba despre prieteni care vin să vorbească sau vizitatori care doresc un loc unde să rămână în timpul vacanței, aceste situații vă pot face să vă simțiți fără putere în propria casă. Aflați ce lucruri specifice vă deranjează și adresați-le prin stabilirea limitelor și vorbind cu prietenii dvs. Nu este niciodată ușor să aduceți noi granițe cu prietenii, dar ar putea să vă salveze prietenia și să vă facă să vă simțiți mai fericiți.

Pași

Metoda 1 din 3:
Stabilirea limitelor
1. Întoarce-le departe. O modalitate ușoară de a stabili limite atunci când un prieten apare neanunțat este să le întoarceți și apoi să explicați mai târziu că nu puteți petrece, de obicei, dacă nu știți înainte de timp pentru că sunteți atât de ocupați. Data viitoare când un prieten scade de neanunțat, spune ceva de genul: "Îmi pare rău, dar mă pregătesc să plec, așa că nu pot să stau chiar acum. Te sun mai târziu, bine?"
  • Apoi, mai târziu, apel sau text și spune ceva de genul, "Lucrurile au fost atât de agitate în ultima vreme, în general, nu pot să stau dacă nu o aranjăm înainte de timp."
  • Imagine intitulată Deal cu prietenii care se invită deasupra fără a întreba pasul 1
    2. Solicitați o notificare. Dacă actul de afișare a anunțat vă deranjează mai mult decât compania persoanei, spuneți ceva. Poate fi la fel de simplu ca: "Este frumos să te văd, dar aș aprecia un telefon telefonic data viitoare" sau "Sunt fericit să mă întâlnesc cu tine, dar aș vrea să știu mai devreme în ziua în care intenționați să vă opriți."Dacă este o problemă durabilă, faceți-o foarte clară pentru persoana pe care doriți să o vizitați înainte de a apărea.
  • Pentru un răspuns mai direct, spuneți: "Știu că vă place să veniți aici și vă place să vă văd, dar nu vă place să renunțați. În viitor, aș vrea să-l informezi înainte de a vedea dacă sunt disponibil."
  • Imagine intitulată Deal cu prietenii care se invită fără a întreba pasul 2
    3. Îmbrățișați limitele de timp. Dacă cineva invită să rămână cu dvs. pentru o perioadă nedeterminată de timp, aveți grijă. Cereți date specifice. Dacă persoana are nevoie de ceva timp pentru a ajunge pe picioare sau vrea să rămână până când își găsesc propriul loc, setați niște limite ferme la cât timp sunteți dispus să le găzduiți. Nu vrei ca ei să-și poarte bun venit, așa că asigurați-vă că vă puteți bucura de ei în timp ce ei sunt acolo și nu începe să-i respingă.
  • Dacă știi că cineva intenționează să vină cu tine, poți să spui "Iată ce ne gândim. Ați putea veni luni, putem face activități XYZ și apoi vă puteți îndruma miercuri înainte de a face (inserați activitate). Cum ți se pare?" Configurați cronologia vă va împiedica să le spuneți nu.
  • Unii spun că trei zile este limita perfectă pentru HouseGuests. Alții își extind bun venit la o săptămână. Alegeți o limită care vă simte bine că știți că puteți trăi cu.
  • Imagine intitulată Deal cu prietenii care se invită fără a întreba pasul 3
    4. Desemnează politicile. Dacă o mulțime de prieteni invită-i pe ei înșiși sau să-ți folosească casa ca un loc de a crash, s-ar putea să vrei să faci niște schimbări de măturat la ceea ce este și nu este permis. De exemplu, dacă oamenii vor să-ți folosească casa ca centru de partid, clarifică faptul că nu ești în regulă cu asta și nu-l va tolera. Faceți o politică pe care nu sunteți deschis pentru a găzdui prieteni de prieteni. Dacă oamenii stau la locul tău, spuneți că nu sunteți disponibil să le conduceți sau să le arătați în jurul orașului.
  • Indiferent de politicile pe care le decideți, le comunici clar prietenilor dvs. Spune: "Au existat o mulțime de oameni devenit recent și mi se pare că într-adevăr se scurge. Trebuie să stabilesc niște limite asupra a ceea ce mă pot descurca în termeni de oameni care vin, inclusiv cine vine și ceea ce sunt dispus să fac."
  • Imagine intitulată Deal cu prietenii care se invită fără să intre în Pasul 4
    5. Stabilește consecințe. Face consecințe clare la cineva care nu văd cum vă afectează. De exemplu, dacă cineva este la ușa ta și le-ai cerut să plece totuși ei refuză, știu ce veți face sau spuneți să vă asigurați. Poți să spui: "Ți-am cerut să pleci, dar ești încă aici. Nu veți fi bineveniți să veniți dacă acest lucru continuă să se întâmple."
  • Dacă persoana este o neplăcere, spuneți: "Dacă nu plecați în 5 minute, voi suna poliția asupra dvs."
  • Metoda 2 din 3:
    Confruntarea infractorilor repetați
    1. Imagine intitulată Deal cu prietenii care se invită fără să intre în Pasul 5
    1. Au o discuție. Dacă cineva se invită frecvent, nu vă așteptați ca ei să dispară în mod magic fără să spui ceva. Dacă sunteți inconfortabil cu vizitele frecvente de drop-in-uri sau neașteptate, depinde de dvs. să vă opriți. Mai ales dacă ai tăcut, prietenul tău poate crede că ești fericit să-i vezi când au scăpat. Este timpul să ne confruntăm cu comportamentul și să faceți niște schimbări.
    • Alegeți când să aveți discuția. Poate doriți să scrieți un e-mail, să faceți un apel telefonic sau să discutați cu persoana față în față. Depinde de dvs. cum doriți să discutați.
  • Imagine intitulată Deal cu prietenii care se invită fără să ceară pasul 6
    2. Fi direct. Subtilitatea poate să nu fie cea mai bună abordare în abordarea unui prieten care este în mod constant peste. Dacă spui: "Sunt foarte ocupat chiar acum" sau "Trebuie să mă grăbesc la ceva" și prietenul tău nu pare să primească indiciu, probabil că trebuie să fii mai clar și direct. Dacă vă simțiți aglomerat de cineva, spuneți-i într-un mod clar și direct.
  • De exemplu, spuneți: "Am nevoie de mai mult timp pentru mine, așa că nu voi putea să stau la fel de mult pentru o vreme. Să intenționăm să ne întâlnim o dată pe săptămână de acum încolo."Asigurați-vă că faceți această discuție despre dvs. și despre nevoile dvs., nu despre ele și nu le dorești în jur.
  • Imagine intitulată Deal cu prietenii care se invită fără a întreba pasul 7
    3. Fi politicos. Nu este nevoie să argumentați sau să arătați furie față de cineva care nu își dă seama că sunt intruzi. Nu așteptați până nu mai puteți să o luați și să explodezi pe persoana care nu se întreabă. Puteți fi politicos și politicos, dar încă nu vă gândiți. Începeți cu o declarație pozitivă, apoi spuneți nevoile dvs.
  • De exemplu, puteți spune: "Îmi place să vă văd, dar având tot timpul să faceți o taxă pe corpul meu. Poate că putem găsi timp să ne întâlnim în alte locuri pe lângă casa mea."
  • Imagine intitulată Deal cu prietenii care se invită fără să intre în Pasul 8
    4. Stabiliți limite. Indiferent dacă nu doriți ca prietenul dvs. să vină la casa dvs. sau dacă doriți vizitele scurtate sau mai puțin frecvente, setați unele limite și să fiți clar despre dorințele și așteptările dvs. Dacă persoana se afișează o dată pe săptămână, cereți-i să vină o dată pe lună. Dacă persoana vine și apoi rămâne ore întregi, scurtează vizite la o oră sau mai puțin. Vorbește despre așteptările dvs.
  • De exemplu, puteți spune: "Îmi place să vorbesc cu tine, dar am nevoie de vizitele noastre să fie mai scurte. Sunt lucruri pe care îmi place și trebuie să fac asta nu pot face în timp ce ați terminat."
  • Imagine intitulată Deal cu prietenii care se invită fără a întreba pasul 9
    5. Evaluați prietenia. Dacă această persoană vă provoacă mai multă durere de cap decât armonie, ar putea fi timpul să vă evaluați prietenia. Gândiți-vă dacă doriți să continuați să fiți prieteni cu această persoană sau dacă este posibil să fiți timpul să spuneți la revedere. Unii oameni sunt toxici și vă pot afecta negativ viața. Dacă această persoană vă ajută și este acolo pentru dvs., este posibil să doriți să continuați să fiți prieteni. Totuși, dacă nu sunt și, în schimb, iau mai mult decât dau, poate doriți să reconsiderați prietenia.
  • De ce continuați să fiți prieteni cu această persoană? Sunt receptivi la oricare dintre solicitările dvs?
  • Dacă ați avut suficientă persoană și doriți să întrerupeți prietenia, spuneți: "Te-am întrebat de multe ori să nu arătați neanunțat și fără să vă întrebați. Această prietenie nu este bună pentru mine și este mai bine să spunem la revedere."
  • Metoda 3 din 3:
    Verificarea propriilor reacții
    1. Imagine intitulată Deal cu prietenii care se invită fără a întreba pasul 10
    1. Verificați cu corpul. Dacă, în general, spuneți da la cele mai multe cereri, puteți pierde legătura cu modul în care vă simțiți de fapt că aveți pe cineva în casa dvs. Dacă cineva apare la ușă și spune: "Pot intra?"Sau, pot să rămân?"Luați un moment și acordați-vă în corpul vostru. Dacă sunteți cu adevărat fericiți să le vedeți, lăsați-i. Cu toate acestea, dacă nu doriți să vă ridicați pentru a deschide ușa, prima reacție este o germană sau vă simțiți noduri în stomac după ce întrebați, este clar că persoana nu este binevenită.
    • Dacă primești un răspuns "nu" din corpul tău, spune-i prietenului tău: "Acesta nu este un moment bun. Îmi pare rău."
    • Uneori poate fi util să vorbim prin modul în care vă simțiți cu partenerul dvs. sau cu un prieten de încredere pentru a ajunge în partea de jos a modului în care vă simțiți cu adevărat.
  • Imagine intitulată Deal cu prietenii care se invită fără a întreba pasul 11
    2. Observați ce vă energizează și vă scurge. Pot exista anumite situații care vă încurajează și unii care vă epuizează în funcție de faptul că sunteți introvertit sau extrovertit. Introverte preferă să-și petreacă majoritatea timpului lor singur, în timp ce extrovertele preferă să-și petreacă cea mai mare parte a timpului cu alte persoane. Daca esti Nu sunteți sigur ce tip sunteți, Apoi puteți lua testul Myers & Briggs pentru a afla. De exemplu, vă puteți simți emoționat atunci când un vechi prieten apare neanunțat, dar se simt epuizat după ce stau mai mult de câteva ore. Există situații care se simt bune și altele care se simt rele? Există anumite persoane pe care le puteți tolera și altele pe care nu le puteți face? Începeți să observați ce se energizează situațiile și care vă scurg. Acest lucru vă poate ajuta să deveniți mai clară în ceea ce privește limitele pe care le puteți seta și cum le puteți aplica.
  • De exemplu, ați putea dori persoana care scade, dar urăște că ei vin să deschidă toată negativitatea lor pe tine.
  • Imagine intitulată Deal cu prietenii care se invită fără a întreba pasul 12
    3. Prioritizați-vă nevoile. Dacă vă îndoiți în mod constant nevoile dvs. de a găzdui pe alții, puteți pierde somnul, vă simțiți supărat sau supărat, pierdeți bani, sau supraexpuneți-vă. Dacă știți că aveți cineva peste voi vă va scurge sau vă va afecta negativ, spuneți ceva.
  • Puteți spune: "Sunt cu adevărat stresat și am nevoie de ceva singur acum" sau "lucrez la un proiect și trebuie să mă concentrez singur."
  • Dacă neglijați norios nevoile dvs., intrați într-o rutină de a lua ceva timp pentru relaxare. Alăturați-vă unei clase de yoga, discutați o plimbare zilnică sau meditați în mod regulat. Acest lucru vă poate ajuta să vă ocupați de stres și să nu lăsați lucrurile compuși în timp. Dacă sunteți un tip de personalitate introvertitat, atunci este deosebit de important să programați în mod regulat în timp pentru izolare și liniște. Acest lucru vă va ajuta să vă păstrați taxa pentru interacțiunea socială.
  • Imagine intitulată Deal cu prietenii care se invită fără a întreba pasul 13
    4. Tolerați reacțiile altora. S-ar putea să spuneți da la tot ce să evitați să vă supărați pe alții, dar acest lucru vă poate duce să vă simțiți nefericiți sau să profitați de. Dacă vă temeți de dezamăgirea cuiva, amintiți-vă că lipsa limitelor poate duce la resentimente sau amărăciune pe termen lung în timp. Dacă ceva vă face nefericit sau resentimente, acest lucru nu este corect pentru tine. Este bine să spun că nu, chiar dacă cealaltă persoană nu-i place.
  • Dacă cineva devine supărat, spuneți: "Înțeleg că nu este ceea ce vă așteptați, dar mă tem că nu vă pot ajuta de data aceasta. Îmi pare rău că ești dezamăgit."
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar