Cum să deveniți prieteni mai buni

Păstrarea unei bune prietenii poate fi greu, mai ales când creșteți. Cu toate acestea, făcând timp să discutați cu prietenii dvs. despre ceea ce se întâmplă cu ambele vieți și petrecerea timpului împreună, puteți deveni prieteni mai buni. Una dintre cele mai importante părți de aprofundare a prieteniei dvs. este învață cum să fie un bun prieten prin faptul că este de susținere și de manipulare a conflictelor cu respect când vine vorba.

Pași

Metoda 1 din 3:
Deeperarea prieteniei tale
  1. Imaginea intitulată deveniți prieteni mai buni Pasul 1
1. Face timp să vorbească unul cu celălalt cât mai des posibil. Comunicarea este o parte importantă a fiecărei prietenii. Încercați să planificați o noapte pe săptămână sau la fiecare săptămână pentru a avea un apel telefonic și vorbiți despre orice! Împărtășiți ce se întâmplă în viața voastră, discutați despre interesele dvs. comune sau faceți planuri de a vă întâlni.
  • Chiar dacă sunteți atât de ocupat, încercați să renunțați la timp pentru a vorbi sau a trimite câteva mesaje text pe tot parcursul săptămânii. Acest lucru vă va ajuta să vă simțiți aproape, chiar dacă nu aveți timp să vă vedeți frecvent.
  • Reasigurați-vă prietenul că veți fi întotdeauna acolo pentru ei, chiar dacă nu vorbiți cât de des obișnuiți.
  • Imaginea intitulată deveniți prieteni mai buni Pasul 2
    2. Încercați ceva nou împreună. Indiferent dacă ați vrut întotdeauna să vedeți Grand Canyon sau doriți doar să încercați un restaurant nou pe stradă, includeți prietenul dvs. în planurile dvs. Împărtășind noi experiențe împreună vă va oferi amintiri și opinii pentru a se obliga.
  • Dacă căutați ceva distractiv și nou pentru a face împreună, încercați să planificați o călătorie rutieră sau să gătiți o rețetă nouă.
  • De asemenea, puteți să vă înscrieți pentru clase pentru a afla o nouă abilitate împreună, cum ar fi scrapbooking, pictura sau prelucrarea lemnului.
  • Imagine intitulată Deveniți prieteni mai buni Pasul 3
    3. Dați cadouri mici prietenului dvs. sau favorizați-le atunci când puteți. Fiind un prieten grijuliu vă poate ajuta să vă apropiați de prietenul dvs. Dacă vedeți ceva pe care îl știi că le vor dori și vă puteți permite, cumpărați-o pentru ei poate arăta că vă pasă. Amintiți-vă că nu aveți nevoie de un motiv pentru a fi bun sau grijuliu prietenilor dvs.
  • De exemplu, dacă prietenul tău a coborât cu o răceală, le poți aduce supă și medicină rece pentru ai ajuta să se simtă mai bine.
  • Pentru cineva care îi place să tricot, ați putea să le luați o minge de fire pe care ați crezut că era o culoare frumoasă sau o pereche de ace de tricotat.
  • Dacă doriți să vă ajutați prietenul dvs., dar nu aveți mulți bani pe care să-l cheltuiți, puteți oferi să urmăriți animalele de companie dacă pleacă din oraș sau să ruleze o greșeală pentru ei, care ieșeau din calea lor. Acest lucru va ajuta la ușurarea vieții lor și nu trebuie să cheltuiți bani pe ea!
  • Imaginea intitulată deveniți prieteni mai buni Pasul 4
    4. Sprijin reciproc când viața devine dificilă. Prietenii ar trebui să se poată baza și să se încreadă reciproc cu aproape orice. Dacă tu sau prietenul tău aveți un timp greu, poate fi util să vorbim despre ce se întâmplă. În multe cazuri, ați putea să vă oferiți sfaturi utile reciproc. Lăsați-i pe prietenul tău să știe că ești acolo pentru ei, chiar și în vremuri grele.
  • Rețineți că nu aveți întotdeauna sfaturi pentru prietenul dvs., dar este bine să le ascultați în timp ce vorbesc despre ce se întâmplă. Uneori, este util să ai cineva cu care să vorbească.
  • Dacă știți că un prieten trece printr-un timp greu, verificați-le periodic pentru a vă asigura că sunt bine sau pentru a face planuri să-și petreacă timpul împreună pentru a le înveseli. De exemplu, puteți organiza un maraton al seriei de film preferate sau puteți obține împreună pentru o noapte de joc!
  • Mențineți limitele chiar și în momente dificile. De exemplu, dacă prietenul dvs. trebuie să împrumute bani și nu vă simțiți confortabil să le dați, să păstrați această limită sau altfel puteți crește să le resemnezi mai târziu. Sprijinirea prietenului tău nu înseamnă că trebuie să rezolvi lucrurile pentru ei.
  • Imaginea intitulată deveniți prieteni mai buni Pasul 5
    5. Împărtășiți ceva care vă face să vă simțiți vulnerabili. Deși poate fi dificil, este important să discutați cu prietenul dvs. despre lucruri precum temerile, defectele și nesiguranța. Acest lucru vă va ajuta să vă înțelegeți mai bine decât oricine altcineva și să formați o relație puternică între voi doi.
  • De exemplu, dacă vă este frică de dezamăgirea prietenului și a familiei, puteți împărtăși acest lucru cu prietenul dvs. Ei vă pot spune ceva care ar putea ajuta să vă simțiți mai bine sau ar putea împărtăși o teamă similară.
  • Dacă vă simțiți nesigur în legătură cu zâmbetul dvs. într-o zi, puteți spune prietenului dvs. ceea ce vă simțiți. S-ar putea să vă facă să vă simțiți mai bine despre asta și să vă amintiți că sunteți frumos înăuntru și afară.
  • Nu uitați să nu vă ocupați de aceste probleme și să nu aduceți niciodată temerile sau nesiguranța prietenului tău în timpul unui conflict. Tu și prietenul tău împărtășesc aceste lucruri pentru a vă apropia și nu ar trebui să-i folosești temerile sau nesiguranța împotriva lor.
  • Metoda 2 din 3:
    Fiind un bun prieten
    1. Imagine intitulată Deveniți prieteni mai buni Pasul 6
    1. Fii sincer cu prietenii tăi. Una dintre cele mai importante calități ale unui bun prieten este onestitatea și încrederea. Spuneți întotdeauna prietenului dvs. adevărul, chiar și atunci când ar putea fi inconfortabil sau greu de făcut. Când spuneți adevărul, faceți-o în cel mai frumos mod posibil și încercați să aveți o conversație privată dacă puteți.
    • De exemplu, dacă prietenul tău se luptă cu prietenul tău reciproc și a răspândit zvonuri despre ei, stai jos cu ei și vorbește despre ce se întâmplă.
    • În acest caz, puteți spune ceva de genul: "Știu că vă certați cu Jessie chiar acum, dar nu cred că ar trebui să împărtășiți secrete despre ea cu alte persoane. Nu vreau să mă implic în dezacordul tău, dar simt că faci ceva pe care-l poți regreta mai târziu."
    • Este greșit să mințiți sau să ascundeți lucrurile de la prietenii dvs. Dacă faci ceva ce simți că trebuie să fii ascuns, șansele sunt că faci ceva care este greșit sau dăunător pentru tine sau altcineva.
  • Imaginea intitulată Deveniți prieteni mai buni Pasul 7
    2. Adresați-vă întrebări despre viața și gândurile lor. Poate fi tentant să vorbim despre viața ta și problemele tale pentru că este important pentru tine, dar ar trebui să întrebi prietenul tău despre viața lor! Întreabă-i despre cum merg munca, școala sau hobby-urile lor. De asemenea, puteți solicita opinia lor despre evenimentele curente și despre planurile lor viitoare.
  • De exemplu, dacă știți că tocmai au început o echipă locală de softball, puteți întreba "Cum a fost prima dvs. practică? Vă bucurați din nou pe o echipă?"
  • Dacă au lucrat în gradul lor, puteți întreba "cum merg cursurile dvs? Aveți nevoie de ajutor pentru a studia pentru orice examene viitoare?"
  • Imaginea intitulată deveniți prieteni mai buni Pasul 8
    3. Ascultați când prietenul tău vorbește. Când puneți o întrebare, concentrați-vă toată atenția asupra răspunsului prietenului dvs. Răspundeți când este necesar și întrebați întrebări de urmărire pentru a arăta că vă acordăm atenție. Nu uitați să nu vă oferiți opinia dvs. despre situație până când prietenul dvs. este făcut să vorbească despre subiect.
  • Dacă vă aflați de multe ori întrerupeți-vă prietenul, ar putea fi util să așteptați un extra 5-10 secunde înainte de a spune ceva. Mulți oameni nu-și dau seama că întrerup când o fac, așa că așteptând un pic mai mult va da prietenului tău o șansă de a termina vorbind.
  • Dacă vorbești în persoană, asigurați-vă că faceți contact vizual și eliminați distragerile. De exemplu, nu jucați pe telefonul dvs. în timp ce prietenul dvs. vorbește.
  • Imaginea intitulată deveniți prieteni mai buni Pasul 9
    4. Fii încrezător în tine și prietenia ta. Uneori, fiind aproape de cineva te poate face să te simți nesigur sau gelos. Amintiți-vă că prietenul dvs. este aproape de dvs. pentru un motiv și să vă amintiți că sunteți un bun prieten.
  • Încercați să nu obțineți gelos dacă prietenul dvs. vrea să stea cu ceilalți prieteni. Se pare că ar fi mai degrabă cu ei, dar este important să aveți o varietate de prieteni diferiți.
  • Dacă vă simțiți nesigur în prietenia dvs., discutați cu prietenul dvs. despre cum vă simțiți, astfel încât să puteți veni împreună cu o soluție împreună.
  • Imaginea intitulată deveniți prieteni mai buni Pasul 10
    5. Să se abțină de la judecarea sau distracția prietenului tău. Poate să ia mult curaj pentru cineva care să-și împărtășească gândurile și opiniile cu un prieten. Când prietenul tău vă spune ceva, nu-i face să se simtă rușine sau stupide pentru asta, chiar dacă s-au în neregulă cu faptele. Fii respectuos și politicos Lăsați-i să știe că nu sunteți de acord.
  • De exemplu, dacă prietenul tău spune ceva de genul ăsta, "Cred că țara este închisă chiar acum," Și știi că este deschis, poți spune ceva, "Să-i verificăm orele online. Cred că îmi amintesc să văd că și-au extins orele!"
  • Imaginea intitulată deveniți prieteni mai buni Pasul 11
    6. Fii bun și respectuos față de prietenul tău. Limitele fac parte din orice relație sănătoasă și ar trebui să încercați întotdeauna să fiți conștienți de ceea ce îi place prietenul dvs. și nu-i place. Nu ar trebui să le deranjați niciodată în mod intenționat sau să le faceți inconfortabil în orice situație.
  • De exemplu, dacă doriți să mergeți la o petrecere și prietenul dvs. nu vrea să meargă, le puteți arăta respect prin faptul că nu le presați în a merge și fără a le face să se simtă rău despre asta.
  • Rezista nevoii de a apela reciproc nume, chiar daca se face doar ca o gluma.
  • Imaginea intitulată deveniți prieteni mai buni Pasul 12
    7. Evitați împărtășirea secretelor prietenului dvs. Când prietenul tău îți spune ceva personal sau sensibil, nu ar trebui să spui nimănui despre asta decât dacă ei spun că e în regulă. Acest lucru poate provoca forme zvonuri și poate fi extrem de rănit prietenului tău. Expuneți-vă loialitatea și încrederea dvs. prin păstrarea secretelor prietenului dvs., chiar și atunci când ar putea fi tentant să împărtășiți.
  • Cu toate acestea, dacă credeți că prietenul dvs. ar putea fi în pericol sau ar putea să se rănească, să informeze imediat o aplicație medicală profesională sau de drept pentru a-și asigura siguranța. Deși s-ar părea că vă trădezi încrederea lor, sănătatea lor este mai importantă.
  • Bârfele ar putea părea să vă aducă mai aproape de alți prieteni, dar într-adevăr vă lipiți doar la sacrificiul fericirii altcuiva, deci evitați să vorbiți despre alte persoane din spatele lor.
  • Metoda 3 din 3:
    Care se ocupă de conflicte
    1. Imaginea intitulată deveniți prieteni mai buni Pasul 13
    1. Încredere că prietenul tău are interesul tău cel mai bun la inimă. Când aveți un dezacord cu prietenul dvs., poate fi ușor să simțiți cum încearcă să vă deranjeze. Cu toate acestea, încercați să vă amintiți că prietenul dvs. vă cunoaște mai bine decât mulți alți oameni. Dacă nu le place ceva pe care îl faci, ei probabil spun ceva pentru că sunt îngrijorați de tine.
    • Având empatia este importantă pentru a face față unui conflict. Încercați să vă puneți în pantofii lor și să vedeți ce văd. S-ar putea să găsiți că de fapt înțelegeți de unde vin.
    • Amintiți-vă că ați vorbi probabil într-o situație în care prietenul dvs. a făcut ceva cu care nu ați fost de acord.
  • Imaginea intitulată deveniți prieteni mai buni Pasul 14
    2. Spune-i prietenului tău cum te simți. Odată ce sunteți gata să vorbiți despre conflict, începeți să vorbiți despre ceea ce vă simțiți în acel moment. Acest lucru vă va ajuta să vă concentrați discuția despre problema la îndemână și să vă păstrați pe dvs. sau pe prietenul dvs. să aducă probleme din trecut.
  • Începeți conversația folosind declarații "I", cum ar fi: "Mă simt supărat când îmi arătați defectele în fața altor oameni" sau "mă simt rănit când mă excludeți de planurile cu ceilalți prieteni noștri."
  • Încercați să evitați utilizarea afirmațiilor care încep cu "Tu," cum ar fi ", vorbești despre mine în spatele meu și asta e foarte nepoliticos."
  • Imaginea intitulată deveniți prieteni mai buni Pasul 15
    3. Evitați să vă lăsați emoțiile să obțină cele mai bune dintre voi. Deși poate fi dificil când aveți o conversație emoțională, încercați să vă controlați emoțiile și să rămâneți neutri sau chiar pozitivi. Păstrați-vă răcoarea prin numărarea la 10 înainte de a răspunde, și nu vă fie frică să faceți o pauză de la conversație dacă devine prea copleșitoare.
  • Dacă prietenul dvs. dorește să oprească conversația, respectați dorințele și întrerupeți conversația până când ambii într-o stare de spirit mai bună.
  • De exemplu, dacă vă supărați în timp ce vorbiți, puteți spune ceva de genul: "Putem să luăm o pauză pentru câteva minute, așa că mă pot liniști, și apoi putem continua să vorbim?"Apoi, puteți merge într-o altă cameră și adunați-vă gândurile înainte de a reporni conversația.
  • Imaginea intitulată deveniți prieteni mai buni Pasul 16
    4. Lucrați împreună pentru a afla cum să rezolvați problema. Când aveți un dezacord, ați putea începe să vă gândiți că sunteți împotriva prietenului dvs. Cu toate acestea, încercați să vă gândiți la conflict ca și ambii luptați împotriva problemei. Odată ce ați vorbit despre modul în care vă simțiți, veniți cu câteva idei despre cum să rezolvați problema și să decideți pe cineva să utilizați.
  • De exemplu, dacă aveți un dezacord pentru că tu și prietenul tău ca aceeași persoană, poți spune ceva de genul: "Cred că ar fi mai bine dacă niciunul dintre noi nu au dat-o. Apoi, putem păstra prietenia noastră intactă și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la concurența pentru aceeași fată."
  • Dacă nu puteți alege doar una dintre soluțiile dvs., încercați să combinați 2 sau 3 pentru a aborda toate problemele pe care le puteți.
  • După câteva săptămâni de utilizare a soluției pe care amândouă ați fost de acord, aveți o conversație cu privire la faptul că funcționează sau nu. Dacă nu este, ajustați ceea ce faceți sau găsiți o nouă soluție.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Fi întotdeauna singur și nu vă fie rușine de cine sunteți. Dacă cineva încearcă să te facă să te simți rău despre cine ești, ei nu sunt un prieten bun.

    Avertizări

    Respectați limitele prietenului dvs. Dacă spun ei doresc spațiu, nu le numiți sau trimiteți-le mai multe mesaje text, care pot fi văzute ca fiind neplăcute sau enervante, ceea ce vă poate dăuna relației dvs.
  • Dacă unul dintre prietenii tăi prezintă simptome de depresie, vorbește cu ei despre ce se întâmplă. Dacă vă simțiți ca ei să vă rănească sau pe altcineva, să alerteze imediat aplicarea legii. Deși acest lucru poate părea aspru, uneori este necesar să le protejați și alte persoane.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar