Cum să se ocupe de un prieten abuziv

Aveți așa-numita "Prieten" care te abuzează verbal sau emoțional?Fiți cinstiți cu prietenul dvs. despre ceea ce vă simțiți când vă abuzează și încercați să rezolvați situația pe cale amiabilă.Dacă nu credeți că menținerea prieteniei merită, sau prietenul dvs. pare să nu se schimbe, nu aveți de ales decât să puneți prietenia.Orice ați alege să faceți, amintiți-vă: nimeni nu merită abuz, mai ales la mâinile unui prieten presupus.

Pași

Partea 1 din 4:
Răspunzând la abuzul prietenului tău
  1. Imaginea intitulată se comportă cu un prieten gelos Pasul 1
1. Confruntați-vă prietenul despre abuz.De multe ori, prietenii abuzivi nu sunt conștienți că sunt abuzivi.Poate că au doar o zi liberă sau au făcut un comentariu nepoliticos fără să se gândească la asta.În aceste cazuri, sau când prietenul dvs. este rar abuziv, puteți încerca să raționați cu ei.
  • Dacă doriți să vă întâlniți cu prietenul personal, aduceți un alt prieten care a fost informat despre situația cu dvs.Ei vă vor apăra și ar putea acționa ca mediator în cazul în care prietenul abuziv reacționează prost.
  • Nu sunteți obligat să vă confruntați cu prietenul abuziv în persoană.Le puteți scrie, de asemenea, un e-mail sau să le sunați la telefon pentru a avea o conversație despre motivul pentru care nu apreciați abuzul lor.
  • Atrageți atenția asupra comportamentului lor negativ prin utilizarea afirmațiilor "I", cum ar fi "Nu-mi place să fiu numit stupid."Evitați acuzațiile" You "în formă de" mereu mă sună mereu prost."
  • Fi politicos, dar ferm atunci când spuneți prietenului dvs. că nu veți tolera abuzul lor.Spune: "Te tratez cu respect și mă aștept la fel."
  • Fi cât mai serios posibil.Zâmbind sau râzând despre abuzul lor va trimite mesajul că nu sunteți foarte supărat de comportamentul lor.
  • Imagine intitulată Alegeți cadoul perfect pentru prietenul dvs. Pasul 1
    2. Reorientează conversația pe ele.Prietenii abuzivi indică în mod obișnuit cât de greșit sau inadecvat sunteți.Ei comunică în moduri abuzive sau dominante și fac centrul conversației.Răspunsul la acest tip de comunicare poate fi dificil.Cea mai bună modalitate de a lua controlul asupra conversației este de a vă concentra pe comportamentul sau vorbirea lor abuzivă în loc de orice deficiențe pe care le percep în tine.
  • Puneți întrebări care le-ar putea conduce să-și regândească abordarea abuzivă.Dacă prietenul tău vă numește nume sau bătăuși, spuneți-le: "Vă rog să nu-mi spuneți nume.Nu merit același nivel de respect pe care îl dau?"
  • De asemenea, ați putea spune prietenului tău: "Dacă continuați să vorbiți cu mine fără a lua în considerare sentimentele mele, voi pleca.Este ceea ce vrei?"
  • Imaginea intitulată Confruntați-vă prietenul calm când vă simțiți lăsați pasul 4
    3. Fii sincer despre sentimentele tale.S-ar putea să vă simțiți răniți sau supărați.Este în regulă!Atâta timp cât îți exprimi sentimentele într-un mod pozitiv și sănătos, nu există nici un motiv să nu simțim un anumit mod.Nu vă ascundeți emoțiile sau pretindeți că nu sunteți deranjați de comportamentul prietenului abuziv.
  • Spune-i prietenei abuzive: "Nu-mi place cum vorbești cu mine", sau "lucrurile pe care le spui sunt foarte dureroase."
  • Distribuiți-vă sentimentele despre prietenul abuziv cu alte familii și prieteni, de asemenea.S-ar putea să fie mai dispuși să vă asculte decât prietenul abuziv este.
  • Imaginea intitulată se distrează mersul la și de la școala Pasul 2
    4. Utilizați umorul pentru a face față abuzului prietenului dvs.Făcând o glumă vă poate face să vă simțiți mai bine și să vă atrageți atenția prietenului dvs. față de comportamentul său abuziv, fără confruntarea ciudată, care altfel ar putea să apară.De exemplu, dacă prietenul tău vă critică că ați fost proastă și tocmai am menționat că au eșuat un test, ați putea răspunde ", tocmai ați eșuat testul de matematică, dar sunt prost?Într-adevăr?"
  • Umorul vă poate oferi un sentiment de control mai mare asupra situației.
  • Utilizați umorul numai în cazurile de abuz ușor.
  • Imaginea intitulată Obțineți un profesor pentru a vă lăsa să stați lângă un prieten pasul 1
    5. Informați-vă prietenul cu privire la consecințele pentru abuzuri grave.Dacă aveți o problemă serioasă, pe termen lung, cu un prieten abuziv, lăsați-i să știe ce intenționați să faceți pentru a-și corecta comportamentul.Tipurile de consecințe pe care le adoptați vor varia în funcție de situație.
  • Dacă lucrați alături de prietenul abuziv, spuneți-le că trebuie să-și înceteze abuzul sau veți informa departamentul de resurse umane sau directorul de departament al abuzului.
  • Dacă se confruntă cu un prieten abuziv la școală, spuneți-le că veți primi profesorul sau directorul dvs. implicat dacă nu vă opresc abuzul.
  • Dacă se confruntă cu un prieten care nu vă va înceta să vă hărțuiți online, spuneți-le că intenționați să le blocați și veți contacta forumul sau administratorul site-ului pentru a elimina conținutul abuziv.
  • Partea 2 din 4:
    Luând măsuri împotriva unui prieten abuziv
    1. Imaginea intitulată se distrează când părinții sunt în afara casei Pasul 5
    1. Evaluați calitatea prieteniei dvs.Gândiți-vă la comportamentul prietenului abuziv într-un context al întregii dvs. prietenie.Este prietenul abuziv foarte aproape?Sunt în mod regulat abuziv, sau este comportamentul lor abuziv pe care trebuie să-l faceți doar ocazional?
    • Dacă credeți că prietenii rămași cu persoana abuzivă este o posibilitate, discutați cu ei despre comportamentul lor într-un mod deschis, cinstit, pentru a le oferi șansa de a se schimba.
    • Dacă credeți că prietenul abuziv nu merită necazul pe care îl aduc, nu vă deranjează să încercați să le schimbați.Puneți-vă prietenia și treceți mai departe.
  • Imaginea intitulată Supraviețuiește o luptă de prietenie Pasul 2
    2. Setați limitele corespunzătoare.Insistați să aplicați limitele sănătoase între dvs. și prietenul dvs.Limitele pe care le-ați stabilit ar trebui să fie stabilite în timp, și revizuite continuu în fața relației în schimbare dintre dvs. și prietenul dvs.
  • Limitele specifice vor varia în funcție de persoane fizice.Cu toate acestea, indiferent de limitele pe care le-ați stabilit, ar trebui să vă permită să trăiți o viață plină, sănătoasă, fără frică, obligație și vinovăție.
  • Nu vă puneți în situații în care veți fi abuzat.
  • Dacă nu răniți pe nimeni altcineva, sentimentele, dorințele, dorințele și opiniile dvs. ar trebui respectate.Orice prieten care vă ignoră în aceste privințe ar trebui considerat abuziv și tratat ca atare.
  • Aveți grijă de dvs. emoțional.Nu vă simțiți vinovați să nu vă dezacordați cu un prieten abuziv sau să vă exprimați.
  • Nu vă lăsați să vă plimbați, controlați sau profitați de un prieten abuziv.
  • Imagine intitulată Deal cu fetele ostile Pasul 1
    3. Reduceți timpul petrecut cu prietenul dvs.Dacă prietenul dvs. este abuziv în mod regulat, încercați să limitați timpul petrecut cu ei.Amintiți-vă, nu sunteți obligat să vă petreceți timp cu oamenii pe care nu vă place.Când prietenul tău dorește să stea, declin politicos și, dacă vrei, oferi o explicație ca "Eu petrec timpul cu familia mea" sau "doar stau acasă în seara asta."
  • Imagine intitulată Obțineți mai mulți prieteni rapid Pasul 6
    4. Sfârșesc prietenia.Nu există nici o modalitate corectă de a încheia o prietenie.Ați putea reduce treptat timpul petrecut cu prietenul tău până când le-ai tăiat din viața ta cu totul, sau ai putea să-i arunci curcanul rece și să refuze să le vezi din nou.Dacă doriți să vă întâlniți în persoană, alegeți un spațiu public pentru a pune capăt prieteniei sau pentru a le contacta prin e-mail, text sau telefon cu știrile pe care nu doriți să le vedeți din nou.Spuneți, de exemplu, "apreciem amintirile bune pe care le aveam ca prieteni, dar nu mai vreau să fiu victima abuzului dvs. mental și verbal.Cred că este mai bine dacă nu mai petrecem timp unul cu celălalt."
  • Fi întotdeauna empatic atunci când vă terminați prietenia și planificați ce veți spune înainte de a spune prietenului dvs. că doriți să încheiați prietenia.
  • Uită-te la sfârșitul prieteniei tale cu prietenul tău abuziv ca un nou început.Alăturați-vă cluburilor pentru a vă întâlni cu noi prieteni sau pentru a vă aprofunda prieteniile cu alți prieteni.
  • Nu utilizați sfârșitul prieteniei dvs. ca o oportunitate de a dezlănțui frustrarea la un torrent de abuz propriu.
  • Partea 3 din 4:
    Gestionarea sentimentelor tale
    1. Imagine intitulată Obțineți mai mulți prieteni rapid Pasul 4
    1. Rămâi calm atunci când se ocupă de abuz.Doar pentru că prietenul tău este abuziv și putred nu înseamnă că ar trebui să fii, de asemenea.Vorbește prietenului tău într-un calm, chiar ton.Utilizați numai cuvintele bune și evitați să vă apelați numele prietenului dvs. din ciuda.Acest lucru va escalada doar situația abuzivă și nu va conduce la o rezoluție productivă.
    • Când prietenul tău este abuziv, ia respirații adânci și conta la zece.Respirați prin nas și ieșiți prin gură.
    • De asemenea, ați putea lua un timp din comunicarea cu prietenul dvs. spunând ceva de genul: "Lasă-mă să mă întorc la tine", apoi făcând o ieșire la un spațiu sigur, liniștit, unde vă puteți aduna și adunați gândurile voastre.
  • Imagine intitulată Dress_act ca și copilul Copiii Evitați pasul 8
    2. Depersonalizați situația. Depersonalizarea situației înseamnă încercarea de a înțelege ce este motivarea prietenului tău să acționeze într-un mod abuziv.În timp ce nu ar trebui să vă scuzați comportamentul prietenului dvs., vă va ajuta să o înțelegeți.Folosind cunoștințele despre istoria și experiențele de viață ale prietenului dvs., încercați să vă puneți în pantofii lor pentru a vedea de ce acționează într-un mod abuziv.
  • Creați o propoziție utilizând formularul "Nu trebuie să fie ușor..."De exemplu, ați putea spune:" Prietenul meu este atât de abuziv.Nu trebuie să fie ușor pentru ei să fi fost ridicați de părinți prea critici."
  • Imaginea intitulată Creați începuturi noi pentru dvs. în prima zi a școlii medii Pasul 5
    3. Nu vă simțiți ca și cum veți merita abuz de la prietenul dvs.Nu sunteți niciodată responsabil pentru acțiunile prietenului tău.Nimic pe care l-ați făcut sau nu ați făcut vreodată să justificați comportamentul abuziv al prietenului dvs.
  • Când vă prindeți, dând spațiu mental ideilor ca "prietenul meu este abuziv doar pentru că o merită", luptați cu o mantra pozitivă.De exemplu, vă puteți spune "Sunt o persoană bună și nu merită să fiu abuzată emoțional sau verbală."
  • Imaginea intitulată Creați începuturi noi pentru dvs. în prima zi a școlii medii Pasul 1
    4. Întrebați-vă dacă sunteți abuzat în alte moduri.Dacă ați tolerat mult timp un prieten abuziv, ați putea să fi dezvoltat o așteptare de abuz de la alte persoane din viața voastră.Ați fost ridicați de o familie abuzivă mintală și verbală?Aveți un soț sau un partener care este abuziv, de asemenea?Persoanele care suferă de abuz tind să o caute din ceilalți mai târziu în viață.
  • Imagine intitulată Dress_act ca și copilul Copiii Evitați pasul 7
    5. Nu vă simțiți vinovați de tăierea prietenului din viața voastră.Efectuarea alegerilor sănătoase pentru tine înseamnă punerea a ceea ce este potrivit pentru dvs. înainte de ceea ce este potrivit pentru prietenul tău.Amintiți-vă, prietenul tău este cel care se comportă prost, nu tu.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi sensibil în școala medie Pasul 1
    6. Nu rămâneți prieteni cu un prieten abuziv din frică.Unii oameni rămân prieteni cu o persoană abuzivă, deoarece sunt îngrijorați că nu vor găsi un alt prieten.Nu fi acea persoană.Acționând din frica, face mai greu să vă ocupați de prietenul abuziv direct și să rezolvați situația.
  • Dacă aveți probleme de abandon pe termen lung și anxietăți care înconjoară posibilitatea de a pierde oameni apropiați de dvs., luați în considerare vorbirea cu un psiholog.Psihologii sunt instruiți să vă ajute să înțelegeți propriile sentimente și temeri în sesiuni private de terapie.
  • Partea 4 din 4:
    Recunoașterea trăsăturilor unui prieten abuziv
    1. Imaginea intitulată se comportă ca un skuldroggery Pasant Pasul 3
    1. Păstrați un ochi pentru distanțarea emoțională.Un prieten abuziv vă va face să vă simțiți ca și cum nu contează sau nu este important.De exemplu, acestea ar putea să vă ignorăm prin faptul că nu răspundeți la textele dvs. sau apelurile dacă consideră că au fost nedreptate.Ei ar putea, de asemenea, vă pot spune explicit că nu le pasă de ceea ce faceți sau să vă arătați interesul față de sentimentele și gândurile voastre.
  • Imagine intitulată Emulate Petra Arkanian Pasul 4
    2. Identificați narcisismul în prietenul tău.Narcisistii fac totul despre ei si ingrijesc putin pentru tine.Comportamentul narcisist tipic include o incapacitate de a râde de ele însele, să admită propriile lor deficiențe sau să-și ceară scuze când au fost greșite.Ei ar putea, de asemenea, să vă învinovățească pentru propriile probleme sau nefericire.
  • Imaginea intitulată ieși din depresie (pentru tineret) Pasul 2
    3. Identificați comportamentul de control.Controlul comportamentului acoperă o mare varietate de situații, dar se referă, în esență, la comportament destinat să vă facă să acționați într-un anumit mod.De exemplu, poate prietenul dvs. abuziv insistă că vă schimbați hainele când ieșiți împreună în public, chiar și atunci când sunteți îmbrăcați în mod corespunzător.Un prieten abuziv ar putea insista, de asemenea, să le cumpărați alimente, haine sau alte bunuri sau servicii.
  • Imaginea intitulată Creați un stil de viață inspirat de hiphop (pentru fete) Pasul 7
    4. Căutați un comportament de protecție de la prietenul dvs.Shaming se referă la actul de a vă face să vă simțiți rău despre cine sunteți, ceea ce doriți să faceți sau ceea ce credeți.Critica constantă și judecarea sunt semnele distinctive ale comportamentului de coacere.Dacă aveți o anumită părere despre ceva și prietenul dvs. vă critică pentru el, ei se angajează în esență abuzivă.
  • De exemplu, dacă spui că vrei să mănânci înghețată de vanilie și prietenul tău spune că înghețața de vanilie este pentru copii, sunt angajați în comportamentul de coacere.
  • Prieteni care rușineți ați putea răspunde la insistența dvs. că îi cer scuze sau critici neplăcute, pretinzând că ceea ce au spus a fost "doar o glumă."
  • Imagine intitulată Deal cu stres emoțional (pentru adolescenți) Pasul 3
    5. Recunoașteți când petreceți timp cu prietenul dvs. vă lasă să vă simțiți goi.Petrecerea timpului cu prietenii buni ne lasă simțindu-ne fericit, optimizat, actualizat și optimist.Dacă vă simțiți epuizați de critici constante și de sniping, prietenul dvs. direcționează spre dvs., ar trebui să vă gândiți la modalități de a face față lor.
  • sfaturi

    Amintiți-vă, dacă dvs "Prieten" Tratește-ți prost, sunt aproape un prieten adevărat.
  • Dacă "prietenul" dvs. este cu adevărat toxic și o amenințare la adresa bunăstării voastre, șurubul social și puneți imediat prietenia imediat. Având cineva crea o narațiune falsă a dvs. este un preț mic care să plătească pentru a vă deplasa de toxicitatea lor.
  • Permițând o luptă pentru a încheia o prietenie nu este întotdeauna despre a ține o pradă. Dar poate fi un excelent Segue pentru a începe să vă protejați de cineva toxic. Nu vă simțiți rău pentru a ignora acea scuze după ce a lovit trei. Sigur, iartă-i. Dar pentru tine, nu astfel încât ei pot să-și învețe drumul înapoi. Tine minte, "Am nevoie de spațiu. Vă voi anunța când și dacă sunt gata să vorbesc. Între timp, vă rugăm să nu mă contactați."
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar