Cum de a face față paraliziei somnului

Paralizia somnului este atunci când nu vă puteți mișca în timp ce adormi sau treziți, dar sunteți treaz mental. Paralizia somnului este adesea asociată cu alte simptome, cum ar fi un sentiment de sufocare, scăderea ritmului cardiac, halucinațiile, simțindu-se o prezență rea în cameră sau se simte frică și poate fi rezultatul altor condiții. Din fericire, deși poate fi înfricoșător, paralizia somnului nu este periculoasă. Pentru a face față paraliziei somnului, începeți prin a lucra mai bine la dormit, ceea ce vă poate ajuta reducerea apariției. De asemenea, puteți lucra la ce să faceți atunci când se întâmplă, precum și discutați cu medicul dumneavoastră despre orice condiții subiacente.

Pași

Partea 1 din 3:
Dormind mai bine
  1. Imagine intitulată face față paraliziei somnului Pasul 1
1. Somnul suficient. O modalitate simplă de a ajuta la combaterea paraliziei somnului este de a vă asigura că dormiți suficient. În general, asta înseamnă că trebuie să obțineți cel puțin șase ore de somn pe noapte, dar opt ore este de obicei mai bună. Aceasta înseamnă că trebuie să faceți o prioritate a unei priorități și să acordați atenție când trebuie să mergeți la culcare.
  • Imagine intitulată face față paraliziei somnului Pasul 2
    2. Readați-vă camera pentru somn. Pentru a vă culca cel mai bine, trebuie să dormiți într-un mediu axat pe somn. De exemplu, o cameră rece este de obicei cea mai bună, împreună cu straturi pentru a vă menține cald după cum este necesar. Puteți purta și dopuri dacă zona dvs. este zgomotoasă.
  • Blocați cât mai multă lumină posibilă. Lumina, chiar lumina ambientală ca o lumină stradală strălucitoare, vă poate afecta somnul.
  • Dacă sunteți aruncați și întoarceți-vă, luați în considerare patul dvs. Poate că este timpul să-l actualizați la ceva mai confortabil.
  • Imagine intitulată face față paraliziei somnului Pasul 3
    3. Obțineți un program de somn. Mergând la culcare în același timp în fiecare noapte și trecând în același timp în fiecare zi vă spune corpului ce să se aștepte. Veți începe să dormiți când este timpul de culcare și veți fi mai probabil să adormi mai ușor și dorm mai bine. Dormind mai bine poate îmbunătăți uneori paralizia somnului.
  • De asemenea, poate ajuta să aveți un somn "tac." Alegeți ceva care vă relaxează, cum ar fi beți o ceașcă de ceai (fără cafeină), citirea sau meditația și faceți asta în fiecare seară înainte de culcare.
  • Imagine intitulată face ca paralizia somnului Pasul 4
    4. Taie obiceiurile rele din rutina patului. Deși este important să faceți anumite lucruri înainte de culcare pentru a vă ajuta să dormiți, este, de asemenea, important să nu faceți alte lucruri. De exemplu, săriți cofeina și alcoolul, deoarece ambele pot afecta somnul negativ. De asemenea, nu mâncați o cantitate imensă sau fum chiar înainte de a încerca să dormi.
  • Cu două ore înainte de perioada de pat, începeți să opriți toate ecranele (cum ar fi televizorul și smartphone-ul), care vă poate afecta somnul. Începeți să vă înfășurați și să vă îndreptați spre pat. Pe măsură ce vă deplasați, de asemenea, nu mai faceți orice lucru, care poate fi prea stimulant și interfera cu somnul.
  • Imagine intitulată face față paraliziei somnului Pasul 5
    5. Dormi pe partea ta. Paralizia somnului apare mai des atunci când dormiți pe spate. Acest lucru se poate datora limbii care se încadrează înapoi în gât și cauzând un blocaj temporar de aer. Încercați să dormiți pe partea dvs., în loc să reduceți probabilitatea că veți avea un episod. Dacă de multe ori sfârșesc pe spate, coaseți un buzunar sau fixați un șosete în spatele nopții și introduceți o minge de tenis sau două pentru a sparge obiceiul.
  • Imagine intitulată face față paraliziei somnului Pasul 6
    6
    Exercițiu in mod regulat. Nu trebuie să mergi la sală de gimnastică. Pur și simplu introduceți un regim de exerciții cu impact redus în ziua dvs. Luând o plimbare dimineața, de exemplu, este o idee bună. Exercitarea vă poate ajuta să dormiți mai bine, dar este important să nu vă exercitați prea aproape de culcare, deoarece inițial energizează. Obțineți exerciții în cel puțin patru ore înainte de culcare.
  • Imagine intitulată face față cu paralizia somnului pasul 7
    7. Nu vă îngrijorați să nu dormiți. Dacă nu poți dormi, nu te simți prea supărat, care te va ține mai mult. Încercați să vă ridicați și să faceți ceva ce găsiți plictisitor timp de 20 de minute înainte de a încerca să dormi din nou.
  • Dacă vă așezați acolo, accentuând ceva în mintea voastră, încercați să petreceți ceva timp, scrieți-vă îngrijorările în jos într-un jurnal pentru a le scoate din minte.
  • Imagine intitulată face față paraliziei de somn Pasul 8
    8
    Relaxa. Stres întrerupe ciclurile normale de somn, care pot contribui în mare măsură la probabilitatea de paralizie a somnului. Luați timp în fiecare zi pentru a vă reduce stresul făcând activități pe care le găsiți relaxante, cum ar fi meditarea, ascultarea muzicii, făcând ceva creativ sau jucând cu un animal de companie.
  • De asemenea, încercați să reduceți stresul din viața dvs. acolo unde este posibil. De exemplu, dacă observați că vă simțiți anxios sau subliniat de fiecare dată când urmăriți știrile, încercați să tăiați înapoi.
  • Partea 2 din 3:
    Manipularea paraliziei somnului
    1. Imaginea intitulată Explicați rasismul la un copil Pasul 14
    1. În primul rând, realizați paralizia somnului nu este o condiție periculoasă sau mortală. Chiar dacă se poate simți terifiant când o experimentați, amintindu-vă că paralizia de somn nu va duce într-adevăr orice rău poate fi reconfortant. Principalele efecte secundare ale paraliziei somnului sunt lipsa somnului și a anxietății crescute.
  • Imagine intitulată face față paraliziei somnului Pasul 9
    2. Concentrați-vă pe mișcarea corpului. S-ar putea să găsiți că sunteți în stare să mutați zone mai mici ale corpului tău, cum ar fi degetele de la picioare, degetele sau limba ta. Odată ce ați putea face o mișcare inițială mică, puteți constata că vraja paraliziei este spartă și puteți să vă mutați restul corpului.
  • Încercați să vă concentrați pe părțile corpului dvs. secvențial ca într-o rutină de relaxare. Adu-ți atenția la degetele de la picioare și gândește-te la ei. Apoi încercați să vă mutați degetele de la picioare și să vă deplasați la picioare, picioarele și așa mai departe.
  • Imagine intitulată face față paraliziei somnului Pasul 10
    3. Imaginați-vă în mișcare. Unii oameni induc în mod intenționat o stare de paralizie de somn pentru a încuraja ceea ce crede că sunt experiențe în afara corpului. La rândul său, imaginați-vă mișcarea sau proiectarea mișcării poate fi suficientă pentru a vă scoate din paralizie.
  • Imagine intitulată face față paraliziei somnului Pasul 11
    4. Concentrați-vă pe respirația dvs. pentru a rămâne calm. Paralizia somnului poate fi însoțită de frică sau chiar teroare. Alți oameni se simt ca cineva sau ceva amenințător este în cameră. Pe măsură ce experimentați aceste emoții, încercați să vă reamintiți că totul este în regulă. Concentrați-vă pe încercarea de a vă aprofunda respirația, mai ales dacă pieptul dvs. se simte ponderat sau greu.
  • Frica poate fi unul dintre cele mai grave aspecte ale paraliziei somnului. Încercați să vă reamintiți că lucrurile pe care vă temeți nu le-a întâmplat. Concentrați-vă pe aici și acum.
  • Imagine intitulată face față paraliziei somnului Pasul 12
    5. Discutați-vă cu partenerul dvs. sau cu membrii familiei. Adesea, un episod de paralizie de somn poate fi rupt când auziți un sunet sau simțiți că cineva te atinge. Prin urmare, având un membru apropiat de familie înțelege că poate ajuta dacă se întâmplă să vă vadă că aveți un episod, care va funcționa numai dacă vă puteți deschide ochii în timpul paraliziei. Ele vă pot atinge sau vă pot vorbi să încercați să vă treziți din paralizie.
  • Dacă puteți, deschideți ochii astfel încât o altă persoană din apropiere să poată observa. Cu toate acestea, nu toată lumea este capabilă să o facă.
  • Imagine intitulată face față paraliziei somnului Pasul 13
    6. Concentrați-vă pe mișcarea ochilor. Unii oameni sunt capabili să-și deschidă ochii și să se uite în jur. Dacă puteți, încercați să faceți acest lucru. Uită-te repede și repede. Această mișcare mică îi ajută pe unii oameni să iasă din statul paralizat.
  • Partea 3 din 3:
    Vorbind cu medicul dumneavoastră
    1. Imagine intitulată face față paraliziei somnului Pasul 14
    1. Păstrați un jurnal. Notați cât mai multe detalii despre experiența posibil. Includeți timpul, modelul de somn, poziția de dormit, starea dvs. mentală / emoțională înainte și după ce ați fost paralizați și dacă ați fost paralizați în timp ce adormi sau la trezirea. Aceste informații pot fi utile, mai ales dacă vă decideți un medic despre această condiție.
    • De asemenea, urmăriți orice alte probleme de somn pe care le observați, cum ar fi Insomnia, de câte ori vă treziți în noapte, halucinații la trezirea și / sau adormirea frecventă în timpul zilei.
    • Încercați să observați dacă altceva declanșează paralizia. De exemplu, puteți observa că se întâmplă mai des când ați băut alcool cu ​​o noapte înainte.
  • Imagine intitulată face față paraliziei somnului pasul 15
    2. Discutați despre narcolepsie. Narcolepsia poate fi o cauză fundamentală a paraliziei somnului. Dacă ați observat oboseală extremă în timpul zilei, împreună cu o incapacitate de a rămâne treaz, narcolepsia poate fi o cauză fundamentală a bolii tale. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă ar putea fi o posibilitate.
  • Alte simptome ale narcolepsiei pot include halucinații atunci când adormi sau treziți și cataplexia, care este slăbiciune musculară bruscă adusă adesea de emoții puternice. De exemplu, o mare izbucnire de râs poate provoca părți ale corpului dvs. să fie slab temporar.
  • Imagine intitulată face față paraliziei somnului Pasul 16
    3. Au un studiu de somn făcut. Un studiu de somn se face într-un spital sau altă unitate medicală. Practic, rămâneți peste noapte și vă conectați la mașini pentru a vă ajuta să determinați orice probleme pe care le puteți avea cu somn. Este unul dintre testele folosite pentru a diagnostica narcolepsia, de exemplu.
  • Imagine intitulată face față paraliziei somnului Pasul 17
    4. Discutați despre alte declanșatoare posibile. Alte boli pot provoca și paralizia somnului. În special, anxietatea, depresia și PTSD pot provoca toate paralizii de somn să aibă loc. Uneori, tratarea acestor condiții poate ajuta la paralizia somnului, deci discutați despre posibilitatea cu medicul dumneavoastră.
  • Este deosebit de important să căutați un consilier dacă credeți că paralizia dvs. de somn este cauzată de PTSD.
  • Imagine intitulată face față paraliziei somnului Pasul 18
    5. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre un antidepresiv. Uneori, medicul dumneavoastră vă poate prescrie un antidepresiv pentru a vă ajuta să vă reglați ciclul de somn. La rândul său, care poate scădea cazurile de paralizie de somn. Mulți oameni care au instanțe de paralizie de somn găsesc că au mai puține instanțe la un antidepresiv.
  • sfaturi

    Paralizia somnului poate fi terifiantă, dar nu este cu adevărat periculoasă sau dăunătoare.
  • Un sfat bun când ai paralizie de somn este să-ți închizi ochii și să încerci să cadă înapoi la culcare. S-ar putea să auziți șoaptă și / sau chiar să tremurați patul dvs., încercați să nu vă deschideți ochii și veți cădea înapoi în somn.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar