Cum să vă bucurați de a fi adolescent

Fiind un adolescent poate fi dificil, deoarece aveți de-a face cu hormoni, așteptări mai mari și procesul de găsire a locului dvs. în lume. Dar asta nu înseamnă că nu vă puteți bucura de anii adolescenți. Dacă sunteți în căutarea de a avea ani de adolescenți plăcuți, există multe lucruri pe care le puteți face - mari și mici - care pot face o mare diferență!

Pași

Partea 1 din 4:
Stabilirea așteptărilor realiste
  1. Imagine intitulată adolescent gândit în Green.jpg
1. Înțelegeți că nu există nici o cale "fi adolescent" și nici o cale de setare în piatră Bucurați-vă de ani de adolescenți. Toată lumea este diferită, mai ales în anii adolescenți. Nu există într-adevăr nu "cale" să se bucure de a fi adolescent, cu excepția "cale" vă faceți pe cont propriu! Unii adolescenți preferă să-și petreacă anii adolescenți cu prietenii, în timp ce alții preferă să studieze și să lucreze - unii preferă să fie flori de perete liniștiți, în timp ce alții sunt tare și nu-i pasă dacă se află în evidență. Spunând că există o modalitate de a vă bucura de anii adolescenți este greșit - acest articol este doar o orientare și nu trebuie să fie urmată de scrisoare!
  • Ceea ce este plăcut pentru dvs. nu poate fi pentru altcineva și că este OK. Unele lucruri se bucură frecvent de adolescenți, dar nu de toți. Turnul 13 nu înseamnă brusc că te trezești și totul sa schimbat.
  • Imagine intitulată de tip în cămașa Nerdy t face o plimbare.jpg
    2. Evitați așteptările bazate pe medii, bune sau rele. Fiind un adolescent nu este neapărat mai ușor sau mai dificil decât orice altă etapă de viață. Deși adolescența este un moment de mare schimbare, acest lucru nu înseamnă neapărat că va fi cel mai dificil moment al vieții voastre. Dacă vă înfășurați cu preocupări cu privire la faptul că această nouă etapă de viață va fi plină de drama din urmă, adevărul este că aceasta este doar o altă etapă a vieții voastre pe care o veți obține la fel de mult ca și cum ați făcut mult timp în urmă.
  • Amintiți-vă că mass-media prezintă adolescenții inexacti. Adolescenții și viața lor sunt adesea foarte înguste pe televizor, filme și literatură. Nu vă bazați ideile pe drame populare (sau o dată populare) despre viața adolescentă.
  • De asemenea, aveți grijă să vă compariți pe voi sau pe alții la actorii din dramele adolescente. Adesea, acești actori sunt în vârsta de 20 de ani, uneori chiar și 30 de ani. Ele sunt adesea neobișnuit de talentate cu părul și machiajul lor făcut profesional. Videoclipurile de casă de pe YouTube care au adolescenți reali sunt mult mai realiste și mai exacte decât filmele și televiziunea.
  • Imagine intitulată adolescent grijuliu cu părul curly.jpg
    3. Realizați că anii adolescenți nu sunt la fel deopotrivă. Există 6 ani între 13 și 19 ani și există o mulțime de diferențe între ele. Școala de mijloc este diferită de liceu, care este diferită de începutul lumii muncii adulte, colegiu sau școală comercială. În vârstă de 13 ani să fie incomod, este o persoană încrezătoare militară la 18 ani.
  • Partea 2 din 4:
    Dezvoltarea dvs
    1. Imagine intitulată Teen Boy cu Hearts.jpg
    1. Dezvoltați-vă sentimentul de sine, concentrându-vă mai mult pe propriile gânduri și goluri, în loc de ceea ce gândesc alți oameni. Pentru mulți oameni, anii adolescenți sunt plini de îngrijorări - nu mai plătiți atât de multă atenție acestora! Multe îngrijorări se bazează pe ceea ce alte oamenii cred (e.G., "Dacă nu mă plac după asta?" sau "Dacă mama mea devine supărată că nu studiez medicamentul ca ea vrea?"), mai degrabă decât ceea ce tu gândi. Continuați și faceți ceea ce doriți să faceți, fără factorând în opinia altora- vopseste-ti parul o culoare ciudată, purtați ceea ce este confortabil și nu ceea ce este la modă, chemați-vă zdrobirea, alegeți propria cale în viață și nu vă faceți griji cu privire la ceea ce alții gândesc la alegerile dvs! La sfârșitul zilei, este viața ta, așa că trăiești așa cum vrei.
    • Desigur, există câteva limite la acest lucru. Poate doriți vorbesc mintea ta, De exemplu, și este bine să aveți opiniile dvs., dar nu doriți să ofensezi oamenii sau să începeți un argument într-un loc inadecvat. Unele reguli sociale, cum ar fi nu lovind oamenii enervant, sunt importanți să urmați. Aflați când este important să ascultați regulile sociale și nu ceea ce credeți.
  • Imagine intitulată laptop cu procesor de cuvânt.jpg
    2. Descoperiți și implicați-vă în interesele dvs.Când erai mai tânăr, oamenii ți-au spus întotdeauna să găsești hobby-uri, iar șansele sunt, aveți cel puțin câteva interese de bază pe care le puteți angaja. Utilizați aceste lucruri în avantajul dvs. Puteți alege ceva ce doriți să practicați și să dedicați mai mult timp către (e.G., Redarea unui instrument) sau înlăturați-vă într-o subcategorie a interesului dvs. (de exemplu, trecerea de la scrierea simplă la scrierea poeziei sau literaturii)? Nu vă fie frică să încercați lucruri noi. Nu este niciodată prea târziu să verificați un interes nou, iar cine știe, poate că o veți chiar Găsiți-vă viața pasiune făcând astfel!
  • Considera "balansare" interesele dvs., astfel încât să aveți o mare varietate. De exemplu, dacă este cel mai mare hobby dvs programare pe calculator, Poate încercați un hobby orientat spre artă, cum ar fi pictura sau învățați o limbă. Doar pentru că ești a "Tech Nerd" sau an "Art Geek" nu înseamnă că interesele dvs. trebuie să rămână ferm în acea zonă. Este plictisitor să aibă interese care sunt doar într-o singură zonă.
  • Explorați stilul și interesele dvs. Acum este momentul să experimentați - nu simțiți nevoia de a rămâne la doar o nișă. De la modă la hobby-uri la muzică și filme, puteți explora tot felul de interese posibile. Nu vă simțiți legați de tradiție sau de etichete: dacă vă place să vă îmbraci ca cineva care îi place muzica rock, și chiar vă iubești muzica de țară, asta e bine. Fă ce vă place.
  • Imagine intitulată patru tineri Chat.jpg
    3. Lăsați-vă prejudecățile voastre. Chiar dacă credeți că nu sunteți prejudiciați, uneori gândurile negative despre grupurile de oameni se pot rădăcina în mintea voastră. A îngropat prejudecăți împotriva grupurilor religioase, a grupurilor rasiale, a grupurilor LGBT și așa mai departe, vă pot amplifica capacitatea de a vedea lumea în mod clar - să renunțe la acestea. Nimeni este exact ca un stereotip, și văzând grupuri de oameni ca "La fel ca și celelalte" inhibă cunoașterea oamenilor pentru cine sunt cu adevărat.
  • Imagine intitulată Cute Reading Reading 1.jpg
    4. Lucrați la etica muncii dvs. Da, școala poate fi o muncă foarte grea, dar în anii dvs. adolescenți, contează mai mult ca niciodată. Ceea ce realizați în anii tăi adolescenți poate determina în mare parte oportunitățile dvs. în viața adultă. Dedicați ceva timp pentru a studia și a face tot posibilul pentru a face bine în gimnaziu și liceu. Scopul este de a face lucrurile cât mai curând posibil în loc de procrastinating. Aflați cum să faceți prioritiza, Fie că este vorba despre școală, de muncă sau orice activități extracurriculare, puteți fi implicați în. Îmbunătățiți-vă Studierea abilităților (și chiar și distracție!). Nu poate părea plăcută, dar este utilă mai târziu în viață, iar adolescenții -nu Doar nenorocitul - îl consideră plăcut!
  • Nu trebuie să fii un student al lui ALL-A, care ia doar onoruri sau clase de nivel AP, dar ar trebui să faci cel puțin să treci cursurile în care te afli. Evitați slăbirea, deoarece acest lucru vă doare notele.
  • Nu vă grăbiți la temele dvs. pentru că doriți să vă petreceți cu prietenii - lucrați pentru a învăța lucruri noi. Un fapt în mare măsură uitat este că școala este destinată învățării, fără a vă prinde într-o clasă pentru câteva ore în fiecare zi.
  • Imagine intitulată Persoana pașnică în Blue.jpg
    5. Evitați să vă grăbiți să vă dați seama cine sunteți. Anii dvs. adolescenți sunt hectici, în continuă schimbare, iar șansele sunt, interesele dvs. vor schimba și schimba în mod constant. Nimic despre tine este pus în piatră, chiar și la sfârșitul anilor adolescenți. Veți continua să creșteți și să vă dezvoltați ca persoană atâta timp cât sunteți în viață. Nu este nevoie să vă dați seama și să decideți ce vă aflați la vârsta ta. Oricine îți spune că tu nevoie Pentru a afla ce colegiu mergeți sau ce planuiți pentru viitor este greșit. Chiar dacă credeți că ați decis ce veți face, nu fiți surprinși dacă planurile dvs. se schimbă - niciodată nu știți unde vă va lua viața.
  • Partea 3 din 4:
    Dezvoltarea relațiilor
    1. Imagine intitulată Femeia surdă vorbește cu man.jpg
    1. Lucrez la Îmbunătățiți-vă abilitățile sociale. Unii adolescenți au probleme cu interacțiunea socială, cu motivele care stau în spatele ei variază. Deoarece interacțiunea socială este necesară pentru a a reusi, Este important să învățați cum să faceți față timiditate și anxietate socială. Luați în considerare lucrul cu un prieten sau cu un membru al familiei de vârstă apropiată pentru a vă dezvolta abilitățile sociale. Este posibil să nu înlocuiască noi schimburi sociale, dar este o bună practică.
    • Dacă aveți un handicap cum ar fi autismul sau ADHD, nu presupuneți că sunteți condamnat pentru a fi rău la socializare. Persoanele cu dizabilități pot fi fermecătoare în moduri unice, mai ales dacă lucrați la a fi amabili și dezvoltați obiceiuri bune.
  • Imaginea intitulată Persoana ascultă prietenul cu autism fericit.jpg
    2. Refuză să judece oamenii pentru trăsături inofensive. În timp ce vă simțiți tentat să scrieți pe cineva "enervant" sau "dificil," Acest lucru poate duce la judecarea acestora nedrept. Lucrați la acceptarea și pacientul când cineva este diferit în moduri pe care nu vă așteptați.
  • Țineți minte că poate fi ceva despre care nu știți. A "lipicioasă" Guy poate fi abandonat de un părinte în timpul copilăriei. A "hiper" Fata poate avea Adhd și se luptă să păstreze prieteniile. Încearcă să fii înțelegere.
  • Amintiți-vă că doar pentru că ați avut o experiență rea cu o persoană nu înseamnă că sunt o persoană rea.
  • Bacsis: Dacă cineva vă deranjează cu adevărat, este bine să vorbiți ușor. Spune "Mă deranjează când faci x. Vrei să faci y?" Utilizați un ton blând și pozitiv pentru a le spune că nu le criticați, cerând doar o ajustare mică.

  • Imaginea intitulată Omul vorbește pozitiv la femeie.jpg
    3
    Fi politicos față de ceilalți, inclusiv persoanele pe care nu le cunoașteți bine. În fiecare zi, probabil că veți vedea oameni pe care nu îl cunoașteți, fie că este în școală sau în public. Poate părea amuzant să se distreze de cei pe care nu le cunoști, dar este nepoliticos, iar cuvântul va reveni probabil la ei în cele din urmă. Mai târziu în viață, va trebui să lucrezi cu oameni pe care nu-l cunoști - este mai bine fi politicos spre străini. Dacă o puteți gestiona, de asemenea, fi prietenos. Este apreciat de cei din jurul tău, chiar dacă nu o vezi.
  • Nu râde de oameni atunci când fac greșeli cum ar fi scăderea sau vărsarea lucrurilor. În schimb, oferiți ajutor. Acest lucru vă poate ajuta să întoarceți o zi proastă, chiar dacă nu își arată aprecierea.
  • Imagine intitulată Trei prieteni vorbind 1.jpg
    4
    Găsiți câțiva prieteni buni. Nu trebuie să fiți în partea de sus a lanțului de alimente sociale și să cunoașteți pe toți la școală, dar ar trebui cel puțin să încercați să aveți câțiva prieteni loiali în anii adolescenți. Prieteniile sunt un loc bun Construiți-vă abilitățile sociale, și construirea relațiilor stabile cu ceilalți vă pot ajuta să determinați ceea ce doriți în prietenie și relații romantice pe care le puteți urmări.Și, cel mai important, de toate, viața este pur și simplu mai ușoară și mai strălucitoare cu prietenii. Asigurați-vă că prietenii dvs. vă fac să vă simțiți bine despre dvs. și să nu vă faceți probleme - doriți să vă bucurați de anii adolescenți, să nu le cheltuiți mizerabil din cauza dvs "prieteni"!
  • Găsiți prieteni care vă fac să vă simțiți bine și să vă inspirați să fiți cel mai bun.
  • Stai cu prietenii cu tine într-adevăr cum ar fi și vă îngrijorați mai puțin despre menținerea relațiilor cu oamenii care nu vă îmbunătățesc viața. Prietenii vin și pleacă, și puteți avea diferite tipuri și numere de prieteni. Este în regulă. Câți prieteni ai nu este important - este calitatea prietenilor do au contorizare, ca clișeu ca sunete!
  • Dacă vă luptați să găsiți prieteni, încercați să căutați în zone în care oamenii sunt similare cu dvs. Ești LGBT, de exemplu? Vedeți dacă există un grup LGBT adolescent în orașul dvs. sau dacă școala dvs. are un GSA pe care ați putea să vă alăturați. Dacă preferați să scrieți socializarea, vedeți dacă puteți găsi grupurile scriitorului. Dacă sunteți autist, încercați să căutați alte persoane autism să se împrietenească.
  • Încercați să mergeți pe social media dacă nu puteți găsi prieteni față în față. Cu toate acestea, fi foarte atent cu asta. Prieteniile online se dezvoltă mult diferit decât prieteniile față-în-față, iar mulți oameni online nu sunt cei care spun că sunt - nu știți niciodată ce se întâmplă în spatele ecranului. Uneori poate să nu fie chiar un om real cu care vorbești. Exercitați prudență atunci când faceți prieteni online și nu sunteți de acord să vă întâlniți cu cineva în privat. Evitați să oferiți informații personale persoanelor pe care le întâlniți online, dacă nu sunteți sigur că pot fi de încredere.Cel mai bine este să întâlniți mai întâi oamenii din viața reală înainte de a le întâlni pe internet.
  • Imagine intitulată Teens Flirt în Cafeteria.jpg
    5. Luați romantismul încet. Unii, dar nu toți adolescenții sunt interesați de relații romantice și pot dori să găsească un partener. Dacă intrați într-o relație, luați-o încet și comunicați bine partenerul dvs. Acest lucru duce la cele mai sănătoase relații pe termen lung. Nu trebuie să fii legat partenerului tău. Asigurați-vă că relația vă permite pe amândoi să aveți propriii dvs. prieteni și interese. Nu trebuie să vă grăbiți nimic înainte de a vă pregăti.
  • Faceți pace cu lucrurile atunci când o relație nu funcționează. Este normal ca să rănească o vreme. Amintiți-vă că doar pentru că relația nu a fost corectă nu înseamnă că sunteți o persoană rea - uneori doi oameni sunt doar o potrivire proastă. Și dacă ați făcut ceva greșit, puteți învăța de la ea pentru data viitoare. Poate fi bine.
  • Să fie atenți la relații abuzive. Dacă vă simțiți că trebuie să mergeți în mod constant pe ouăle din jurul partenerului dvs. pentru a încerca să vă evitați să vă înfrângeți sau să vă loviți sau dacă nu puteți vorbi cu nimeni altcineva, fără ca partenerul dvs. să vă acuze că sunt niște steaguri roșii uriașe că relația este nesănătoasă și că trebuie să ieșiți din ea! Același lucru este valabil și pentru prietenii toxice.
  • Imaginea intitulată Tatăl și fiica fac mizerie cu dough.jpg
    6. Păstrați relații bune cu familia dvs. cât mai mult posibil.Membrii familiei - în special părinții - probabil vă îngrijorați de tine în timpul adolescenței voastre. Mulți adolescenți devin slabi, retrași și opriți familia la fel de mult ca și ei. Încercați să evitați acest lucru. Familia este una dintre cele mai importante conexiuni din viața ta - sunt blocurile de construcție pentru toate relațiile pe care le dezvolți, fie că sunt prietenii, relații romantice sau o familie pe care o alegeți mai târziu în viață. Și plus, le vedeți în fiecare zi - de ce să nu faceți bine să petreceți timp cu ei?
  • Nu trebuie să fii cel mai bun prieten cu toată lumea din familia ta, dar să fii bun cu ei și să-ți petreci timp cu ei o dată într-un timp - juca un joc video cu sora ta, ajutați-ți fratele cu scrisul său, oferta de a merge pe un Mergeți cu mama dvs. sau jucați un joc de bord cu tatăl dvs. Nu rămâneți în camera dvs. toată ziua și vedeți-vă familia la mese.
  • Îmbunătățiți-vă Relația cu frații tăi. Este bine să argumentați și să bifați cu frații de aici și acolo, dar amintiți-vă că relația dvs. de frate este de obicei una dintre cele mai lungi din viața voastră. Frații pot fi aliați marii, mentori și prieteni, nu doar acum, ci și atunci când sunteți bătrâni și gri.
  • Ai grija de membrii familiei abuzive. Familia ta poate fi unii dintre cei mai apropiați prieteni pe care îi ai, dar ei pot, de asemenea, să-ți afecteze negativ viața. Dacă părinții dvs. vă fac în mod constant să vă simțiți în jos, ei vă pot abuza emoțional. Dacă fratele tău vă lovește în mod constant, acesta este un semn al abuzului fizic. De obicei, vorbind lucrurile cu un prieten apropiat sau cu un prieten apropiat Confruntați abuzorul poate diminua răul, dar știu când să Raportați abuzul pentru copii.
  • Păstrați aproape de familia dvs. extinsă, cum ar fi verișorii tăi, prea - faceți un efort pentru a petrece timp cu ei când puteți. Probabil că nu vă vedeți adesea familia dvs. extinsă, deci profitați de momentul în care trebuie să vă petreceți cu ei!
  • Partea 4 din 4:
    Ajutându-i pe alții
    1. Imagine intitulată adolescenți la evenimentul de acceptare a autismului.jpg
    1. Luați în considerare munca de voluntariat. Este posibil să nu vă interesați de voluntariat sau să atingeți un loc de muncă - este bine. Ajutarea altora este doar o recomandare. Cu toate acestea, mulți voluntari raportează că munca lor îi face să se simtă bine - unele lucrări de voluntariat poate chiar să ajute cu auto-dezvoltare.Luați în considerare beneficiile și dezavantajele lucrărilor de voluntariat sau ale locurilor de muncă și utilizați acest lucru pentru a decide dacă veți ajuta pe alții să iasă.
  • Imagine intitulată fată puternică posing.jpg
    2. Evitați să vă gândiți că voi "Nu pot ajuta pe nimeni". Nu trebuie să obțineți un loc de muncă când sunteți adolescent - și când sunteți sub o anumită vârstă, este aproape imposibil să găsiți unul - dar asta nu înseamnă că nu reușiți să vă ajutați! Considera voluntariat, făcând locuri de muncă ciudate pentru alții sau ajutând pe cineva să învețe ceva ce nu știu. Acest lucru poate face minuni pentru a ajuta alte persoane! Acesta va fi util pentru ocuparea forței de muncă viitoare după colegiu să aibă un loc de muncă sau un voluntar, astfel încât să puteți avea experiență valoroasă de lucru. .
  • Voluntariatul nu trebuie să se întâmple în afara casei. Dacă aveți o conexiune la Internet, puteți volunta online-de exemplu, editarea articolelor WikiHow despre subiecții dvs. preferați.
  • Imagine intitulată Cocker Spaniel Kisses Teen.jpg
    3. Construi de interesele și talentele tale. Sunteți interesat de animale? Voluntar la un adăpost pentru animale sau colectați consumabile pentru adăpostul local non-profit. Ești bun cu oamenii? Găsiți un loc de muncă sau o muncă voluntară care este orientată în jurul valorii de alții. Puteți proiecta pagini web complexe cu un efort minimal? Ofertă pentru a ajuta pe alții să învețe designul web. Luați talentele și interesele dvs. și găsiți ceva ce vă puteți face pe aceia. Poate fi un mare ajutor pentru voluntar sau de a lucra și se distrează în același timp!
  • Imagine intitulată sora zâmbește la fratele cu autism mic.jpg
    4. Ia în considerare tutoring copiii mai tineri. Dacă unul dintre talentele tale este că ești un savant al All-a, vezi dacă există un program la școala ta care vă permite să vă luptați studenți care luptă. Dacă nu, încercați să cereți familiilor care au copii mai tineri sau publicitatea unui serviciu de îndrumare - puteți obține câteva oportunități excelente!
  • Este bine să dezactivați o ofertă de îndrumare. Dacă nu poți tutorea fiului vecinului pentru că e prea tare și disruptiv, sau dacă nu ești bun la un subiect pe care cineva are nevoie de ajutor, este bine să spui politicos, "Îmi pare rău, nu pot face acel loc de muncă" sau "Nu cred că copilul tău și lucrez foarte bine."
  • Puteți alege fie să vă plătiți pentru îndrumare sau faceți-o gratuit. Dacă alegeți să faceți o slujbă, totuși, nu supraîncărcați. Puțini oameni vă vor angaja dacă taxați zece dolari pe oră!
  • Imagine intitulată două fete cu cămașă de acceptare a autismului.jpg
    5. Participați la fonduri și activități pentru că vă sprijiniți. Unele organizații vor găzdui activități de a dona anumite cauze - de exemplu, plimbări pentru a sprijini cercetarea cancerului colectează bani și a-l dona grupurilor care fac cercetarea cancerului. Alte activități încearcă să răspândească gradul de conștientizare a bolilor sau acceptarea persoanelor cu dizabilități. Luați în considerare participarea la acestea.
  • Asigurați-vă că știți ce grup sprijină activitatea. Unele grupuri sunt bine cunoscute pentru a fi înconjurate de controverse. Faceți o cercetare atentă asupra unei organizații înainte de a participa la oricare dintre evenimentele lor. Nu doriți să sprijiniți ceva care cauzează mai mult rău decât bine.
  • Imagine intitulată Femeie și Teen Hug.jpg
    6. Faceți lucruri care îi fac pe alții fericiți. Nu este nevoie să participați la organizațiile gigante de voluntariat pentru a face o diferență. Luați în considerare făcând lucruri de bază pentru a ajuta oamenii să aibă o zi mai strălucitoare, să complimente poemul colegului tău, să spună cuiva care arată fantastic, ajuta pe cineva să-și ridice lucrurile dacă le aruncă, să țină ușa deschisă pentru alții care se luptă să poarte lucruri și așa mai departe. Ceva care pare puțin pentru tine poate transforma întreaga zi a altcuiva în jur. Ieșiți acolo și ajutați-vă să faceți din lume un loc mai bun, făcând viața altora mai plăcută!
  • sfaturi

    Călătoria poate fi o modalitate excelentă de a vă dezvolta! Cu toate acestea, acest lucru nu este necesar pentru auto-creștere și este în regulă dacă nu puteți călători.
  • Nu încercați fi normal, Pentru că nu există un astfel de lucru ca "normal" Când sunteți un adolescent - toată lumea se dezvoltă și încearcă să se găsească! Acesta este timpul dvs. de a experimenta!
  • Amintiți-vă, nu toată lumea se bucură de adolescenții lor - este doar un fapt al vieții. Cu toate acestea, dacă nu vă bucurați de adolescenții, concentrați-vă pe a fi amabili cu alții și treceți prin ea. Doar pentru că ați fost ocupați o mână rea în viață nu înseamnă că ar trebui să arunci puntea de pe masă și să renunți!
  • Mulți adolescenți se ocupă de tone de dramă. Amintiți-vă, cu atât mai puțină dramă în care vă aflați, cu atât sunteți mai fericiți în viață.
  • Școala nu trebuie să fie plictisitoare - profitați din plin de ea! Acesta este momentul în care oamenii se transformă în maturitate și luând noi responsabilități, așa că faceți temele, încercați cel mai bun și faceți prieteni!
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar