Cum să încurajați un adolescent să citească literatura clasică

Încurajarea unui adolescent pentru a citi clasicele poate fi o perspectivă provocatoare din cauza angajamentelor lor de timp sporite, a presiunilor sociale și a naturii provocatoare a lucrărilor clasice de literatură. Din fericire, cu un pic de creativitate, există multe modalități de a inspira adolescenți pentru a citi clasicele.

Pași

Metoda 1 din 2:
Atrăgătoare pentru interesele lor
  1. Imaginea intitulată Încurajează un adolescent pentru a citi literatura clasică Pasul 1
1. Pereche interesele lor de lectură cu clasicele. Dacă adolescentul dvs. se bucură de citirea în afara tunului, întrebați-i ce le citesc și de ce le place, apoi vorbește despre o lucrare de literatură clasică pe care o bucurați care explorează subiecte similare.
  • Să le prezinte cu acea carte și să spună ceva încurajator, cum ar fi: "Modul în care vorbeai despre vampiri în Amurg Ieri mi-a amintit de Bram Stoker Dracula. Iată exemplul pe care l-am citit când am fost vârsta ta. Aș fi curios să aud ce credeți despre asta."
  • Imaginea intitulată Încurajează un adolescent pentru a citi literatura clasică Pasul 2
    2. Distribuiți-vă propriile favorite cu entuziasm. Descrieți scena preferată de la un clasic pe care îl încurajați să citească. Oferindu-le detalii specifice le pot atrage ei înșiși.
  • Imaginea intitulată Încurajează un adolescent pentru a citi literatura clasică Pasul 3
    3. Ascultați cu atenție interesele lor literare. Dacă ascultați cu atenție când vorbesc despre cartea lor preferată, ei vor deveni probabil mai receptivi la sugestiile dvs.
  • Imagine intitulată Încurajați un adolescent pentru a citi literatura clasică Pasul 4
    4. Introduceți-vă adolescența în literatura clasică prin adaptări de film și de televiziune. Romane clasice au distincția de a fi adaptate în mod constant pentru seria de film și TV. Încurajarea unui adolescent pentru a viziona un film bazat pe un roman clasic ar putea ajuta la introducerea lor la teme relevante și recunoscute în lucrare, ceea ce poate face sarcina de a citi mai puțin descurajator.
  • Poate fi interesant să citești o carte și să-și urmărească versiunea de film - puțini adolescenți pot rezista la afirmarea simultan că cartea a fost mai bună atunci când colegii lor discută versiunea filmului.
  • Unele exemple proeminente de filme bazate pe literatura clasică includ adaptarea lui William Wyler La răscruce de vânturi, Versiunea lui John Huston Moby-Dick, și versiunea lui Robert Mulligan Să ucizi o pasăre cântătoare.
  • Rețineți că există multe filme care împrumută puțin dintr-un roman clasic, mai degrabă decât la adaptarea directă. De exemplu, Coppola lui Apocalipsa acum se bazează slab pe Conrad Inima de intuneric. Comedia din 2001 Jurnalul lui Bridget Jones este o adaptare liberă a lui Jane Austen Mândrie și prejudecată. Dacă un adolescent se bucură deja de aceste tipuri de filme, puteți să le încurajați să citească romanele care le-au inspirat.
  • 5. Introduceți-vă adolescentul la Audiobooks. Adolescenții ascultă în mod constant muzică și podcast-uri, astfel încât audiobook-urile pot fi o modalitate excelentă de a reduce decalajul dintre citire și mass-media pe care o consumă. Audiobooks poate ajuta, de asemenea, adolescentul dvs. procesând informațiile mai bune dacă au probleme să se concentreze în timpul citirii.
  • Imagine intitulată Încurajează un adolescent pentru a citi literatura clasică Pasul 5
    6. Ajutați-vă adolescentul să înceapă un club de carte cu prietenii. Acestea pot citi cartea, apoi urmăriți adaptarea filmului, apoi faceți o activitate distractivă conectată la parcela cărții (gătit, jucând baseball etc.).
  • Alternativ, ați putea direcționa adolescentul dvs. spre forumurile de lectură online și discuțiile de carte. Ei pot obține recomandări despre cărțile clasice pe care alte adolescenți le bucură.
  • Imagine intitulată Încurajează un adolescent pentru a citi literatura clasică Pasul 6
    7. Conduce adolescenta spre romane cu teme relevante pentru viata lor. Prin conducerea adolescenților către romancieri care au abordat problemele cu care se confruntă - presiunile sociale, anxietatea corporală, "Fitting In" - Este posibil să vă aflați în interesul corpului mai larg al literaturii clasice.
  • De exemplu, adolescenții care leagă Dickens ` Timpuri grele poate avea dificultăți în aplicarea materialului în jurul sărăciei din secolul al XIX-lea vieții lor. Cu toate acestea, ei ar putea găsi temele presiunii sociale și anxietate în Salinger De veghe în lanul de secară mult mai mult.
  • Metoda 2 din 2:
    Crearea mediului potrivit
    1. Imaginea intitulată Încurajați un adolescent pentru a citi literatura clasică Pasul 7
    1. Învățați după exemplu. Dacă adolescentul vostru vă vede cu o carte, este mai probabil că vor continua să se citească. Vorbește cu entuziasm despre cărțile pe care le citești. Puteți crea o asociere între citire și plăcere prin simpla demonstrarea propriului entuziasm autentic pentru cărți. Recomandă cărți ca Anne de Green Gables de Lucy Maud Montgomery, Femeie mică de Louisa poate alcott, Un colind de Crăciun de Charles Dickens, Pe malurile Plum Creek de Laura Ingalls Wilder, sau Aventurile lui Alice in Tara Minunilor de Lewis Carroll.
  • Imagine intitulată Încurajează un adolescent pentru a citi literatura clasică Pasul 8
    2. Creați un mediu de citire încurajator. Televiziunea și radiourile care sunt în mod constant în atenția plictisitoare și descurajează citirea atentă. Asigurați-vă că adolescentul dvs. are o lampă care face ca citirea în pat confortabil. Să le ofere un raft pentru camera lor și să le încurajeze să colecteze cărți. Chiar dacă adolescenții nu citesc clasicele, un mediu de domiciliu favorabil îi va ajuta să construiască Fundația literară pentru abordarea celor mai târziu.
  • Imagine intitulată Încurajează un adolescent pentru a citi literatura clasică Pasul 9
    3. Încurajați-i să ia un test online. Există mai multe chestionare cu titluri, cum ar fi "Ce carte clasică ar fi perfectă pentru mine?"Implicarea frațiilor și a prietenilor pot ajuta la transformarea acestora într-un joc distractiv. Aceste chestionare sunt atrăgătoare pentru adolescenți, deoarece activitățile care îi ajută să descopere "cine sunt" sunt deosebit de interesante pentru ei.
  • Imaginea intitulată Încurajează un adolescent pentru a citi literatura clasică Pasul 10
    4. Rândul său, citirea într-un joc social. Înfășurați 10 romane clasice și scrieți rezumate atrăgătoare ale complotului pe hârtia Kraft. Invitați o mână de prietenii adolescentului dvs. și cereți-i să aleagă una. Dați un premiu fiecărui adolescent care citește întreaga carte.
  • Poate doriți să aveți câteva cărți suplimentare în cazul în care cineva este dezamăgit de ceea ce au ales.
  • Imagine intitulată Încurajează un adolescent pentru a citi literatura clasică Pasul 11
    5. Încercați cele 16 înainte de 16 provocări. Adolescentul dvs. trebuie să curgă împotriva timpului pentru a citi 16 clasice înainte de a deveni 16. Dacă reușesc, ei primesc un premiu, ceva ce ar iubi cu adevărat. Acest lucru funcționează mai ales dacă elevul are frați și devine o tradiție de familie.
  • Imagine intitulată Încurajează un adolescent pentru a citi literatura clasică Pasul 12
    6. Faceți excursii frecvente la bibliotecă cu adolescentul dvs. Bibliotecile au adesea provocări de vară care încurajează tinerii să citească cu premii și concursuri. Citirea va deveni probabil mai interesantă pentru adolescentul dvs. dacă au stabilit un scop de a citi un anumit număr de cărți în timpul verii. Cu toate acestea, ar trebui să fie un scop liber și să vă încurajați ca adolescentul să fie flexibil cu el.
  • Bibliotecarii vă pot ajuta pe adolescenți să găsească clasicii care se aliniază cu interesele lor.
  • Implicați-vă cu bibliotecile locale. Bibliotecile publice și bibliotecile școlare se bazează adesea pe bugete foarte strânse. Când bibliotecile se confruntă cu această finanțare minusculă, ei se concentrează adesea pe cărțile de referință în detrimentul romanelor clasice. Faceți un efort pentru a vă ajuta să vă finanțezi bibliotecile locale (inclusiv biblioteca școlară a adolescentului).
  • Imaginea intitulată Încurajează un adolescent pentru a citi literatura clasică Pasul 13
    7. Luați adolescentul în librărie. Bibliotecile și manualele școlare nu pot oferi ediții atractive de lucrări clasice, dar editorii plătesc din ce în ce mai multă atenție pentru designul cărților pe măsură ce concurează cu formatele de carte digitală. Luați-vă adolescentul la librării din zona dvs. - acestea pot fi înclinate să se apropie de romanele clasice cu ajutorul jachetelor de cărți și a desenelor de acoperire.
  • 8. Promovarea comunicării studenților. Profesorii pot oferi o multitudine de cunoștințe când vine vorba de literatura clasică. Încurajați-vă adolescentul să discute literatura cu profesorii lor și să solicite recomandări despre cărțile clasice.
  • Ghidul Termenilor Shakespeare

    Exemplu Termeni Shakespeare

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar