Cum să încurajați un adolescent să ia un hobby

Având un hobby poate îmbogăți foarte mult viața adolescentului. Hobby-urile pot crește activitatea fizică și interacțiunea socială, oferă relieful de stres, învață abilități valoroase și, bineînțeles, să fie o sursă de distracție! Cu toate acestea, mulți adolescenți nu doresc să încerce un hobby. S-ar putea să fiți cu vedere la unele lucruri care sunt deja mari hobby-uri și trebuie doar să recunoașteți și să vă îngrijiți de acest interes pentru adolescentul dvs. Utilizați o anumită înțelegere și îndrumare blândă pentru a vă ajuta pe adolescenți să-și exploreze interesele și să-și găsească hobby-ul perfect.

Pași

Metoda 1 din 4:
Vorbind cu adolescentul tău despre hobby-uri
  1. Imaginea intitulată încurajează un adolescent pentru a prelua un pas de hobby 1
1. Adresați-vă adolescentului ce îi face să se simtă bine despre ei înșiși. O modalitate de a ajuta un adolescent să găsească un hobby este să se concentreze asupra forțelor lor și ceea ce îi face să se simtă bine. Mulți adolescenți se pot concentra doar asupra slăbiciunii sau asupra lucrurilor pe care le-au eșuat. În schimb, accentuați tot ce se bucură să facă sau îi face fericiți.
  • De exemplu, adolescentul dvs. poate fi interesat de muzică, sport, computere, crafting, jocuri de roluri sau știință.
  • O persoană nu trebuie să fie bună la un hobby pentru a se bucura de ea. Hobby-urile nu sunt neapărat talente. Dacă adolescentul tău iubește să joace un instrument sau un sport, dar este doar mediocru, e în regulă! Atâta timp cât se simt bine în timp ce o fac, se poate transforma într-un hobby.
  • Imaginea intitulată încurajează un adolescent pentru a prelua un pas cu pas 2
    2. Adresați-vă adolescenței ce vor să facă. Poate că adolescentul tău a vrut să încerce ceva de mult timp, dar nu a fost sigur dacă ai fi de acord cu asta. Cu toate acestea, s-ar putea să obțineți o ridică din umeri. Care este normal - întrebarea "ce vreți să faceți?" este o întrebare destul de vagă și largă. Spune-i adolescentului tău să se gândească la asta și apoi să-i întrebi mai târziu.
  • Încercați să întrebați, "Ce doriți să faceți astăzi?" sau "Ce vrei să faci în acest weekend?" S-ar putea să încercați și să spuneți, "Să facem ceva ce vă interesează astăzi. Ce ai vrea sa faci?"
  • Dacă copilul dvs. dorește să gătească adesea sau îi place să fie afară, puteți fi aproape de a vă imagina un bun hobby pentru ei.
  • Imaginea intitulată încurajează un adolescent pentru a prelua un pas cu pas 3
    3. Determinați dacă adolescentul dvs. participă deja la hobby-uri. Adolescenții își petrec o mare parte din viața lor de ochii părinților și nu oferă întotdeauna informații. Ca rezultat, uneori adulții nu sunt în întregime conștienți de faptul că adolescenții dezvoltă hobby-uri. Copilul dumneavoastră poate fi dezvoltat hobby-uri departe de casă, astfel încât să nu fiți nevoit să le încurajați să adopte noi. În schimb, puteți să vă sprijiniți hobby-urile actuale.
  • Adresați-vă adolescentului ce fac pentru a vă relaxa și a vă relaxa în afară de dispozitive electronice, jocuri video și altele asemenea. S-ar putea să asculte muzică, schițând, făcând un proiect foto sau crearea unui blog și nu vă puteți realiza pe deplin.
  • Realizați că nu toate hobby-urile sunt proiecte mari, flashy sau ocupă o mulțime de timp. Adolescentul care colectează roci în formă de inimă poate avea un alt tip de hobby decât unul care își face propriile videoclipuri YouTube, dar sunt ambele hobby-uri.
  • Metoda 2 din 4:
    Găsirea ideilor pentru hobby-uri
    1. Imaginea intitulată încurajează un adolescent pentru a prelua un pas cu pas 4
    1. Brainstorm idei cu adolescentul tău. Adolescenții au nevoie de timp să se gândească la ceea ce sunt pasiunile și interesele lor, mai ales dacă nu știu deja. Sprijini-le pe măsură ce încearcă să-și dea seama ce se bucură și să încerce lucruri noi. Puteți chiar să vă gândiți cu ei. Listează toate ideile, chiar dacă sună prost sau imposibil la început. Uneori o remarcă flippantă se termină fiind o idee strălucită!
    • Ideile bune pentru hobby-uri includ garduri, citire sau desenare manga, crearea de filme sau muzică, de gătit, jucând un instrument, participând la Chest Bowl, play sau jocuri RPG sau Crafting.
  • Imaginea intitulată Încurajați un adolescent pentru a ocupa un hobby Pasul 5
    2. Lăsați teenul să facă o listă de dobândă. După brainstorming, adolescentul tău scrie o listă de interese pe care ar dori să le urmărească sau să fie curios. Apoi, adolescentul se numără interesele pe o scară de la 1 la 10, cu una fiind cel mai probabil să încerce și 10 fiind cel mai puțin probabil.
  • De exemplu, teenul tău ar putea lista de gătit, baschet, jocuri de bord, jocuri video, lectură și drumeții. După ce fac lista, le-au pus în ordine pe baza cărora pe care doresc să o facă cel mai mult.
  • Această listă vă poate ajuta pe adolescentul dvs. să înceapă să afle ceea ce sunt mai interesați astfel încât să poată încerca activitatea. Dacă nu le place activitatea, aceștia pot trece la următoarea activitate din listă.
  • Imaginea intitulată Încurajează un adolescent pentru a prelua un pas de hobby 6
    3. Analizați personalitatea adolescenței. Personalitatea unei persoane îi poate ajuta să dau seama de hobby-uri sau interese. Gândește-te la adolescentul tău. Care sunt trăsăturile lor de caractere? Ce lucruri au probleme pentru a face? Ce gravitează spre? Răspunsurile la aceste întrebări le pot ajuta să vină cu idei.
  • De exemplu, dacă adolescentul dvs. este chat, ei se pot bucura de ceva de genul dezbaterii, munca voluntară sau drama. Dacă adolescentul tău ar fi mai degrabă în afara decât să faci temele, pot fi interesați de natură sau de sport.
  • Imaginea intitulată Încurajați un adolescent pentru a prelua un pas de hobby 7
    4. Căutați oportunități pe care le considerați că teenul tău ar putea. Un moment bun pentru a căuta noi oportunități se află într-o fază de tranziție, ca înainte de un nou an școlar sau la începutul sărbătorilor de vară. Acestea sunt momente în care se află diverse organizații, cluburi și echipe.
  • Puteți căuta tabere sau activități extra-curriculare. În școli și lagăre, există, de obicei, un sistem în care adolescenții sunt expuși și încurajați să încerce diferite interese, adesea fără un angajament complet.
  • Imaginea intitulată încurajează un adolescent pentru a prelua un pas cu pas 8
    5. Sugerați idei de interese. Dacă adolescentul dvs. se luptă să găsească interese, puteți sugera ușor lucrurile pe care ar putea fi interesate. V-ați cunoscut probabil copilul toată viața, deci veți avea o idee despre interesele lor.
  • De exemplu, puteți spune, "Vă place să fiți în aer liber. Te-ai gândit la alergare, drumeții sau camping?" sau "Există un program adolescent pentru meșteșugurile din această vară. Am crezut că ești interesat."
  • Amintiți-vă, este ușor să mergeți de la insightful și util la nagging și sufocant. Adolescenții nu-i plac să fie împinși în lucruri de părinți și poate lua finețea la adolescenți de coaxie în acțiune.
  • Menționați posibile activități plăcute, dar limitați de câte ori sugerați ideea.
  • Metoda 3 din 4:
    Crearea unui mediu pozitiv pentru hobby-uri
    1. Imaginea intitulată încurajează un adolescent pentru a prelua un pas cu pasul 9
    1. Să vă susțineți hobby-urile adolescenților, chiar dacă par ciudate. Adolescentul tău nu-ți place toate lucrurile pe care le place sau de ei nu înțelegi. Nu le descurajați sau spuneți-le cât de ciudat îl găsiți. Acest lucru ar putea răni o parte esențială a identității adolescentului tău. În schimb, sprijinirea intereselor lor atâta timp cât este în siguranță, nu distruge relațiile sănătoase și așa mai departe.
    • Ar fi teribil să-i convingem pe adolescentul să facă ceva și apoi să fie prea ocupat pentru a le ajuta să se bucure de ea. Întotdeauna să fii mândru de ceea ce realizează teenul tău.
    • Dacă știți multe despre hobby, oferă o cantitate mică de critici constructive dacă vi se cere.
    • Evitați preluarea unui proiect. Amintiți-vă, acesta este hobby-ul și proiectul lor, nu al tău.
  • Imaginea intitulată încurajează un adolescent pentru a prelua un pas de hobby Pasul 10
    2. Structura vieții pentru a sprijini hobby-urile. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face este să vă ajutați viața de familie, astfel încât să existe timp să vă bucurați de hobby-uri.Acest lucru înseamnă a vă asigura că există un timp liber pentru adolescenți, împreună cu asigurându-vă că acest timp liber nu este devorat de lucruri precum jocuri video, social media și televiziune.
  • Furnizați resurse și suport. Probabil că sunteți cel responsabil de finanțarea hobby-urilor într-o oarecare măsură. De asemenea, puteți avea cunoștințe, expertiză și conexiuni sociale care ar putea ajuta.
  • Plasați limitele pentru utilizarea mass-media. De exemplu, nu există jocuri video după dimineața. În schimb, adolescentul tău poate petrece timp pe hobby-ul lor.
  • Evitați supra-planificarea. Uneori există o linie frumoasă între un copil fericit ocupat, ocupat și unul care nu are timp să stea cu prietenii la magazinul de cărți de benzi desenate.
  • Imaginea intitulată Încurajați un adolescent pentru a prelua un pas cu pasul 11
    3. Participați la un hobby al dvs. Sunteți cel mai probabil să obțineți un răspuns pozitiv la adolescentul dvs. Alegerea unui hobby dacă vă angajați în hobby-uri. Prin participarea la un hobby, modeli cum pot fi hobby-urile pline de satisfacții și distractive și cât de importante sunt pentru o viață echilibrată.
  • De exemplu, dacă doriți ca copilul dvs. să citească pentru distracție, modelați acest comportament prin citirea în timpul liber și vorbind despre cărți.
  • Imaginea intitulată încurajează un adolescent pentru a prelua un pas de hobby Pasul 12
    4. Respectați interesele schimbătoare ale adolescentului. Adolescenții se schimbă în mod constant, în creștere și descoperă lucruri noi. Dacă copilul dvs. nu vrea să facă un hobby, respectați-l. Un adolescent poate fi fost foarte încântat de tricotarea anul trecut, dar nu în acest an.
  • Insistând că vă adolescent o clasă, tabără sau semestru este uneori un apel dur. Unii adolescenți au tendința de a renunța prea ușor și de a avea nevoie de un părinte pentru a le împiedica să renunțe prea repede. În general, insistând asupra finalizării unei anumite cantități de timp va ajuta la prevenirea ca o tabără de tenis de o săptămână. Cu toate acestea, dacă seamănă cu adevărat ca un adolescent nu se distrează, întreruperea hobby-ului poate fi bine înțelept.
  • Imaginea intitulată încurajează un adolescent pentru a prelua un pas cu pas 13
    5. Amintiți-vă că adolescentul dvs. nu vă poate împărtăși hobby-urile. Sigur, făcând lucrurile împreună este una dintre marile plăceri de a fi părinte. Dar părinții și copiii nu pot împărtăși aceleași hobby-uri. Ideea din spatele hobby-urilor este de a se bucura de el pentru propriul său drag, dacă copilul dvs. împărtășește același hobby-uri. Nu forțați adolescentul să vă placă numai ceea ce vă place sau să descurajați hobby-urile pe care nu le înțelegeți.
  • De exemplu, ar putea fi ușor să se distreze de realizările unui adolescent în Minecraft. Dar acest lucru ar fi cu siguranță să le pună la deschidere la tine.
  • Uneori este posibil să nu credeți că aveți același interes, dar descoperiți că nu sunt atât de diferite. De exemplu, poate adolescentul dvs. nu arată nici un interes în a juca poker, dar iubesc să se întâlnească și să joace jocuri de rol.
  • Metoda 4 din 4:
    Ajutându-vă adolescentul să urmeze
    1. Imaginea intitulată încurajează un adolescent pentru a prelua un pas cu pas 14
    1. Realizați că adolescentul dvs. poate fi foarte ocupat. Deși doriți ca adolescentul să cultive tot felul de hobby-uri și interese, adolescenții sunt oameni foarte ocupați. Există multe lucruri care ocupă timpul lor dincolo de școală: sport, temele, munca, voluntariatul, prepararea testelor și educația șoferului. Este posibil ca ei să nu aibă cât mai mult timp pentru hobby-uri așa cum au făcut acum câțiva ani.
    • Adolescenții dezvoltă, de asemenea, o viață socială mai sofisticată, care necesită întâlnirea cu prietenii, având relații romantice, mergând la evenimente sociale și păstrarea legăturii pe rețelele de text și sociale. Adolescentul dvs. poate să nu aibă cât mai mult timp să se angajeze în hobby-uri, deoarece poate părea la prima vedere.
    • Adolescenții ar putea avea nevoie doar de simplu "Timpul de nefuncționare" fără o altă cerere. Uneori, după o zi întreagă, el sau ea nu poate avea energia mentală sau fizică să facă doar un hobby. El sau ea poate dori doar să urmărească un videoclip sau să se înmoaie în cadă. Cererea de a face un hobby atunci când este epuizată este contraproductivă.
  • Imaginea intitulată încurajează un adolescent pentru a prelua un pas cu pasul 15
    2. Oferiți oportunități pentru ca copilul dvs. să participe la hobby-uri. Ar trebui să vă încurajați copilul să se angajeze în hobby-urile lor, dar nu cereți-l sau să nu puneți o mare presiune asupra lor. Forțând un adolescent să facă ceva ce nu vor să facă poate duce la rezultatul opus decât doriți.
  • De exemplu, dacă credeți că adolescentul dvs. se va bucura de navigație, o tabără de vară care oferă lecții de navigație este o modalitate excelentă de a explora. Cu toate acestea, dacă nu sunt în cele din urmă ca navigație, ar trebui să fie bine prea.
  • Imaginea intitulată încurajează un adolescent pentru a prelua un pas cu pas 16
    3. Sugerați o activitate cu prietenii. Poate că adolescentul tău acționează că ar putea să-și pasă mai puțin de o activitate specifică, dar adesea adolescenți vor deveni interesați dacă le lași să o facă cu un prieten. Sugerează copilului dumneavoastră că se alătură unui club cu un prieten sau aduc un prieten de-a lungul când le luați pentru a face activitatea.
  • De exemplu, copilul dumneavoastră se poate bucura de clase de gătit mai mult cu un prieten în loc de al patrulea.
  • Imaginea intitulată încurajează un adolescent pentru a prelua un pas de hobby
    4. Evitați forțarea adolescentului să facă orice hobby. Dacă sunteți tentați să forțați adolescentul să încercați ceva, este puțin probabil să se încheie bine. Acesta va duce doar la resentimente. Există probabil un motiv pentru care adolescentul dvs. nu a vrut să facă activitatea în primul rând. Hobby-urile ar trebui să fie distractive și orientate spre interesul unei persoane, astfel încât forțându-vă adolescentul să facă ceva să facă față acestei idei.
  • Dacă sunteți disperat, adolescentul dvs. încercați ceva timp de doar o săptămână. Apoi subliniați că vă place foarte mult să continuați, dar în cele din urmă, această decizie nu este a ta să facă.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar