Cum să colorați părul

Vopsirea părului propriu vă poate oferi un aspect nou, fără a fi nevoie să faceți o excursie scumpă la salon. Poate părea intimidantă la început, dar părul de vopsire este simplu odată ce știți ce să faceți.

Pași

Partea 1 din 3:
Se pregateste
  1. Imagine cu titlu de colorant Pasul 1
1. Spălați-vă părul de 24 până la 48 de ore înainte de vopsire. Acest lucru permite uleiurilor naturale din părul dvs. să se dezvolte care, la rândul său, permite colorantului să se lege mai ușor la părul. Vopselele se vor amesteca mai natural cu părul tău și asta tinde să o facă să dureze mai mult.
  • Dacă este posibil, evitați balsamul când vă spălați părul cu o zi înainte de ao vopsi. Conditioner Elimină uleiurile naturale, pe care aveți nevoie pentru coloranți pentru a seta mai ușor.
  • Dacă părul tău este extrem de uscat, condiționați-o în fiecare noapte timp de cel puțin cinci minute într-un duș fierbinte timp de o săptămână înainte de a vă planifica să vopsească părul. Apoi, nu vă condiționați părul cu noaptea înainte de a vopsi. Acest lucru vă va păstra părul de la uscare după ce vopiați-l.
  • Imagine cu titlu de colorant Pasul 2
    2. Alegeți o culoare pe care vă place foarte mult. Este ușor să fii copleșit de sutele de nuanțe pe care le poți alege. Dacă aceasta este prima dată când vopsiți părul, cel mai bine pentru a rămâne la un colorant de păr care nu este mai mult de două nuanțe mai întunecate sau mai ușoare decât propria culoare naturală a părului.
  • Dacă sunteți nou la vopsirea, puteți încerca, de asemenea, să vă vopsiți părul cu o vopsea temporară sau semi-permanentă. Folosind unul dintre aceste tipuri de coloranți asigură că, dacă vă încurcați, nu veți trăi cu greșeala pentru mult timp. Rețineți că trebuie să aplicați vopsea semi-permanentă la părul umed.
  • Vopsele temporare, cum ar fi creta și mousse, se spală de obicei după 1 până la 2 șampoane. Coloranții semi-permanenți se vor clăti după 20-26 șampoane. Coloranții permanenți sunt permanenți. Culoarea poate dispărea după 6-8 săptămâni, dar va trebui să crească.
  • 3. Protejați-vă casa și de pe petele de vopsire. În timp ce doriți să vă patați părul, nu doriți ca bloturi ciudate de cireș roșu peste tot pe covor și cămașă preferată. Acoperiți orice suprafață din jurul tău, care ar putea obține vopsea pe ea și ar pune ziare pe podea. Au prosoape de hârtie în apropiere pentru a face față scurgerilor. Purtați o cămașă veche șobolană pe care nu vă place, de preferință una sunteți gata să aruncați departe. Este foarte ușor să obțineți vopsea pe orice cămașă pe care o purtați.
  • 4. Puneți un prosop sau o capetă de culoare în jurul umerilor. Prosopul sau capele vor prinde orice vopsea care poate scurge părul în timpul procesului de vopsire. Puteți achiziționa o capetă de culoare la un magazin de aprovizionare de frumusețe. Asigurați prosopul în partea din față a gâtului cu un știft de siguranță sau un clip. Dacă decideți să utilizați un prosop, utilizați unul care este o culoare întunecată pentru a evita colorarea vizibil a prosopului.
  • 5. Periați-vă bine părul. Asigurați-vă că nu există nici o încurcătură în păr. Acest pas va face aplicarea colorantului mai ușor, dar vă va ajuta, de asemenea, să vă asigurați că părul dvs. va fi în mod egal vopsit.
  • 6. Acoperiți-vă părul, urechile și gâtul înainte de a aplica colorantul la părul dvs. Puteți utiliza vaselină, balsam de buze sau balsam inclus în kit (dacă este furnizat). Acest pas este opțional, dar aplicarea acestei acoperiri va facilita clătirea oricăror coloranți care se află pe piele.
  • 7. Puneți mănușile. Mănușile vin, în general, cu un kit de colorant, dar dacă nu, puteți folosi pur și simplu mănuși de cauciuc, vinil sau latex normal. Amintiți-vă că este imperativ să purtați mănuși atunci când vă vopsiți părul. Dacă nu, veți ajunge și voi înșurubați mâinile.
  • 8. Utilizați sticla furnizată sau un castron pentru a amesteca colorantul. Urmați instrucțiunile furnizate în casetă. Cele mai multe kituri de cutie includ sticle pe care le folosiți pentru amestecarea colorantului. Urmați instrucțiunile pentru a combina ingredientele de colorant în sticlă furnizată. Apoi, agitați soluția până când ingredientele sunt bine combinate. Dacă vopseaua dvs. nu include aceste elemente, atunci va trebui să achiziționați un castron pentru a amesteca colorantul în.
  • Dacă vopsirea părului nu vine cu o perie de vopsea, puteți cumpăra unul la magazinul local de aprovizionare de frumusețe sau puteți folosi degetele de mănușă pentru a aplica colorantul.
  • Fiți atenți Culori de culori bazate pe ceea ce arată în cutie, deoarece aceasta nu poate fi ceea ce obțineți de fapt. De exemplu, dacă aveți păr negru, sunteți prea departe pe spectrul de culori de la blonda pentru a obține cu ușurință acea culoare.
  • 9. Se amestecă colorantul cu un dezvoltator. Acest lucru se aplică numai unor coloranți - cutia vopseaua dvs. va avea instrucțiuni privind dezvoltatorul. Dezvoltatorul este inclus în general în kit. Dacă nu este, îl puteți cumpăra la drogurile locale.
  • Dacă aveți nevoie să achiziționați propriul dvs. dezvoltator, alegeți un dezvoltator de 20%.
  • Fiecare creștere de 10 reprezintă o schimbare de nivel de culoare. De exemplu, un dezvoltator de 30% vă va mișca părul în sus trei nivele. Dacă sunteți o blondă nisipoasă, atunci puteți ajunge la o blondă strălucitoare, însorită, cu 30%, pentru că este un nivel 7 la o schimbare de nivel 10.
  • Partea 2 din 3:
    Vopsirea părului
    1. Utilizați un pieptene pentru a vă separa părul în patru secțiuni diferite. Utilizați cleme de salon mare, plastic (găsite la farmacia dvs. locală) pentru a ține secțiunile în afară. Separarea părului în aceste secțiuni vă va asigura că nu pierdeți un patch de păr.
  • 2. Aplicați colorantul la părul dvs. în secțiuni. Întrerupeți fiecare secțiune de păr în sus 1/4 mai mici"-1/2 "subsecțiuni pe măsură ce lucrați (acest lucru va face doar munca dvs. de vopsea mai uniformă.) Folosiți sticla aplicatorului sau periați pentru a distribui colorantul pe părul dvs. Utilizați degetele de mănustări pentru a lucra la colorantul în părul vostru. Fie că ați început aplicarea colorantului, depinde de faptul că ați vopsit vreodată părul înainte.
  • Pentru părul virgin (prima dată de vopsire), începeți aplicarea vopselei de aproximativ 1 inch (3 cm) din rădăcinile dvs.
  • Pentru touch-up-uri, începeți să aplicați vopsea de aproximativ ½ inch din rădăcinile dvs.
  • Lucrați vopseaua în părul dvs. bine, astfel încât să faceți mai mult decât pur și simplu culoarea stratului superior al părului.
  • Cea mai groasă părul tău este, cu atât mai mic ar trebui să faci secțiunile dvs. astfel încât colorantul să poată satura părul pe deplin.
  • Imagine intitulată de colorant Pasul 12
    3. Setați un cronometru pentru cât timp trebuie să lăsați colorantul în părul dvs. Urmați instrucțiunile de pe casetă. Nu clătiți vopsirea înainte de timpul minim sau lăsați colorantul în timpul timpului maxim. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile exact. Dacă aveți o mulțime de păr gri, este mai bine să părăsiți colorantul în timpul maxim de timp. S-ar putea ajuta să stea sub un uscător încălzit, de asemenea.
  • Nu lăsați niciodată vopsirea părului peste noapte. Lăsându-l în peste noapte vă va usca părul și poate provoca iritarea pielii severe, de asemenea.
  • Partea 3 din 3:
    Clătiți-vă părul
    1. Ștergeți excesul de vopsea de pe gât și frunte cu un prosop de hârtie sau o cârpă umedă. Nu deranjați colorantul în părul tău. Dacă doriți, puteți pune un capac de duș pe părul dvs. pentru a menține vopseaua de a merge peste tot.
    • Odată ce ați pus un capac de duș, puteți să vă înfășurați capul într-un prosop, astfel încât capacul să păstreze căldura capului. Acest lucru va accelera procesul de vopsire.
  • 2. Așteptați până când timpul procesului este de a clăti părul.După ce timpul dvs. este în sus, fie intrați în duș, fie utilizați o chiuvetă pentru a clăti părul afară. Utilizați apă caldă pentru a clăti colorantul din părul dvs. Clătiți-vă părul până când apa rulează clar.
  • Nu vă panicați dacă vedeți culoarea rulată în duș - acest lucru este total natural și nu înseamnă că ați încurcat procesul de vopsire. Țineți minte că dacă colorantul este temporar, colorantul va continua să ruleze de fiecare dată când îl spălați până când este complet plecat.
  • 3. Șampon și condiționați părul. Așteptați cel puțin o oră înainte de a vă șampona părul. Așteptarea spălării permite colorantului să vă pătrundă mai bine cu arborele de păr. După ce v-ați șamponat părul, utilizați balsamul livrat împreună cu kitul de colorant. Frecați-l cu atenție în tot părul tău.
  • Aproape fiecare kit are balsam, dar dacă dvs. nu ați putut folosi ceea ce aveți acasă.
  • 4. Uscați părul și stilul ca de obicei. Puteți să vă uscați părul, fie să lăsați să se usuce la aer. După ce părul tău este uscat, stilul i-ar fi în mod normal și să-ți arăți culoarea noului păr! Dacă sunteți nemulțumit de rezultatele dvs., este posibil să doriți să vedeți un stilist de păr pentru corectarea culorilor. Este, de asemenea, o idee bună să așteptați cel puțin două săptămâni pentru a vă culoarea părului din nou.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu clătiți cu apă caldă deoarece ajută culoarea să se estompeze mai repede.
  • Când faceți un duș (și clătiți-vă părul), utilizați apă rece! Ajută culoarea să rămână mai lungă și este, de asemenea, bună pentru părul tău.
  • Puneți culoarea se strecoară pe fața și părul pentru a determina un ton complementar de vopsea pentru colorarea dvs.
  • Când vă colorați permanent părul, nu vă șamponați părul după ce ați aplicat colorantul cu excepția cazului în care instrucțiunile spun! Șamponarea părului va face ca vopsirea să se estompeze mai repede. De asemenea, dacă utilizați vopsea vegană (din fructe și legume), cu atât mai mult vă lăsați, cu atât va dura mai mult colorantul.
  • Cumpărați șampon de îngrijire a culorii și balsam proiectat special pentru părul vopsit. Ele conțin detergenți mai puțin dur și vă vor ajuta la ultima dvs.
  • Dacă utilizați vopsea permanentă pentru a vă pregăti părul pentru un eveniment sau o vacanță și doriți ca părul să arate natural și sănătos, vopsiți părul cu cel puțin o săptămână în avans.Acest lucru va permite părului (și scalpului) timp să treacă prin câteva cicluri de spălare / condiție post-colorant.Părul care a fost vopsit ieri tinde să arate un pic artificial.Părul care a fost vopsit cu o săptămână în urmă este mult mai puțin vopsit în mod evident.
  • Avertizări

    Dacă aveți orice ardere sau mâncărime în timp ce vopseaua este înăuntru, asigurați-vă că clătiți imediat colorantul.
  • Unele coloranți folosesc o substanță chimică numită parafenilendiamină, ceea ce poate determina unii oameni să aibă o reacție alergică. Dacă colorantul pe care îl utilizați conține acest ingredient, este mai bine să faceți a "Testul de patch-uri" pe o mică zonă de piele înainte de ao aplica părului. Puneți un colorant direct pe piele, în general în spatele urechii sau în pliul brațului, lăsați-l timp de aproximativ 20 de minute, apoi clătiți-l și așteptați cel puțin 24 de ore pentru o reacție alergică.
  • Nu încercați niciodată să vă vopiți sprâncenele sau genele. Ați putea răni serios ochii sau chiar provoca orbire.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar