Cum să disciplineze un adolescent

Poate fi frustrant atunci când copilul tău nu te ascultă sau face lucruri cu care nu sunt de acord. Adolescenții se ocupă de o mulțime de emoții și adesea trec prin multe schimbări fizice și emoționale. Poate fi dificil să vă asigurați că dvs. și adolescentul dvs. sunt pe unele pagini. Uneori, puteți simți că este necesar să vă disciplinei copilul. Există mulți pași pe care îi puteți lua pentru a vă asigura că modul în care disciplina este adecvat și eficient.

Pași

Metoda 1 din 3:
Comunicarea eficientă
  1. Imagine intitulată Disciplina Un adolescent Pasul 1
1. Faceți-vă așteptările clare. Una dintre cheile de a avea o relație pozitivă cu adolescența dvs. este o comunicare bună. Trebuie să puteți vorbi cu ceilalți și să vă faceți sentimentele și dorințele clare. Dacă sunteți în măsură să comunicați eficient, ați putea găsi că aveți nevoie pentru a vă disciplina adolescentului mai puțin frecvent. O componentă importantă a bunei comunicări este o explicație clară a așteptărilor dvs.
  • Lăsați adolescentul să știe exact ce vă așteptați de la el sau de la ea. De exemplu, poate că vă concentrați pe ajutați-i să reușească în școală. Lăsați-vă adolescentul să știe ce clase pe care le considerați acceptabile. Poate că intenționați să obțineți toate A și B.
  • Spuneți teen așteptările voastre și explicați că îl veți ajuta pe el sau să-i întâlnească. Dacă vă concentrați pe grade mai bune, explicați că aveți nevoie de fiul sau fiica dvs. pentru a studia cel puțin x cantitate de ore pe săptămână. Sau să facă o cerință ca toate temele să fie făcute înainte de a ieși cu prietenii lor.
  • De asemenea, puteți seta așteptări pentru rezultate non-tangibile. Poate că simți că adolescentul tău a dezvoltat o problemă de atitudine. Stabiliți așteptări clare că trebuie să vorbească respectuos tuturor membrilor familiei.
  • Încercați să vă puneți așteptările în scris. Acest lucru va ajuta la consolidarea cuvintelor pe care le spui.
  • Imagine intitulată disciplina Un adolescent Pasul 2
    2. Întreabă întrebări. Ca adolescent, copilul dvs. începe să petreacă din ce în ce mai mult timp departe de casă - și tu. Zilele școlare sunt mai lungi, există mai multe activități de a vă alătura și mai mulți prieteni pentru a ieși cu. Pentru a dezvolta o relație puternică cu adolescentul dvs., este important să știți ce se întâmplă în viața lor. Pentru a face acest lucru, trebuie să puneți întrebări.
  • Puneți întrebări care necesită mai mult de o "da" sau "Nu" Răspuns. Veți obține mai multe răspunsuri descriptive. In loc de "Ti-ai facut temele?", încerca, "La ce lucrați în clasa engleză?"
  • Anulează timpul în fiecare zi pentru a vorbi cu fiul sau fiica dvs. despre cum merg lucrurile. Poate fi casual, dar asigurați-vă că puneți întrebări pentru a vedea cum fac ei. Ai putea spune, "Cum vă simțiți despre jocul dvs. mare de fotbal care vine sâmbătă?"
  • Imagine intitulată Disciplina Un adolescent Pasul 3
    3. Ascultați activ. Comunicarea eficientă este o modalitate excelentă de a vă întări relația cu adolescentul dvs. Nu este suficient să punem întrebări, totuși. Trebuie să ascultați în mod activ ceea ce spun ei. Există multe lucruri pe care le puteți face pentru a deveni un ascultător mai bun.
  • Când vorbește adolescentul, încercați să retrageți ceea ce spun ei. De exemplu, ai putea spune, "Am auzit că spui că ești frustrat că prietenii tăi au mai târziu curfews decât tine." Acest lucru nu numai că vă va arăta că sunteți angajat în conversație, dar ajută la clarificarea oricăror probleme.
  • Oferiți feedback. Când vorbești cu adolescentul tău, este o idee bună să vă oferiți sentimentele inițiale pe un subiect. De exemplu, ai putea spune, "Nu sunt împotriva ofertei mai mari. Dar va trebui să vorbim și despre o creștere a responsabilităților."
  • Da validare. Lăsați-vă adolescentul să știe că recunoașteți sentimentele lor. Fi specific, spunând lucruri cum ar fi, "Știu că ești foarte trist că tatăl tău sa mutat. Care este total de înțeles."
  • Imagine intitulată disciplina Un adolescent Pasul 4
    4. Alegeți timpul potrivit. O bună comunicare cu adolescentul dvs. poate fi o provocare, parțial pentru că ar putea să nu fie întotdeauna în starea de spirit de a vorbi. Încercați să alegeți un moment bun dacă trebuie să aveți o discuție importantă cu ei. Nu așteptați până la capăt înainte de culcare sau ca el sau ea se îndreaptă spre școală la școală.
  • Luați în considerare vorbirea în timp ce faceți o activitate împreună. În timp ce găti cina împreună ar fi un moment bun pentru a le conecta cu ei.
  • Dacă adolescentul dvs. pare rezistent la vorbire, luați în considerare alegerea unui timp diferit pentru conversația dvs. Vrei să fie constructiv pentru amândoi.
  • Încercați să fiți răbdători. Adolescenții se vor deschide adesea doar cu ei simt ca ea. Când vine momentul, fiți gata să ascultați și nu le opriți.
  • Metoda 2 din 3:
    Alegerea celei mai bune abordări pentru disciplină
    1. Imagine intitulată Disciplina Un adolescent Pasul 5
    1. Promovarea responsabilității. Uneori, comunicarea se descompune și veți găsi necesar să vă disciplinei adolescenții. Există mai multe metode de a vă disciplina copilul și ar trebui să vă gândiți cu atenție la ceea ce va funcționa cel mai bine pentru familia dvs. O formă eficientă de disciplină este de a vă menține copilul răspunzător pentru toate acțiunile lor.
    • Dacă v-ați stabilit în mod clar așteptările dvs., adolescentul dvs. știe ce comportamente pe care le așteptați de la ei. Dacă el sau ea este în mod explicit lipsit de respect, spuneți-i că acum trebuie să fie trași la răspundere.
    • Puteți încerca să spuneți, "Ți-am explicat că nu este bine să jurați la fratele tău mai mic. Știți comportamentul așa că are ca rezultat pierderea unui privilegiu."
    • Concentrându-se asupra acțiunilor și cunoștințelor copilului dvs., vă informați că este responsabilă pentru acțiunile sale.
  • Imagine intitulată Disciplina Un adolescent Pasul 6
    2. Evitați pedeapsa. Există o diferență între pedepsirea adolescenței și disciplinarea acestora. Termenul "pedeapsă" este în mod inerent negativ, în timp ce disciplina poate fi constructivă. De exemplu, disciplina este o modalitate de a ajuta pe cineva să respecte regulile, în timp ce "pedeapsă" este mai mult un act de retribuție. Explicați că prin disciplarea adolescenței voastre, o predați că există beneficii pentru aderarea la orientări și consecințe pentru a ignora regulile. Puteți adăuga că acesta este modul în care funcționează lumea, astfel încât să oferiți o pregătire bună.
  • Veți avea uneori să plasați restricții asupra adolescenței dvs., dar puteți face acest lucru fără a da conotațiile negative care de obicei merg împreună cu pedepsele.
  • De exemplu, evitați ultimatums. Mulți adolescenți văd ultimatums ca o provocare directă și o cale spre pedeapsă, deci evitați să spuneți lucruri cum ar fi, "Obțineți grade mai bune sau altceva!"
  • Nu puneți amenințări cu privire la pedepsele vagi. În schimb, spuneți adolescenței că veți impune restricțiile pe care le-ați acceptat.
  • Fii flexibil. Poate că ți-ai spus fiului sau fiicei tale că nu-și pot vedea prietenii timp de două săptămâni din cauza claselor lor scăzute. Dacă vin acasă cu mai multe "A" Lucrări sau chestionare, s-ar putea să vă gândiți să arătați că apreciați acțiunile lor prin ridicarea restricțiilor cu câteva zile mai devreme. Arată că disciplina este rezonabilă.
  • Fi pupa, dar respectuos. Adolescentul tău este un adult tânăr, așa că nu-i vorbi ca un copil mic. Evitați batjocorirea sau a fi sarcastic.
  • Imagine intitulată Disciplina Un adolescent Pasul 7
    3. Setați limitele. Lăsați-vă adolescentul să cunoască acțiunile care sunt și nu sunt acceptabile în casa dvs. Este important să definiți în mod clar limitele astfel încât să știe exact ce sunt și nu li se permite să facă. Dacă vă simțiți cu tărie că trebuie să evite toți alcoolul, să facă acest lucru clar.
  • Puteți seta frontiere cu privire la viața socială a adolescenței. Explicați că sunt permise doar să rămână până la o anumită oră. Dacă aveți nevoie de ele, verificați-vă cu dvs. pe tot parcursul serii, de exemplu, faceți acest lucru clar.
  • Lăsați-i să știe că veți monitoriza activitățile lor online. Adolescenții ar trebui să se bucure de un anumit grad de confidențialitate, dar este bine să lași fiul sau fiica dvs. să știe că veți fi verificați periodic pentru a vă asigura că sunt în siguranță.
  • Dacă vă permiteți adolescentului dvs., asigurați-vă că ați stabilit limitele pentru relație. De exemplu, explicați-vă că fiul sau fiica dvs. și prietenul sau prietena lor nu pot fi în dormitorul lor cu ușa închisă. Nu doar drepturi direct, nu sunt de acord cu alegerea adolescentului de prieten sau prietenă, deoarece "arată ca un criminal" sau sunt puțin ciudați, de exemplu.Primele impresii nu sunt totul, dar dacă iubitul sau prietena adolescentului dvs. este un pic peste controlul sau a face o discuție sau gesturi inadecvate, atunci ar putea fi o idee bună să discutați cu adolescentele despre preocupările dvs.
  • Explicați-vă adolescenței dvs. că limitele sunt pentru siguranța lor și pentru a le ajuta să-i învațăm responsabilitatea.
  • Imagine intitulată disciplina Un adolescent Pasul 8
    4. Oferiți agenției dvs. pentru copii. Uneori se poate părea că adolescentul tău se luptă împotriva ta. Amintiți-vă că adolescenții sunt într-un punct în care încearcă să stabilească mai multă independență și autonomie. Permiteți adolescentului dvs. să fie un participant activ în stabilirea limitelor și alegerea disciplinei corespunzătoare. Oferindu-le agenția îi va face mai investiți în acest proces.
  • Ajutați-vă adolescentul să faceți o listă de orientări adecvate pentru a trăi. Ai putea stabili lucruri cum ar fi Curcuw, privilegii auto sau grade așteptate.
  • Nu vă fie frică să negociezi. Respectați opiniile lor cu privire la probleme și vor fi mai probabil să vă asculte.
  • Teenul tău sugerează o consecință. Dacă vin acasă târziu o noapte de sâmbătă, le-au spus ceea ce simt este o acțiune disciplinară adecvată.
  • De obicei, când dați o adolescentă mai multă responsabilitate, ei încep să se comporte într-un mod mai matur.
  • Metoda 3 din 3:
    Înțelegerea adolescenței dvs
    1. Imagine intitulată disciplina un adolescent Pasul 9
    1. Luați în considerare situația. Uneori adolescentul dvs. poate fi dificil de manevrat, dar este important să vă amintiți că se ocupă de multe. Hormonii și corpul lor se schimbă, ceea ce poate provoca schimbări de dispoziție. Ei încearcă, de asemenea, să-și dezvolte pe deplin identitatea și pot avea de-a face cu presiunile de la școală sau de la prietenii lor. Când vă disciplinează adolescentul, este esențial să luați în considerare contextul.
    • Au fost nepoliticoși și în ultima vreme? Încercați să vă dați seama dacă ceva în afara casei îi deranjează. Ați observat că cel mai bun prieten al lor nu se oprește de câte ori? Considerați că adolescentul dvs. ar putea trece printr-un timp stresant și încercați să le tăiați puțin.
    • Sunt clasele lor de alunecare? Ia câteva zile pentru a-și urmări obiceiurile. Adolescenții au nevoie de multă somn, deci poate că trebuie să le ajutați să se odihnească, astfel încât să se poată concentra mai bine.
    • Înainte de a decide despre disciplină, luați în considerare toate componentele situației.
  • Imagine intitulată disciplina Un adolescent Pasul 10
    2. Utilizați empatia. Fiind empatic înseamnă că vă gândiți, sau sensibil la ceea ce se simte sau gândește altcineva. Când vă disciplinează adolescentul, încercați să vă plasați în pantofii lor. Atunci când alegeți cursul de acțiune, luați în considerare emotiile.
  • Dacă fiul sau fiica dvs. reacționează prost să nu aibă voie să meargă pe o călătorie cu prietenii, să încerci să te gândești la ceea ce simt. Ei sunt probabil îngrijorați să fie tachinați sau pot suferi de teama de a ieși. Nu trebuie să renunți la regulile pe care le-ați setat, dar puteți oferi compasiune.
  • Încercați să spuneți, "Îmi imaginez că te simți destul de frustrat că nu vei merge cu prietenii tăi. Există altceva distractiv că tu și cu mine am putea face în acest weekend?"
  • Imagine intitulată disciplina Un adolescent Pasul 11
    3. Cere un sfat. Care se ocupă de un adolescent poate fi dificil. S-ar putea să vă simțiți stresați, obosiți și copleșiți. Nu vă fie frică să cereți ajutor. Poate aveți un membru de familie de încredere care poate oferi câteva sfaturi despre cum să se relaționeze la adolescentul dvs.
  • Încercați să vorbiți cu alți părinți. Este util să știți ce este permis prietenii fiului sau fiicei dvs. de a face. Puteți încerca să-i cereți părinților despre curfew, indemnizație etc. Pentru a obține o idee despre tipurile de politici pe care doriți să le stabiliți.
  • Doctorul adolescentului poate fi și o mare resursă. Ele pot asigura că fiul sau fiica dvs. rămâne fizic și emoțional sănătos. La verificarea periodică, ele pot exclude, de asemenea, orice probleme medicale și pot oferi resurse externe.
  • sfaturi

    Încercați diferite metode de atingere a copilului dumneavoastră. Amintiți-vă, fiecare relație este diferită.
  • Nu vă fie frică să cereți sfaturi.
  • Dacă vă simțiți stresați, asigurați-vă că vă dați o pauză. Îngrijirea de sine este importantă.
  • Stați cursul și știți că nu vor fi întotdeauna adolescenți. Ca adulți, ei vă vor aprecia dragostea, direcția și coerența.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar