Cum să se ocupe de părinții abuzivi

Abuzul asupra copilului, deși comun, este o problemă serioasă și poate pune viața în pericol. Dacă tu sau cineva pe care-l cunoașteți se ocupă de părinții abuzivi, este esențial să vă ajutați (atât pe termen lung, cât și pe termen lung), pentru a vă menține în siguranță și pentru a face față copingului în moduri sănătoase.

Pași

Partea 1 din 4:
Obținerea de ajutor
  1. Imagine intitulată Deal cu părinții abuzivi Pasul 1
1. Ia măsuri dacă tu sau cineva pe care îl cunoașteți este în pericol imediat. Dacă sunteți rănit fizic, sau viața dvs. este în pericol, Sunați serviciile de urgență imediat.
  • Semnele pe care le puteți avea în pericol imediat: dacă cineva amenință să vă rănească sau să vă abuzeze într-un mod serios (cum ar fi dacă ei strigă că vă vor lovi sau vă vor răni într-un alt mod), dacă acea persoană are o persoană arma sau obiectul, dacă sunteți urmărit cu intenția de a vă face rău, dacă sunteți înfricoșători în legătură cu siguranța dvs. și dacă sunteți în prezent rănit fizic sau abuzat de altul.
  • Operatorii de urgență sunt instruiți să vă vorbească prin aceste situații. Ei pot trimite aplicarea legii sau o echipă de răspuns medical pentru a vă ajuta.
  • De asemenea, aplicarea legii sunt, de asemenea, instruiți să se ocupe de aceste situații. Ei vor vorbi cel mai probabil cu dvs. personal și vă vor pune întrebări despre situația dvs. pentru a determina modalități de a face față problemei.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții abuzivi Pasul 2
    2. Identificați dacă întâmpinați abuz. Pentru a vă ajuta să știți dacă ceea ce experimentați este de fapt abuz sau părinte normal. Abuzul asupra copilului este definit în ceea ce privește răul fizic, abuzul sexual, răul emoțional și neglijarea.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții abuzivi Pasul 3
    3. Să înțeleagă abuzul fizic. Vătămarea fizică legată de abuz este orice provoacă răni corporale, inclusiv: lovirea, perforarea, lovirea sau orice altă acțiune care poate lăsa o marcă. Acest tip de abuz poate fi transmis unui reporter obligatoriu (profesor, terapeut etc.), Departamentul local de servicii de copii / familii sau de aplicare a legii (șerifici, poliție).
  • Semnele comune de abuz fizic includ: leziuni sau marcaje inexplicabile (vânătăi, reduceri, răni), răni care nu se potrivesc cu explicația situației, comportamente înfricoșătoare sau timide (în jur frecvent, alertă), ușor speriate sau uimitoare și Exprimarea temerilor situațiilor familiale. Alți indicatori pot include: schimbări extreme în comportamentele de dormit, consumul, social sau academic.De asemenea, copilul poate începe să se angajeze în comportamente nesigure, cum ar fi utilizarea de droguri sau alcool.Imagine intitulată http rum.maniqui-es.com se ocupă de părinții abuzivi
  • În conformitate cu legea federală în Statele Unite, spanking la fese nu este considerată abuz, cu excepția cazului în care se produce leziuni (cum ar fi Wets, vânătăi).
  • Imagine intitulată Deal cu părinții abuzivi Pasul 4
    4. Recunoaște abuzul sexual al copilului. Abuzul sexual împotriva unui copil include atingerea / mângâierea părților private a unui copil, contactul sexual cu un copil, actul sexual sau alte acte sexuale sau expunând un copil la imagini sexuale sau conținut.]
  • Semnele comune ale abuzului sexual al copilului sunt: ​​o înțelegere a sexului care este prea matură pentru vârsta copilului, comportamentele seducătoare sau interesul în mod obișnuit în sex, dificultate de ședere sau în picioare / mersul, evitând un anumit individ pentru un motiv necunoscut, jenant al corpului sau evitarea schimbării în vestiar sau acasă și fugiți de casă.
  • Semnele suplimentare ar putea fi dacă copilul utilizează substanțe precum medicamentele sau alcoolul, rămâne gravidă sau dezvoltă infecții cu transmitere sexuală.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții abuzivi Pasul 5
    5. Știți despre neglijare. Neglijarea este definită de faptul că nu oferă copilului necesitățile vieții, inclusiv alimente, îmbrăcăminte, adăpost și tratament medical.
  • Semnele neglijării includ dacă copilul: este vizibil necurat sau miroase rău, poartă haine care nu se potrivesc sau sunt inadecvate pentru vreme, are o igienă slabă și are probleme medicale sau fizice care nu sunt tratate. Alte semne de avertizare sunt dacă copilul este lăsat singur pentru perioade lungi de timp fără supravegherea adulților, sau dacă copilul lipsește sau târziu la școală.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții abuzivi Pasul 6
    6. Să înțeleagă abuzul emoțional. Abuzul emoțional sau verbal include: strigând, punerea, amenințarea, numirea, belittlingul și alte acte verbale care pot provoca vătămări psihologice.
  • Indicatorii și semnele de avertizare ale abuzului verbal sunt dacă copilul este: retras din punct de vedere social, lipsit de atașament cu gardianul sau părintele, având sentimente de rușine sau vinovăție, îngrijorează cu privire la comportamentele sale și se comportă în moduri extreme care sunt anormale pentru copil (cum ar fi foarte compatibilă / timidă sau foarte încăpățânată / argumentativă sau acționând deasupra sau sub vârsta lor).
  • Violența domestică este, de asemenea, o problemă. Dacă un copil martorește violența în familie, aceasta este o preocupare raportabilă.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții abuzivi Pasul 7
    7. Reduceți auto-vina. Este comun pentru persoanele care au supraviețuit abuzului de a vina pentru abuz sau de a justifica situația. Realizați că abuzul nu este vina dvs. Înțelegeți că, dacă situația dvs. intră în oricare dintre cele patru tipuri de abuz (fizic, sexual, emoțional, neglijent), acest lucru nu este acceptabil și nu meritați să fiți tratați astfel încât indiferent de ce.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții abuzivi Pasul 8
    8. Raportați abuzul. Notificarea unui alt adult decât abuzatorul este cea mai importantă parte a relațiilor cu părinții abuzivi. Abuzul nu este ceva care este ușor de rezolvat pe cont propriu. Puteți contacta un adult de încredere, reporter mandatat (profesor, teraperat), servicii de protecție a copilului sau aplicarea legii.
  • Personalul serviciilor de protecție a copilului și al altor agenții guvernamentale sunt instruiți să se ocupe de aceste tipuri de situații.Vă vor pune întrebări și vă vor spune ce să vă așteptați.
  • Agenția dvs. de aplicare a legii locale sau agenția de guvernare vor conduce cel mai probabil o investigație și dvs. și anumiți membri ai familiei dvs. pot fi intervievați.
  • Raportarea abuzului poate duce la faptul că un asistent social este implicat în cazul dvs. și poate solicita ca dvs. și părinții dvs. să primească educație sau consiliere. Cel mai rău scenariu este că veți fi eliminați din casă pentru propria siguranță. În acest caz, copiii sunt de obicei plasați sub îngrijire favorabilă până când situația abuzivă este rezolvată.
  • Partea 2 din 4:
    Păstrați-vă în siguranță
    1. Imagine intitulată Deal cu părinții abuzivi Pasul 9
    1. Faceți un plan pentru a vă proteja. Crearea unui plan de siguranță este importantă pentru a vă menține în afara pericolului și a prevenirea abuzului viitor. Planul dvs. ar trebui să includă semne de avertizare, cum să scape, locuri pentru a merge și oamenii de a vorbi.
    • Scrieți planul. Este dificil să păstrați aceste informații în cap, astfel încât să mergeți să faceți planul dvs., asigurați-vă că scrieți fiecare pas.
    • Dacă vă simțiți nesigure sau credeți că abuzul este pe punctul de a avea loc, implicați imediat planul de siguranță.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții abuzivi Pasul 10
    2. Identificați semnele de avertizare. Este important să știți mai devreme dacă este probabil să apară o situație abuzivă, astfel încât să puteți rămâne în siguranță, luați măsuri sau scăpați. Unele situații care sunt adesea asociate cu abuzul includ: alcool și / sau consumul de droguri, mânie sau stres sporit, probleme de relații și violența domestică. Cu toate acestea, dacă simțiți că sunteți în pericol iminent, trebuie să scăpați de situație, ajungeți la un telefon și apelați serviciile de urgență.
  • Amintiți-vă că furia este în regulă, dar violența sau abuzul nu este niciodată bine.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții abuzivi Pasul 11
    3. Planificați cum să scăpați. Nu meritați să fiți abuzați și dacă este pe cale să se întâmple, este important să vă păstrați în siguranță de abuz sau de rău. Identificați posibilele situații care pot apărea pe baza a ceea ce sa întâmplat în trecut (tipul și natura abuzului).
  • Identificați locurile comune în care poate apărea abuzul. Dacă abuzul sa întâmplat într-o anumită cameră, asigurați-vă că aveți o ieșire ușoară din acea cameră (fie că este vorba de o ușă, o fereastră etc.). Asigurați-vă că nu există bucăți de mobilier sau alte obiecte care pot intra în calea dvs.
  • Nu încercați să vă ascundeți în propria casă. Acest lucru vă poate face să vă blocați undeva și să nu puteți scăpa într-un loc sigur.
  • Identificați căile de evacuare din casa dvs. Multe clădiri de apartamente au Planul de evacuare la foc Postat - Puteți învăța cea mai rapidă modalitate de a ieși din clădire. Utilizați scări în loc de lift.
  • Înțelegeți cum să deblocați ferestrele și ușile, precum și în cazul în care cheile importante sunt la casa dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții abuzivi Pasul 12
    4. Planificați unde să mergeți. Identificați locurile specifice specifice pentru a merge dacă sunteți în pericol, cum ar fi un vecin sau un prieten al prietenului. Asigurați-vă că acești indivizi sunt în planul dvs. și notați când sunt de obicei acasă vs. când nu sunt.
  • Identificați cea mai rapidă și cea mai sigură modalitate de a ajunge la locul dvs. sigur. Dacă puteți rula, faceți acest lucru. Dacă aveți acces ușor la transport, sunteți permis legal să funcționeze, utilizați-l (mașină, skateboard, biciclete etc.).
  • Au mai multe planuri de rezervă în cazul în care nu puteți merge la locul dvs. specific sigur. De exemplu, identificați locurile publice apropiate care sunt deschise 24 de ore sau au acces la telefon ușor.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții abuzivi Pasul 13
    5. Plan cu cine să vorbească. Identificați indivizii sigili, cum ar fi prietenii apropiați și membrii familiei care vă vor ține departe de rău sau să intervină dacă aveți probleme.
  • Păstrați numere de telefon importante, cum ar fi contactele de urgență pe tine în orice moment.
  • Când ajungeți la locul dvs. sigur, puteți solicita ajutor suplimentar (servicii de urgență sau secția dvs. locală de poliție) dacă este necesar.
  • Partea 3 din 4:
    Care se ocupă de abuzul pe termen lung
    1. Imagine intitulată Deal cu părinții abuzivi Pasul 14
    1. Înțelegeți efectele abuzului. Abuzul asupra copilului poate duce la numeroase dificultăți, inclusiv: rușine, vinovăție, stima de sine scăzută, depresia, anxietatea și tulburarea de stres post-traumatic (PTSD). În plus, acțiunile părinților dvs. au format cine sunteți, ceea ce vă gândiți la dvs. și despre ceea ce credeți că este un comportament normal. Prin urmare, poate fi dificil să știți ce ar trebui să pară o relație sănătoasă părinte-copil. Dacă acțiunile dvs. zilnice se bazează din teama de a fi răniți sau deplasați, ceva trebuie să se schimbe. Ești o ființă umană demnă și merită să fii fericit.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții abuzivi Pasul 15
    2. Exprimați-vă sentimentele. Un instinct natural atunci când se ocupă de situații pe care nu le puteți controla este să încercați "ascunde," Dar exprimarea emoțiilor dvs. poate fi utilă pentru bunăstarea voastră.
  • Începeți prin a vorbi cu un prieten. Acest lucru ar putea să se simtă ca un lucru dificil de făcut, dar adunându-vă curajul pentru a face acest lucru poate fi schimbarea vieții. Vă poate ajuta să vă ocupați de situație și să vă faceți prietenia mai puternică.
  • Tine un jurnal. Acest lucru vă va ajuta să vă exprimați sentimentele și situația în care vă aflați astfel încât să găsiți cel mai bun mod de acțiune.
  • O altă modalitate de a vă exprima sentimentele este să discutați cu alți oameni din situația dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții abuzivi Pasul 16
    3. Discutați cu un adult de încredere. Adulții nu numai că vă pot oferi sprijin, dar vă pot ajuta, de asemenea, să veniți cu un plan de acțiune. Este bine să fii supărat sau de frică. Vorbește despre modul în care te simți și de ce. Oamenii buni să vorbească sunt:
  • Profesorul tau
  • Consilierul de orientare școlară sau terapeutul
  • Părintele cel mai bun prieten al tău
  • O altă rudă în care aveți încredere
  • Imagine intitulată Deal cu părinții abuzivi Pasul 17
    4. Luați în considerare terapia. Dacă observați schimbări negative ale gândurilor dvs. (îngrijorați să fiți abuzați), sentimentele (triste, fricoase) sau comportamentele (evitând anumite situații), poate fi utilă pentru a obține o opinie profesională. Alte semne pe care le aveți nevoie de tratament sunt dacă nu vă faceți bine în școală sau că neglijează activitățile pe care le-ați plăcut anterior.
  • Dacă situația dvs. abuzivă a fost raportată la aplicarea legii, atunci agenția dvs. de guvernământ poate solicita deja ca dvs. și părinții dvs. să se angajeze în terapie. Este important să fii deschis acestei experiențe și să știi că terapeutul tău este acolo să te ajute.
  • Dacă nu sunteți în prezent în tratament, puteți vorbi cu medicul dumneavoastră despre obținerea unei recomandări la un terapeut.
  • Dacă sunteți sub vârsta de 18 ani, tutorele dvs. legal (părinte sau altfel) trebuie să furnizeze consimțământul pentru a vă angaja în tratament. Gardienii dvs. legali ar fi obligat să semneze documentele corespunzătoare atunci când vă întâlniți cu un terapeut.
  • Dacă nu vă simțiți confortabil vorbind cu părinții dvs. despre obținerea tratamentului, puteți vorbi cu un alt adult sau membru de familie, sau consilier de orientare școlară.
  • Partea 4 din 4:
    Folosind abilitățile de coping
    1. Imagine intitulată Deal cu părinții abuzivi Pasul 18
    1. Înțelegeți copingul. Abilitățile de coping sunt modalități pe care le puteți simți mai bine sau de a face o situație mai eficientă. Având mai multe abilități de coping pentru a reduce sentimentul de a fi copleșite sau în afara controlului, este asociat cu un rezultat mai bun pentru persoanele care au supraviețuit situațiilor abuzive.
    • Abilitățile de coping pot fi distractive și distractive, cum ar fi: Ascultarea muzicii, vizionarea de filme, și jucând jocuri sau sport.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții abuzivi Pasul 19
    2. Faceți-vă cu sentimentele dvs. Reduceți intensitatea emoțiilor, descărcați-vă sentimentele, împărțiți-le în părți gestionabile sau obțineți sprijin extern. Unele abilități specifice de coping pentru a face față sentimentelor includ: să le scriu în jos, folosind arta să le exprime și să exercite pentru a elibera tensiunea în organism.
  • Pretindeți că abuzatorul dvs. stă într-un scaun și spuneți ce vreți să spuneți. Strigă, țipă, blestem - lăsați-o totul afară.
  • Scrieți o scrisoare de confruntare la abuzatorul dvs. Nu este nevoie să o trimiteți, dar acest lucru vă poate ajuta să procesați și să lucrați prin unele dintre sentimentele dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții abuzivi Pasul 20
    3. Utilizați tehnici de relaxare, mindfulness sau meditație. Tehnicile de relaxare au fost legate de nivelurile de stres scăzut.
  • Relaxarea musculară progresivă este o tehnică în care vă tensionați progresiv și relaxați diferite grupuri musculare pe tot corpul până când veți deveni relaxați. Începeți cu atingerea degetelor de la picioare timp de 5 secunde, apoi relaxați-le timp de 10-30 de secunde. Apoi mișcați încet corpul tău până la vârful capului (de la degetele de la picioare, la picioare, la picioare și așa mai departe).
  • Respirația profundă este o altă opțiune în care pur și simplu respirați adânc prin nasul dvs. și respirați prin gură. Acordați atenție respirației dvs. și atunci când vă distrați întoarcerea la gândire numai despre respirația dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții abuzivi Pasul 21
    4. Să identifice strategiile de coping nefolositoare și să le limiteze. Unele strategii care nu sunt nefolositoare pe termen lung includ: vina pe sine, minimizarea abuzului (spunând sau gândirea nu a fost atât de rău), negarea și raționalizarea (gândirea că abuzul a fost normal sau bine).
  • Imagine intitulată Deal cu părinții abuzivi Pasul 22
    5. Lucrați la controlul altor părți ale vieții dvs. Concentrați-vă pe ceea ce puteți controla în loc de ceea ce nu puteți controla.
  • Concentrați-vă pe propriile obiective, cum ar fi pregătirea bine în școală sau învățând cum să jucați un sport sau un instrument.
  • Concentrați-vă pe propriile speranțe și vise. Gândiți-vă la ceea ce doriți să deveniți și să începeți să obțineți informații despre el sau să lucrați spre el.
  • sfaturi

    Nu vă învinuiți. Comportamentul dvs. nu determină ce alege părintele dvs. să spună sau să facă. Este alegerea lor să răspundă sau să reacționeze totuși ei aleg. Nu le provoacă să se comporte așa cum aleg. este nu vina ta.
  • Găsiți ceva pentru a vă lua mintea de pe ea. Gândindu-se că situația din nou și peste nu va ajuta deloc. Ridicați un instrument, explozie muzică sau dacă sunteți mai creativ, ați putea încerca un borcan calmant. Indiferent ce faceți, încercați cel mai bine să uitați ce sa întâmplat.
  • Dacă simți că vă rănești abuzatorul, nu. Punch o pernă, în schimb.
  • Găsiți un loc sigur și un obiect sigur. Rămâneți acolo pentru a vă calma și concentrați-vă asupra obiectului și gândiți-vă doar la asta. Vă va lua mintea de pe abuz.
  • Atingând încheietura mâinii și respirația profundă vă va ajuta să depășiți orice atacuri de panică sau de anxietate.
  • După ce vă îndepărtați de ele, luați ateliere de relații sănătoase și mergeți la consiliere. O mulțime de victime ale abuzului asupra copilului ajung la parteneri romantic care îi abuzează de modul în care au fost abuzați de părinți, deoarece au normalizat și au minimizat abuzul atât de mult încât să facă scuze pentru noul lor iubit. Obțineți terapie și luați cursuri, astfel încât nu are un impact negativ asupra restului vieții.
  • Nu vă răniți părinții sau dvs. din cauza situației dvs.
  • Avertizări

    Dacă sunteți vreodată în pericol imediat de orice fel, nu ezitați să apelați serviciile de urgență. Dacă este prea periculos să faceți acest lucru, alcătuiți o scuză pentru a merge undeva unde este sigur să sunați, cum ar fi casa unui prieten. Amintiți-vă, este întotdeauna mai bine să fii în siguranță decât să-ți pare rău.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar