Cum să determinați dacă ar trebui să vă euthanizați câinele

Decizia de a-ți eutania câinele este una dintre cele mai grele decizii pe care un proprietar de animale de companie va trebui vreodată să le facă. Este o alegere plină de compasiune care vă poate salva câinele de la o mulțime de suferințe, dar asta înseamnă că viața lor este în mâinile voastre. Această decizie poate depinde de o mulțime de factori, inclusiv evaluarea dacă toate opțiunile de tratament au fost epuizate și dacă câinele are încă o bună calitate a vieții. Decizia de a eutaniza ar trebui făcută cu contribuția celor apropiați de dvs. și a medicului veterinar, însă, în cele din urmă, decizia depinde de dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Evaluarea sănătății câinelui
  1. Imaginea intitulată Determinați dacă ar trebui să vă euthanizați câinele 1
1. Evaluați condiția corporală a câinelui. Poate doriți să luați în considerare euthanizarea unui câine care se îndepărtează și își pierde capacitatea de a se mișca. Pierderea mobilității și scăderea excesivă a greutății sunt semne că corpul câinelui dvs. se închide. Pe măsură ce câinele dvs. pierde în greutate și își pierde capacitatea de a se deplasa, calitatea vieții sale suferă, de asemenea.
  • Discutați despre motivele pentru pierderea în greutate cu medicul veterinar. Dacă există un tratament care poate inversa pierderea în greutate și poate îmbunătăți calitatea vieții câinelui, atunci este o idee bună să o încercați. Cu toate acestea, dacă pierderea în greutate se datorează unei afecțiuni care nu pot fi tratate, atunci acest lucru vă poate îndrepta spre eutanasia.
  • Problemele de mobilitate la câini pot fi cauzate de o mare varietate de probleme. Dacă știți ce cauzează problemele, atunci ar trebui să încercați să le tratați. Dacă ați încercat să vă îmbunătățiți mobilitatea câinelui dvs. fără nici un rezultat, atunci eutanasia poate fi traseul plin de compasiune de luat.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă ar trebui să vă euthanizați câinele Pasul 2
    2. Luați în considerare fericirea câinelui și calitatea vieții. Dacă câinele dvs. suferă și nu mai face niciunul dintre activitățile pe care le iubește, atunci este posibil să se ia în considerare eutanasia. Această nefericire poate fi datorată problemelor sau durerii acute sau pur și simplu un organism de îmbătrânire care nu mai permite câinelui să se miște în moduri pe care le-a folosit. Luați fericirea câinelui în considerare atunci când vă determinați dacă ar trebui să fi tutanalizați.
  • Dacă aveți un timp greu de evaluat dacă câinele dvs. este fericit sau nu, încercați să faceți o listă a lucrurilor pe care le-a iubit să le facă peste cursul vieții sale. Dacă nu mai este capabil să facă niciunul dintre aceste lucruri, atunci este posibil să se ia în considerare eutanasia.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă ar trebui să vă euthanizați câinele pasul 3
    3. Luați în considerare capacitatea câinelui dvs. de a mânca și de a bea. Dacă câinele dvs. nu mai mănâncă sau nu bea, probabil că sistemele sale de corp se închid. Puteți completa alimentele și apa cu I.v.S sau injecții, de exemplu, dar fără a mânca și de a bea în multe cazuri este un semn că sistemul general al câinelui dvs. se închide.
  • În mod clar, ar trebui să discutați incapacitatea câinelui dvs. de a mânca sau de a bea cu medicul veterinar. Dacă câinele poate avea un tratament rezonabil, care îl va ajuta să mănânce și să bea din nou, atunci ar trebui să încercați asta. Dacă nu, ar putea fi timpul să vă puneți câinele să dormiți.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă ar trebui să vă euthanizați câinele Pasul 4
    4. Evaluați dacă câinele dvs. poate controla funcțiile sale corporale. Câinii care sunt foarte bolnavi au adesea probleme de îngrijire pentru ei înșiși în modurile cele mai de bază. Aceasta include controlul funcțiilor lor corporale. În caz de câini sănătoși, acest lucru nu este neapărat un motiv pentru a pune câinele în jos. Cu toate acestea, dacă această lipsă de control este în combinație cu alte simptome de a scădea sănătatea, alegerea eutanasiei poate fi cea mai bună alegere.
  • Un accident în casă o dată în timp de o vreme nu este problema. În schimb, dacă câinele dvs. nu mai încearcă chiar să se îndepărteze pentru a merge la baie sau poate fi prins de gardă când mergeți la baie, atunci nu mai are control asupra funcțiilor sale corporale.
  • Dacă câinele dvs. nu mai are un control al vezicii urinare sau intestinului, acesta este un semn că funcțiile corpului se închide.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă ar trebui să vă euthanizați câinele Pasul 5
    5. Evaluați dacă câinele dvs. este în durere. Dacă câinele dvs. este în durere și suferă, este un lucru plin de compasiune pentru a elimina acea durere. În cele mai bune cazuri, acest lucru se poate face cu medicamente și îngrijire veterinară. Cu toate acestea, dacă toate metodele de îngrijire veterinară au fost utilizate și câinele dvs. este încă în durere, atunci eutanasia este cel mai bun recurs.
  • Evaluarea dacă câinele dvs. este în durere poate fi dificil. Este tremurând sau agită foarte mult? Reacționează prost la atingerea dvs? Se scrâșnește sau whine? Pare inconfortabil sau agitat?Acestea pot fi toate semne că câinele dvs. este în durere.
  • Dacă un câine este în mod constant pe medicamente de durere care își limitează capacitatea de a se bucura de viața sa, atunci acest lucru poate fi, de asemenea, un semn bun pe care ar trebui să-l ia în considerare eutanasia. Poate fi mai uman să eliminați suferința câinelui decât să o păstrați în limbajul indus de droguri.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă ar trebui să vă euthanizați câinele Pasul 6
    6. Luați în considerare problemele comportamentale. Efectuarea deciziei de a eutaniza câinele dvs. este destul de dificilă atunci când câinele este bolnav terminal, dar poate fi și mai dificil dacă aveți în vedere eutanasia din cauza problemelor comportamentale. Dacă intenționați să puneți un câine din cauza agresiunii sau a altor probleme comportamentale, trebuie să faceți niște pași specifici pentru a vă oferi câinelui orice șansă la viață înainte de a lua decizia. Dacă faceți aceste lucruri și încă mai veniți la realizarea că trebuie să puneți câinele în jos, atunci cel puțin veți ști că ați făcut tot ce ați putut.
  • Un comportamentist de câine certificat vă poate ajuta să determinați dacă problemele câinelui dvs. pot fi instruiți din ea. Ei pot recomanda tratamentul sau formarea pentru a ajuta.
  • Asigurați-vă că nu există cauze medicale pentru comportament. Dacă câinele dvs. acționează, ar putea fi datorată bolii. A evaluat de un medic veterinar pentru a exclude o afecțiune care ar putea fi vindecată.
  • Obțineți pregătire profesională pentru câini. Căutați un profesionist care este experimentat care se ocupă de câini care au problemele comportamentale pe care le are câinele dvs.
  • Încearcă Rehome câinele. Dacă constatați că nu puteți face față comportamentului câinelui, ar trebui să încercați să găsiți o casă nouă cu un proprietar de câini cu experiență care este dispus să lucreze cu problemele sale de comportament specifice.
  • Partea 2 din 3:
    Făcând decizia
    1. Imaginea intitulată Determinați dacă ar trebui să vă euthanizați câinele Pasul 7
    1. Discutați despre Eutanasia cu medicul veterinar. Veterinarii sunt învățați să ia în considerare calitatea vieții pacienților lor atunci când iau în considerare eutanasia. Aceasta înseamnă că ar trebui să vă prezinte toate opțiunile de tratament pe care le consideră că ar putea ajuta animalul dvs. de companie înainte de a sugera eutanasia.
    • Adresați-vă medicului veterinar orice întrebări pe care le aveți, cum ar fi ceea ce va implica procesul și ceea ce îi face siguri că eutanasia este alegerea potrivită.
    • Dacă medicul veterinar nu crede că există un tratament rezonabil care ar putea ajuta animalul de companie, atunci vor sugera eutanasia ca o opțiune compasiune și de îngrijire.
    • Puneți întrebări cum ar fi "Voi fi permis în cameră cu Rufus?" "Va simți durerea?" "Cât timp va dura procesul?" Un veterinar bun va dura ceva timp pentru a vă explica procesul.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă ar trebui să vă euthanizați câinele Pasul 8
    2. Dă-ți timp. Aveți timp să vă gândiți la opțiunile dvs. Decizia de a eutaniza câinele dvs. este o decizie foarte dificilă care necesită o anumită contemplare. Gândiți-vă la câinele dvs., indiferent dacă sunt în durere și dacă au rămas o calitate a vieții. Utilizați aceste întrebări pentru a gândi și a dezbate opțiunile.
  • În unele cazuri, nu veți avea prea mult timp să vă dezbateți opțiunile. Dacă câinele dvs. se află într-o situație de urgență, este posibil să fiți obligați să luați decizia rapidă.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă ar trebui să vă euthanizați câinele Pasul 9
    3. Discutați cu familia și prietenii dvs. Discutați despre situația cu cele mai apropiate de dvs. Întreabă-le dacă au o experiență cu eutanasia și cum s-au ocupat de ea. Ele vă pot ajuta să vă consoleze și, în unele cazuri, vă pot ajuta să luați decizia dificilă pentru a vă eutania câinele.
  • Copiii mici din familia ta ar trebui să li se spună că animalul de companie va fi plecat în curând. Cum faci asta depinde de tine, dar ar trebui să ia sentimentele copiilor cu privire la animalul de companie.
  • Puteți încerca să spuneți, "Sam nu sa simțit bine pentru o vreme. Nu vrem ca el să fie în durere, așa că veterinar va da medicină care îi va ușura durerea. Sam va muri, dar asta este cel mai bun pentru el."
  • Imaginea intitulată Determinați dacă ar trebui să vă euthanizați câinele Pasul 10
    4. Petreceți timpul de calitate cu câinele dvs. După ce ați decis să vă euthanizați câinele, ar trebui să petreceți timp de calitate cu el. Ia-o în locurile sale preferate sau face activități pe care le iubește dacă poți. Acesta este un moment pentru a face câteva amintiri minunate cu animalul dvs. de companie înainte de a vă spune la revedere.
  • Timpul de calitate cu un animal care este bolnav ar putea însemna doar vremuri liniștite împreună. Pet câinele dvs. încet și păstrați-l frumos și cald. Hrăniți-i alimente pe care îi iubește și îl răsfățește în orice mod pe care îl puteți.
  • Partea 3 din 3:
    Eutanizează câinele
    1. Imagine intitulată Determinați dacă ar trebui să vă euthanizați câinele Pasul 11
    1. Face o programare. Majoritatea persoanelor care trebuie să-și iatanizeze câinii datorită vârstei înaintate sau boli cronice fac o întâlnire pentru ao face. Acest lucru le permite să aibă un timp de ultimă calitate pentru a petrece cu animalul lor de companie înainte de procedură și pentru familiile lor pentru a da animalului o trimitere corectă. Acest lucru vă va permite, de asemenea, să aveți mai mult timp să vă gândiți la alegerea dvs. și dacă este cea mai bună decizie pentru animalul dvs. de companie.
    • În unele cazuri, dacă câinele dvs. este adus la un birou veterinar cu simptome de urgență acută, nu veți putea să luați decizia de a eutaniza și apoi să vă întoarceți să o faceți. În cazurile în care câinele dvs. este în durere și primejdie severă și ați adus-o la un birou veterinar de îngrijire, ar putea fi cel mai bine să-i euthanizați câinele rapid pentru a evita extinderea durerii și a suferinței sale.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă ar trebui să vă euthanizați câinele Pasul 12
    2. Să se ocupe de deciziile logistice și să plătească înainte de timp. Deși multe proceduri veterinare sunt plătite ulterior, în cazul eutanasiei, este mai bine să obțineți afacerea din cale înainte de timp, astfel încât să vă puteți concentra pe îndureri ulterioare. Aceasta include deciderea modului în care corpul dvs. de companie va fi tratat după ce este eutanasiat și plătit pentru eutanasie și incinerare, dacă este ales.
  • Eutanasia este, de obicei, o procedură rezonabilă la prețuri. Dacă nu puteți plăti pentru procedură, totuși, discutați problemele dvs. financiare cu biroul veterinar și vă pot permite să plătiți în timp sau vă pot trimite în altă parte pentru procedură.
  • Imagine intitulată Determinați dacă ar trebui să vă euthanizați câinele Pasul 13
    3. Decideți dacă doriți să fiți cu animalul dvs. de companie. În majoritatea cazurilor, medicul veterinar vă va cere dacă doriți să fiți cu animalul dvs. de companie în timp ce acesta este eutanasiat. Aceasta este o alegere pur personală, care depinde de o mulțime de factori, cum ar fi dacă sunteți suficient de sunet emoțional pentru a vă susține câinele în timpul procedurii.
  • Înainte de a lua o decizie, discutați despre modul în care procedura va continua cu medicul veterinar. În cele mai multe cazuri, eutanasia se face cu o injecție a unui anestezic de barbiturie care pune animalul să doarmă pașnic și apoi își oprește inima.
  • Ocazional, VET va da un câine anxios sau nervos un medicament anti-anxietate pentru a le ajuta să-i calmeze.
  • Dacă decideți să fiți prezenți, petreceți timpul iubitor pe câinele dvs. Să-l îngrijească și să aibă grijă de aceasta, deoarece trece prin tranziția morții.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar