Cum să devii consultant it

Thisewill vă învață cum să obțineți calificarea și să începeți o carieră ca consultant IT. Consultarea IT poate fi o cale de carieră cu adevărat satisfăcătoare și lucrativă dacă vă place să lucrați în el, dar doriți să evitați un mediu de birou haotic și să aveți mai multă independență. Imaginându-vă cum să mergeți pe drumul cel bun pentru o slujbă de consultanță IT poate fi puțin copleșitoare, dar suntem aici pentru a vă ajuta! Mai jos veți găsi tot ce trebuie să știți pentru a începe, cum ar fi ce fel de grade și experiență de care aveți nevoie.

Pași

Partea 1 din 4:
Câștigând abilitățile de a lucra ca consultant IT
  1. Imagine intitulată Obțineți o bursă completă Pasul 5
1. Alegeți partea mai mare. Colegiul major pe care îl alegeți va fi neprețuit pentru a vă permite să lucrați ca consultant IT. În timp ce nu există nici un singur "corect" major pentru consultanții plini de speranță, un domeniu ca științele informatice vă va împiedica în tehnologie.
  • Alte specializări utile includ: afaceri, marketing / vânzări (dacă intenționați să lucrați cu clienți) sau inginerie electrică.
  • Multe colegii online oferă grade specifice.
  • De asemenea, luați în considerare câștigarea unui certificat într-o zonă cu care doriți să vă specializați.
  • Odată ce ați câștigat gradul de colegiu, veți fi pregătiți să începeți să câștigați experiență în câmpurile legate de ea.
  • Imaginea intitulată spune la revedere la colegii Pasul 12
    2. Obțineți experiență de lucru. Orice companii de consultanță IT pe care le aplicați pentru a lucra vor dori să vadă cel puțin câțiva ani de experiență în CV-ul dvs. Experiența în domeniul IT se va dovedi valoroase atunci când trebuie să generați o listă de clienți potențiali pentru afacerea dvs.
  • Stagii sunt un mod valoros de a lucra într-un domeniu IT, fără a trece printr-un proces de angajare competitivă. În timpul sau după colegiu, vizitați personal companiile de consultanță în zona dvs. și întrebați dacă sunt dispuși să vă angajeze ca intern.
  • Voluntar cât mai mult posibil - Deși pozițiile de voluntariat sunt rareori plătite, ele arată impresionant pe un CV și vă vor construi rapid nivelul de experiență în domeniul IT.
  • Imaginea intitulată Obțineți un pas rapid pasul 1
    3. Faceți cercetarea. Decideți ce tip specific de loc de muncă doriți - consultarea IT este un câmp mare și, pentru a rămâne competitiv și nu vă epuizați, va trebui să vă perfecționați la anumite lucrări.
  • De exemplu, luați în considerare dacă preferați să lucrați ca inginer de sisteme, suport pentru rețea etc.
  • Nu intenționați să vă deserviți grupuri prea mari, cum ar fi "toată lumea" sau "întreprinderile mici."Ambele piețe țintă sunt prea largi pentru consultanții IT.
  • Întrebați-vă ce tipuri de clienți sau tehnologii doriți să lucrați, prin evaluarea în cazul în care se află cea mai mare parte a propriului dvs. experiență și de interes.
  • Partea 2 din 4:
    Obținerea unui loc de muncă ca consultant
    1. Imaginea intitulată Obțineți o treaptă rapidă Pasul 7
    1. Actualizați CV-ul. Ar trebui să aveți reluarea dvs. și actualizată înainte de a începe să aplicați pentru orice loc de muncă. Păstrați CV-ul scurt (1 pagină) și concentrați-vă la evidențierea muncii și experienței anterioare în câmpurile IT.
    • Luați în considerare care dintre abilitățile dvs. distincte vor fi cele mai valoroase în poziția pe care o aplicați și în prim planul pe CV-ul dvs.
    • Fiți atenți la formularea descrierii postului și adaptați CV-ul dvs. pentru a vă arăta competența la abilitățile specifice de muncă pe care angajatorul le-a cerut.
    • Descrieți pașii specifici de muncă (dacă sunt angajați sau ca intern) pe care ați efectuat-o deja într-un domeniu IT.
  • Imaginea intitulată Obțineți un post rapid Pasul 5
    2. Utilizați rețeaua dvs. Puteți începe să dezvoltați contacte profesionale în timpul colegiului sau experienței de muncă timpurii și se vor dovedi valoroase pe măsură ce începeți să căutați potențialii angajatori. Contactele de rețea pot servi, de asemenea, ca bază de clienți potențiali odată ce lucrați într-o poziție de consultanță IT.
  • Contactele profesionale și academice sunt, de asemenea, o resursă utilă pentru a cere scrisorile de recomandare.
  • O modalitate excelentă de a utiliza și de a extinde rețeaua dvs. profesională este prin intermediul social media. Site-urile web precum LinkedIn și Facebook vă permit să păstrați cu ușurință în legătură cu un număr mare de persoane. De asemenea, puteți utiliza aceste site-uri pentru a ajunge la companiile de consultanță care ar putea căuta să angajeze consultanți IT.
  • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru un interviu de angajare Pasul 12
    3. Aplicați pentru locuri de muncă. Odată ce CV-ul dvs. este gata și ați folosit baza de rețea pentru a afla despre pozițiile potențiale de consultanță IT, sunteți gata să începeți să aplicați pentru locuri de muncă. Când aplicați, nu fiți umili sau timizi: evidențiați-vă punctele forte pe hârtie și în persoană și să vă concentrați mai ales asupra educației, muncii și stagii tale în domeniul IT.
  • Site-urile web, cum ar fi "într-adevăr", vă permit să specificați tipul de loc de muncă pe care îl căutați și locația dorită să lucrați și apoi să furnizați o listă de locuri de muncă relevante pe care le puteți aplica.
  • Imaginea intitulată obține un loc de muncă într-un alt pas de stat 8
    4. Ace interviu. Odată ce ați fost chemat pentru un interviu IT-Consultant, va trebui să pregătiți și să învățați despre compania de consultant specifică. Ca întotdeauna, atunci când dați un interviu, prezentați-vă cu profesionalism și încredere.
  • În interviu, explicați modul în care abilitățile IT sunt relevante și utile pentru poziția specifică pe care o solicitați. De asemenea, trebuie să vă informați și să informați despre companie și despre clienții acestora.
  • Aduceți câteva idei specifice la masă și arătați că sunteți interesat de viitorul și viziunea companiei și în moduri în care puteți fi implicați în acest viitor.
  • Multe interviuri IT constau în mai multe interviuri telefonice înainte de interviul față-în-față. Interviurile telefonului pot discuta despre slujba în sine și, de asemenea, întrebați despre calificările și cunoștințele IT.
  • Partea 3 din 4:
    Avansându-vă cariera
    1. Imagine intitulată de demisie grațioasă Pasul 1
    1. Găsiți nișă. Veți putea lucra mai eficient ca consultant IT - și vă veți bucura de locul de muncă mai mult - dacă găsiți o nișă sau o specialitate în câmpul IT, în care vă excelezi și vă bucurați de lucru. Puține poziții de consultanță IT necesită să lucrați cu toate tipurile de tehnologii și clienți - găsiți o specialitate pe care vă bucurați și să vă perfecționați abilitățile în acea nișă specifică.
    • În primele câteva luni la locul de muncă, vedeți ce tipuri de muncă vă bucurați cel mai mult. Apoi, încercați să lucrați cu mai mulți clienți în acea zonă specifică și să vă dezvoltați abilitățile prin experiență sau chiar un certificat academic.
    • Nișa dvs. ar putea depinde de experiența dvs. anterioară, care tipuri de lucru pe care le-ați plăcut cel mai mult la colegiu sau pe care clienții preferați să lucrați.
  • Imagine intitulată Setați obiectivele Pasul 12
    2. Deveniți un expert în materie (IMM). Odată ce aveți un loc de muncă care lucrează într-o poziție de consultanță IT, este timpul să vă măriți cunoștințele și să stăpâniți subiectul (ținând cont de faptul că ați selectat deja o nișă specifică). A deveni un IMM vă va ajuta să rămâneți competitivi în slujba dvs., deoarece este un câmp în curs de dezvoltare rapidă. Consultanții care nu își stăpânesc specialitatea pot fi lăsați în urmă atunci când concurează pentru locuri de muncă sau promoții.
  • Construirea rețelei dvs. și creșterea acreditărilor dvs. sunt două aspecte esențiale de a deveni un IMM. O rețea mai dezvoltată va include și alte contacte IT-profesionale, potențiali clienți și foști asociați.
  • Puteți crește acreditările prin urmărirea certificărilor și câștigarea experienței în domeniu.
  • Imagine intitulată demisia grațios Pasul 19
    3. Câștigați o promoție. Odată ce ați lucrat în poziția dvs. de consultanță timp de cel puțin un an, puteți începe să vă deplasați prin câștigarea unei promoții și, sperăm, o majorare însoțitoare. Acesta este un pas important al dezvoltării profesionale.
  • Când cereți o promovare sau ridicare, conduceți cu realizările dvs. Arătați-vă supraveghetorului unele dintre succesele pe care le-ați avut în ultimul an sau două, descrieți-vă specializarea și interesele unice și declarați cazul dvs. pentru motivul pentru care meritați o promovare.
  • Imagine intitulată Setați obiectivele Pasul 2
    4. Construiți-vă marca. Aceasta este combinația dvs. unică de abilități specializate, experiență de lucru și de comportament personal că clienții, colegii și angajatorii vor veni să se asocieze cu dvs. ca individ.
  • O parte valoroasă a unei mărci personale este să vă cunoașteți zona de expertiză și să vă concentrați asupra promovării acestora. Ia locuri de muncă care joacă în primul rând în forțele tale.
  • Și devin cunoscute în câmpul dvs. Branding-ul influențează, de asemenea, modul în care vă aflați în cadrul rețelei dvs. profesionale - frecventați conferințe și ateliere și vă stabiliți ca un expert în nisa dvs.
  • O marcă personală puternică și atrăgătoare vă va face mai atrăgătoare pentru clienții dvs. Brandul personal va ajuta clienții dvs. să aibă încredere în dvs.
  • Partea 4 din 4:
    Devenind un consultant independent
    1. Imaginea intitulată Creați un buget Pasul 7
    1. Face un buget. Deși începerea oricărui tip de afacere mică implică costuri de inițiere, lucrul ca consultant IT nu va necesita o investiție mare în față, mai ales dacă lucrați de la propria casă. Costurile dvs. majore de pornire vor veni de la:
    • Asigurare de răspundere generală și profesională (E & O).
    • Achiziționarea unui nume de domeniu și înființarea unui site de afaceri.
    • Crearea de cărți de vizită și un telefon de afaceri separat.
    • Publicitate și marketing.
  • Imagine intitulată Scrieți un blog Post Pasul 3
    2. Publicați-vă afacerea. În timp ce o afacere de consultanță poate fi oarecum abstractă - vă vindeți experiența și opinia, nu obiecte concrete (e.G. Mașini sau case) - Este încă o modalitate necesară pentru a atrage clienții. Luați în considerare achiziționarea spațiului publicitar în locurile:
  • Reviste IT, Imprimare și online.
  • Alte publicații tehnologice.
  • Apelarea la rece a întreprinderilor mici locale.
  • Imagine intitulată set obiective semnificative Pasul 6
    3. Specializați-vă consultanța. Cea mai bună modalitate de a vă specializa este să vă bazați pe propria experiență anterioară. Experiența profesională în domeniul tehnologiei este adesea cel mai bun loc de plecare pentru consultanța dvs. IT.
  • Dacă ați lucrat în reparații pe calculator și ați înființat servere pentru întreprinderile mici, cât mai mulți profesioniști IT, continuă să ofere aceste servicii ca consultant independent.
  • Mulți consultanți IT noi fac greșeala de a încerca să comercializeze prea mult. Luați în considerare reducerea accentului pe regiune, industria, dimensiunea companiei și platforma tehnologică existentă.
  • Specializați pe baza locației în care lucrați. Zona dvs. geografică poate avea un număr mare de utilizatori de PC-uri desktop, utilizatori Mac, nevoi de computere bazate pe cloud etc. Exploatați acest tip de oportunitate de a furniza serviciul cel mai necesar în propria locație.
  • Dacă vă aflați într-o zonă urbană mare, probabil că veți găsi o mulțime de lucruri care funcționează în imediata vecinătate.
  • Dacă vă aflați într-un oraș mai mic sau în mediul rural, este posibil să fie nevoie să călătoriți mai mult pentru a păstra o afacere de pe lângă. De asemenea, este posibil să aveți nevoie să vă serviți un spectru mai larg de necesități.
  • Imagine intitulată Scrieți o propunere de grant Pasul 21
    4. Pregătiți-vă să jonglați multe slujbe simultan. Spre deosebire de lucrul în el într-o mare afacere sau un set de birouri, ca consultant, veți avea adesea multitask și păstrați-vă cu mai multe locuri de muncă diferite în același timp.
  • Va trebui să lucrați simultan cu diferite tipuri de software, hardware și tehnologii de rețea.
  • Imagine intitulată Obțineți împrumuturi de afaceri Pasul 7
    5. Urmăriți-vă cu clienții dvs. Acest lucru este important să se mențină relații de afaceri puternice cu clienții dvs. Întrebați-le dacă serviciul pe care l-ați furnizat îndeplini așteptările lor și acceptă politicile pe care le-ar putea avea.
  • După terminarea unui loc de muncă pentru un client, întrebați-i dacă se vor întoarce la tine pentru viitorul lor are nevoie.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o relație cu un pas cu un client 1
    6. Concentrați-vă pe relațiile cu clienții pe termen lung. Asigurați-vă că lucrați cel mai mult cu clienți mici de afaceri care apreciază sprijinul continuu și supravegherea pe care o aduceți la masă.
  • Mulți consultanți IT noi cheltuiesc prea mult timp și energie care se ocupă de clienții orientați spre tranzacție, cu un potențial foarte mic pentru o afacere lunară repetată.
  • Uită-te mai ales pentru întreprinderile mici care au nevoile și bugetul pentru a vă consulta în mod regulat.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar