Cum să faceți cercetarea clienților

Ați auzit expresia ", clientul are întotdeauna dreptate", dar care este exact acel client? Ei bine, acolo se întâmplă cercetarea clienților! Adevărul este că ai putea avea un produs uimitor, dar dacă nu poți să-l cumperi, afacerea ta ar putea lupta. Cercetarea clienților este o parte vitală de a ajuta compania dvs. să prospere. Și nu este la fel de greu cum credeți. Este vorba de a intra în șefii clienților potențiali, astfel încât să puteți afla cum să le atrageți și să le dați ce vor.

Pași

Întrebarea 1 din 4:
Ce este cercetarea clienților?
  1. Imagine intitulată Faceți cercetarea clienților Pasul 1
1. Compania de cercetare este de cercetare cu privire la clienții lor țintă. Cercetarea clienților este practica de a imagina preferințele, motivațiile și de a cumpăra comportamentul clienților dvs., astfel încât să puteți atrage mai multe dintre ele și să le aducă să cumpere de la dvs. Există o varietate de metode de cercetare pe care le puteți utiliza pentru a aduna informațiile. Puteți utiliza cercetarea clienților pentru a identifica trăsăturile partajate între diferitele grupuri de clienți, astfel încât să puteți apela la o audiență mai largă.
  • Deci, de exemplu, să spunem că vând produse de îngrijire a pielii. Vrei să știi ce tip de oameni sunt probabil să cumpere produsele tale, cum de obicei cumpără și unde le poți găsi. Cercetarea clienților vă poate ajuta să găsiți toate acestea.
  • 2. Scopul principal al cercetării clienților este de a ajuta afacerea dvs. să reușească. Folosind cercetarea cu clienții, puteți crea campanii de marketing și puteți dezvolta strategii care vor atrage mai mulți clienți în afacerea dvs. Nerespectarea cercetării dvs. poate face ca afacerea dvs. să eșueze. Chiar dacă aveți un produs sau un serviciu excelent, dacă nu puteți obține oamenii să-l cumpere, afacerea dvs. se poate lupta.
  • Întrebarea 2 din 4:
    Care sunt cele mai bune metode de cercetare a clienților?
    1. Imagine intitulată face cercetarea clienților Pasul 3
    1. Interviul clienților pentru a afla nevoile și motivațiile lor. Interviurile pot fi consumatoare de timp, dar vă pot oferi, de asemenea, o perspectivă cu adevărat valoroasă asupra motivațiilor clienților dvs. Puneți împreună o listă de întrebări care întreabă despre clienții dvs. cum ar fi sau nu vă plac afacerea și produsele dvs. Întrebați-le ce puteți face diferit pentru a-și face experiența mai bună. Încercați să prindeți clienții și să le întrebați dacă le puteți intervieva. Puteți oferi un stimulent ca o reducere sau o swag gratuită dacă vor fi de acord cu un interviu.
  • 2. Utilizați sondaje pentru a strânge rapid și ușor o mulțime de informații. Puneți împreună o listă de întrebări pentru sondajul dvs. care vă adresați clienților dvs. despre afacerea dvs., ceea ce nu le place și ce cred că ați putea face diferit. Puteți să colectați adresele de e-mail ale clienților dvs. și să le trimiteți sondajul sau să le cereți să o completeze în timp ce sunt în magazinul dvs. Utilizați informațiile pe care le adunați pentru a vă ajuta să vă formați marketingul și să vă schimbați produsele astfel încât acestea să se potrivească nevoilor clienților dvs.
  • Postarea sondajului pe site-ul dvs. de afaceri și conturile media sociale vă poate ajuta să ajungeți la mai mulți clienți.
  • Oferă o recompensă pentru a stimula oamenii să vă ia sondajul. De exemplu, ați putea oferi chei de anchetă 10% din următoarea achiziție.
  • 3. Examinați-vă analiticii pentru a vedea comportamentul clientului. Analytics utilizează date pentru a afișa tendințele și obiceiurile clienților. Urmăriți ce fac clic pe clienții dvs. atunci când sunt pe site-ul dvs. sau citirea e-mailurilor. Monitorizați ce produse sau servicii pe care le cumpără. Utilizați informațiile pentru a face modificări care reflectă ceea ce fac clienții dvs. și cumpărați.
  • 4. Recenzii de cercetare ale concurenților dvs. pentru a vă îmbunătăți produsele. Review Mining este procesul de a privi recenzii ale concurenților dvs. și citirea prin intermediul acestora pentru a determina ceea ce clienții dvs. vizați și nu vă place produse similare. Utilizați acele date pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți afacerea și să evitați greșelile pe care concurenții dvs. le-au făcut.
  • Întrebarea 3 din 4:
    Cum identificați un client?
    1. Imagine intitulată face cercetarea clienților Pasul 7
    1. Aflați ce segment de client aparțin. Un segment de client este un grup de persoane care împărtășesc trăsături specifice în raport cu marketingul. Aceste trăsături comune pot include informații cum ar fi vârsta, locația, sexul, obiceiurile de cheltuieli și interesele. Folosind cercetarea clienților, organizați baza dvs. de clienți în diferite segmente. În acest fel, puteți dezvolta strategii de marketing care fac apel la fiecare segment.
  • 2. Utilizați cercetarea clienților pentru a crea personaje cumpărătorului. O persona de cumpărător sau persona clientului este un profil construit cu analiza clienților reali. Ele vă pot oferi o perspectivă în profunzime asupra omului pe care clienții dvs. sunt, ceea ce sunt valori și ceea ce sunt motivațiile lor. Utilizați orice date sau informații pe care le colectați prin cercetarea clienților pentru a crea o persona pe care o puteți utiliza la marketingul de artizanat care va ajunge la acei oameni.
  • Este destul de comun să aveți mai multe personaje cumpărătorului într-un segment de client. De exemplu, femeile singure în vârstă de 18-25 pot avea multe tipuri diferite de personal.
  • 3. Puneți-vă întrebări despre cine sunt clienții dvs. probabil. Gândiți-vă la cât de vechi sunt, ceea ce fac pentru muncă, cât de mulți bani fac și ce fel de stil de viață trăiesc. Încercați să descrieți ceea ce sunt obiceiurile lor de cumpărare și cât de mult ar putea plăti pentru produsul sau serviciul dvs. Veniți cu modalități prin care le-ați putea convinge să cumpere de la dvs. în loc de concurenții dvs. Întrebările despre clienții potențiali vă pot ajuta să formați o imagine clară pe care o puteți folosi pentru a încerca să le atragă în viața reală.
  • De exemplu, să spunem că vindeți o mișcare de înaltă proteină. Clienții dvs. ar putea fi în intervalul de vârstă 18-25 care fac mai puțin de 40.000 de dolari pe an. Probabil că sunt destul de activi și exerciții de multe ori. Deoarece sunt activi, probabil că bea deja shake-uri de proteine ​​de la concurenți. Dar poate că le puteți atrage prin branding-ul produsului dvs. pentru persoanele din gama lor specifică de vârstă, cu un preț accesibil și folosind lingo și fraze specifice generației lor. Ați putea numi produsul dvs. un "mișcare aprinsă" sau "se potrivește aprins."
  • Întrebarea 4 din 4:
    Care sunt cele 5 tipuri de clienți?
    1. Imagine intitulată Faceți cercetarea clienților Pasul 10
    1. Potențial, nou, impulsiv, discount și loial. Acestea sunt categorii largi și pot fi un pic peste simplist, dar pot fi o modalitate utilă pentru a vă organiza și gândiți cum să apelați la diferitele tipuri de clienți pe care doriți să vă cumpărați produsul sau serviciul dvs.
    • Clienții potențiali sunt oameni care nu s-au angajat să cumpere încă de la dvs.
    • Clienții noi sunt oameni care doriți să rămâneți după prima lor achiziție.
    • Clienții impulsivi pot cumpăra de la dvs. la fața locului dacă condițiile sunt corecte.
    • Clienții cu discount vor ezita sau refuză să plătească prețul integral.
    • Clienții loiali sunt clienți repetați care vă pot ajuta afacerea să crească prin cuvântul de gură.

    sfaturi

    Nu vă fie frică să întrebați clienții dvs. ce doresc, de asemenea! Ei pot fi capabili să ofere o perspectivă valoroasă asupra a ceea ce le place (și nu vă place) despre produsele sau serviciile dvs.
  • Dacă vă puteți permite, puteți închiria și un consultant dacă doriți cercetări profesionale cu clienții.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar