Cum se creează o afacere de consultanță

Întreprinderile folosesc consultanți cu mai multe și mai multe frecvențe. Ești un expert în domeniul tău? Publicați, învățați sau vă sfătuiți într-o anumită disciplină? Dacă faceți acest lucru, devenind un consultant ar putea fi un pas de carieră lucrativ pentru dvs. Pentru a începe o afacere de consultanță, veți avea nevoie de expertiză documentată, o cantitate mică de capital de afaceri, abilități organizaționale de afaceri și o unitate tenace pentru a reuși.

Pași

  1. Imagine intitulată Creați o afacere de consultanță Pasul 1
1. Decideți ce abilități doriți să oferiți, apoi concentrați-vă pe zona dvs. de expertiză. Majoritatea consultanților au ani de experiență, au lucrat ca educatori sau au fost publicate în domeniul lor. Dacă există o zonă de cunoaștere în care oamenii caută adesea sfatul dvs., acesta este un loc bun pentru a începe. Aflați ce tip de licență sau certificare ar putea fi necesar să consultați în acest domeniu căutând online sau solicitând profesioniști similari.
  • Imagine intitulată Creați o afacere de consultanță Pasul 2
    2. Face un plan de afaceri. Definiți obiectivele, structura de afaceri și proiecțiile financiare. Planurile de afaceri nu sunt setate în piatră și se pot schimba pe măsură ce afacerea dvs. crește, dar un plan vă va ajuta să rămâneți concentrat.
  • Image intitulată Creați o afacere de consultanță Pasul 3
    3. Alegeți un nume al companiei. În funcție de câmpul dvs., puteți utiliza numele dvs. sau numele dvs. de familie ca numele dvs. de companie. Alte întreprinderi fac bine cu numele care descriu ceea ce fac. De exemplu, J.D. Marssten Consultanții financiari ar putea fi doar dreptul la industria financiară. Un consultant de marketing ar putea alege un nume cum ar fi maeștrii de pe piață, ceea ce este mai indicat pentru ceea ce fac.
  • Image intitulată Creați o afacere de consultanță Pasul 4
    4. Concentrați-vă pe ceea ce vă distinge. Alegeți o nișă de consultanță care se concentrează pe o zonă, cum ar fi creșterea vânzărilor cu amănuntul sau consultantul de gestionare a riscurilor în loc de doar "consultant de afaceri." Acest lucru va ajuta clienții potențiali să caute serviciile dvs. Consultanții de călătorie se pot concentra pe o anumită țară, cum ar fi China sau o regiune, cum ar fi Orientul Mijlociu și caută clienții care fac afaceri în acele locuri.
  • Imagine intitulată Creați o afacere de consultanță Pasul 5
    5. Credeți în ceea ce faceți. Entuziasmul ar trebui să strălucească prin fiecare material de marketing și fiecare conversație pe care o aveți. Consultați lucrurile pe care le simțiți bune și aveți un interes real în a vă vedea succesul clientului dvs. Afacerea este despre relații, astfel încât să construiască relații bune, iar banii vor urma.
  • Imagine intitulată Creați o afacere de consultanță Pasul 6
    6. Țintă piața de nișă. Identificați o problemă pe piața dvs., apoi oferiți o soluție. Consultanții de securitate pot descoperi că băncile au nevoie de software pentru a detecta frauda online. Consultanții de garderobă pot găsi că clienții de sex feminin au nevoie de haine care sunt atât profesionale, cât și feminine. Consultanții juridici pot alege o piață care reprezintă cele mai presante probleme juridice ale zonei lor, cum ar fi blocarea, malpraxisul medical sau cererile de asigurare.
  • Imagine intitulată Creați o afacere de consultanță Pasul 7
    7. Configurați biroul dvs. Începeți cu un birou de acasă pentru a păstra costurile în jos, dacă este posibil. Consultanții lucrează adesea în domeniu, astfel încât spațiul de birou prime nu este necesar. Aveți nevoie de lucruri cum ar fi un telefon de afaceri, computer, imprimantă, cărți de vizită, site web și o licență de afaceri pentru a începe. De asemenea, aveți nevoie de timp pentru a lucra la afacerea dvs.
  • Imagine intitulată Creați o afacere de consultanță Pasul 8
    8. Organizați-vă afacerea. Obțineți un calendar. Începând deoparte timpul în fiecare zi pentru a lucra exclusiv pe afacerea dvs. de consultanță. Când nu lucrați pentru clienți, lucrați la sarcini administrative, cum ar fi marketingul, cercetarea sau contabilitatea. Creați un contract standard care evidențiază tarifele și serviciile pentru clienți. Actualizați acest lucru după cum este necesar. Au un plan de sarcini administrative zilnice, săptămânale și lunare.
  • Imagine intitulată Creați o afacere de consultanță Pasul 9
    9. Stick cu el. Majoritatea întreprinderilor iau cel puțin un an și câte 3 până la 5 ani pentru a deveni profitabile. Continuați să lucrați spre obiectivele dvs. Împingeți înainte cu o atitudine pozitivă. Nu renunța prea repede - propria voastră convingere în succesul afacerii dvs. este o cheie pentru a face munca.
  • Imagine intitulată Creați o afacere de consultanță Pasul 10
    10. Publicați ceva. Scrierea unei cărți, software sau predare curriculum vă poate ajuta să vă stabiliți ca expert în domeniul dvs. De asemenea, servește ca un instrument de marketing pentru afacerea dvs.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar