Cum să fii un consultant de imagine

Un consultant de imagine îi ajută pe indivizi să prezinte cea mai bună imagine posibilă lumii, consilindu-le pe garderoba, părul, machiajul, limbajul corpului, eticheta și abilitățile de comunicare. Este un loc de muncă ideal pentru cineva care este o persoană persoană și are un ochi pentru modă și stil. Obținerea începerii dvs. în câmp poate părea dificilă, totuși, deoarece într-adevăr nu există o cale de carieră stabilită pentru poziția. Cu toate acestea, există o anumită experiență și formare care vă pot determina succesul în industrie dacă sunteți dispus să puneți în muncă.

Pași

Partea 1 din 3:
Instruire ca consultant de imagine
  1. Imaginea intitulată Deveniți un consultant al imaginii Pasul 1
1. Participă la un atelier sau curs. În timp ce majoritatea colegiilor și universităților nu oferă un program de studii pentru a deveni un consultant de imagine, există adesea ateliere de weekend și cursuri pe termen scurt care durează oriunde de la patru la 12 săptămâni pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru carieră. Ele vă învață de obicei ceea ce implică locul de muncă, precum și să vă ajute să dezvoltați abilitățile necesare pentru a reuși în domeniu, cum ar fi modul de desfășurare a consultărilor de imagine.
  • Unele ateliere și cursuri oferă un certificat la finalizare, care poate fi o adăugare plăcută pentru CV-ul dvs.
  • Dacă nu găsiți un atelier sau un curs în zona dvs., multe școli online oferă cursuri în domeniu, care pot fi o alternativă convenabilă.
  • Imaginea intitulată devine un consultant de imagine Pasul 2
    2. Luați clase conexe. Dacă intenționați să participați sau în prezent studiați la un colegiu, șansele sunt bune că școala dvs. nu oferă un program de diplomă în consultanță în imagini. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu există cursuri disponibile care vă pot ajuta să vă pregătiți pentru cariera dvs. Majoring în comunicări, marketing sau alte domenii conexe vă poate învăța o varietate de abilități care vă vor ajuta ca un consultant de imagine.
  • Luarea claselor de artă vă poate ajuta, de asemenea, ca consultant de imagine, deoarece vă poate ajuta să înțelegeți mai bine teoria culorilor, ceea ce va veni la îndemână atunci când vă ajutați clienții să aleagă cele mai maxime nuanțe pentru părul, machiajul și îmbrăcămintea lor.
  • Cursurile de cusut vă pot ajuta să înțelegeți construcția îmbrăcămintei și cât de diferite țesături lucrează împreună.
  • Cursurile de psihologie vă pot ajuta să vă dezvoltați abilități pentru o carieră ca consultant de imagine, deoarece veți învăța cum să interpretați comportamentul și emoțiile clienților, astfel încât să le puteți ajuta să se simtă mai bine despre ei înșiși.
  • Clasele de merchandising de modă reprezintă o idee bună dacă vă gândiți la o carieră ca consultant de imagine, deoarece vă poate ajuta să dezvoltați o mai bună înțelegere a modului și a stilului.
  • Imaginea intitulată Deveniți un consultant al imaginii Pasul 3
    3. Obțineți experiență în locuri de muncă conexe. Probabil că nu veți putea să vă aterizați un loc de muncă ca un consultant de imagine imediat, dar există oportunități în domenii conexe care vă pot ajuta să vă oferiți o experiență valoroasă. Puteți dezvolta unele dintre abilitățile necesare pentru a fi un consultant de imagine de succes, lucrând ca cumpărător personal sau stilist la un magazin de departament, un consultant de frumusețe la un contor de machiaj sau un stilist de păr. Chiar care lucrează ca asociat de vânzări în magazinul de îmbrăcăminte vă poate ajuta să vă pregătiți.
  • Mulți oameni care devin consultanți de imagini încep cu normă parțială, astfel încât au un venit fiabil în timp ce lucrează pentru a construi o bază de clienți.
  • Partea 2 din 3:
    Planificarea afacerii dvs. de consultanță în imagine
    1. Imaginea intitulată Deveniți un consultant al imaginii Pasul 4
    1. Decide cu privire la o specialitate. Este comun pentru consultanții de imagine pentru a alege un anumit tip de serviciu pentru a oferi. S-ar putea să decideți să vă specializați în consultanță de modă și stil și să ajutați clienții să construiască un dulap măgulitor, precum și să ofere machiaj și sfaturi de păr. Puteți alege să vă concentrați asupra abilităților de etichetă și de comunicare pentru a ajuta clienții să proiecteze o imagine mai încrezătoare, lustruită. Cu toate acestea, este posibil să preferați să oferiți sfaturi cu privire la toate fațetele imaginii unei persoane, oferind stilul, eticheta și asistența comunicării pentru a ajuta persoanele să devină pachet complet.
    • De asemenea, puteți alege să vă specializați în anumite tipuri de clienți, cum ar fi solicitanții de locuri de muncă, directorii, concurenții de frumusețe, single-urile sau supraviețuitorii cancerului.
    • Unii consultanți de imagine aleg să lucreze exclusiv cu clienții corporativi în loc de indivizi, astfel încât să ofere consultanță cu privire la uniformele, comunicațiile și limbajul corpului pentru echipele de vânzări și eticheta multiculturală.
  • Imaginea intitulată deveni un consultant de imagine Pasul 5
    2. Dezvoltați parteneriate strategice. În timp ce un consultant de imagine trebuie să aibă cunoștințe despre moda, machiajul, părul și alte subiecte legate de imagine, este posibil să nu aveți abilitățile necesare pentru a ajuta clienții dvs. să facă schimbări de fapt. De exemplu, ați putea să vă ajutați un client să aleagă o nouă culoare și un stil, dar este posibil să nu aveți antrenamentul pentru a face de fapt munca tăiată și de culoare. De aceea este important să dezvoltăm parteneriate cu artiști de machiaj, stilisti de păr și formatori personali, care vă puteți referi clienții. La rândul său, acești parteneri vă pot recomanda persoanelor care sunt interesate de un makeover complet.
  • Ați putea dori, de asemenea, să dezvoltați parteneriate cu dietiștii, chirurgi cosmetice, stomatologi și antrenori vocali.
  • Este important să găsiți parteneri ale căror abilități aveți încredere, deci este mai bine să lucrați cu indivizi cu care aveți experiență personală. De exemplu, dacă aveți un stilist de păr care ți-a dat mereu bucăți mari, întreabă-o dacă ar dori să se angajeze cu tine.
  • Imagine intitulată 570647 6
    3. Oferiți Makeovers gratuite. Aveți nevoie de experiență care să lucreze cu persoane fizice pentru a convinge clienții că sunteți calificați să vă ajutați să vă revizuiți imaginea. Începeți prin oferirea de prieteni și makeovers gratuite de familie. De exemplu, dacă aveți un prieten care merge într-o reuniune școlară, luați-i cumpărăturile pentru haine noi și oferiți sfaturi pentru machiaj și păr. Asigurați-vă că luați înainte și după fotografii ale tuturor machiajelor dvs.
  • Dacă nu aveți destui prieteni și membri ai familiei interesați de Makeovers, ia în considerare oferirea serviciilor dvs. caritati locale, cum ar fi un adăpost fără adăpost în care indivizii ar putea avea nevoie de sfaturi pregătirea pentru interviuri de angajare.
  • Partea 3 din 3:
    Obținerea clienților
    1. Imaginea intitulată devine un consultant de imagine Pasul 7
    1. Creați un portofoliu. Clienții potențiali nu vor face doar să-ți ia cuvântul atunci când le spui că le poți ajuta cu succes să-și îmbunătățească imaginea - vor dori să vadă dovezi vizuale. De aceea, un portofoliu al Makeovers dvs. de succes este o necesitate atunci când încercați să obțineți clienți. Chiar dacă ați dat doar Makeovers gratuite, înainte și după fotografii arată potențialii clienți ce fel de rezultate se pot aștepta.
    • Asigurați-vă că portofoliul dvs. are fotografii de înaltă calitate. Dacă este posibil, luați-le cu o cameră digitală în loc de cea de pe telefon.
    • Fiți atenți la iluminatul din fotografiile dvs. Vrei clienți potențiali să poată vedea toate detaliile din Makeovers.
    • Este o idee bună să aveți atât un portofoliu fizic pe care îl puteți aduce la întâlniri cu clienții și o versiune digitală pe care o puteți trimite potențialilor clienți care nu pot fi dispuși să se angajeze într-o întâlnire.
  • Imaginea intitulată deveni un consultant de imagine Pasul 8
    2. Devin certificate. Deși nu este o necesitate, a fi certificat ca un consultant de imagine vă poate oferi credibilitate care face clienți potențiali să se simtă mai confortabil. Asociația Image Consultants International (AICI) oferă certificare care informează clienții că ați obținut un anumit nivel de cunoștințe în domeniu și că sunt angajate să stați pe partea de sus a noilor tendințe și evoluții. A deveni certificat înseamnă că puteți include "Aici Cic" Denumire după numele dvs. pe CV-ul dvs., site-ul web, cărțile de vizită și alte materiale promoționale.
  • Pentru a deveni certificat AICI, trebuie să trimiteți un portofoliu care include evaluări client și dovada că ați efectuat 30 de ore de lucru în câmpul de imagine, împreună cu alte documente.
  • De asemenea, trebuie să stați pentru examenul AICI CIC, care vă testează cunoștințele despre subiectele din câmpul Imagine.
  • Imaginea intitulată devine un consultant de imagine Pasul 9
    3. Porniți un site web și conturile media sociale. Când vine vorba de a începe orice fel de afacere, o prezență online este o necesitate deoarece majoritatea clienților potențiali vor începe căutarea online. Creați un site web care conține informații de contact, portofoliul, bio și mărturiile clienților, dacă este posibil. De asemenea, trebuie să stabiliți Facebook, Twitter, Instagram și alte conturi sociale de social pentru a vă ajuta să vă promovați afacerea dvs. de consultanță în imagine.
  • Este o idee bună să începeți un blog care se concentrează pe problemele și sfaturile de consultanță în imagine. Vă poate ajuta să pari ca o autoritate în domeniu.
  • Imaginea intitulată deveni un consultant de imagine Pasul 10
    4. Alcătuiesc cărți de vizită. În timp ce o mulțime de oameni caută afaceri online, unele conexiuni sunt încă făcute de cuvântul de gură. De aceea este o idee bună să aveți cărți de vizită pe care le puteți trece la potențialii clienți. S-ar putea să le întâlniți la celălalt loc de muncă, deci vă ajută să aveți o carte cu toate informațiile de contact pentru a trece. De asemenea, ar trebui să dați niște carduri partenerilor dvs. strategici, astfel încât să le poată oferi potențialilor clienți.
  • Includeți site-ul dvs. web și informațiile privind contul social media pe cardurile dvs., astfel încât potențialii clienți vă pot verifica online.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Poate necesita timp pentru a stabili o bază de clienți pentru o afacere de consultanță în imagini. Răbdarea este esențială - de aceea este de obicei cel mai bine să nu porniți cu normă întreagă.
  • Este important să aveți personalitatea potrivită pentru a fi un consultant de imagine. Ar trebui să ieșiți, să vă bucurați de alții, să comunicați bine și să aveți un interes în modă și stil.
  • Citiți revistele, ziarele și urmăriți piste pentru a păstra în partea de sus a tendințelor actuale.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar