Cum se analizează un studiu de caz

Studiile de caz sunt utilizate în multe programe de educație profesională, în primul rând în școala de afaceri, pentru a prezenta studenților situații din lumea reală și pentru a evalua capacitatea lor de a parsa aspectele importante ale unei dileme date. În general, un studiu de caz ar trebui să includă, în scopul: Context privind mediul de afaceri, descrierea afacerii date, identificarea unei probleme cheie sau a unei probleme, măsuri luate pentru a aborda problema, evaluarea acestui răspuns și sugestii pentru o afacere mai bună strategie. Pașii de mai jos vă vor ghida prin procesul de analiză a unui studiu de caz de afaceri în acest fel.

Pași

  1. Imagine intitulată Analizați un studiu de caz Pasul 1
1. Examinați și descrieți mediul de afaceri relevant pentru studiul de caz.
  • Descrieți natura organizației în cauză și concurenții săi. Furnizați informații generale despre piața și baza de clienți. Indicați orice schimbări semnificative ale mediului de afaceri sau al oricăror eforturi noi pe care se îmbarcă afacerea.
  • Imagine intitulată Analizați un studiu de caz Pasul 2
    2. Descrieți structura și dimensiunea principalelor afaceri în cauză.
  • Analizați structura de management, baza angajatului și istoricul financiar. Descrieți veniturile anuale și profiturile. Oferiți cifre privind ocuparea forței de muncă. Includeți detalii despre proprietatea privată, proprietatea publică și de exploatații de investiții. Furnizați o scurtă trecere în revistă a liderilor afacerii și a lanțului de comandă.
  • Imagine intitulată Analizați un studiu de caz Pasul 3
    3. Identificați problema cheie sau problema în studiul de caz.
  • În orice caz, vor exista mai mulți factori diferiți la joc. Decideți care este principala preocupare a studiului de caz prin examinarea a ceea ce vorbește majoritatea datelor, principalele probleme cu care se confruntă afacerea și concluziile la sfârșitul studiului. Exemplele ar putea include extinderea într-o nouă piață, răspunsul la campania de marketing a unui concurent sau o bază de clienți în schimbare.
  • Imagine intitulată Analizați un studiu de caz Pasul 4
    4. Descrieți modul în care afacerea răspunde la aceste probleme sau probleme.
  • Desenați informațiile pe care le-ați adunat și urmăriți o progresie cronologică a pașilor luați (sau nu luați). Citează datele incluse în studiul de caz, cum ar fi cheltuielile de marketing sporite, achiziționarea de noi proprietăți, schimbarea fluxurilor de venituri etc.
  • Imagine intitulată Analizați un studiu de caz Pasul 5
    5. Identificați aspectele de succes ale acestui răspuns, precum și de eșecurile acestuia.
  • Indicați dacă fiecare aspect al răspunsului și-a îndeplinit obiectivul și dacă răspunsul general a fost bine fabricat. Utilizați repere numerice, ca o cotă de clienți dorită, pentru a arăta dacă obiectivele au fost îndeplinite, cum ar fi problemele mai largi, cum ar fi politicile de gestionare a angajaților, pentru a vorbi despre răspunsul ca întreg.
  • Imagine intitulată Analizați un studiu de caz Pasul 6
    6. Indicați succesele, eșecurile, rezultatele neprevăzute și măsurile inadecvate.
  • Sugerați măsuri alternative sau îmbunătățite care ar fi putut fi luate de întreprindere, folosind exemple specifice și copiați sugestiile cu date și calcule.
  • Imagine intitulată Analizați un studiu de caz Pasul 7
    7. Descrieți ce schimbări pe care le-ați făcut în afaceri pentru a ajunge la măsurile pe care le-ați propus, inclusiv modificările aduse organizației, strategiei și managementului.
  • Imagine intitulată Analizați un studiu de caz Pasul 8
    8. Încheiați analiza dvs. prin revizuirea concluziilor dvs. și accentuarea a ceea ce ați face diferit în cazul. Afișează atât înțelegerea dvs. a studiului de caz, cât și a strategiei dvs. de afaceri.
  • sfaturi

    Citiți întotdeauna un studiu de caz de mai multe ori. La început, ar trebui să citiți doar pentru detaliile de bază. La fiecare lectură ulterioară, căutați detalii despre un anumit subiect: concurenți, strategia de afaceri, structura de management, pierderea financiară. Efectuați fraze și secțiuni referitoare la aceste subiecte și luați note.
  • În etapele preliminare de analiză a unui studiu de caz, nici un detaliu nu este nesemnificativ. Cele mai mari numere pot fi adesea înșelătoare, iar punctul de analiză este adesea să sapă mai adânc și să găsească diferite variabile neobservate care conduc o situație.
  • Dacă analizați un studiu de caz pentru un interviu al companiei de consultanță, asigurați-vă că direcționați comentariile dvs. spre chestiunile gestionate de companie. De exemplu, dacă compania se referă la strategia de marketing, se concentrează asupra succeselor și eșecurilor afacerii în marketing - dacă intervievați pentru un loc de muncă de consultanță financiară, analizați cât de bine își păstrează afacerea și strategia lor de investiții.
  • Profesorii de școală de afaceri, potențial angajatori și alți evaluatori caută să vadă că înțelegeți aspectele de afaceri ale cazului, pentru a nu vă evalua abilitățile ca cititor apropiat. Întotdeauna amintiți-vă că ceea ce este important este conținutul studiului de caz, nu modul în care informațiile sunt prezentate sau particularitățile stilului său.
  • Avertizări

    Nu utilizați limbaj pasionat sau evident în analiza dvs. Studiile de caz de activitate sunt un instrument pentru măsurarea acumentării afacerii dvs., nu convingerile dvs. personale. Când atribuiți vina sau identificarea defectelor în strategie, utilizați un ton detașat, dezinteresat.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Studiu de caz
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar