Cum să devii un terapeut

Te simți chemat să devii un terapeut? Terapeuții îmbogățesc viața oamenilor, ajutându-i să facă față suferinței situației, depresiei și anxietății și bolilor mintale. Există multe căi deschise oamenilor care doresc să urmărească o carieră în terapie - unii oameni s-ar putea specializa într-o zonă cum ar fi căsătoria și consilierea familială, alții aleg să meargă în munca socială și încă alții dețin poziții în școli și în alte instituții. Aflați despre diferite tipuri de terapeuți, cerințe educaționale pentru a deveni unul și cum să începeți o carieră de terapie.

Pași

Metoda 1 din 3:
Înțelegerea câmpului de psihoterapie
  1. Imaginea intitulată deveni un terapeut pas 1
1. Cunoașteți oportunitățile disponibile. Terapeuții împărtășesc în comun voința de a ajuta oamenii oferindu-le Consiliul, dar există multe locuri de muncă diferite care se încadrează sub această umbrelă. Luați în considerare următoarele poziții legate de terapie:
  • Consilierii ajută populațiile specifice în locuri precum școlile și bisericile. Un consilier nu are nevoie de o pregătire specifică pentru a stabili o practică, dar majoritatea iau cursuri specifice pentru a câștiga acreditări.
  • Asistenții sociali au diplome de masterat și sunt în mod obișnuit angajați de agenții de a lucra cu indivizi sau familii care necesită consiliere. Unii asistenți sociali se specializează în consilierea copiilor.
  • Căsătoria și terapeuții de familie (MFTS) au adesea practici private și oferă terapie cupluri în plus față de terapia pentru persoane fizice și familii.
  • Psihologii au doctoranzi și studiază abordări majore ale terapiei, inclusiv abordări cognitive, comportamentale, umaniste și psiho-dinamice, și lucrează cu indivizi care se confruntă cu depresie și alte boli. Psihologii efectuează teste psihologice și oferă terapie de vorbire pacienților lor, dar în majoritatea cazurilor nu pot prescrie medicamente sau alte intervenții medicale.
  • Psihiatrii sunt de fapt medici medicali care studiază psihiatria după finalizarea școlii medicale. Psihiatrii efectuează teste medicale, prescrie medicamente și lucrează cu medici primari și cu alți psihoterapeuți pentru a elabora un curs de tratament pentru pacienții lor.
  • Imaginea intitulată devine un terapeut Pasul 2
    2. Vorbește cu terapeuții. Dacă decideți ce tip de terapie va fi potrivirea potrivită pentru dvs., efectuați cercetări vorbind cu terapeuții care au ales o varietate de căi de carieră diferite.
  • Diferitele tipuri de terapeuți au seturi de puncte forte și de competențe diferite. Psihologi, de exemplu, petrec timpul efectuând cercetări pe diferite tipuri de terapie. Lucrătorii sociali intră adesea în situații intense și servesc ca mediatori între partidele supărate. Shadow Diferiți terapeuți pentru a decide ce este potrivit pentru tine.
  • Cereți terapeuților despre căile educaționale pe care le-au luat pentru a ajunge la pozițiile lor.
  • Imaginea intitulată deveni un terapeut pas 3
    3. Începeți să realizați un plan pentru o carieră în terapie. Unele grade durează mulți ani pentru a continua și este nevoie de timp pentru a găsi locul de muncă potrivit și pentru a construi o practică. De îndată ce știți zona generală care vă interesează, stați un plan pentru dvs.
  • Obțineți un grad de colegiu. Indiferent de tipul de terapie pe care îl decideți să urmați, va trebui să începeți cu o diplomă de licență. Luați în considerare majoritatea în psihologie și studiați atât științele, cât și științele umaniste, deoarece ambele domenii joacă în lucrarea unui terapeut.
  • Dacă știți exact ce program de absolvent doriți să urmăriți, asigurați-vă că luați toate cursurile prealabile.
  • Metoda 2 din 3:
    Cerințe educaționale pentru terapeuți
    1. Imaginea intitulată deveni un pas de terapeut 4
    1. Câștigă o diplomă de absolvent. Aplicați la programele de absolvent care vă vor pregăti pentru cariera pe care ați ales-o. Completați fie un program de masterat sau de doctorat.
    • Cele mai multe programe vor include munca în clasă, cercetarea, munca pe teren și psihoterapia supravegheată.
    • Păstrați-vă obiectivele de carieră în timp ce vă urmăriți gradul. Alegeți cursuri care vă vor ajuta să învățați cât mai mult posibil despre tipul de terapie în care intenționați să vă specializați.
  • Imaginea intitulată deveni un terapeut Pasul 5
    2. Obțineți experiență clinică. Cerințele pentru experiența clinică variază în funcție de gradul pe care îl obțineți, dar în majoritatea cazurilor doi ani de experiență care lucrează ca terapeut într-o clinică sau practică privată este obligatorie înainte de a putea deveni licențiată.
  • Experiența trebuie să fie la un nivel postuniversitar și să aibă loc sub supravegherea terapeutului licențiat.
  • Cerințele clinice sunt mult mai riguroase pentru persoanele care urmăresc psihologia și psihiatria.
  • Imaginea intitulată deveni un terapeut Pasul 6
    3. Ia licențiat. Majoritatea statelor cer ca terapeuții să treacă un examen de licențiere în plus față de obținerea unui masterat și cel puțin doi ani de experiență clinică.
  • Cercetați cerințele examenelor din statul dvs. pentru a vă pregăti pentru examen și pentru a le transmite.
  • Reînnoiți licența în fiecare an în conformitate cu legile statului dvs.
  • Metoda 3 din 3:
    Găsirea unui loc de muncă ca terapeut
    1. Imaginea intitulată deveni un terapeut Pasul 7
    1. Lucrează pentru o instituție. Uită-te la listele de locuri de muncă pentru candidații cu nivel de educație și experiență la școli, clinici de sănătate publică, spitale și alte locuri care angajează terapeuți.
  • Imaginea intitulată deveni un terapeut Pasul 8
    2. Lucrează ca parte a unei practici de grup. Mulți terapeuți împărtășesc spațiu de birouri în colective, folosind diferitele lor domenii de expertiză pentru a servi nevoile unei comunități de clienți. Colective de cercetare în zona dvs. și contactați-i pentru a afla dacă vă puteți alătura acestora.
  • Imaginea intitulată deveni un terapeut Pasul 9
    3. Începeți propria practică. Pe măsură ce construiți încredere și formați relațiile cu clienții, poate doriți să începeți o practică independentă. Închiriați spațiu de birouri într-o clădire sau întâlniți cu clienții în casa dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar