Cum să devii un consilier de carieră

Consilierii de carieră sau consilieri profesioniști, lucrează cu clienții pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru o căutare de locuri de muncă prin pregătirea unui CV, predarea tehnicilor de interviu și identificarea oportunităților de carieră. Ei pot, de asemenea, să utilizeze examinările de evaluare pentru a ajuta la identificarea carierelor care vor folosi cel mai bine abilitățile și talentele clientului. Consilierii trebuie să aibă abilitățile, educația și formarea să aibă succes în domeniu.

Pași

Partea 1 din 3:
Obținerea calificată
  1. Imaginea intitulată deveni un consilier de carieră Pasul 1
1. Liceul de absolvent. Pentru a avea vreun tip de carieră (în afară de Realitatea TV și inventați computerul următor), trebuie să absolvi liceul. Nici unul dintre băieții mari nu vă va privi chiar dacă nu ați făcut-o. Obțineți diploma și apoi vom vorbi.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier de carieră Pasul 2
    2. Du-te pentru un BA în psihologie. Această diplomă de licență pregătește studentul să urmărească educația avansată necesară pentru consilieri. Dar, din anumite motive, acest lucru nu este ceaiul tău, lucrarea socială, sociologia sau cursurile de studiu similare, de asemenea, va fi suficientă.
  • O diplomă în psihologie pregătește elevul să lucreze cu clienții într-un cadru de consiliere și este o bună practică pentru programul de masterat. Cursurile includ metode de cercetare în psihologie, științe comportamentale și sociale și o introducere în psihologie ca o carieră.
  • Elevii pot completa, de asemenea, un stagiu de credit într-un program de licență în psihologie. Staniul este o oportunitate de aspirare a consilierilor de carieră pentru a lucra cu profesioniștii din domeniu.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier de carieră Pasul 3
    3. Obține note bune. Sigur, vor exista câteva clase de psihiatrie în care vă treziți, aruncați pe pantaloni, umblați în clasă, aflați că aveți un test (lucru bun pe care l-ați dus la clasa în acea zi!) și faceți bine. Vor fi alții care vă fac să vă dorești că sunteți pregătiți în sala de gimnastică. Așa că faceți o favoare și nu riscați. Studiați-vă. Viitorul tău depinde de ea.
  • Obțineți note bune acum și veți căuta câteva scrisori de recomandări stelare și școli de absolvent stelar. Obțineți grade rele și veți fi blocați cu un BA în psihologie care vinde asigurarea de-a lungul străzii de la liceul dvs. Alegerea ta!
  • Imaginea intitulată deveni un consilier de carieră Pasul 4
    4. Absolvent cu un ochi asupra programelor de absolvent. Când alăptează un caz deosebit de rău de seniorită, veste bună! Ești pe punctul de a fi din nou un boboc! Pentru a fi un consilier încercat și adevărat, veți avea nevoie de un maestru. Deci, când ați luat aproape că BA, începeți să căutați în următorii câțiva ani ai viitorului tău.
  • Acolo sunteți Școli cu programe de masterat în special în consiliere în carieră. În timp ce ați putea face doar consiliere generală sau psihologie clinică, dacă sunteți 110%, acesta este viitorul dvs., vă puteți angaja la un program care are "Carieră" în titlu.
  • Gândiți-vă la locația, dimensiunea programului, costul și cum arată programul. Oferă stagii? Care este poziția lor asupra cercetării? Ajută la plasarea locului de muncă la finalizare?
  • Imaginea intitulată deveni un consilier de carieră Pasul 5
    5. Urmăriți o diplomă de masterat. Consilierii de carieră trebuie să aibă o diplomă de masterat în consiliere cu o concentrare în consilierea în carieră pentru a lucra în domeniu. Dacă vrei să fii a "Antrenor de carieră," asta eo altă poveste. Dar în general "Antrenori de carieră" sunt oameni care au dat sfaturi bune soției lor divorțate și au decis să biciuiesc un lot de cărți de vizită.
  • Un program de masterat se concentrează asupra tehnicilor de consiliere, evaluare, dezvoltare în carieră, cercetare și creștere umană și dezvoltare. Elevii învață să evalueze abilitățile unui client, să administreze teste de evaluare și să învețe clienții să urmărească oportunități de carieră. Orice afacere sau școală legitimă va solicita să aveți aceste experiențe.
  • Programul de masterat în educație poate include, de asemenea, studiul clinic sub supravegherea unui consilier licențiat, care poate fi util dacă doriți să lucrați într-un cadru școlar.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier de carieră Pasul 6
    6. Experiența clinică supravegheată. Deci, iată înțelegerea: Unele locuri necesită o licență oficială, alții nu. Dacă aveți propria dvs. practică, aveți nevoie, în general, o licență indiferent de locația dvs. Pentru a vă califica (cel mai bine este să obțineți unul, chiar dacă nu nevoie IT), veți avea nevoie între 2.000 și 3.000 de ore clinice supravegheate. Din nou, totul depinde de locul în care vă aflați.
  • Primul tău loc de muncă din programul de masterat va fi acesta. Vei lucra ca un consilier, dar mai mult ca un consilier în curs de formare. Veți face o mulțime de aceeași lucrare, doar a fi urmărit. Este pentru beneficiul clientului, da, dar este și pentru a ta.
  • O listă a cerințelor de stat este disponibilă la Consiliul Național pentru site-ul web al consilierilor certificați.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier de carieră Pasul 7
    7. Ia examinarea consilierului național. Acesta este, de obicei, testul utilizat pentru licența de stat. Dacă o faci destul de bine, s-ar putea să fii eligibil să fii a "Consilier național certificat." Este nevoie de 4 ore și este de 200 de întrebări.
  • Examinarea testează cunoștințele candidatului despre tehnici de consiliere, evaluări și evaluări, precum și cerințele legale și etice pentru a lucra ca un consilier de carieră.
  • Această calificare NCC este, în general, rezervată celor care o făceau în timp ce. Deci, luați NCE pentru a obține licența de stat mai întâi și atunci vă faceți griji că au fost certificate la nivel național.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier de carieră Pasul 8
    8. Aplicați pentru o licență de stat. Cerințele pentru o licență de lucru ca consilier de carieră variază de stat. Dar dacă aveți mii de ore sub centura dvs. și ați luat NCE, probabil că sunteți bine să mergeți.
  • Candidații trebuie să prezinte transcrieri, scorul de la o examinare, taxa de aplicare și dovada experienței de muncă clinică. Experiența clinică oferă candidatului o oportunitate de a observa un consilier profesional de carieră în domeniu, precum și experiența de muncă care oferă servicii clienților.
  • Partea 2 din 3:
    Asigurând ocuparea forței de muncă
    1. Imaginea intitulată deveni un consilier de carieră Pasul 9
    1. Căutați o poziție sau începeți o practică privată. Consilierii de carieră profesională pot lucra ca practician independent sau cu o organizație care să furnizeze clienților servicii de consiliere în carieră. Dar dacă începeți doar, este mult mai ușor să găsiți un loc de muncă cu o companie sau o echipă stabilită. Căutați lucrări în licee, colegii, birouri de servicii sociale, agenții de angajare și de personal.
    • Alăturați-vă unei organizații precum Asociația Națională de Dezvoltare a carierei. Calitatea de membru într-o organizație profesională poate ajuta la găsirea de clienți pentru un consilier privat de carieră. Participarea la o asociație sau organizație pentru consilierii profesioniști de carieră oferă, de asemenea, oportunități de a-și desfășura activități de dezvoltare a carierei, cum ar fi seminarii și ateliere de lucru.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier de carieră Pasul 10
    2
    Ia un mentor. Toată lumea are nevoie de unul. Când începeți doar, nivelul de stres va fi redus serios dacă puteți depinde de cineva care vă va arăta frânghiile și să vă răspundeți la toate întrebările. Te vor informa când l-ai lovit pe cui de pe cap și te vei îndrepta în direcția cea bună atunci când nu ești.
  • Cote este probabil știți pe cineva din școala dvs., de la experiența dvs. supravegheată sau din acest prim loc de muncă pe care îl aveți. Treceți prin oamenii care v-au ajutat în câmp și gândiți-vă la cine ați avut o legătură reală cu. Va fi acea persoană.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier de carieră Pasul 11
    3. Construiți-vă baza de clienți dacă vă gândiți să zbor solo. La fel ca și la găsirea de prieteni într-un oraș nou, când începeți într-o carieră, trebuie să găsiți clienți. Unele dintre acestea vor implica o auto-promovare nerușinată - lăsați-vă prietenii, familia, vecinii, chiar și cunoscuți, și chiar tipul care vă întoarce burgerul că sunteți un consilier de carieră. Și hei! Din moment ce sunteți atât de aproape (sau burgerul a fost atât de bun), le puteți da și o reducere.
  • Deși acest lucru nu este atât de necesar Dacă lucrați pentru o școală sau altă organizație stabilită, dacă doriți să mergeți privată, va trebui să vă bațiți abilitățile de marketing. Așadar, obțineți cărți de vizită, scoateți anunțurile și crearea HUBBUB despre noul dvs. birou.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier de carieră Pasul 12
    4. Găsiți o nișă. La fel ca și cu orice consilier (sau orice loc de muncă, într-adevăr), vor exista anumite tipuri de persoane cu care preferați să lucrați, munca specifică pe care o preferați. Preferați să lucrați cu adolescenții (dacă da, ce fel? Tulburat? Talentat)? Studenti de colegiu? Cei care se confruntă cu o tranziție de viață? CEO-ul de mare timp? La ce esti cel mai bun la?
  • Aceasta nu este o afacere atât de mare dacă lucrați pentru o companie care vă dă un tip de client. Dar dacă doriți să începeți propria practică, este ceva de reținut. Este, de asemenea, ceva de ținut minte dacă vă aflați că nu sunteți într-adevăr jiving cu locul de muncă actual. Poate că nu este tipul de client la care esti cel mai bun!
  • Imaginea intitulată deveni un consilier de carieră Pasul 13
    5. Obțineți creditele dvs. de educație continuă. În fiecare an, vi se va cere să luați credite continue de educație. Acestea vor fi sub formă de cursuri scurte, seminarii și citiri pe care trebuie să le completeze. Nu va fi nimic în comparație cu ceea ce ați avut deja de făcut!
  • Cerințele pentru NCCS sunt puțin diferite. În plus față de plata unei taxe anuale de certificare, acestea trebuie să demonstreze că au înregistrat în 100 de ore de educație continuă în acel an sau trebuie să redea testul.
  • Partea 3 din 3:
    Lucrul cu clienții
    1. Imaginea intitulată deveni un consilier de carieră Pasul 14
    1. Evaluați-le cu atenție. În funcție de mediul dvs. de lucru, taxele dvs. de zi cu zi vor diferi în mod evident. Dar, de obicei, veți face o consultare inițială și veți realiza unele teste - cele ca codul Olandei, testul MBTI și evaluarea personalității Birkman. Dar nu le evaluați doar pe hârtie! Ia-o pe ei în viața reală.
    • Dacă lucrați cu copiii, acest lucru este deosebit de important. Care este viața lor de origine? Situația lor financiară? În timp ce adulții au în general control asupra circumstanțelor lor (în general), copiii nu. Ei pot fi împotriva obstacolelor care nu pot fi evaluate pe un test.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier de carieră Pasul 15
    2. Să fie compasiune la toate categoriile de viață. Vei lucra cu toate culorile, genurile, orientările, denominațiile, dimensiunile, formele și orice alt descriptor pe care îl puteți gândi. Toți merită cel mai bun ajutor pe care îl puteți da și cel mai bun loc de muncă pe care îl pot obține. Toată lumea se luptă cu bătăliile lor și vin la tine pentru ajutor. Fiecare merită aceeași atenție.
  • Cu alte cuvinte, nu există loc pentru bigotism în acest mediu de lucru. Bărbul alb de succes protestant este la fel de valabil pentru societate ca imigrant care lucrează pentru a-și completa GED. Toată lumea merită compasiunea dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier de carieră Pasul 16
    3. Fii un bun ascultator. În primul rând, ești a consilier. Aceasta înseamnă că cei care vin în general au o problemă. Ar putea fi uriașă, ar putea fi adolescentă, dar este încă acolo. Pentru a-ți înfășura creierul în jurul a ceea ce se confruntă, va trebui să asculți ceea ce spun de fapt. Nu te opri la "Vreau un nou loc de muncă," Când spun cu adevărat, "Vreau un nou loc de muncă pentru că nu pot suporta presiunile și cerințele fizice ale celui actual."
  • Unii dintre acești oameni vor veni, de asemenea, pentru a le oferi speranță. Au nevoie de ceva pe care nu le pot face pentru ei înșiși. Ei vor intra în biroul tău încruntand, îngrijorate nu merg nicăieri - și când pleacă, ei vor scutura mâna cu cel mai mare rânjet pe care l-ai văzut vreodată.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier de carieră Pasul 17
    4. Cunoașteți piața de muncă ca spatele mâinii. Ultimul lucru pe care doriți să-l faceți este să oferiți sfaturi rele. Spunând cuiva să urmărească această cale de carieră când este pe cale să moară în câțiva ani, nu este o idee bună. Spunând cuiva să urmărească o cale de carieră care necesită zile lucrătoare de 18 ore atunci când au 3 copii mici în spate nu este, de asemenea, o idee bună. Cunoașteți piața, știți ce locuințe implică și cunoașteți pe cineva pe care îl puteți întreba dacă nu vă cunoașteți.
  • Cunoașteți și zona. Sunt companii specifice de angajare? Sunt unele într-o înghețare? Este o afacere nouă, uriașă venind în oraș care are nevoie de sute de angajați în următorii ani? Sau dacă clientul ar fi mai bine, bine, în altă parte? Toate lucrurile de luat în considerare!
  • Imaginea intitulată deveni un consilier de carieră Pasul 18
    5. Gândiți-vă obiectiv. Este ușor să fii influențat de emoție cu poveștile pe care le vei auzi în fiecare zi. Nu poți face asta! Dacă lăsați emoțiile să vă nori judecata, clientul sau potențialul lor angajator pot fi pentru o trezire nepoliticoasă. Poate doriți să predați acea mamă unică un venit de șase cifre care lucrează de la domiciliu, dar este posibil să nu fie menit să fie. Fă ceea ce poți în rațiunea fiecărui client, indiferent de situația lor și cum te mișcă.
  • Cinstea este cea mai bună politică. Ocazional, veți obține individul care vrea să fie un astronaut atunci când ar fi mai bine potrivite fiind un paralegal. Nu numai că nu doriți să obțineți speranțele lor, dar nu doriți să faceți mâna pe NASA cineva care nu este calificat. Dacă cineva nu este potrivit pentru un loc de muncă, recunoașteți-l. Este pentru îmbunătățirea societății, într-adevăr.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier de carieră Pasul 19
    6. Oferiți tot felul de servicii. Nu sunteți doar teste de aptitudini și un umăr pentru a se sprijini. Sunteți servicii de creare, reluare și servicii de depozitare, plăci de locuri de muncă și totul între ele. Dacă este chiar ușor legată de subiectul la îndemână, ar trebui să vă ajutați. Heck, aveți un prieten pe care îl puteți apela pentru a vorbi cu clientul dvs? Excelent.
  • Există o linie frumoasă când vine vorba de etică aici. În timp ce doriți să creați cel mai bun CV pentru clientul dvs., nu doriți să oferiți unor impresii false de angajatori. Încercați să faceți muncă cu ei, nu exclusiv pentru lor. Dacă nu pot și strica, nu scrii pentru ei. Învățați-i cum să o facă, astfel încât să o poată face singuri.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar