Cum să țineți cont de o leasing de capital

Un contract de închiriere se referă la actul unei societăți care acordă un activ unei alte companii, în schimbul plăților periodice de închiriere (cum ar fi închirierea unui apartament, de exemplu). Leasingul de capital sunt o formă de închiriere, în care contractul de închiriere este esențial structurat ca un acord de cumpărare și finanțare. Leasingul de capital sunt utilizate în mod obișnuit atunci când întreprinderile împrumută reciproc mari de echipamente sau alte active cu capital-intensiv unul altuia. Pentru a ține cont de o leasing de capital, să vă familiarizați cu termenii aranjamentului și să faceți intrările de jurnal corespunzătoare. Rețineți că noile reguli emise de Consiliul de Standarde a Contabilității Financiare (FASB) au intrat în vigoare în 2018 pentru companiile publice și în 2019 pentru toate celelalte organizații.

Pași

Metoda 1 din 2:
Înțelegerea contractelor de leasing de capital
  1. Imagine intitulată Contul pentru un pas de închiriere de capital 1
1. Aflați mai multe despre contractele de leasing operațional. Pentru a înțelege un contract de leasing de capital, trebuie să înțelegeți mai întâi un contract de leasing operațional, deoarece acestea sunt cele două tipuri principale de leasing. Un contract de leasing operațional este o leasing tradițională prin care locatorul (sau proprietarul unei proprietăți) transferă dreptul de a utiliza proprietatea unui împrumutat (sau locatar) pentru o anumită perioadă, după care este returnată. Cu un contract de leasing operațional, împrumutatul nu își asumă niciun risc de proprietate.
  • Un contract de leasing operațional nu implică proprietatea asupra activului și, prin urmare, activul nu apare în legătură cu bilanțul societății în nici un fel. Singura contabilitate importantă pentru un contract de leasing operațional este chiria sau plata de închiriere, care apare în contul de profit și pierdere.
  • Leasingul operațional sunt de obicei scurte în comparație cu viața activului. De exemplu, dacă o bucată de mașini este închiriată, iar viața mașinii este de 25 de ani, un contract de leasing operațional poate fi de cinci ani.
  • Imagine intitulată Contul unui pas de închiriere de capital 2
    2. Contrastează un contract de leasing operațional cu un contract de leasing de capital. Un contract de leasing capital este celălalt tip de leasing și, spre deosebire de un contract de leasing operațional, un contract de leasing de capital cere locatarului să suporte unele dintre riscurile și beneficiile deținerii activului, chiar dacă nu deține niciodată activul. Un contract de leasing capital apare atunci când locatarul înregistrează activul pe bilanț ca și cum deține activul. Locatarul ar face apoi plăți de închiriere ale locatorului, iar aceste plăți constau în rambursări interesate și principale, la fel ca un împrumut.
  • Există mai multe leasinguri de capital pro. La fel ca în cazul în care afacerea deținea activul, aceștia pot alege să deducă componenta de dobândă a plății de închiriere în fiecare an pentru impozite și poate, de asemenea, să preia deprecierii în fiecare an pe activ. Adică, deoarece activul scade în valoare în fiecare an, afacerea poate beneficia de aceasta, în timp ce acest lucru nu ar fi posibil cu un contract de leasing operațional.
  • Există și de asemenea. De exemplu, deoarece activul este listat în bilanț, acest lucru ar face ca rentabilitatea companiei să fie mai mică. Acest lucru se datorează faptului că, deoarece rentabilitatea activelor este venitul ca procent din totalul activelor, în cazul în care creșterea activelor, căderile de întoarcere (presupunând că venitul rămâne același).
  • Imagine denumită cont pentru un pas de închiriere de capital 3
    3. Luați în considerare criteriile pentru un contract de leasing de capital. În cadrul unui contract de leasing de capital, locatarul cumpără, în esență, activul din locator, cu plățile de închiriere care funcționează ca un acord de finanțare. În cazul în care contractul de închiriere îndeplinește unul dintre aceste patru criterii, acesta trebuie să fie contabilizat ca un contract de leasing de capital:
  • Proprietatea activului va fi transferată locatarului la maturarea acordului.
  • Locatarul are o opțiune de cumpărare a activului la un preț sub valoarea de piață la maturarea acordului.
  • Termenul acordului de închiriere este mai mare de 75% din viața utilă a activului.
  • Valoarea actuală a tuturor plăților de chirie viitoare este egală sau mai mare de 90% din valoarea pieței activelor
  • Metoda 2 din 2:
    Contabilitate pentru contractele de leasing de capital
    1. Imagine intitulată Contul pentru un pas de închiriere de capital 4
    1. Evaluați termenii contractului de leasing. Înainte de a face intrările de jurnal, asigurați-vă că înțelegeți termenii contractului de leasing. De exemplu, luați în considerare un acord de închiriere prin care compania o clădire a unei clădiri a companiei B timp de 10 ani. Compania B va plăti o plată de închiriere de 12.000 de dolari la începutul fiecărui an. Viața utilă a clădirii este de 12 ani - prin urmare, aceasta este un contract de leasing de capital, deoarece termenul de leasing este mai mare de 75% din viața activului.
  • Imagine intitulată Contul unui pas de închiriere de capital 5
    2. Examinați procesul de contabilitate de bază pentru recunoașterea unui contract de leasing de capital. Înainte de a învăța intrările jurnalului, este important să înțelegeți procesul de contabilitate de bază. Din perspectiva contabilă, atunci când intrați într-un contract de închiriere de capital, achiziționați în principal activul și apoi finanțarea acestuia utilizând un împrumut. Prin urmare, contabilitatea ar fi foarte asemănătoare dacă ați cumpărat și ați finanțat un activ.
  • Aceasta înseamnă că trebuie mai întâi să adăugați activul la bilanț ca un activ fix, și să adăugați, de asemenea, valoarea activului la bilanț ca o răspundere de leasing de capital (deoarece nu dețineți activul).
  • Pe parcursul contractului de leasing, vor fi făcute plăți regulate care constau în interes și director. Porțiunea de dobândă a plății va fi înregistrată ca o cheltuială a dobânzii în contul de profit și pierdere, iar principalul ar reduce echilibrul răspunderii de leasing de capital.
  • De exemplu, presupuneți că ați închiriat un activ în valoare de 10.000 de dolari. Aceasta înseamnă că 10.000 de dolari ar fi enumerate ca un activ pe bilanț, iar 10.000 de dolari ar fi enumerate ca o datorie de leasing de capital. Dacă ați avut o plată anuală de 1.000 de dolari, și 100 de dolari a fost interesat, 900 de dolari ar merge spre reducerea contului de răspundere a capitalului de leasing. De-a lungul timpului, aceasta înseamnă că contul de răspundere de capital de leasing ar ajunge în cele din urmă la zero..
  • În cele din urmă, ar trebui să țineți cont de amortizare. Deoarece activele se depreciază asupra duratei lor de viață utilă, va trebui să țineți cont de valoarea în scădere a activului în fiecare an.
  • Imagine intitulată reprezintă un pas de închiriere de capital 6
    3. Începeți prin înregistrarea intrărilor de jurnal pentru a recunoaște începutul contractului de închiriere. Înregistrările jurnalului vor reflecta faptul că închirierea este în esență o vânzare. De exemplu, își asumă compania o clădire închiriază o clădire pentru compania B timp de 10 ani, cu o plată anuală de 12.000 de dolari.
  • Să presupunem că valoarea clădirii este de 120.000 de dolari. Rețineți că valoarea activului ar trebui să fie egală cu valoarea actuală a tuturor plăților viitoare ale chiriei. În acest exemplu, presupunem că valoarea clădirii este egală cu suma tuturor plăților viitoare (12.000 de ori 10 ani). În realitate, acest lucru ar fi mai puțin, deoarece plățile viitoare de chirie trebuie să fie reduse pentru a ține cont de faptul că banii primiți în viitor merită mai puțin decât banii primiți acum.
  • Pentru a începe, deschideți orice software de contabilitate pe care îl utilizați, debitează "Clădire" Asistentul reprezintă 120.000 de dolari și pentru a credita contul de răspundere de leasing de 120.000 de dolari. Dacă aceste conturi nu sunt disponibile în programul dvs. de contabilitate, trebuie să le creați.
  • Această tranzacție recunoaște clădirea și închirierea de bilanț.
  • Imagine intitulată Contul unui pas de leasing de capital 7
    4. Înregistrați intrarea jurnalului pentru a recunoaște fiecare plată de închiriere. Acum că contractul de închiriere este recunoscut pe bilanț, trebuie să țineți cont de plățile de închiriere. La 1 ianuarie, în fiecare an, trebuie să plătiți pentru a recunoaște plățile dvs. de leasing către locator.
  • Pentru a face acest lucru, veți debita de debite plătibil pentru 12.000 de dolari și bani de credit pentru 12.000 de dolari.
  • Acest lucru reduce valoarea contului de răspundere plătibil de închiriere, pentru a reflecta faptul că principiul pe "împrumut" este plătit în jos. Această tranzacție reduce, de asemenea, numerarul pe măsură ce plătiți locatarul.
  • Rețineți că acest lucru presupune că nu există niciun interes implicat. Dacă o parte din plata anuală de 12 000 USD este interesată, trebuie să debiteți această parte în contul de cheltuieli cu dobânzile.
  • De exemplu, să presupunem că plata de 12.000 de dolari a inclus 10% dobândă.Aceasta înseamnă că 1.090 dolari din această plată a fost cheltuieli cu dobânzile.Prin urmare, veți înregistra o debit de 10.910 dolari în contul de răspundere civilă de capital, de debitul de 1.090 $ la contul de cheltuieli de dobândă și un credit de 12.000 de dolari în contul de plată cont.
  • Aceste intrări de jurnal vor continua să diminueze echilibrul contului de plată de închiriere până la atingerea 0 la sfârșitul acordului.
  • De asemenea, puteți efectua plăți lunare. Cont pentru el în același mod, dar repetați procesul de douăsprezece ori - o dată pentru fiecare lună.
  • Imagine intitulată Contul unui pas de leasing de capital 8
    5. Înregistrați cheltuielile de depreciere necesare. Deoarece un contract de leasing capital este tratat ca un acord de cumpărare, locatarul va trebui să înregistreze deprecierea pe activul în cauză. În exemplul de mai sus, va trebui să depreciați soldul de 120.000 de dolari în contul de construcție asupra vieții sale. Intrările jurnale obligatorii ar varia în funcție de programul de depreciere al companiei.
  • Deprecierea implică luarea valorii activului (120.000 dolari) și reducerea valorii sale pe parcursul vieții sale (10 ani). De exemplu, folosind deprecierea liniară, activul s-ar deprecia cu 12.000 de dolari pe an ($120,000/10=$12,000{ displaystyle 120.000 / 10 = $ 12.000} $ 120,000 / 10 = $ 12.000).
  • Pentru a ține cont de aceasta, trebuie să percepeți această sumă la declarația de profit și de cheltuieli în fiecare an. Procedura de bază este de a debita contul de cheltuieli de depreciere cu 12.000 de dolari, iar apoi creditul de depreciere acumulat pentru 12.000 de dolari.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Exemplul de mai sus se ocupă de a "Finanțare directă" Lease de capital, de departe cel mai comun acord. Dacă plățile de închiriere sunt mai mari decât costul original al activului, contractul de leasing devine a "Tipul de vânzări" Acord, în care un profit este recunoscut ca fiecare plată.
  • Exemplele de mai sus vor funcționa și atunci când sunt exprimate în alte valute.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Creion
    • Hârtie
    • Software de contabilitate (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar