Cum să fii flexibil la locul de muncă

Fiind flexibil la locul de muncă vă permite să faceți față și să răspundeți la schimbări rapide și calm, astfel încât să puteți face treaba bine. În timp ce unii oameni sunt mai adaptabili să se schimbe în mod natural, poate fi o provocare atunci când aveți un mod set de a face lucrurile și o lungă listă de sarcini pentru a realiza. Pentru a vă ajuta să fiți mai flexibili la locul de muncă, există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să modificați modul în care vă gândiți și să reacționați mental la circumstanțele în schimbare. Odată ce deveniți mai flexibili din punct de vedere mental, puteți lua acțiuni care să demonstreze capacitatea dvs. de a se adapta la orice situație.

Pași

Metoda 1 din 3:
Devenind mai flexibil
  1. Image denumită Fii flexibil la locul de muncă Pasul 1
1. Concentrați-vă asupra a ceea ce se poate face mai degrabă decât ceea ce a mers prost. Când apare o complicație neașteptată la locul de muncă, încercați să vă concentrați asupra a ceea ce puteți face personal pentru a ajuta la remedierea situației. Deși poate fi mai ușor să reacționați prin concentrarea asupra a ceea ce a cauzat problema, acest lucru este rar productiv sau util. Odată ce începeți concentrându-vă în mod conștient asupra a ceea ce puteți face pentru a vă ajuta să abordați situația, acest lucru va deveni în cele din urmă răspunsul dvs. imediat.
  • În mod similar, când veniți cu o soluție, încercați să vă concentrați asupra a ceea ce poate merge bine, nu ceea ce poate merge prost.
  • De exemplu, dacă un co-lucrător a uitat să reprogrameze o întâlnire cu clienții, iar clienții apar la momentul nepotrivit, încercați să vă concentrați asupra lucrurilor pe care le puteți face pentru a vă ajuta, cum ar fi găsirea unei săli de conferințe deschise și văzând cine este disponibil pentru Participați la întâlnire, în ciuda faptei de programare.
  • Imaginea intitulată Fii flexibil la locul de muncă Pasul 2
    2. Păstrați imaginea mai mare în minte atunci când apar provocări. Când sunteți la serviciu, sunt obligați să fiți situații care vă cer atenția și să vă forțați să vă abandonați lista de sarcini. Când se întâmplă acest lucru, încercați să faceți o clipă pentru a vă reaminti despre ceea ce sunt valorile și obiectivele dvs. de la locul de muncă. Acest lucru vă poate ajuta să luați în considerare imaginea mai mare și vedeți că este flexibil poate să vă ajute să vă apropiați de obiectivele dvs.
  • De exemplu, dacă lucrați în publicitate, este posibil să lucrați la un plan de campanie de produs Heverfelt atunci când clientul dvs. decide că vor să scrie o reclamă amuzantă în schimb. În timp ce cu siguranță va fi frustrant să renunțe la toate lucrările pe care le-ați făcut, încercați să țineți cont de posibilitatea ca puteți să creați o reclamație hilarică amuzantă și premiată.
  • Image denumită Fii flexibil la locul de muncă Pasul 3
    3. Amintiți-vă că stresul dvs. de lucru este temporar. Când se întâmplă ceva neașteptat la locul de muncă, este probabil că veți simți inițial o mulțime de anxietate și stres. Pentru a vă ajuta să mutați acest lucru, astfel încât să puteți fi flexibili și să aveți o atitudine pozitivă, să vă reamintiți că stresul dvs. este doar temporar. În timp ce poate părea copleșitoare la început, veți rezolva în cele din urmă problema și veți continua cu munca dvs.
  • Amintiți-vă că stresul dvs. la locul de muncă nu vă va ajuta să vedeți imaginea mai mare și să vă administrați anxietatea suficient pentru a vă putea concentra pe ceea ce trebuie să faceți pentru a răspunde pozitiv la circumstanțele în schimbare.
  • De exemplu, dacă lucrați la un proiect mare și unul dintre membrii echipei dvs. se oprește, vă puteți simți inițial stresat. Reamintindu-vă că, în timp ce stresați această situație nu vă va ciuma mult timp, puteți fi în măsură să decomprimați suficient pentru a vă da seama că această complicație ar putea oferi un intern capabil cu ocazia de a intensifica și de a-și asuma mai multă responsabilitate.
  • Imaginea denumită Fii flexibil la locul de muncă Pasul 4
    4. Nu lăsați eșecurile și eșecurile dvs. la locul de muncă să vă ducă jos. Când încercați să fiți mai flexibili la locul de muncă, probabil că vor fi momente când nu vă adaptați la o situație cu succes. În loc să vă retrageți înapoi în modurile vechi, concentrați-vă asupra a ceea ce puteți face diferit data viitoare pentru a avea un rezultat mai bun.
  • În cele din urmă, învățarea de a deveni mai flexibilă despre muncă este despre Depășiți-vă teama de schimbare și gestionarea stresului. Chiar dacă nu reușiți să vă adaptați și să abordăm o situație dificilă în cel mai bun mod, încercați să învățați din acesta și să vă amintiți că eșecul este o parte esențială a învățării.
  • De exemplu, dacă sunteți un planificator de evenimente și clientul dvs. decide să-și schimbe tema evenimentului de la albușurile clasice de iarnă la o petrecere urâtă de pulover, ar putea fi dificil pentru dvs. să schimbați complet decorul dacă ați plătit deja pentru Winter White Decorațiuni. Când ați încercat să fiți flexibili, dar tocmai nu a ieșit, încercați să vă concentrați asupra modurilor pe care le puteți îmbunătăți data viitoare, cum ar fi confirmarea temei cu clientul dvs. înainte de a plăti depozitul la decorațiuni.
  • Metoda 2 din 3:
    Fiind adaptabil în acțiunile dvs
    1. Imaginea denumită Fii flexibil la locul de muncă Pasul 5
    1. Cereți altora pentru opiniile lor, astfel încât să puteți lua în considerare diferite perspective. Una dintre cele mai bune modalități prin care puteți începe să fiți mai flexibili în acțiunile dvs. este să înțelegeți și să acceptați că există mai multe moduri de a face lucrurile. Pentru a face acest lucru, încercați să întrebați alte persoane cu care lucrați pentru opiniile lor atunci când apar provocări și ascultați cu atenție ceea ce au de spus.
    • În timp ce metodele încercate și adevărate pot funcționa bine pentru dvs. în trecut, fiind deschis ideilor noi vă va ajuta să fiți mai flexibili și să vă adaptați atunci când apar situații neprevăzute.
    • De exemplu, dacă sunteți profesor și studenții dvs. se luptă cu materialul, încercați să discutați cu alți profesori la școala dvs. pentru a vedea cum se apropie de materialul cu studenții lor. Puteți constata că abordarea lor este un pic mai eficientă cu acest grup special de studenți.
  • Image denumită Fii flexibil la locul de muncă Pasul 6
    2. Aflați noi abilități relevante pentru slujba dvs. Mai degrabă decât doar lipiți doar de ceea ce este imediat cerut de la dvs. la locul de muncă, încercați să discutați cu colegii și să cercetați alți profesioniști online pentru a vedea ce abilități vă pot ajuta să dobândiți în viitor. Acest lucru vă va permite să intrați și să fiți flexibil atunci când este necesar, deoarece veți fi deja dobândită abilitățile necesare pentru a îndeplini sarcina la îndemână.
  • Acest lucru vă poate ajuta, de asemenea, să vă deplasați în slujba dvs. demonstrarea abilității dvs. de a învăța noi abilități și de a le folosi.
  • De exemplu, dacă tu Lucrați într-un muzeu Iar instituția dvs. utilizează un anumit tip de software, încercați să discutați cu alți profesioniști din muzeu și să cercetați online pentru a vedea dacă vreun tip de software mai nou și mai eficient sunt acolo pe care le puteți învăța. În timp ce instituția dvs. nu poate fi gata să facă schimbul încă, când sunt, veți putea să vă adaptați rapid și ușor.
  • Image denumită Fii flexibil la locul de muncă Pasul 7
    3. Evaluați ce provocări pot apărea astfel încât să puteți planifica înainte. Dacă aveți tendința de a avea un timp greu de adaptat la schimbarea circumstanțelor în acest moment, poate fi util să luați ceva timp pentru a lua în considerare ce probleme sau situații pot apărea, având în vedere natura muncii dvs. În timp ce schimbările neprevăzute pot apărea cu siguranță, acest lucru vă va oferi o oportunitate de a anticipa unele posibilități și de a planifica cum vă veți adapta în consecință.
  • De exemplu, dacă sunteți un profesor de dans și sunteți responsabil de împerecherea dansatorilor pentru o performanță viitoare, încercați să vă gândiți la care dansatorii nu se pot înțelege personal, sau dacă oricare dintre seturile de abilități ale perechilor sunt un pic dezechilibrat. Acest lucru ar putea facilita să fiți flexibili și să schimbați perechile dacă apar probleme.
  • Imaginea denumită Fii flexibil la locul de muncă Pasul 8
    4. Construiți relații pozitive cu colegii de sprijin pentru sprijin. În unele cazuri, poate apărea o situație care necesită atât lucrătorii dvs. să fie flexibili. Când se întâmplă acest lucru, va fi mult mai ușor să vă adaptați la circumstanțele în schimbare dacă aveți sprijinul trebuie să fiți flexibil atunci când situația apare.
  • Dacă sunteți în măsură să modificați modul în care reacționați și deveniți mai flexibili la locul de muncă, puteți să vă încurajați colegii să facă același lucru, având o atitudine bună, construirea unui raport pozitiv cu oamenii din jurul dvs. și conducerea prin exemplu.
  • Imaginea denumită Fii flexibil la locul de muncă Pasul 9
    5. Schimbați frecvent sarcinile pentru a lucra la capacitatea dvs. de a schimba focalizarea. Una dintre provocările de a fi flexibile la locul de muncă trebuie să abandoneze o sarcină înainte de a fi terminată să lucreze la altceva. Când v-ați angajat într-un aspect al muncii dvs., este posibil să fie greu să dedicați același nivel de concentrare la altceva imediat. Pentru a vă ajuta să vă deplasați în trecut, începeți să schimbați sarcinile în timpul zilei de lucru pentru a vă obișnui să vă concentrați focalizarea.
  • De exemplu, încercați să obțineți un planificator zilnic care vă permite să vă planificați ziua până la oră. Apoi, programați o sarcină timp de 2 ore și stabiliți o alarmă. Când alarma se stinge, forțați-vă imediat la trecerea la următoarea sarcină.
  • Imaginea denumită Fii flexibil la locul de muncă Pasul 10
    6. Rămân la fel de calm cum puteți în situații provocatoare. În loc să devină tulburări vizibil sau anxioase, încercați să rămâneți la fel de calm cât puteți atunci când apare o problemă la locul de muncă. Învățați să vă recunoaștem emoțiile fără să le lăsați să vă copleșească sau să dictați modul în care reacționați la fiecare situație este una dintre cheile de a deveni mai flexibil la locul de muncă. Dacă sunteți în măsură să rămână calm, mintea voastră va urma costumul, permițându-vă să evaluați mai clar situația și să decideți rațional ce acțiuni ar trebui să luați.
  • De exemplu, dacă ați muncit din greu la un proiect la locul de muncă, dar șeful dvs. nu este de acord cu dvs. pe mai multe aspecte ale dvs., încercați să rămâneți calm, mai degrabă decât să obțineți defensiv sau supărat. Acest lucru vă va permite să vă gândiți rațional la ceea ce trebuie să vă schimbați și să ascultați și să înțelegeți perspectiva șefului dvs.
  • Acest lucru poate, de asemenea, să vă arate șeful și colegii dvs. că vă puteți adapta și de a gestiona adversitatea într-o manieră constructivă.
  • Metoda 3 din 3:
    Promovarea flexibilității echipei la locul de muncă
    1. Imaginea intitulată Fii flexibil la locul de muncă Pasul 11
    1. Încurajați-vă colegii și angajații să fie mai creativi. Pentru a ajuta oamenii pe care lucrați să deveniți și mai flexibili, încercați să îi încurajați să gândească creativ și să vină cu idei noi. Când se simt ca și cum ideile lor merită, probabil că se vor simți mai confortabil să se adapteze la circumstanțele schimbătoare și să se gândească în afara casetei.
    • Pentru a încuraja creativitatea la locul de muncă, încercați să conduceți prin exemplu și să faceți un punct pentru a sugera singuri idei noi, precum și cereți-i pe alții pentru ideile lor în mod regulat. Chiar dacă nu sunteți de acord cu ideile lor, încurajați-i să păstreze brainstorming mai degrabă decât să tragă imediat ideea.
  • Image denumită Fii flexibil la locul de muncă Pasul 12
    2. Fiți deschis pentru a vă asculta co-lucrătorul și nevoile de planificare ale angajatului. Dacă doriți să vă încurajați colegii și angajații să fie mai flexibili la locul de muncă, probabil că trebuie să fiți flexibili și să vă deschideți și să auziți despre nevoile lor. Permițându-i colegilor și angajaților dvs. să aibă flexibilitatea de care au nevoie în ceea ce privește planificarea, le veți arăta că sunteți empatici la nevoile lor, care să le încurajeze și să le permită să răspundă la cererile în schimbare la locul de muncă după cum este necesar.
  • De exemplu, dacă lucrați ca editor pentru un ziar și unul dintre scriitorii voștri vă întreabă dacă pot pleca mai devreme miercuri pentru a-și alege copilul de la școală, încercați să fiți flexibili în legătură cu acest lucru, dacă este posibil. În schimb, probabil vor fi fericiți să lucreze de la domiciliu miercuri seara pentru a compensa orele sau pentru a rămâne târziu data viitoare când există o poveste de rupere.
  • Image denumită Fii flexibil la locul de muncă Pasul 13
    3. Asigurați-vă angajații și colegii responsabili cu găsirea de soluții. În timp ce poate fi tentant să încerci să rezolve toate problemele la locul de muncă, să încerci să delegem responsabilitatea solicitând angajaților și colegilor să găsească soluții la problemele pe care le întâlnesc. Mai degrabă decât să identifice problemele, acest lucru îi va încuraja să gândească în afara casetei pentru a afla cum să remedieze situația în beneficiul întregii echipe.
  • Delegarea responsabilității vă va face mai flexibilă ca lider, forțându-vă să luați în considerare ideile și modalitățile de a face lucrurile și veți face angajații și colegii dvs. mai flexibili prin forțarea lor să gândească și să acționeze creativ.
  • De exemplu, dacă dețineți o companie de design interior și unul dintre designerii dvs. vă spune că clientul lor nu este mulțumit de designul camerei lor de zi, încurajează angajatul dvs. să-și reevalueze designul și să vină cu opțiuni alternative. În timp ce este posibil să puteți vedea cu ușurință ce poate și ar trebui să fie schimbat despre design, încurajând designerul să vină cu o soluție vă va face ca amândoi să învățați să fiți mai flexibili.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar