Cum să vă extindeți slujba

Dacă lucrarea dvs. actuală nu este tot ce este spart a fi, dar vă place locul și colegul dvs. Camaraderie, de ce să nu vă gândiți la extinderea sau creșterea rolului dvs. existent în loc să vă deplasați? În timp ce descrierile de locuri de muncă pot uneori să se simtă ca o jachetă strâmtă, ei nu trebuie să fie și au oferit că sunteți îndrăzneţ și încrezători, cu o gândire strategică, vă puteți transforma slujba în ceva mai interesant, dinamic și adaptat la setul de calificări în evoluție.

Pași

Partea 1 din 5:
Gândindu-se la limitele
  1. Imaginea intitulată Extindeți lucrarea dvs. Pasul 1
1. Gândiți-vă la limitările privind extinderea rolului dvs. mai întâi. Acest lucru este important deoarece nu doriți să depășiți limitele și barja în rolurile altor persoane. Încercând să se lupte cu sarcini deja făcute perfect de alți colegi, nu vă vor câștiga niciun fel de fani, deci gândiți-vă prin strategia dvs. de expansiune cu grijă. Unele lucruri de luat în considerare includ:
  • Alegerea de a se extinde în sarcini, compania sau nevoile organizației, dar în prezent nu sunt îndeplinite de nimeni-
  • Verificarea faptului că compania sau organizația nu a decis deja să recruteze pe cineva să participe la problemele pe care le-ați identificat-
  • Discernământ între sarcini care ar fi cu adevărat beneficii pentru a crește productivitatea și rezultatele muncii și sarcinile care, în timp ce acestea ar fi minunate dacă există mai multe resurse și timp, locul de muncă poate să prospere încă fără.
  • Imagine intitulată Extindeți treaba dvs. Pasul 2
    2. Gândește-te la propriile tale granițe. Aveți timp să vă implicați în activități suplimentare și un rol mai mare? Sarcinile dvs. actuale vor suferi dacă încercați să luați mai multă muncă sau veți beneficia și vor merge mai ușor ca rezultat al adăugării în muncă nouă? Poate că sarcinile dvs. sunt deja în clasa datorită schimbărilor tehnologice sau de personal, iar sarcinile dvs. existente ar putea fi mai bine lăsate în urmă și înlocuite cu noi sarcini. Acesta este ceva ce trebuie să vă gândiți cu îngrijirea. De asemenea, identificați punctele forte - sunteți bine plasat pentru a prelua sarcini noi ca urmare a abilităților și caracteristicilor dvs. de personalitate existente?
  • Aveți grijă să nu vă extindeți. Este minunat să aveți ambiție și să fiți gata să abordăm noi sarcini, dar nu dacă acestea vin la prețul de a mânca în timpul dvs. personal sau să solicite să stați mai mult la locul de muncă fără a fi compensați pentru aceasta. Dacă credeți că acest lucru ar putea fi necesar inițial pentru a dovedi că ideile dvs. funcționează, asigurați-vă că ați stabilit un termen limită pentru un astfel de proces, în cazul în care locul de muncă se obișnuiește cu dvs. făcând prea mult fără a trebui să vă compensați.
  • Imagine intitulată Extindeți lucrarea dvs. Pasul 3
    3. Uită-te la oportunitățile de schimbare existente. Ar putea fi înțelept să vedeți ce posibilități existente de schimbare sunt oferite înainte de a vă forța propriul traseu. Există un nou proiect care apare care vă va permite să vă conectați ca parte a rolului obișnuit de lucru? Dacă da, acest lucru ar putea oferi o mare oportunitate de a vă extinde rolul actual fără a trebui să faceți toate bazele. Acest lucru poate fi cu adevărat fructuos dacă proiectul este în afara zonei dvs. obișnuite de lucru.
  • Partea 2 din 5:
    Identificarea a ceea ce are nevoie de locul de muncă
    1. Imaginea intitulată Extindeți-vă locul de muncă Pasul 4
    1. Căutați lacune neîndeplinite atunci când căutați să vă extindeți rolul. Acest lucru se referă la problemele nerezolvate agățate despre locul de muncă și oportunitățile - sunt obligate să fie unele dintre fiecare dintre următoarele întâlniri, discuții și experiențe de zi cu zi la locul de muncă. Dacă puteți vedea soluții la problemele actuale în modul în care lucrurile se fac la locul de muncă și nimeni altcineva îi plătește multă atenție, ele sunt acolo pentru luarea. Petreceți puțin din timpul dvs., luați-le sub aripile voastre și creați idei pentru fixarea acestora, bazându-vă pe propriile forțe și abilități.
    • Luați în considerare vorbirea cu colegii și supraveghetorul dvs. cu privire la ceea ce cred că ar putea ajuta locul de muncă să se desfășoare mai bine în ceea ce privește cineva care face sarcini specifice.
    • În funcție de locul în care lucrați și care sunt abilitățile dvs., domenii care s-ar putea dovedi fructuoase să se extindă includ: relațiile cu clienții, sisteme de management de birou, oficial social media, îmbunătățiri de baze de date, achiziții, actualizări / stiluri / abordări etc.
  • Imagine intitulată Extindeți-vă trepierul Pasul 5
    2. Observați oportunitățile pe care le apar. Dacă aveți un cadou pentru a observa cum ar putea fi făcute lucrurile mai bune, mai clar, mai rapide etc., Rețineți-le în jos când vă apar. Acest lucru vă permite să vă întoarceți la un moment corespunzător și să lucrați prin ele când puteți. Învăţare Cum să definiți o problemă, Apoi implementarea unei soluții este o parte naturală a dezvoltării de sine la locul de muncă și vă va ajuta să demonstrați inițiativa, entuziasmul și o înțelegere a nevoilor organizației dvs.
  • Cunoașteți misiunea, principiile și valorile organizației dvs. în afară. Este vital să rămâneți conectați la scopul și direcția intenționată a organizației dvs. atunci când vizez îmbunătățirea implementării de sine - căutați să adăugați valoare, nu redirecționați ceea ce face organizația dvs.
  • Partea 3 din 5:
    Evaluarea valorii soluțiilor propuse
    1. Imagine intitulată Extindeți-vă locul de muncă Pasul 6
    1. Asigurați-vă că problemele de decalaj pe care le-ați identificat merită rezolvarea, efectuarea sau petrecerea timpului. Acesta vă va afecta cariera sau traiectoria comercială dacă nu vă faceți griji în mod corespunzător, asigurați-vă că înainte de a vă ocupa de sarcini suplimentare, acestea sunt complet aliniate cu ceea ce beneficiază de locul de muncă și misiunea sa. Lucrul la noile sarcini nu trebuie să diminueze locul de muncă alocat corespunzător. Pentru a vă ajuta să lucrați dacă merită să atacați decalajele dintr-o perspectivă organizațională, întrebați-vă aceste întrebări:
    • Ce problemă este schimbarea mea propusă care încearcă să rezolve?
    • Ce beneficii vor fi acumulate organizației dacă rezolv această problemă? (Listați-le.)
    • Cum vor beneficia noile mele activități ale colegilor mei? (De exemplu, un flux de lucru mai bun pentru toată lumea, mai puține întârzieri, conexiuni îmbunătățite etc.)
    • În ce mod va fi locul de muncă mai eficient ca urmare a schimbărilor mele?
    • Ce loc de muncă sau de echipă vor fi îndeplinite de modificările mele propuse?
    • Ce costuri sau resurse sunt necesare (dacă există) pentru a pune în aplicare modificările propuse? Sunt economii o mare posibilitate? Este profit o posibilitate?
    • Ce oportunități sau îmbunătățiri vor oferi acest lucru la locul de muncă?
  • Imagine intitulată Extindeți-vă locul de muncă Pasul 7
    2. Luați în considerare și valoarea personală pentru dvs. Când vă gândiți să vă extindeți rolul de muncă, fiți sincer cu dvs. despre ceea ce credeți că beneficiile sunt susceptibile de dvs. personal. Întrebați-vă astfel de întrebări ca:
  • Va beneficia de munca mea personal? Există o probabilitate de îmbunătățire a șanselor de muncă?
  • Va petrece timpul petrecut de acest lucru de la locul meu obișnuit?
  • Dacă da, sunt dispus să dau ceva timp suplimentar?
  • Am putut Rezolvați această problemă de la mine / deloc sau voi avea nevoie de ajutor de la alții?
  • Îmi place această provocare? Este important să vă bucurați de ceea ce luați, pentru a vă menține entuziast și axat.
  • Voi avea nevoie de formare pentru a fi foarte util în zonele pe care doresc să le extind? Dacă da, acest lucru trebuie să fie prima dvs. prioritate.
  • Partea 4 din 5:
    Demonstrând valoarea unei schimbări de rol
    1. Imagine intitulată Extindeți-vă treapta Pasul 8
    1
    Obțineți proactive. Odată ce ați identificat posibilele oportunități pentru noi sarcini în jurul locului de muncă și ați determinat că merită efortul, este timpul să le inițieți în moduri mici, dar utile. Soluțiile mai mici de câștig pe care le puteți construi, cu atât este mai probabil ca inițiativa dvs. să fie acceptată și permisă ca parte a rolului dvs.
    • În multe cazuri s-ar putea să nu fie necesitatea de a cere permisiunea, cu condiția să nu neglijați sarcinile existente și faceți modificările incrementale - va fi un caz de a dezvolta un interes în evoluție și de avansarea treptată a soluțiilor ideale, probabil în timpul prânzului oră sau timp de o oră înainte de a începe începerea corectă. Latitudinea permisă va depinde de cât de receptivă, flexibilă și de deschiderea organizației dvs. este.
    • În alte cazuri, ar putea fi înțelept să dezvoltăm o propunere, mai degrabă decât să preluați noi sarcini fără un heads-up. Acest lucru ar putea fi esențial într-o organizație foarte formală și conservatoare - face mai întâi unele cercetări și temei, prezintă cazul împreună cu propunerea dvs. și rămân entuziasmați cu privire la rezultatul. Amintiți-vă că puteți afișa în continuare inițiativa, chiar și în limitele constrângerilor unei organizații foarte conservatoare.
  • Imagine intitulată Extindeți-vă treptarea Pasul 9
    2. Fiți pregătiți să faceți o muncă suplimentară, nu pur și simplu schimbați munca existentă pentru o nouă lucrare. După cum sa menționat anterior, este probabil (și într-adevăr de dorit inițial) că va trebui să dedicați un timp personal la problemele de decalaj dincolo de locul de muncă obișnuit. Cu condiția ca acest lucru să nu meargă mult timp, acesta va fi de obicei util să faceți câteva ore suplimentare aici și acolo în timpul săptămânii de lucru pentru a dovedi că aceste noi sarcini sunt benefice pentru companie. Un mic sacrificiu poate ajuta la convingerea supraveghetorului dvs. și a altor persoane relevante că noile dvs. activități sunt de mare benefic pentru toți.
  • Imaginea intitulată Extindeți-vă treapta Pasul 10
    3. Gândiți-vă la cine altcineva ați putea aduce la bord pentru a vă ajuta să vă extindeți rolul, fie să vă sprijiniți în general. Dacă alți oameni pot confirma că ceea ce faceți este necesar, esențial și util, atunci este mai probabil să obțineți buy-in managerial. Obțineți mărturii de la colegi cu privire la modul în care consideră că schimbările dvs. își îmbunătățesc productivitatea și rezultatele - acest lucru vă va ajuta să construiți un caz pentru o schimbare permanentă a rolului.
  • Imagine intitulată Extindeți-vă treapta Pasul 11
    4. Găsiți modalități de a vă prezenta în mod clar soluțiile. Fiți organizat despre soluțiile dvs. și păstrați înregistrări, note, fotografii etc., de progres și rezultate, astfel încât să puteți demonstra îmbunătățirile cu ușurință. De asemenea, ajută dacă puteți dezvolta ceva de utilitate mai largă, cum ar fi un manual, un sistem sau chiar o semnalizare, care ajută colegii să beneficieze de asemenea. Fiți pregătiți cu explicații rapide, indicate și exacte despre modul în care soluțiile dvs. au îmbunătățit locul de muncă. Apoi citiți Cum să obțineți o promovare!
  • Partea 5 din 5:
    Confirmând rolul dvs. extins
    1. Imagine intitulată Extindeți-vă locul de muncă Pasul 12
    1. Urmăriți-vă cu persoanele care pot autoriza rolul dvs. schimbat. Folosind experiența pe care ați obținut-o de la angajarea noilor sarcini sau abordări, împreună cu înregistrările rezultatelor, discutați cu supraveghetorul / managerul sau altor persoane care sunt în măsură să fie de acord cu schimbările. Acest pas este crucial, altfel eforturile dvs. pot fi trecute cu vederea sau pur și simplu asumate ca parte a rolului dvs. existent. Fiți pregătiți să explicați de ce ceea ce faceți este să faceți o diferență valoroasă și cum beneficiază de companie sau organizație. Arată, precum și spune, oferind dovezi ale rezultatelor îmbunătățite la locul de muncă. Argumentând cazul pentru schimbarea rolului dvs. va fi mai ușor dacă puteți demonstra în mod clar modul în care lucrurile s-au îmbunătățit deja cu schimbările mici pe care le-ați abordat.
  • Imagine intitulată Extindeți treaba dvs. Pasul 13
    2. Solicitați formalizarea noului dvs. rol. Dacă vi sa acordat să vă extindeți rolul în noile domenii, cereți ca resursele umane să formalizeze acest lucru prin intermediul unei noi descrieri a postului. Acest lucru va asigura că noile activități și expansiunea rolului sunt recunoscute oficial și devin o parte așteptată a rutinei la locul de muncă. De asemenea, permite rolul însuși să devină mai de dorit și să aibă o valoare continuă atunci când vă promovați mai târziu, lăsând rolul dvs. extins ca poziție reală pentru altcineva să intre într-o etapă ulterioară.
  • sfaturi

    Este o idee bună să căutați o confirmare a rolului dvs. nou creat într-un fel, deoarece acest lucru vă ajută să vă asigurați că veți continua să păstrați această lucrare ca parte a rolului dvs. extins sau vă stabilește în mare parte pentru promovare sau pentru o majorare. Aveți un chat cu șeful despre modul în care rolul dvs. extins dovedește că sunteți pregătiți pentru mai mulți bani / responsabilitate / influență etc.
  • Gândiți-vă la utilizarea social media, blog-uri, evenimente de rețea sau a vorbirii publice ca modalități în curs de desfășurare de a dovedi valoarea dvs. în zonele pe care doriți să le extindeți. Noțiuni de știință pentru noi abilități în afara locului de muncă vă poate ajuta în scopul extinderii rolului dvs. O mare parte din acest lucru se poate face de la domiciliu, cum ar fi blogging-ul și mass-media sociale.
  • Avertizări

    Urmăriți că nu depășiți marcajul sau limitele și nu mergeți în munca altcuiva. Căutați lacune nesupravegheate la locul de muncă, fără a încerca să preluați rolul altcuiva. Încercând să preia responsabilitățile existente ale altor persoane, riscurile de a vă face dificil și sugerează că credeți că vă puteți face mai bine. Acest lucru poate risca să-ți pierzi încrederea șefului tău în inițiativa și capacitatea de a lucra.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar