Cum să schimbați un etrier de frână

Caliperii de frână Controlați cât de strâns tampoanele de frână sunt fixate în jurul rotorului roții, astfel încât să ajungeți la o oprire sigură și controlată. De-a lungul timpului, etrierele pot ruga sau se blochează în loc, ceea ce ar putea face frânele să se îngheață sau să scară când le folosiți. Când doriți să înlocuiți un etrier de frână, scoateți roata care acoperă sistemul de frânare, astfel încât să puteți scoate caliperul vechi. Odată ce atașați un nou etrier care se potrivește cu modelul vehiculului dvs, sângerați frânele Deci, nu există aer în linie.

Pași

Partea 1 din 3:
Eliminarea vechiului etrier
  1. Imagine intitulată Schimbați o etapă de frână Pasul 1
1
A ridica autovehiculul de pe sol la Place Jack se află sub ea. Plasați mufa sub partea laterală a vehiculului, astfel încât brațul principal de ridicare este împotriva cadrului vehiculului. Coborâți cricul pentru a ridica partea laterală a vehiculului până când roata pe care trebuie să o eliminați este în afara solului. Odată ce ridicați autovehiculul, Poziția Jack se află sub rama, astfel încât autovehiculul să nu picătură sau să alunece.
  • Nu încercați să lucrați la autovehiculul dvs. dacă este acceptat numai de Jack, deoarece este posibil să nu fie siguri și ar putea aluneca.
  • Asigurați-vă că vehiculul dvs. este parcat pe o suprafață plană, la nivel de nivel când îl luați în sus.
  • Dacă sunteți îngrijorat de rularea vehiculului, puneți blocuri în fața sau în spatele roților care încă atingând solul.
  • Imagine intitulată Schimbați o etapă de frână Pasul 2
    2. Scoateți roata care este în fața etrierului de frână pe care îl înlocuiți. Utilizați un fier de anvelope sau un clichet pentru a slăbi piulițele de protecție care țin roata în poziție. Odată ce scoateți piulițele lubrifiante, apucați ambele părți ale anvelopei și trageți-l cu grijă drept de pe șuruburile ținând-l în poziție pentru a expune ansamblul frânei.
  • Dacă aveți probleme în îndepărtarea piulițelor de pe vehiculul dvs., pulverizați-le cu un lubrifiant pentru a le ajuta să le slăbiți din loc.
  • Imagine intitulată Schimbați o etapă de frână Pasul 3
    3. Scoateți cele 2 șuruburi de pe partea din spate a șaibului cu un clichet. Caliperul este piesa metalică mare care se fixează în jurul rotorului de frână, care arată ca un disc metalic mare. Localizați cele 2 șuruburi de pe partea din spate a șaibului care se atașează la izvoarele de pe partea laterală. Se potrivesc capătul unui clichet pe șuruburi și rotiți-le în sens invers acelor de ceasornic pentru a le slăbi din loc.
  • Dacă nu puteți obține suficientă pârghie pentru a slăbi șuruburile din partea din spate a etrierului, apoi atașați soclul într-un bară mai lungă, astfel încât să puteți obține mai multă putere. Puteți cumpăra baruri de întrerupere din magazinul dvs. de hardware local.
  • Imagine intitulată Schimbați o etape de frână Pasul 4
    4. Prieți șarpele de pe tampoanele de frână cu o șurubelniță. Odată ce slăbiți șuruburile din spatele caliperului, partea centrală va fi liberă. Încercați să trageți mai întâi etrierul în sus și în afara rotorului de frână. Dacă nu puteți scoate etrierul cu mâna, apoi așezați capătul unei șurubelnițe cu cap plat între rotorul de frână și caliper. Trageți mânerul șurubelniței în sus pentru a ridica stopul de pe tampoanele de frână.
  • Caliperul va fi încă atașat la autovehiculul dvs. printr-un furtun care duce la cilindrul principal al frânei. Lăsați etrierul atașat la furtun pentru moment, deoarece ar putea scurge lichidul de frână altfel.
  • Imagine intitulată Schimbați o etapă de frână Pasul 5
    5. Scoateți plăcuțele de frână din suportul etrierului. Plăcuțele de frână sunt bucățile în formă de dreptunghiulară de pe ambele părți ale rotorului care au fost acoperite de partea centrală a caliperului. Trageți tampoanele de frână direct din carcasele lor de pe suport pentru a le elimina din ansamblul frânei.
  • Verificați grosimea plăcuțelor de frână când le eliminați. Dacă sunt mai mici decât /4 inch (0.64 cm) gros, atunci înlocuiți-le De asemenea, puteți rămâne în siguranță în timp ce conduceți.
  • Imagine intitulată Schimbați o etichetă de frână Pasul 6
    6. Scoateți cele 2 șuruburi care dețin brațul de etrier. Localizați cele 2 șuruburi de pe partea din spate a brațului de șaibă care sunt pe partea superioară și inferioară. Utilizați clichetul pentru a roti șuruburile în sens invers acelor de ceasornic pentru a le slăbi din loc. Odată ce eliminați ambele șuruburi din spate, ridicați cu atenție suportul în sus al rotorului de frână pentru al scoate.
  • Utilizați un bara de întrerupere dacă nu puteți obține o cantitate bună de pârghie pentru a slăbi șuruburile.
  • Suportul de șaibă se poate aluneca odată ce îndepărtați al doilea șurub, așa că țineți-l în poziție cu mâna liberă, astfel încât să nu cadă și să se deterioreze.
  • Partea 2 din 3:
    Instalarea noului etrier
    1. Imagine intitulată Schimbați o etapă de frână Pasul 7
    1. Obțineți un nou etrier de frână care este compatibil cu vehiculul dvs. Căutați un etrier de frână care se potrivește cu anul, marca și modelul vehiculului. Alegeți un etrier care include un suport, astfel încât să nu trebuie să potriviți hardware-ul la cel vechi. Asigurați-vă că etrierul este același stil ca cel vechi sau altcineva, de asemenea, va trebui să înlocuiți etrierele pe celelalte roți.
    • Puteți cumpăra noi etriere online sau de la magazinele auto. Un nou etrier costă, de obicei, între 25-50 USD.
    • Standarii standard au 1 piston în ele care împinge pe plăcuțele de frână pentru a vă încetini vehiculul.
    • Etrierele de performanță au mai multe pistoane pentru a aplica o presiune asupra frânelor rapid și uniform.
  • Imagine intitulată Schimbarea unei etape de frână Pasul 8
    2. Deșurubați șurubul Banjo pe etrier care se conectează la furtunul de frână. Botul Banjo se află pe partea superioară a piesei principale de etriere și se atașează la furtun care duce la cilindrul principal al frânei. Prindeți șurubul cu clichetul și rotiți-l în sens invers acelor de ceasornic pentru a deconecta furtunul de la caliperul vechi. Odată ce scoateți caliperul vechi, îl puteți arunca departe.
  • Este posibil să puteți recicla caliperul vechi la un magazin de reparații auto. Apelați unul înainte de timp pentru a vedea dacă pot scăpa de ea pentru dvs.
  • Imagine intitulată Schimbați o etapă de frână Pasul 9
    3. Asigurați furtunul pe portul de admisie de pe noul etrier. Căutați o gaură mare chiar lângă o mică gaură deasupra noului etrier. Poziționați șurubul banjo atașat la furtun, astfel încât partea filetată este în gaura mare și capătul piesei în formă de cot de pe partea laterală este în gaura mică. Înșurubați șurubul banjo în sensul acelor de ceasornic, pentru ao fixa înainte de ao strânge cu clichetul.
  • Dacă furtunul sau bolțul au scurs orice lichid de frână, ștergeți-l cu o cârpă de magazin înainte de ao înșurubați în etrier pentru a preveni apariția oricărei coroziuni.
  • Imagine intitulată Schimbați o etapă de frână Pasul 10
    4. Înșurubați brațul de șaibă împotriva rotorului de frână. Poziționați suportul inclus în etrierul dvs. pe rotorul de frână în același loc ca cel vechi, astfel încât găurile de șuruburi sunt pe spate. Hrăniți șuruburile prin găurile de pe suport și strângeți-le mâna până când nu le puteți roti. Utilizați clichetul pentru a strânge suportul înapoi în loc, astfel încât acesta nu se mișcă sau se schimbă în jur.
  • Aplicați un lichid anti-confiscat pe șuruburi înainte de a le înșuruba dacă doriți să le eliminați mai ușor data viitoare când trebuie să faceți reparații pe frânele.
  • Imagine intitulată Schimbați o etapă de frână Pasul 11
    5. Glisați plăcuțele de frână pe partea din față și din spate a brațului de etrier. Puteți utiliza aceleași plăcuțe de frână pe care le-ați avut înainte sau puteți cumpăra noi dacă trebuie înlocuite. Glisați capetele plăcuței de frână în sloturile de pe părțile de sus și de jos ale consolei până când acesta contactează rotorul de frână. Poziționați celălalt tampon de frână de pe partea din spate a rotorului, astfel încât acesta este sigur în brațul de șaibă.
  • Asigurați-vă că instalați plăcuțele de frână, astfel încât partea căptușită este împotriva rotorului. În caz contrar, puteți deteriora sistemul de frânare.
  • Imagine intitulată Schimbați un etape de frână Pasul 12
    6. Atașați noul etrier la suport, astfel încât se potrivește în jurul plăcuțelor de frână. Poziționați etrierul, astfel încât partea cu pistonul este pe partea din spate a rotorului de frână. Setați etrierul peste ansamblul plăcuței de frână și glisați șuruburile prin găurile de pe partea superioară și de jos. Strângeți șuruburile cu mâna până când nu le puteți roti înainte de a le asigura cu clichetul.
  • Verificați că caliperul nu se mișcă după ce îl fixați în poziție sau altfel ar putea să se desprindă când conduceți.
  • Partea 3 din 3:
    Sângerarea sistemului de frânare
    1. Imagine intitulată Schimbați o etapă de frână Pasul 13
    1. Slăbiți capacul cilindrului principal de frână din capota vehiculului. Deschideți capota vehiculului dvs. și căutați un rezervor de plastic care este etichetat "Fluid de frână" sau "Cilindru principal."Deșurubați capacul din plastic deasupra cilindrului principal, astfel încât să puteți vedea lichidul de frână din interior.
    • Consultați manualul de utilizare al vehiculului dacă nu puteți găsi cilindrul de frână.
    • Slăbirea capacului va ajuta lichidul de frână să se scurgă mai repede pentru a face sângerarea frânelor.
  • Imagine intitulată Schimbați o etichetă de frână Pasul 14
    2. Conectați un furtun de plastic limpede între supapa de sânge și o sticlă. Căutați supapa de bară de metal de pe partea din spate a șaibului, aproape de locul în care furtunul se conectează de sus. Împingeți capătul unui furtun de plastic limpede pe capătul supapei de sângerare, astfel încât este etanș. Rulați celălalt capăt al furtunului într-o sticlă de sticlă sau borcan, astfel încât fluidul să se poată scurge în ea.
  • Nu utilizați un furtun opac, deoarece nu veți putea vedea formarea bulelor de aer.
  • Evitați utilizarea unui furtun care se potrivește cu ușurință peste supapa de sângerări, deoarece ar putea permite aerul.
  • Imagine intitulată Schimbați o etichetă de frână Pasul 15
    3. Deschideți supapa de brăzdare pe etrier până când începe scurgerea fluidului de frână. Poziționați capătul unei chei chei de pe piulița hexagonală de pe partea inferioară a supapei de sângerare și rotiți-o lent în sens invers acelor de ceasornic pentru ao slăbi. După câteva secunde, veți observa că unele lichid de frână scurgeri din supapă în furtun.
  • Supapa de sângerări ajută la îndepărtarea aerului din etrier, astfel încât frânele să funcționeze corect.
  • Imagine intitulată Schimbați o etapă de frână Pasul 16
    4. Cereți unui ajutor pentru a pompa pedala de frână până când nu vedeți bule în furtun. În timp ce autovehiculul dvs. este parcat și oprit, aveți un ajutor, apăsați în jos pe pedala de frână de mai multe ori pentru a pompa aerul din etrier. Să-i continue să pompeze frânele până când nu vedeți bule de aer care intră în furtun de la etrier. Spuneți ajutorul dvs. să țină frânele în jos înainte de a strânge piulița hexagonală în jurul valvei.
  • Aerul din etrierul dvs. ar putea face ca frânele să se simtă moale și este posibil să nu obțineți cât mai multă putere de oprire pe cât ar fi în mod normal.
  • Este posibil să trebuiască să reumpleți cilindrul cu lichid de frână dacă se termină.
  • Imagine intitulată Schimbați o etapă de frână Pasul 17
    5. Reapelați roata la vehiculul dvs. Odată ce ați sângerat frânele, poziționați roata înapoi pe șuruburi și împingeți-o cât de departe poate merge. Asigurați piulițele cu mâna prin rotirea lor în sens invers acelor de ceasornic. Apoi utilizați fierul de anvelope pentru a strânge piulițele urechii până când nu le mai puteți activa pentru a vă asigura că volanul este sigur.
  • Imagine intitulată Schimbați o etichetă de frână Pasul 18
    6. Luați vehiculul pentru o unitate de încercare pentru a vă asigura că frânele funcționează corect. Porniți vehiculul dvs. și conduceți-l încet pe o stradă liniștită din cartier pentru a testa frânele. Apăsați pe pedala de frână pentru a vă asigura că etrierul funcționează corect și nu face zgomot în timp ce conduceți.
  • Nu conduceți prea repede în timp ce vă testați frânele doar în cazul în care ceva trebuia să meargă prost.
  • sfaturi

    Verificați tampoanele de frână în timp ce schimbați etrierul deoarece acestea pot fi uzate. Dacă înlocuiți plăcuțele de frână pentru 1 roată, înlocuiți și tampoanele de pe partea opusă a vehiculului dvs., astfel încât să poarte în mod egal.

    Avertizări

    Fluidul de frână este coroziv pe vopsea și metal, deci asigurați-vă că clătiți sau ștergeți toate zonele în care ați vărsat.
  • Dacă nu vă simțiți confortabil să lucrați pe frânele vehiculului dvs. pe cont propriu, luați-o într-un mecanic, astfel încât să poată înlocui etrierele pentru dvs.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Mufa vehiculului
    • Jack Stands
    • Levier
    • Ratchet
    • Flathead șurubelniță
    • Placuta de frana
    • Magazin de cârpe
    • Furtun de plastic transparent
    • Sticla
    • Chei chei
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar