Cum se ajustează frânele hidraulice de biciclete

Frânele hidraulice sunt frecvent găsite pe biciclete de munte de înaltă calitate. Ei folosesc un set de etriere de metal pentru a apăsa tampoanele de frână împotriva rotorului ori de câte ori stoarce maneta de frână de pe ghidon. În timp ce unele reparații, cum ar fi înlocuirea fluidului hidraulic, necesită produse și instrumente speciale care trebuie să fie tratate de un profesionist, ajustarea frânelor este de fapt foarte ușor de făcut și tot ce aveți nevoie este o cheie hexagonală.

Pași

Metoda 1 din 2:
Realizarea etrierelor
  1. Imagine intitulată Reglarea frânelor cu biciclete hidraulice Pasul 1
1. Așezați bicicleta într-un stand de bicicletă ridicată. Ridicați cu atenție bicicleta și plasați-o pe un suport pentru biciclete, astfel încât să puteți accesa cu ușurință frânele hidraulice. Asigurați-vă că aveți suficient spațiu în jurul bicicletei pentru a vă deplasa liber în jurul acestuia.
  • De asemenea, va trebui să puteți ajunge la ghidon în timp ce ajustați frânele, deci asigurați-vă că aveți suficient spațiu.

Bacsis: Dacă nu aveți un suport de bicicletă ridicat, puteți plasa bicicleta cu capul în jos, astfel încât roțile se confruntă în sus, dar asigurați-vă că este bine echilibrat, astfel încât să nu cadă în timp ce lucrați.

  • Imagine intitulată Reglați frânele de biciclete hidraulice Pasul 2
    2. Slăbiți șuruburile de montare pe partea exterioară a frânelor cu o cheie hexagonală. Luați o cheie hexagonală și rotiți cu atenție cele două șuruburi de montare exterioare pe frâne în sens invers acelor de ceasornic pentru a le slăbi astfel încât să puteți regla frânele. Slăbiți șuruburile de montare suficiente, astfel încât să puteți răsuci mecanismele interne ale frânelor, dar nu atât de mult încât să fie dezasamblate.
  • Puteți găsi chei Hex la magazinele de reparații de biciclete, la magazinul dvs. de hardware local sau prin căutarea online.
  • Dacă trebuie doar să reglați frânele pe 1 anvelopă, nu slăbiți șuruburile de montare ale celeilalte anvelope sau puteți determina malajul rotorului și etrierelor.
  • Imagine intitulată Reglați frânele hidraulice de biciclete Pasul 3
    3. Strângeți maneta de frână de pe ghidon pentru a centra etrierele. Calicerii sunt suporturi metalice care stoarcă plăcuțele de frână împotriva rotorului pentru a încetini bicicleta. Localizați maneta de frână de pe ghidon care controlează frânele pe care le ajustați. Strângeți și țineți apăsat maneta în jos pentru a realinia etrierele, astfel încât acestea sunt centrate pe rotor.
  • Imagine intitulată Reglarea frânelor hidraulice de biciclete Pasul 4
    4. Rotiți șuruburile centrale dacă pârghia de frână nu este suficientă pentru a alinia etrierele. Cu maneta de frână de pe ghidonul apăsat, verificați rotorul pentru a vedea dacă este centrat între și în contact cu plăcuțele de frână. Dacă nu, utilizați o cheie hexagonală pentru a roti șuruburile de centrare care dețin etrierele pentru a strânge plăcuțele de frână în jurul rotorului.
  • Utilizați reglaje mici și nu aprindeți șuruburile centrale sau plăcuțele de frână se vor freca împotriva rotorului.
  • Stoarcerea pârghiei de frână este adesea suficientă pentru a realinia etrierele.
  • Imagine intitulată Reglarea frânelor hidraulice de biciclete Pasul 5
    5. Eliberați maneta de frână și rotiți roata pentru a verifica frecare. Odată ce ajustați etrierele, eliberați maneta de frână și verificați dacă există chiar spațiu între rotor și plăcuțele de frână. Dați anvelopei o rotire bună și căutați orice frecare. Ascultați pentru a face clic sau răzuirea sunetelor.
  • Dacă vedeți sau auziți semne de frecare, ajustați șuruburile centrale până când rotorul se sprijină în mod egal între plăcuțele de frână.
  • Imagine intitulată Reglarea frânelor cu biciclete hidraulice Pasul 6
    6. Strângeți șuruburile de montare, astfel încât acestea să fie complet securizate și să faceți o plimbare de încercare. Utilizați o cheie hexagonală pentru a strânge complet toate șuruburile de montare, astfel încât ansamblul de frânare să fie ținut ferm și sigur. Luați bicicleta de pe raft și mergeți la o scurtă călătorie într-o zonă sigură, cum ar fi o parcare sau un drum de acces pentru a testa frânele pentru a vă asigura că lucrează că lucrează.
  • Mergeți întotdeauna pentru o călătorie sigură de testare înainte de a lua bicicleta pentru o plimbare mai lungă.
  • Metoda 2 din 2:
    Verificarea rotorului RUB
    1. Imagine intitulată Reglarea frânelor cu biciclete hidraulice Pasul 7
    1. Puneți bicicleta într-un suport ridicat, astfel încât anvelopele să se poată roti. Așezați bicicleta într-un stand care permite atât anvelopelor să se întoarcă liber și astfel încât să vă puteți deplasa cu ușurință în jurul acestuia pentru a vedea rotoarele și etrierele. Dacă nu aveți un stand, întoarceți bicicleta cu capul în jos și echilibrați-l pe ghidon și scaun.
  • Imagine intitulată Reglarea frânelor hidraulice de biciclete Pasul 8
    2. Rotiți roțile și verificați golurile dintre rotor și plăcuțele de frână. Dați roții o întoarcere bună, astfel încât continua să se rotească liber și să localizeze plăcuța rotorului mic. Uită-te în spațiul dintre cele 2 plăcuțe de frână pe fiecare anvelopă pentru rotor.
  • Verificați ambele anvelope și găsiți placa rotorului între fiecare set de frâne.
  • Dacă bicicleta are doar frâne pe anvelopa din spate, atunci va trebui doar să verificați acolo.
  • Imagine intitulată Reglarea frânelor cu biciclete hidraulice Pasul 9
    3. Căutați frecare între rotor și tampoane. În timp ce anvelopa se rotește, urmăriți rotorul rotorului în spațiul dintre plăcuțele de frână. Verificați dacă rotorul mic se ating sau se freciază de 1 sau ambele plăcuțe de frână. Dacă există o frecare, atunci va trebui să reglați etrierele pentru a realinia rotorul.
  • Dacă bicicleta dvs. are frâne atât pe anvelopa din față, cât și pe cea din spate, verificați rotoarele pe ambele pentru frecare.
  • Imagine intitulată Reglarea frânelor cu biciclete hidraulice Pasul 10
    4. Ascultați un sunet răzuit care semnalează rotorul. În plus față de verificarea plăcii rotorului mic pentru a vedea dacă se mănâncă împotriva plăcuțelor de frână, ascultați un clic pe un zgomot în timp ce anvelopa se rotește. Dacă auziți sunete abrazive, etrierele vor trebui să fie realiniate pentru a regla frânele.
  • Dacă vedeți rotorul care se freacă împotriva frânelor, veți avea, de asemenea, probabil că îl auziți.
  • Poate fi dificil să vezi dacă rotorul se freacă împotriva frânelor, astfel încât ascultarea vă poate ajuta să identificați problema.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Standuri de biciclete ridicate
    • Cheie hexagonala
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar