Cum de a sângera frâne de mașină

Uneori, când nivelul lichidului de frână scade prea scăzut în rezervorul cilindrului principal, bulele de aer pot fi prinse în liniile, reducând rezistența generală a coloanei fluidului de frână. Acest lucru creează un sentiment "spongios" când apăsați frânele. Obținerea aerului din coloana fluidului de frână va restabili forța completă a frânelor hidraulice. Cu toate acestea, dacă mașina dvs. are frâne ABS (sistem de frânare Antilock), va trebui să aveți un mecanic mecanic profesional Frânele, deoarece acestea vor utiliza un instrument special de scanare pentru a cicliza pompa și supapele.

Pași

Partea 1 din 2:
Pregătirea pentru a sângera frânele
  1. Imagine cu titlu cu frâne de sânge de sânge Pasul 1
1. Scoateți partea superioară a rezervorului de cilindru principal. Acesta este, de obicei, un rezervor de culoare deschisă, cu un capac negru, în conformitate cu pedala de frână în compartimentul motorului. Consultați manualul sau un mecanic dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar pentru ao găsi.
  • În timpul unei schimbări tipice de ulei, un mecanic va verifica celelalte fluide din mașină. Pur și simplu cereți data viitoare să faceți o schimbare de ulei pentru a afla unde este rezervorul.
  • Imagine intitulată Frânele mașinii de sânge Pasul 2
    2. Trageți fluidul vechi. Folosind un baster cu curcan curat, suge cât de mult din vechiul fluid, cum puteți. Colectați fluidul vechi într-un borcan sau sticlă pe care o puteți eticheta mai târziu ca fluid de frână vechi. Acest lucru va asigura că numai lichidul curat este pompat în liniile în timp ce lucrați.
  • Etichetarea containerelor este cea mai sigură modalitate de a vă asigura că nu se utilizează din nou accidental.
  • Asigurați-vă că ați reciclat lichidul vechi de frână. Consultați-vă guvernul local pentru a vedea unde puteți renunța.
  • Imagine cu titlu cu frâne de sânge de sânge Pasul 3
    3. Curățați rezervorul. După ce ați obținut toate vechile lichide de frână, curățați orice sediment din rezervor, dacă este accesibil, cu o cârpă curată și fără scame. Nu lăsați cârpa să cadă complet în rezervor, totuși, deoarece va fi o neplăcere să se întoarcă. Curățați orice fluid vărsat cu un lichid de curățare a frânei sau săpun și apă.
  • Imagine cu titlu cu frâne de sânge de sânge Pasul 4
    4. Umpleți cilindrul principal cu lichid de frână curat. Veți putea vedea linia de umplere în sau pe rezervor în timp ce vă completați. Veți face acest lucru periodic pentru a vă asigura că nici un aer nu este tras din partea rezervorului în timpul procesului de sângerare. Dacă lichidul ajunge la aproximativ jumătate plin, trebuie să o reîncărcați.
  • Imagine cu titlu cu frâne de sânge de sânge Pasul 5
    5. Înlocuiți partea superioară a rezervorului de cilindru principal. Asigurați-vă că ați pus capacul înapoi pe rezervor și strângeți-l la dreapta după fiecare umplere. Presiunea negativă în liniile în timpul sângerării poate provoca un fluid pentru a scoate din rezervor dacă este deschis.
  • Imagine cu titlu cu frâne de sânge de sânge Pasul 6
    6. Pompați pedala de frână de aproximativ 15 ori. Acest lucru va fi pur și simplu să încărcați liniile cu noul lichid de frână. Nu a scos încă aer în liniile, dar se va asigura că presiunea este acolo când începeți să sângerați liniile.
  • Imagine cu titlu cu frâne de sânge de sânge Pasul 7
    7. Pregătiți supapele de sângerare. Verificați manualul mașinii pentru a găsi locația exactă a supapelor. Ele sunt de obicei în spatele sistemului de frânare al fiecărei anvelope și este posibil să fie necesar să scoateți anvelopele pentru a accesa accesul.
  • Supapele de sângerări arată diferit pentru diferite tipuri de frâne, dar sunt de obicei o formă de șurub hexagonal cu o extensie de tip de duză de pe față. O căutare web pentru modelul mașinii dvs. vă poate ajuta să le identificați în mod specific.
  • Folosind o cheie de capăt (adesea /16 inch (7.9 mm)) care se potrivește cu șurubul de sângerare, verificați dacă puteți slăbi supapele de sângerare. Lăsați-le închise, totuși.
  • Un pic de ulei se învârte sau pulverizat pe șuruburi cu o zi înainte de a le ajuta să le slăbească.
  • Dacă uleiul nu ajută, solicitați ajutor profesional. Ruperea unei supape de sângerare va provoca daune costisitoare.
  • Nu utilizați o cheie de semilună. Nu doriți să scoateți supapa, rotunjind marginile pentru a slăbi și strânge din nou.
  • Imagine intitulată Frânele mașinii de sânge Pasul 8
    8. Consultați manualul dvs. pentru a determina ordinea roților la sângerare. Dacă nu găsiți informațiile din manual sau online, nu vă temeți. Lucrați de la cea mai îndepărtată anvelopă de la rezervor la cea mai apropiată anvelopă. Acest lucru se asigură că aerul este sângerat treptat de la cea mai îndepărtată linie până când nu mai rămâne nimeni.
  • Partea 2 din 2:
    Sângerarea fiecăruia dintre liniile de frână pentru mașină
    1. Imagine cu titlu cu frâne de sânge de sânge Pasul 9
    1
    Jack mașina dvs. când sunteți gata să începeți. Obținerea mașinii de pe pământ vă va oferi accesul mai ușor la șuruburile de sângerare. Să fie deosebit de prudență că roțile sunt blocate și pe standuri înainte de a ajunge sub vehicul.
    • După parcarea pe o suprafață plană și găzduind roțile, utilizați mufa la fiecare anvelopă (asigurându-vă că Jack este pe cadru, nu pe panouri).
    • Puneți un suport de jack sub cadru după ce ați ridicat fiecare secțiune pentru a menține mașina în aer.
    • Asistentul dvs. intră în mașină acum înainte de a ajunge sub mașină. În acest fel, apare o balansare, veți fi în siguranță.
  • Imagine cu titlu cu frâne de sânge de sânge Pasul 10
    2. Puneți o bucată de lemn de 1 cu 4 în (25 cu 102 mm) sub pedala de frână. Puteți utiliza un distanțier alternativ, dacă este necesar. Acest lucru va împiedica călătoria pedalei prea aproape de podea pe măsură ce începeți să sângerați frânele. Acest lucru este necesar, astfel încât să nu faceți pistoanele de jos în cilindrul principal și să cauzeze scurgeri interne de cilindru principal.
  • Imagine cu titlu cu frâne de sânge de sânge Pasul 11
    3. Cârligul un tub la șurubul de sânge al anvelopei cel mai îndepărtat de rezervor. Folosind o bucată de tuburi de plastic limpede (tubulatura de acvariu funcționează bine), împingeți un capăt al tubului peste șurubul de brăzdare a frânei. Nu trebuie să fie o potrivire perfectă, dar va ajuta la menținerea lucrurilor mai curate dacă este.
  • Imagine cu titlu cu frâne de sânge de sânge Pasul 12
    4. Puneți celălalt capăt al tubului într-un borcan umplut cu lichid de frână curat. Aveți nevoie doar de aproximativ 2 până la 3 inci (51 până la 76 mm) de lichid de frână în borcan. Acest lucru va păstra aerul să fie aspirat înapoi în cilindrul de frână sau în liniile. De asemenea, puteți vedea bulele de aer, deoarece aerul este spălat din linii.
  • Dacă nu vedeți bule de aer, nu vă faceți griji. Ei pot fi dispersați în altă parte. Cel puțin, veți șterge fluidul vechi de frână.
  • Imagine cu titlu cu frâne de sânge de sânge Pasul 13
    5. Aveți ajutorul dvs. de ajutor și țineți frâna. Apelați "Down" către asistentul dvs. care apoi presează pedala de frână, îl ține și îl apelați înapoi. Forța ar trebui să fie echivalentă cu a ajunge la o oprire lentă la un semn de oprire.
  • Apelarea înainte și înapoi va asigura că sunteți sigur că frâna este presată sau nu atunci când trebuie să fie.
  • Imagine cu titlu cu frâne de sânge de sânge Pasul 14
    6. Rotiți șurubul de sânge pe stânga la un sfert. Fluidul vechi și aerul vor coborî în tubul în sticlă. Veți putea vedea scurgerea pe linie și în borcan.
  • Notă: Avertizează ajutorul dvs. că pedala de frână pe care o apăsați în jos se vor scufunda în timp ce deblocați șurubul de sângerare pe un sfert de întoarcere. Acest lucru este perfect natural, iar ajutorul dvs. trebuie să păstreze presiunea până când se oprește și să o țină jos.
  • Imagine intitulată Frânele mașinii de sânge Pasul 15
    7. Închideți supapa de sângerare atunci când se oprește scurgerile. Ca și cum ați fi deschis-o, dar în sens invers, rotiți supapa un sfert care se întoarce spre dreapta. Închiderea supapei asigură acum că, în timp ce presiunea este împingând spre exterior, nimic nu va fi aspirat înapoi în linie când frâna este eliberată.
  • Imagine cu titlu cu frâne de sânge de sânge Pasul 16
    8. Adresați-vă ajutorul pentru a elibera frâna. Apel "sus" la ajutorul tău, care acum va ridica frâna și sună "sus" înapoi la tine. Acest lucru completează un ciclu de sângerare a acelei linii particulare. Frânele dvs. sunt puțin mai aproape de a fi curățate și curate.
  • Poate dura până la 8 sau 10 cicluri pentru a curăța pe deplin linia, în special pentru anvelopele ulterioare.
  • Imagine cu titlu cu frâne de sânge de sânge Pasul 17
    9. Repetați acest proces până când este nou, lichidul clar din tubul de sângerare. După fiecare 5 sau 6 ori prin ciclu, suspendați rezervorul de cilindru principal cu fluid proaspăt.Nu lăsați niciodată rezervorul să devină prea scăzut, sau aerul va fi aspirat în cilindrul principal.
  • Imagine intitulată Frânele mașinii de sânge Pasul 18
    10. Repetați procesul de pe celelalte frâne. Treceți la următoarea roată cea mai îndepărtată din rezervor și repetați procesul cu partenerul dvs. Asigurați-vă că sângerați frânele la toate cele 4 anvelope. Dacă faceți doar câteva, puteți muta doar bulele de aer la o altă linie sau o secțiune.
  • sfaturi

    Unele vehicule model mai târziu necesită o procedură specială de sângerare cunoscută ca a "Secvența de sângerare" Datorită diferitelor supape și sisteme utilizate. Consultați mai întâi un profesionist înainte de a încerca să sângerați ca probleme și / sau deteriorarea sistemului de frânare se poate întâmpla dacă ați sângerat necorespunzător.
  • Începeți întotdeauna de la cea mai îndepărtată cilindru de frână principală. De obicei, este înapoi spre stânga spre stânga, apoi spre dreapta față la stânga față.
  • Șuruburile de sângerare pot deveni dificil de îndepărtat. Utilizați o cheie potrivită pentru a păstra de la rotunjirea lor.
  • Dacă nu știți ce faceți, obțineți un profesionist pentru a vă ajuta. Sângerarea necorespunzătoare poate provoca aerul să intre în sistem și poate provoca funcționarea corectă a frânelor.
  • Avertizări

    Fluidul de frână va distruge vopseaua pe mașina dvs. Aveți grijă să nu vă vărsați pe vopsea.
  • Utilizați întotdeauna lichidul de frână recomandat al producătorului pentru mașina dvs. Folosirea fluidului greșit (cum ar fi uleiul de motor) poate duce la defectarea frânei și / sau la reparații scumpe.
  • A face acest lucru nu este recomandat, aerul poate fi aspirat în jurul firelor supapei de sângerare! Dacă se utilizează un blestem de presiune, atunci sângerarea poate fi făcută de o singură persoană.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Cheie de cutie
    • Tuburi de plastic clare
    • 2 sau 3 8-oz (230 ml) cutii de lichid de frână
    • Turcia Baster
    • Ștergeți sticla de plastic sau borcan
    • Spacer (I.E. A 1 cu 4 in (25 cu 102 mm) bucata de cherestea)
    • O altă persoană să fie ajutorul tău
    • Instrumentul de scanare pentru ABS sau Control de tracțiune
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar