Cum se fixează un lanț de biciclete încurcate

Lanțurile de biciclete încurcate sunt una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă cu bicicliștii. Dar, în timp ce un lanț încurcat poate părea o afacere mare, procesul de fixare este relativ simplu. Pentru a dezlipi lanțul dvs., puteți încerca să puneți suficientă slăbire în ea, ca să o puteți uni. Dacă acest lucru nu funcționează, puteți scoate roata din spate, glisați lanțul de pe pinioane și scuturați lanțul până când devine neclintit. În cele din urmă, tot ce aveți nevoie este ceva timp și răbdare și veți fi ciclism în cel mai scurt timp.

Pași

Metoda 1 din 4:
Crearea slăbiciunilor în lanț și în dezordine
  1. Imagine intitulată Fix un lanț de biciclete încurcat Pasul 1
1. Glisați lanțul pe cele mai mici pinioane. Pinioanele sunt plăcile metalice cu dinți care mișcă lanțul. Din moment ce nu veți putea să călătoriți cu bicicleta, va trebui să mutați manual pinioanele. Pentru a face acest lucru, pur și simplu ridicați lanțul și mutați-l la cel mai mic pinion. Faceți acest lucru atât pe seturile din spate, cât și pe seturile din spate.
  • Imagine intitulată Fix un lanț de biciclete încurcat Pasul 2
    2. Comprimați derailleurul pentru a obține o lumină suplimentară în lanț. Derailleurul este un mecanism care ghidează lanțul și se blochează setul de lanț din spate. Este fabricat din plastic și metal și arată ca un cârlig incomplet. Împingeți derailleurul spre interior și țineți-l acolo. Acest lucru ar trebui să pună un pic suplimentar în lanțul tău.
  • Imagine intitulată Fix un lanț de biciclete încurcat Pasul 3
    3. Nemulțumiți și dezactivați lanțul. După ce ați pus slăbiciune în lanț, trebuie să dezactivați manual lanțul cu mâinile. Gândiți-vă la lanț ca o serie de bucle cu bucle și examinați modul în care lanțul sa încurcat. Încercați să lucrați înapoi pentru a le dezlipi și a fi atent să nu răsuciți prea tare.
  • Cu cât mai ușor în lanțul tău, cu atât este mai ușor să-l dezlege.
  • Aveți grijă să nu creați mai multe încurcări sau răsucite în lanțul dvs.
  • Rețineți că dacă lanțul este răsucite împotriva axei se mișcă de-a lungul și plăcile se îndoaie, ele nu pot fi îndreptate.
  • Metoda 2 din 4:
    Scoaterea roții din spate pentru a accesa lanțul
    1. Imagine intitulată Fix un lanț de biciclete încurcat Pasul 4
    1. Flip bicicleta. Înainte de a vă repara lanțul încurcat, va trebui să vă întoarceți bicicleta. Acest lucru vă va ajuta să vă păstrați bicicleta în timp ce dezactivați lanțul. În plus, lanțul va fi mai mare și mai ușor de accesat.
    • Asigurați-vă că sunteți pe o suprafață plană.
    • Poziționați bicicleta astfel încât barele de mâner să fie perpendiculare pe corpul bicicletei.
    • Dacă sunteți îngrijorat de zgârierea bicicletei, puneți un prosop sub ea.
  • Imagine intitulată Fix un lanț de biciclete încurcat Pasul 5
    2. Eliberați și deșurubați fracțiunea de roți din spate. Skewerul este o bucată lungă care alunecă în găuri în spatele corpului bicicletei și prin centrul roții. Localizați butonul de frișcă de roată. Răsuciți maneta și rotiți butonul în sens invers acelor de ceasornic. În același timp, țineți dispozitivul de fixare pe cealaltă parte a lui Skewer. După mai multe întoarceri, biserica ar trebui să vină pierde din dispozitiv de fixare.
  • Înainte de a slăbi brevetul, este posibil să fie nevoie să trageți sau să împingeți un cod PIN care vă va permite să o transformați.
  • Imagine intitulată Fix un lanț de biciclete încurcat Pasul 6
    3. Desfaceți frâna de biciclete. Localizați firul de oțel subțire care conectează carcasa cablului de frână și plăcuțele de frână din cauciuc. Apoi, slăbiți maneta pe etrier, astfel încât frâna să se deschidă suficient pentru roată pentru a scoate din ea. Pe niște biciclete, este posibil să aveți nevoie de un șofer cu șurub plat pentru a slăbi șaiba.
  • Este posibil să fiți capabil să dezactivați cablul de frână, eliberând astfel frâna.
  • Imagine intitulată Fix un lanț de biciclete încurcat Pasul 7
    4. Glisați lanțul de pe setul de lanț din spate. Setul lanțului din spate cuprinde pinioanele de pe roata din spate a bicicletei. În funcție de tipul de bicicletă, poate exista un număr diferit de pinioane. Pentru a scoate lanțul, trageți ușor lanțul de pe setul de lanț din spate. Când aveți niște slăbiciune în lanț, glisați-o și de pe setul de lanț.
  • Imagine intitulată Fix un lanț de biciclete încurcat Pasul 8
    5. Scoateți lanțul din setul principal al lanțului. Acestea sunt principalele pinioane care puteau bicicleta. Ele sunt atașate la pedalele bicicletei. Pentru a scoate lanțul din setul de lanț, trageți ușor și ridicați-l. Este posibil să fie necesar să utilizați ambele mâini pentru a ridica ambele părți ale lanțului în care se află pe setul de lanț.
  • Dacă aveți un derailleur - un dispozitiv atașat la porțiunea din spate a corpului bicicletei - este posibil să fiți mutați-o înainte și trageți lanțul un pic mai greu pentru a obține suficientă slăbiciune pentru ao elimina.
  • Metoda 3 din 4:
    Scuturați lanțul pentru ao repara
    1. Imagine intitulată Fix un lanț de biciclete încurcat Pasul 9
    1. Glisați lanțul în sus corpul bicicletei în spatele pedalelor. Deși ați scos roata din spate și ați separat lanțul de la setul de lanț, acesta va fi încă atașat la bicicletă. Înainte de a încerca să dezlegați lanțul, trebuie să o mutați spre partea din spate a bicicletei, unde puteți încerca să o dezamăgiți de obstrucția pedalelor și de setul de lanț.
  • Imagine intitulată Fix un lanț de biciclete încurcat Pasul 10
    2. Țineți cea mai lungă parte a lanțului cu o mână. Aceasta este partea care nu este încurcată. Faceți acest lucru cu atenție, deoarece nu doriți să vă încurcați în continuare lanțul. Pe măsură ce luați lanțul, ar trebui să o mutați în sus, astfel încât încurcăturile să fie sub partea necorespunzătoare a lanțului.
  • Imagine intitulată Fix un lanț de biciclete încurcat Pasul 11
    3. Îndreptați lanțul. Odată ce încurcările sunt suspendate sub porțiunea neclintită a lanțului, îndreptați lanțul cât de mult puteți. Este posibil să puteți dezactiva parțial o parte din lanț prin împingerea încurcării în sine. Fiți atenți, totuși, și evitați să faceți mai rău încurcările.
  • Imagine intitulată Fix un lanț de biciclete încurcat Pasul 12
    4. Agitați lanțul. După ce ați îndreptat lanțul, țineți partea superioară (superioară) a lanțului și începeți să o agitați viguros în sus și în jos. După cum faceți acest lucru, lanțul ar trebui să înceapă să nu se unească. Scuturați lanțul timp de până la un minut.
  • Repetați agitare lanțul după cum este necesar.
  • După o tremurătoare, este posibil să puteți dezactiva restul lanțului prin răsucirea sau transformarea acestuia.
  • Metoda 4 din 4:
    Reinstalarea roții
    1. Imagine intitulată Fix un lanț de biciclete încurcat Pasul 13
    1. Stați roata înapoi pe corpul bicicletei. Așezați ușor partea cilindrică mijlocie a roții în carcasa roților - sloturile de jumătate de cerc pe care le-ați scos de la. Centrul roții trebuie să se odihnească în carcasă. Împingeți roata pentru a vedea dacă se rotește așa cum ar trebui. Dacă nu, readjust centrul roții, astfel încât să se potrivească perfect.
  • Imagine intitulată Fix un lanț de biciclete încurcat Pasul 14
    2. Glisați partea inferioară a lanțului pe cel mai mic pinion al setului de lanț. Cel mai mic pinion ar trebui să fie cel mai apropiat de interiorul bicicletei. Asigurați-vă că lanțul se potrivește pe fiecare din dinți de pinion. Dacă lanțul nu se află corect, ar putea fi încurcat din nou.
  • Imagine intitulată Fix un lanț de biciclete încurcat Pasul 15
    3. Trageți cealaltă parte a lanțului pe setul de lanț roții din spate. La fel ca punerea lanțului pe setul principal de lanț, va trebui să alunece ușor lanțul pe setul de lanț din spate. Din nou, puneți lanțul pe cel mai mic pinion.
  • Dacă aveți o derailieur, este posibil să aveți nevoie să o comprimați pentru a obține mai mult.
  • Imagine intitulată Fix un lanț de biciclete încurcat Pasul 16
    4. Asigurați fracțiunea roților. Ghidați încet ghidajul roții prin cilindrul central al roții din spate. Odată ce este înăuntru, plasați dispozitivul de fixare pe partea îndepărtată a brevetului. Țineți dispozitivul de fixare și rotiți în sensul acelor de ceasornic până când acesta este strâns.
  • Încercați să scoateți anvelopa din corpul bicicletei. Dacă vine de pe bicicletă, nu l-ați asigurat în mod corespunzător. Verificați că ați ghidat fracțiunea prin porțiunea de jumătate de cerc din carcasa roții bicicletei și prin roți în sine.
  • Imagine intitulată Fix un lanț de biciclete încurcat Pasul 17
    5. Reconectați frâna. Trageți firul de frână subțire de frână, până când plăcuțele de frână sunt aproape atingând marginea bicicletei. În funcție de tipul de sistem de frânare pe care îl aveți, este posibil să aveți nevoie să înșurubați un etrier pentru a strânge frâna sau pentru a descoperi linia de frână în sine.
  • Este posibil să aveți nevoie să vă reajustați frânele după ce ați reluat bicicleta. Pur și simplu strângeți sau slăbiți coace până când vă simțiți confortabil cu modul în care lucrează.
  • Imagine intitulată Fix un lanț de biciclete încurcat Pasul 18
    6. Răsturnați bicicleta și verificați pentru a vedea că ați reluat totul. După ce v-ați reconectat frânele, trebuie să vă întoarceți bicicleta și să o mutați în jur pentru a vă asigura că funcționează corect. Este posibil să fie nevoie să pedalei încet în jurul unui spațiu mic pentru ao testa. Când testezi bicicleta:
  • Asigurați-vă că lanțul dvs. este pe dinții pinioanelor. Dacă aveți o bicicletă multiplă, este posibil să aveți nevoie să vă deplasați prin viteze cuple pentru a vedea dacă se schimbă corect.
  • Testați frânele înainte de a merge prea repede.
  • Verificați biciul de roți pentru a vă asigura că acesta rămâne strâns.
  • sfaturi

    Se referă la o imagine a unui lanț de biciclete intacte, intact, astfel încât să știi cum ar trebui să arate. Acest lucru vă poate ajuta să dezactivați lanțul.
  • Gândiți-vă la lanț ca un puzzle. Lucrați cu atenție pas-cu-pas pentru ao dezlipi.
  • Dacă toate celelalte eșuează, cumpărați și instalați un lanț nou.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar