Cum să curățați frânele cu discuri de biciclete

Frânele scârțâitoare pot fi cu adevărat enervante atunci când mergeți la o plimbare în jurul cartierului. "Squeak" de la frânele dvs. se poate întâmpla atunci când plăcuțele de frână nu sunt atașate fără probleme la rotoarele de disc - acestea sunt inelele mari, metalice care merg în jurul centrului roților de biciclete. Nu vă faceți griji! O curățare amănunțită vă poate ajuta tampoanele de frână și rotoarele discurilor să funcționeze fără probleme și pot scăpa de zgomotul neplăcut. În timp ce acest proces necesită un pic de grăsime cotă, nu ar trebui să dureze mai mult de o oră sau astfel să-ți curățe frânele cu discuri de biciclete.

Pași

Partea 1 din 4:
Dezasamblarea frânei
  1. Imagine intitulată Frânele cu disc cu disc curat Pasul 1
1. Să vă îndepărtați frânele după ce ați călătorit cu bicicleta, astfel încât acestea să fie mai ușor de curățat. Lăsați-vă deoparte ceva timp după călătoria cu bicicleta pentru a vă oferi frânele discului un mic TLC. În acest fel, toată murdăria, praful și sarea vor fi mai ușor de șters.
  • Dacă stocați bicicleta în afara, este posibil să trebuiască să curățați mai des frânele discului. Dă-ți bicicleta o examinare rapidă înainte și după fiecare plimbare pentru a vedea dacă totul arată bine.
  • Nu aveți nevoie să vă curățați frânele după fiecare plimbare. În schimb, ascultați doar pentru scârțâit - este o indicație bună că frânele discului dvs. trebuie să fie curățate.
  • Imagine intitulată Frânele cu disc cu disc curat Pasul 2
    2. Glisați pe o pereche de mănuși de unică folosință de nitril pentru a proteja piesele de frână. Plăcuțele de frână și rotorul discului sunt destul de sensibile și nu doriți să transferați niciun ulei de la vârful degetelor la aceste părți ale bicicletei. Alunecă pe aceste mănuși înainte de a începe să dezasamblați bicicleta, deci nu contamați nimic din greșeală.
  • Imagine intitulată Frânele discului cu disc curat Pasul 3
    3. Răsturnați bicicleta, astfel încât este mai ușor să scoateți roțile. Poate fi dificil să vă scoateți roțile în timp ce bicicleta dvs. este încă în poziție verticală. În schimb, găsiți o zonă deschisă în care puteți răsturna în siguranță pe bicicletă, astfel încât ghidonul și scaunul bicicletelor sunt la același nivel cu solul.
  • Imagine intitulată Frânele discului cu disc curat Pasul 4
    4. Scoateți șuruburile mari care țin roțile bicicletei în poziție. Căutați un șurub mare care trece prin axul de biciclete, care deține fiecare roată în poziție. Rotiți acest bolț în sens invers acelor de ceasornic și glisați-l din bicicletă. În acest moment, puteți elimina în siguranță și separați roata de la restul bicicletei.
  • Luați o privire la manualul proprietar al bicicletei pentru instrucțiuni mai specifice. Unele biciclete ar putea fi construite un pic diferit.
  • Imagine intitulată Frânele cu disc cu disc curat Pasul 5
    5. Utilizați o tastă T25 Torx pentru a deșurubați șuruburile de pe rotorul discului. Setați roțile de biciclete pe o suprafață plană, uniformă, cu centrul roții cu fața în sus. Luați o cheie T25 Torx - Aceasta este o șurubelniță specială concepută pentru șuruburile care atașează rotorul discului în centrul bicicletei. Scoateți șuruburile 1 la un moment dat și apoi trageți rotorul discului de pe roată.
  • Rotoarele discurilor sunt mari, cercuri metalice atașate la centrul roților de biciclete. Fiecare roată are un rotor de disc atașat la acesta.
  • Cele mai multe roți de biciclete au 6 șuruburi care țin rotorul discului în poziție. Păstrați-le într-un loc sigur pentru că reasamblați bicicleta.
  • Unele rotoare de disc sunt conectate cu șuruburi. Puteți să le eliminați cu un instrument BB - să aliniați porțiunea rotundă a sculei din jurul centrului rotorului discului și rotiți-l în sens invers acelor de ceasornic până când discul va pierde.
  • Imagine intitulată Frânele discului cu disc curat Pasul 6
    6. Deșurubați șurubul de reținere din plăcuțele de frână. Examinați secțiunea de bicicletă care se conectează la centrul roților. Veți vedea un bolț mare, orizontal care trece prin ambele plăcuțe de frână - acest lucru este cunoscut ca un șurub de reținere și ajută la menținerea acestor plăcuțe în poziție. Luați o pereche de clești de nas și scoateți cercul de reținere - acesta este un mic capac care trece peste 1 capăt al șurubului. Apoi, lipiți o cheie allen în partea opusă a plăcuțelor de frână pentru a deșuruba și a scoate șurubul.
  • Imagine intitulată Frânele cu disc cu bicicletă curată Pasul 7
    7. Trageți plăcuțele de frână din etrierul bicicletei. Caliperul de biciclete este zona în care sunt stocate plăcuțele de frână. Acum că ați scos șurubul de reținere, apucați-vă pe plăcuțele de frână cu 2 degete. Prinde și trage aceste tampoane din bicicletă - cu șurubul de reținere plecat, ar trebui să iasă ușor.
  • Partea 2 din 4:
    Hubul roților și rotoarele discului
    1. Imagine intitulată Frânele discului cu disc curat Pasul 8
    1. Ștergeți fața hubului roții cu o cârpă înmuiată în curățarea frânării. Găsiți fața hubului roții - aceasta este partea centrală a roții în care a fost atașat rotorul discului. Îndepărtați o cârpă curată, fără scame sau un prosop de hârtie cu lichid de curățare a frânei de biciclete specializate și frecați-l în jurul marginilor acestui butuc. O mulțime de crud și murdărie se pot construi acolo după plimbările cu bicicleta.
    • Hubul este o zonă circulară, direct în centrul roții de biciclete.
    • Puteți găsi curățător de frână online sau în unele magazine de specialitate.
  • Imagine intitulată Frânele discului curat cu disc Pasul 9
    2. Ștergeți ambele părți ale rotoarelor discului cu un curățător de frână specializat. Frecați curățitorul de frână în rotoarele discului cu un prosop de hârtie fără scame, frecându-se departe de murdărie sau reziduu blocat la suprafață. Utilizați cât mai mult mai mare de frână pe care aveți nevoie până când ambele discuri arată și vă simțiți cu adevărat curate.
  • Imagine intitulată Frânele cu disc cu bicicletă curată Pasul 10
    3. Buff rotorul discului cu șmirghel pentru a face suprafața ușor dură. Apucați o foaie de șmirghel de 120 de gresie și frecați-o pe toate părțile laterale ale rotorului discului. Nu vă faceți griji, nu distrugeți rotorul discului - de fapt, faceți-o mai ușor pentru plăcuțele de frână să adere și să le prindă pe aceste discuri. Odată ce ați terminat, suprafața metalică ar trebui să se simtă puțin cam dur.
  • Partea 3 din 4:
    Plăcuțe de frână, etriere și pârghii
    1. Imagine intitulată Disc de bicicletă curat Pasul 11
    1. Curățați ambele părți ale fiecărui plăcuță de frână cu un curățător de frână specializat. Setați plăcuțele de frână pe o foaie de prosoape de hârtie curată, fără scame. Apucați o curățare de frână de bicicletă specializată și spritz-o pe ambele părți ale plăcuțelor. Frecați produsul în tampoane cu un prosop curat, fără scame.
  • Imagine intitulată Frânele discului cu disc curat Pasul 12
    2. Nisip în jos ambele plăcuțe de frână cu șmirghel de 120 gri. Apucați o foaie de șmirghel destul de grosier și lucrați înapoi și înapoi peste fiecare tampon. Frecați porțiunea de pad a frânelor pe șmirghel, folosind mișcări rapide, înainte și înapoi. Scopul principal este de a netezi orice reziduu din plăcuțele de frână, care va ajuta la eliminarea sunetului de scânteiere.
  • Imagine intitulată Frânele cu disc cu disc curat Pasul 13
    3. Curățați ambele plăcuțe de frână 1 mai mult timp. Plasați plăcuțele pe o altă foaie de prosoape de hârtie fără scame și pulverizați-le din nou. Frecați orice reziduu de padure rămas din frânele dvs., deci sunt gata să reinstaleze în bicicletă.
  • Imagine intitulată Frânele discului cu disc curat Pasul 14
    4. Pulverizați etrierele cu curățător de frână și ștergeți-le. Căutați etrierul din cadrul bicicletei - acesta este buzunarul metalului care stochează plăcuțele de frână. Spritz această zonă cu spray de curățare a frânelor și ștergeți-o cu o cârpă curată.
  • Imagine intitulată Frânele cu disc cu disc curat Pasul 15
    5. Ștergeți uniunile de biciclete și pârghiile cu curățător de frână. Căutați componentele care țin conductele bicicletei împreună - acestea sunt cunoscute ca sindicate și au nevoie de o bună curățare o dată la un moment dat. Spritz-le cu cleaner de frână și le ștergeți cu o cârpă curată. Apoi, pulverizator de curățare a frânelor pe pârghiile de frână de mână și le dați un bun Wipedown, de asemenea.
  • Partea 4 din 4:
    Reasamblarea
    1. Imagine intitulată Frânele cu disc cu biciclete curate Pasul 16
    1. Glisați plăcuțele de frână înapoi în etrier. Sandwich Cele 2 plăcuțe de frână împreună, astfel încât ambele plăcuțe se ating unul pe altul. Alunecați frânele înapoi în etrier - ar trebui să se potrivească perfect.
  • Imagine intitulată Frânele cu disc cu disc curat Pasul 17
    2. Asigurați șurubul de reținere în poziție. Luați șurubul de fixare și glisați-l prin partea superioară a plăcuțelor de frână. Apoi, puneți cercul de reținere de-a lungul capătului șurubului.
  • Imagine intitulată Frânele discului cu disc curat Pasul 18
    3. Înșurubați șuruburile din jurul rotorului discului cu o cheie de cuplu. Centrați-vă rotorul discului de-a lungul centrului roții de biciclete. Apucați o cheie de cuplu și înșurubați șuruburile înapoi. Repetați acest proces până când toate rotoarele discului sunt înapoi în pozițiile lor corecte.
  • Imagine intitulată Frânele cu disc cu biciclete curate Pasul 19
    4. Reatașați roțile cu bicicleta cu șurubul central. Glisați roata bicicletei înapoi în poziție, căptușind centrul roții cu ambele abandonuri. Glisați șurubul lung în poziție, răsuciți-l în sensul acelor de ceasornic, astfel încât să rămână pus. Acum, frânele voastre sperăm că nu vor suna scârțâit pe următoarea călătorie cu bicicleta!
  • sfaturi

    Utilizați întotdeauna o curățare de frână specifică pentru biciclete, astfel încât să nu vă deteriorați echipamentul.

    Avertizări

    Încercați să nu atingeți plăcuțele de frână sau rotorul discului cu mâinile goale. Uleiurile pot transfera de pe piele și pot face frânele mai puțin eficiente.
  • Nu apăsați pe frânele mâinii după ce ați eliminat anvelopele de biciclete. Acest lucru vă va strânge plăcuțele de frână și vă va face foarte greu să vă reinstalați anvelopele.
  • Evitați dispozitivele de curățare a frânelor cu ingredientul "PTFE" -Acest vă va face rotoarele discului de disc și o va face mai dificilă pentru a frâna.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Mănuși de unică folosință a nitrililor
    • Clește cu cleme
    • Cleaner de frână
    • 120 de șmirghel (sau inferior)
    • Prosoape de hârtie fără scame
    • TOASTRA T25 TORX
    • cheie Allen
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar