Cum se schimbă liniile de frână

Majoritatea vehiculelor sunt echipate cu un sistem de frânare hidraulic care permite șoferului să oprească mașina apăsând o pedală de frână. Fluidul de frână din sistem călătorește printr-un sistem de linii de frână care sunt alcătuite din țevi de oțel montate într-o poziție fixă ​​sub mașina și furtunurile de cauciuc flexibile care călătoresc din conductele de oțel la roți. Dacă există o scurgere în oricare dintre aceste țevi sau furtunuri, acestea trebuie înlocuite imediat. Dacă nu aveți o înțelegere solidă și experiența care lucrează la sistemul de frânare, lăsați această slujbă într-o greșeală, poate provoca frânarea dvs. să eșueze, ceea ce ar putea fi catastrofală.

Pași

Metoda 1 din 3:
Înlocuirea furtunurilor flexibile de frână
  1. Imagine intitulată Schimbarea liniilor de frână Pasul 1
1. Deconectați furtunul din sistemul de frânare. Furtunul flexibil va fi cel mai probabil un furtun de cauciuc (uneori poate fi oțel împletit) care duce de la linia de frână centrală la pistonul de etrier în frânele cu disc sau cilindrul roții în frânele cu tambur. Pentru a deconecta furtunul, trebuie să scoateți clema de reținere dintre furtun și linia de oțel. Apoi, puteți roti conectorul cu o cheie până când se pierde.
  • Nu manevrați prea mult pe aceste conexiuni. Dacă vă puteți îndoi liniile de frână metalice și apoi trebuie să le înlocuiți, de asemenea. În schimb, scurgeți linia prin tăierea furtunului de frână și utilizați o torță pentru a încălzi conexiunea. Acest lucru îl va sparge și îl puteți elimina.
  • Imagine intitulată Schimbarea liniilor de frână Pasul 2
    2. Îndepărtați toate parantezele sau șuruburile de-a lungul liniei flexibile. Furtunul de frână poate fi montat în strut sau alt punct robust între linia centrală și roată. Va trebui să localizați astfel de conexiuni, urmărind linia de la capăt la sfârșit. Slăbiți și eliminați orice conexiuni de montare pe care le găsiți.
  • Imagine intitulată Schimbarea liniilor de frână Pasul 3
    3. Scoateți furtunul de la etrierul de frână sau cilindrul roții. Acum că furtunul este deconectat de la liniile la cilindrul principal, trebuie doar să o eliminați numai din frână în sine. Pentru a face acest lucru trebuie să slăbiți șurubul găsit la capătul liniei de frână (cunoscut sub numele de Banjo Bolt). Acest lucru se face adesea cu o priză sau o cheie de 14 mm, dar dimensiunea poate varia în funcție de marcă și de model. Există, de asemenea, o șaibă pe fiecare parte a liniei de frână (între linia și șurubul Banjo și linia și frâna) care trebuie îndepărtate.
  • Imagine intitulată Schimbarea liniilor de frână Pasul 4
    4. Atașați furtunul nou la etrierul de frână sau la cilindrul roții. Pentru a atașa noul furtun de frână, veți inversa pur și simplu pașii pe care ați luat-o pentru a elimina originalul. Aceasta înseamnă punerea în primul rând a șaibelor, apoi înăsprirea șurubului Banjo la capătul furtunului de frână.
  • Imagine intitulată Schimbarea liniilor de frână Pasul 5
    5. Atașați furtunul nou la sistemul de frânare. În primul rând, atașați clema de reținere. Aceasta ține furtunul de frână în poziție în timp ce efectuați conexiunea și este de obicei atașată prin alunecarea acestuia în suportul corespunzător la capătul furtunului de frână. Apoi, fixați conectorul dintre furtunul de frână și liniile care conduc la cilindrul principal. Acest lucru ar trebui făcut cu o cheie de sticlă sau o cheie de piuliță. De asemenea, trebuie să reconectați orice paranteze care dețin linia sigură (adesea găsită pe struturi sau alte componente de direcție).
  • Imagine intitulată Schimbarea liniilor de frână Pasul 6
    6. Sângerați frânele. Sângerarea frânelor este necesar să eliminați aerul pe care l-ați introdus în linia de frână. Deschideți capacul de sângerări găsită pe etrierul de frână sau cilindrul roții și să pompeze pe cineva pentru a forța aerul din capacul de sângerare. Așteptați până când vedeți fluidul care iese din capacul de sângerare și apoi închideți capacul.
  • Există, de asemenea, sângerări de presiune și sângerări de gravitație disponibile pentru frâne de sângerare.
  • Dacă intrați în orice problemă în timpul acestui proces, obțineți un mecanic certificat pentru a vă ajuta. Dacă acest lucru se face incorect, frânele dvs. nu vor funcționa, ceea ce reprezintă un pericol grav de siguranță. Acesta este un loc de muncă cel mai bine lăsat la un pro.
  • Metoda 2 din 3:
    Înlocuirea conductelor de frână montate
    1. Imagine intitulată Schimbarea liniilor de frână Pasul 7
    1. Tăiați toate conexiunile la blocurile de distribuție. Utilizați o pereche de tăietori laterali pentru a tăia linia la blocul de distribuție. Acest lucru vă va permite să puneți o priză pe montaj și să o eliminați din blocul de distribuție mai eficient decât cu o cheie. Dacă fitingurile sunt blocate, utilizați uleiul penetrant pentru a le slăbi.
    • Blocurile de distribuție pot fi identificate de liniile de frână multiple care rulează în ele. Acestea au montat în apropierea frontală și din spate a vehiculului și servesc pentru a distribui lichid de frână de la linia principală la fiecare dintre roți.
  • Imagine intitulată Schimbarea liniilor de frână Pasul 8
    2. Deconectați conductele de frână de la cilindrul principal. Ar trebui să existe aproximativ patru conexiuni la cilindrul principal (în funcție de marcă și model). Acestea vor trebui să fie slăbite prin utilizarea unei chei de sticlă sau a flarelor. Aveți grijă să nu răsuciți liniile sau să ștergeți conexiunile.
  • Imagine intitulată Schimbarea liniilor de frână Pasul 9
    3. Scoateți linia de frână din orice clipuri de montare. Linile de frână din oțel sunt executate de-a lungul inferior al mașinii și sunt montate cu cleme de plastic pentru a le menține în poziție. Va trebui să eliminați linia fără a deteriora aceste clipuri. Linia de înlocuire va trebui să se potrivească înapoi în aceleași clipuri.
  • Imagine intitulată Schimbarea liniilor de frână Pasul 10
    4. Scoateți conductele de sub mașină. Odată ce toate conexiunile sunt libere, puteți scoate liniile de frână din sub mașină. Acest lucru va facilita măsurarea și reducerea cantității corespunzătoare de linie de frână din rola dvs.
  • Imagine intitulată Schimbarea liniilor de frână Pasul 11
    5. Tăiați lungimea necesară dintr-o rolă de conductă de frână. Țevile de frână din oțel pot fi cumpărate în rulouri. Aceasta înseamnă că va trebui să măsurați vechea linie de frână, îndreptați rola și tăiați lungimea corespunzătoare a liniei. Asigurați-vă că îl comparați cu vechea linie de frână înainte de a încerca să o conectați. Amintiți-vă că nu este o lovitură dreaptă de la un capăt al mașinii la alta și că trebuie să urmați aceeași cale ca liniile vechi.
  • Imagine intitulată Schimbarea liniilor de frână Pasul 12
    6. Instalați toate fitingurile corespunzătoare înainte de a lua linia sub mașină. Fitingurile pentru a conecta linia la blocurile de distribuție sau cilindrul principal trebuie instalat înainte de a lua linia sub mașină. Există diferite tipuri de fitinguri de frână. Consultați manualul de service pentru a ști dacă să utilizați filetarea țevilor conice, Fitinguri de flare inversate, sau fitinguri de compresie.
  • Imagine intitulată Schimbarea liniilor de frână Pasul 13
    7. Instalați noua țeavă de frână utilizând suporturile și clemele din fabrică. Noua linie de frână trebuie să fie rulată de la cilindrul principal la blocurile de distribuție în același mod ca și linia de frână originală. Aceasta înseamnă că va trebui să urmați calea liniei de frână originale și să utilizați clipurile de montare din fabrică pentru a fixa noua linie la vehicul. Din nou, noua linie trebuie să fie exact aceeași lungime ca vechea linie.
  • Imagine intitulată Schimbarea liniilor de frână Pasul 14
    8. Conectați-vă la blocurile de distribuție. Ar trebui să utilizați același tip de montare ca cea pe care ați eliminat-o. De multe ori, fitingurile pot fi salvate și puse pe noua linie de frână. Acest lucru vă asigură că veți avea fitingurile potrivite pentru conexiunile dvs.
  • Imagine intitulată Schimbarea liniilor de frână Pasul 15
    9. Conectați-vă la cilindrul principal. Utilizați o cheie de sticlă sau o sticlă de piuliță pentru a reconecta toate fitingurile corespunzătoare la cilindrul principal. Același lucru este valabil aici, deoarece blocul de distribuție se conectează - dacă puteți reutiliza vechii conectori care sunt bine. Dacă nu puteți reutiliza vechii conectori, asigurați-vă că obțineți tipul corect de înlocuire.
  • Imagine intitulată Schimbarea liniilor de frână Pasul 16
    10. Umpleți cu lichid de frână și aerul de purjare din sistem. Va scurge probabil toate sau majoritatea fluidului de frână din vehiculul dvs. în timp ce înlocuiți aceste linii. Este important să utilizați producătorul de combustibil de frânare recomandat pentru a înlocui ceea ce a fost pierdut și apoi a sângerat aerul din liniile dvs.
  • Înainte de a vă conduce mașina, aveți un mecanic certificat inspectați sistemul de frânare. Dacă ați pierdut ceva sau ați făcut conexiuni greșite, frânele dvs. ar putea da afară, ceea ce ar putea să vă rănească serios sau pe alții.
  • Metoda 3 din 3:
    Identificarea problemelor în liniile de frână
    1. Imagine intitulată Schimbarea liniilor de frână Pasul 17
    1. Verificați lichidul de frână. Deschideți capota și găsiți cilindrul principal sau rezervorul de lichid de frână în compartimentul motorului. Ar trebui să fie aproape de firewall-ul de pe partea șoferului. Verificați manualul proprietarului dvs. pentru locația exactă dacă nu sunteți sigur. Fluidul de frână redus este un semn al unei scurgeri în sistemul de frânare.
  • Imagine intitulată Schimbarea liniilor de frână Pasul 18
    2. Scoateți roțile. Va trebui sa Slăbiți-vă piulițele În timp ce mașina este încă pe pământ. Următorul jack mașina dvs. și asigurați-o Jack Stands. Odată ce mașina se află în aer, puteți termina scoaterea urechilor și a anvelopelor. Asigurați-vă că glisați anvelopele sub mașină. Acest lucru oferă un strat suplimentar de protecție dacă jack-ul dvs. eșuează.
  • Imagine intitulată Schimbarea liniilor de frână Pasul 19
    3. Inspectați vizual liniile de frână. Căutați orice indicație de deteriorare a liniei de frână. Rugina pe liniile de oțel poate fi indicată de probleme, de asemenea, uscate sau crăpate linii de cauciuc vor trebui înlocuite. Căutați un picură sau un loc umed pe linii. De asemenea, trebuie să acordați atenție terenului sub linii. Dacă există o picurare, fluidul va fi vizibil pe teren.
  • Imagine intitulată Schimbarea liniilor de frână Pasul 20
    4. Simțiți liniile de frână. Uneori este dificil să vezi lichidul de frână sub mașină. Dacă suspectați o conductă de frână de scurgere sau deteriorată, trebuie să simțiți întotdeauna lungimea liniei cu mâinile. Acest lucru vă va asigura că nu pierdeți scurgeri.
  • 5. Obțineți sistemul de frânare inspectat de către un profesionist. Dacă nu sunteți un mecanic cu o înțelegere clară a sistemului de frânare al mașinii, nu ar trebui să vă încurcați cu ea. Adresați-vă unui mecanic certificat pentru a gestiona acest lucru pentru dvs., astfel încât să știți că lucrarea se face în mod corespunzător și vehiculul dvs. este sigur pentru a conduce vehicule.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Urmați procedurile adecvate de siguranță atunci când se ridică un vehicul.
  • Evitați lichidul de frână care vine în contact cu materialele din cauciuc sau din plastic.
  • Protejați-vă mâinile cu mănuși de latex sau cauciuc.
  • Dacă nu există presiune în frână (sau dacă merge până la podea), lichidul de frână poate fi scăzut (verificați scurgeri) sau cilindrul principal de frână a eșuat.
  • Unele linii de frână vor trebui să fie îndoite la unghiuri extreme și necesită un instrument de îndoire pentru a împiedica deteriorarea noilor linii de frână. Furnizarea de piese de dealer poate avea deja aceste fabrici pentru dvs. la o bază specială.
  • Dacă aveți scurgeri, este probabil un semn că întregul sistem este uzat și are nevoie de schimbarea oricum, astfel încât să puteți lua timp pentru a face tot timpul pentru a face întregul loc de muncă dacă veți face patch o parte din ea, obțineți cu peste cu ea. Dacă linia de frână a fost deteriorată de la ceva care l-a lovit pe drum, apoi înlocuiți părțile deteriorate după cum este necesar.
  • Protejați-vă ochii cu ochelari de protecție.
  • Folosirea unui sistem de suferință de presiune este preferată dacă este disponibilă.
  • Avertizări

    Utilizați numai lichidul de frână și liniile de frână recomandate pentru vehiculul dvs. și modelul dvs. Consultați manualul proprietarului sau cu orice magazin de piese auto.
  • Fiți atenți în jurul fluidului de frână și purtați mănuși de protecție și ochelari de protecție în timp ce faceți treaba. Lichidul de frână poate ruina vopseaua pe mașina dvs. și irită mâinile sau ochii, așa că fii atent. În cazul scurgerilor fluide, clătiți zona imediat cu apă rece.
  • Nu încercați să schimbați liniile de frână pe cont propriu dacă nu sunteți familiarizat cu sistemul de frânare. O mică greșeală ar putea determina frânarea să eșueze, ceea ce este incredibil de periculos. Lăsați această slujbă unui mecanic certificat!
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Jack Stands
    • Chei (capăt deschis, piuliță sau linie)
    • Fluidul de frână al tipului corect
    • Noi linii de frână și furtunuri
    • Lubrifianți de pulverizare
    • Stânci moi
    • Ochelari de protectie
    • Mănuși de cauciuc sau nitril
    • Instrumentul de îndoire a liniei de frână
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar