Cum să schimbați plăcuțele de frână în mașină

Schimbarea plăcuțelor de frână este o opțiune mult mai ieftină decât să o luați într-un magazin de mașini, care poate duce, de obicei, la o taxă costisitoare pentru oricine. Pentru costul materialelor, veți putea să vă opriți mașina după ce ați urmat acești pași.

Pași

Partea 1 din 3:
Expunerea plăcuțelor de frână
  1. Imagine intitulată Schimbați plăcuțele de frână din mașina dvs. Pasul 1
1. Obțineți plăcuțele corecte de frână. PAD-urile sunt disponibile la orice magazin de piese auto sau la dealerul dvs. local de mașini. Lăsați-i să cunoască anul, să facă și să modeleze mașina dvs. și să selecteze un tampon în gama de prețuri. În general, cu cât sunt mai scumpe, cu atât durează mai mult.
  • Unele tampoane foarte scumpe cu un conținut de metal mai mare decât cele de dorit pot fi destinate pieței "raliului" pentru utilizarea cu rotoarele de performanță. Probabil că doriți să evitați aceste lucruri deoarece sunt susceptibile de a provoca uzură prematură a rotoarelor standard. De asemenea, unii oameni găsesc că tampoanele mai puțin costisitoare sunt mai zgomotoase decât "Numele mărcii" tampoane.
  • 2. Asigurați-vă că vehiculul este răcit. Dacă ați condus recent, este posibil să lucrați cu tampoane extrem de calde, etriere și rotoare. Asigurați-vă că aceste părți sunt în siguranță pentru a atinge înainte de a vă deplasa.
  • 3. Slăbiți piulițele. Folosind cheia de lupă oferită împreună cu mufa mașinii, slăbiți fiecare piuliță care țin roțile pe mașină aproximativ două treimi din calea.
  • Nu slăbiți toate anvelopele deodată. În general, veți schimba cel puțin cele două plăcuțe frontale sau cele două plăcuțe din spate, în funcție de mașina dvs. și cât de egal se usucă frânele. Deci, începeți cu partea din față, fie cu spatele.
  • 4. Îndepărtați cu grijă mașina până când poate fi îndepărtată confortabil. Consultați manualul proprietarului dvs. pentru a determina poziția corectă pentru mufa de mașină sub masina ta. Puneți niște blocuri în spatele celorlalte roți pentru a opri mașina să se rostogolească înainte sau înapoi.
  • Puneți un suport de cric în cadrul vehiculului. Nu aveți încredere în Jack singur. Repetați pentru cealaltă parte a mașinii, astfel încât ambele părți să fie acceptate în siguranță.
  • 5. Scoateți roțile. Finalizați slăbirea și îndepărtarea piulițelor de știft atunci când mașina este ridicată. Trageți rotița direct spre dvs. pentru ao elimina.
  • Dacă jantele de roată sunt aliaj și pe știft, trebuie să curățați știfturile, găurile de știft, suprafața de montare a rotorului și suprafața de montare din spate a roții din aliaj cu o perie de sârmă și aplicați compusul anti-profund înainte de a remiți rotița.
  • 6. Scoateți șuruburile de etriere utilizând dimensiunea corectă a prizei sau a soneriei. Caliperul se potrivește peste rotorul de frână ca o clemă și lucrarea este de a încetini roata folosind presiunea hidraulică. Plăcuțele de frână vor crea frecare cu rotoarele pentru a încetini vehiculul la o oprire. Etrierele vin în general în modele dintr-o singură bucată sau în două piese, fixate între două și patru șuruburi la interiorul carcasei osiei stubului, unde anvelopa se potrivește pe axă. Spray aceste șuruburi cu WD-40 sau Pb penetrant catalizator pentru a ajuta la îndepărtarea acestora.
  • Verificați presiunea caliperului. Caliperul unei mașini la odihnă ar trebui să se deplaseze înapoi și mai puțin. Dacă nu, etrierul este sub presiune și poate zbura când scoateți șuruburile. Luați măsuri de precauție suplimentare atunci când verificați-vă să vă păstrați corpul în partea laterală a căii sale, chiar dacă este liberă.
  • Verificați dacă există shims sau șaibe de performanță montate între șuruburile de montare a etrierului și suprafața de montare. Dacă există, eliminați-le și urmăriți-le să înlocuiască mai târziu. Va trebui să reintroduceți etrierul fără plăcuțele de frână și să măsurați distanța de la suprafața de montare la placa de frână pentru a le înlocui corespunzător.
  • Multe vehicule japoneze utilizează un etrier alunecător din două piese, care necesită doar eliminarea a două șuruburi de cursor cu fața înainte, cu capete de 12-14 mm. Nu va trebui să eliminați întregul etrier.
  • 7. Așezați cu atenție șaiba cu o mică bucată de sârmă la bine. Caliperul va fi în continuare conectat la linia de frână, așa că închideți-l cu o bucată mică de cuier de sârmă sau cu alte resturi de metale, astfel încât acesta să nu stea și să pună presiune pe furtunul de frână flexibil.
  • Partea 2 din 3:
    Schimbarea plăcuțelor
    1. Scoateți tampoanele vechi. In cele din urma! Rețineți că fiecare tampon de frână este atașat. Ele sunt de obicei fixate sau clipuri cu cleme metalice atașate. Scoateți ambele plăcuțe. Ei pot lua o mică forță pentru a ieși, așa că aveți grijă să nu deteriorați caliperul sau linia de frână în timp ce scoateți-le.
    • Inspectați rotoarele de frână pentru deteriorarea deteriorării, căldurii sau fisurilor la suprafață și înlocuiți după cum este necesar. Rotoarele sunt recomandate pentru a fi înlocuite sau redirecționate în timpul înlocuirilor plăcuței de frână.
  • 2. Puneți noile plăcuțe. În acest moment, puteți răspândi un lubrifiant anti-profită pe marginile de contact metalice și pe partea din spate a tampoanelor. Acest lucru va împiedica o mulțime de scârțâit. Cu toate acestea, nu primiți niciun lubrifiant pe interiorul plăcuțelor de frână. Dacă orice lubrifiant atinge materialul, frâna nu va furniza frecare și va fi inutilă. Atașați noile plăcuțe exact așa cum au fost atașate cele vechi.
  • 3. Verificați lichidul de frână. Verificați nivelul lichidului de frână al vehiculului dvs. și adăugați unele, dacă este necesar.Înlocuiți capacul rezervorului de lichid de frână când ați terminat.
  • 4. Înlocuiți caliperul. Glisați încet șarpeul înapoi peste rotor, continuând cu ușurință, astfel încât să nu deterioreze nimic. Înlocuiți și strângeți șuruburile care țin de caliper în poziție.
  • 5. Puneți roata înapoi. Glisați roata înapoi în poziție și mână strângeți fiecare piuliță de lupă înainte de a coborî mașina.
  • 6. Strângeți piulițele. Când mașina se întoarce pe pământ, strângeți piulițele "stea" model. Strângeți o piuliță de lupă, apoi una peste ea până când fiecare piuliță este strâns complet la specificațiile de cuplu.
  • Verificați manualul proprietarului pentru a găsi specificațiile de cuplu pentru vehiculul dvs. Acest lucru va asigura că știfturile au fost înăsprite suficient pentru a împiedica scurgerea roții sau a supraîncărcate.
  • 7. Porniți vehiculul. Asigurați-vă că vehiculul este în neutru sau parcare, pompează frânele de 15 până la 20 de ori pentru a vă asigura că tamponul este așezat corect. Deasupra nivelurilor de lichid de frână sau urmați sângerarea secțiunii frânelor pentru a spăla fluidul vechi și pentru a înlocui cu lichid nou.
  • 8. Testați noile plăcuțe de frână. Nu merge mai mult de 5 mph (8.0 km / h) pe o stradă rezidențială liniștită, frână ca normal. Dacă autovehiculul pare să se oprească în mod normal, repetați testul și mergeți până la 10 mph (16 km / h).Repetați de mai multe ori, treptat până la 35 sau 40 mph (56 sau 64 km / h). Verificați, de asemenea, invers. Aceste teste de frânare asigură că nu există probleme cu instalarea dvs. de frânare, vă oferă încredere atunci când conduceți pe străzile principale și vă ajută "scaun" tampoanele de frână în poziție.
  • Ascultați pentru probleme. Noile plăcuțe pot să scrii un pic, dar ar trebui să auziți un sunet de măcinare, metal-on-metal, probabil că ați inversat plăcuțele de frână (I.E., suprafața interioară este îndreptată incorect).Acest lucru ar trebui corectat imediat.
  • Partea 3 din 3:
    Sângerarea frânelor
    1. Scoateți capacul din cilindrul principal al frânei. Fluidul de frână va deveni contaminat cu murdărie și alte particule din aer și mecanica mașinii. De asemenea, va absorbi umiditatea din aer, scăzând periculos punctul său de fierbere. Va trebui să sângerați fluidul de frână din sistem înainte de a schimba tampoanele și etrierele, dar veți dori, de asemenea, (contraintuitiv, poate) să vă asigurați că lichidul este acoperit înainte de a face acest lucru. Verificați linia de umplere și adăugați un pic dacă aveți nevoie. Lăsați capacul în timp ce sângerați sistemul.
    • Motivul pentru care trebuie să adăugați lichid este că sângerați fluidul de la etrierele înșiși - fluidul prins în linie - și încă mai aveți nevoie de o alimentare constantă în cilindrul principal.
  • 2. Determinați secvența sângerării. În general, doriți să sângerați frâna cea mai îndepărtată de cilindrul principal, deci va trebui să verificați manualul proprietarului înainte de a face acest lucru. Toate mașinile diferă în ordinea particulară. Dacă nu aveți manualul de utilizare, verificați cu un magazin de piese auto.
  • 3. Potriviți un furtun de plastic mic la niplul de sângerări. Tuburile ieftine de acvariu funcționează bine pentru acest lucru. Așezați celălalt capăt al furtunului într-o sticlă mică sau într-o tigaie pentru a prinde lichidul. Pentru a menține aerul să curgă înapoi în sistem, ar trebui să atârnați sau să țineți sticla deasupra etrierelor și să păstrați gravitatea pe partea dvs.
  • 4. Au o pompă asistent frânele. Cu motorul oprit, prietenul tău pompează continuu frânele până când au rezistența. Ei ar trebui să strige să vă informeze că simțind rezistență, moment în care ar trebui să deșurubați ușor șurubul de sângerări și să le spuneți că țineți frâna în jos.
  • Fluidul trebuie să se scurgă în jos furtunul în sticlă sau în tigaie în acest moment. Înșurubați șurubul de sânge înapoi când piciorul prietenului dvs. atinge podeaua.
  • Repetați acest proces până când nu vedeți bule de aer în tub.
  • 5. Verificați dublu sistemul pentru bulele de aer. Dacă comprimarea pedalei de frână are ca rezultat lichidul gigling în cilindrul principal, există încă bule de aer în sistem. Începeți să le sângerați din nou înainte de a continua.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Luați în considerare rotirea volanului vehiculului, astfel încât roata din față fiind concentrată pe puncte în fața din față după ce anvelopa din față a fost îndepărtată. Acest lucru poate face ca lucrul la un ansamblu de etrier din față, mult mai ușor din cauza accesului îmbunătățit. Fiți foarte atenți că bretelele dvs. Jack nu iese din cale când faceți acest lucru, totuși.
  • Dacă serviți frânele din spate aveți grijă în jurul sistemului de frânare de parcare - găsiți modalitatea corespunzătoare de a elimina și de a regla.
  • Inspectați rotoarele dvs. dacă sunt strălucitoare sau nu sunt plate. Aceste două simptome pot provoca frânare să scoată. Dacă ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, rotoarele pot fi fixate plat, atâta timp cât rămân peste grosimea minimă.
  • Avertizări

    Utilizați întotdeauna jack standuri și utilizați suporturi în spatele roților pentru a evita rularea. Nu aveți încredere în el însuși.
  • Nu lăsați lubrifiantul să atingă materialul plăcuței de frână. Dacă o face, frâna nu oferă nici o frecare și este inutilă.
  • Nu face Scoateți linia de frână din etrier, acest lucru va cauza aerul să intre în liniile și să facă o mizerie de lucruri.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar