Cum de a conduce o mașină cu o transmisie automată

Autovehiculele cu transmisii automate sunt foarte populare atât pentru șoferii noi, cât și pentru cei cu experiență, deoarece sunt, în general, mai simpli de operat decât transmisiile manuale și pot fi mai confortabile pentru călătorii lungi. Acești pași simpli vă vor ghida în învățarea de a opera o transmisie automată, dar amintiți-vă: Înainte de a folosi orice autovehicul, vă rugăm să vă asigurați că aveți o licență de conducere valabilă și să înțelegeți toate legile locale ale traficului.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătiți-vă la conducere
  1. Imaginea intitulată unitatea unei mașini cu o transmisie automată Pasul 1
1. Intrați în mașină. Deblocați vehiculul cu un clicker sau o cheie și urcați în partea șoferului.
  • Imagine intitulată unitatea o mașină cu o transmisie automată Pasul 2
    2. Ajustați mașina la nevoile dvs. Ajustați scaunul în orice direcție în care puteți găsi necesar, astfel încât să puteți ajunge confortabil la orice control și să vedeți bine din ferestre. Mutați oglinzile, astfel încât să puteți vedea în spatele și în partea laterală a vehiculului. Identificați petele blind ale mașinii înainte de a începe să conduceți astfel încât să le puteți verifica înainte de a face schimbări de întoarcere sau banda.
  • Imagine intitulată unitatea o mașină cu o transmisie automată Pasul 3
    3. Identificați comenzile. Este esențial să găsiți acceleratorul și pedalele de frână, volanul, maneta selectorului de viteze, comenzile de lumină, dezghețarea și ștergătoarele de parbriz înainte de a începe.
  • Pedalele de frână și de accelerație sunt situate în partea din față a zonei în care sunt picioarele. Pedala de frână este în partea stângă, acceleratorul este în partea dreaptă.
  • Volanul este roata mare în centrul consolei șoferului. Opriți-l spre stânga și spre dreapta pentru a roti roțile vehiculului.
  • Situat pe coloana de direcție (de obicei pe partea stângă) este o mică pârghie care are o poziție de odihnă în mijlocul și două poziții de blocare deasupra și dedesubt. Acesta este semnalul de întoarcere. Adesea, pe partea stângă a volanului montat în consola sau un buton pe unul dintre pârghiile de pe coloana de direcție este controlul care pornește și dezactivează farurile.
  • Pârghia selectorului de viteze va fi, de obicei, într-unul din cele două locuri: fie montat în partea dreaptă a coloanei de direcție sau în scaunele șoferului și ale pasagerului. Acesta va avea un afișaj care prezintă indicatoare de unelte, de obicei marcate cu literele "P", "R", "N", și "D" și câteva numere. Pe pârghiile de deplasare a coloanelor de direcție, acest afișaj este situat de obicei pe panoul de bord, sub vitezometru.
  • Imagine intitulată unitatea o mașină cu o transmisie automată Pasul 4
    4. Pune-ți centura. Asigurați-vă că dvs. și de orice pasageri din vehiculul dvs. purtați curele de siguranță în orice moment.
  • Partea 2 din 3:
    Operarea vehiculului în "Conduce"
    1. Imagine intitulată unitatea o mașină cu o transmisie automată Pasul 5
    1. Porniți mașina. Plasați piciorul drept pe pedala de frână și împingeți-l în jos, apoi introduceți cheia și rotiți-o în sensul acelor de ceasornic pentru a porni vehiculul.
  • Imaginea intitulată unitatea unei mașini cu o transmisie automată Pasul 6
    2. Selectați uneltele de viteză. Păstrați piciorul pe pedala de frana și deplasați maneta de viteze în "Conduce." Acest echipament este marcat cu a "D" pe panoul afișajului și va fi evidențiat când ați selectat-o ​​cu succes.
  • Pentru pârghiile de schimbare montate pe coloana de direcție, trageți maneta spre dvs. înainte de a vă deplasa în sus și în jos pentru a selecta o unelte.
  • Pentru pârghiile de schimbare montate pe podea, există, de obicei, un buton lateral pentru a debloca maneta. Acesta poate fi apoi mutat de-a lungul pistei sale în poziție.
  • Imagine intitulată unitatea o mașină cu o transmisie automată Pasul 7
    3. Eliberați frâna de parcare. Aceasta este fie o pârghie între cele două scaune din față, fie pe o pedală din partea stângă a zonei piciorului. Este posibil să existe o pârghie de eliberare deasupra frânei de parcare inferioară sau un buton pentru a împinge modelul de sus înainte de a vă putea dezactiva.
  • Imaginea intitulată unitatea unei mașini cu o transmisie automată Pasul 8
    4. Verificați împrejurimile. Uită-te în toată mașina, inclusiv pete orb, pentru a vedea dacă există obiecte în mișcare sau ființe în vecinătate. Asigurați-vă că vă mențineți ochii în principal în direcția în care vă mișcați.
  • Imagine intitulată unitatea o mașină cu o transmisie automată Pasul 9
    5. Obțineți mașina în mișcare. Deconectați încet presiunea pe pedala de frână și mașina va începe să se deplaseze încet. Luați piciorul de pe frână, utilizați același picior pentru a apăsa ușor pedala de gaz, iar mașina va începe să se deplaseze mai repede. Nu este nevoie să schimbați uneltele în legătură cu viteza de conducere a drumului obișnuit.
  • Imagine intitulată unitatea unei mașini cu o transmisie automată Pasul 10
    6. Rotiți volanul pentru a transforma mașina. În "conduce," Opriți-l în partea stângă pentru a porni mașina la stânga și pentru ao transforma spre dreapta pentru a întoarce autovehiculul.
  • Imagine intitulată unitatea unei mașini cu o transmisie automată Pasul 11
    7. Aplicați frânele pentru a încetini sau a opri mașina. Luați piciorul drept de pe pedala de accelerație și mutați-l la frână, aplicând o presiune treptată, astfel încât să nu se oprească. Când doriți să începeți din nou, treceți piciorul înapoi la accelerator.
  • Imagine intitulată unitatea o mașină cu o transmisie automată Pasul 12
    8. parchează mașina. Când ați ajuns la destinație, aduceți vehiculul la o oprire completă prin aplicarea presiunii treptate pe pedala de frână și glisați pârghia de schimbare înapoi în "P" poziţie. Opriți motorul prin rotirea cheii în sens contrar acelor de ceasornic. Nu uitați să opriți farurile și să aplicați frâna de parcare înainte de a ieși din mașină.
  • Partea 3 din 3:
    Operarea angrenajelor alternative
    1. Imagine intitulată unitatea unei mașini cu o transmisie automată Pasul 13
    1. Călătoriți în sens invers. Dacă aveți nevoie să călătoriți înapoi, asigurați-vă că vehiculul este la o complet opriți înainte de a schimba uneltele sau în afara "verso." Glisați viteza de transmisie pentru a selecta uneltele marcate "R" și verificați în spatele / în jurul dvs. pentru orice obstacole posibile. Scoateți ușor piciorul de la frână și plasați-l pe accelerator.
    • Când întoarceți inversă, mașina dvs. se va întoarce în aceeași direcție pe care o transformați. Tocule doar înapoi, așa că sfârșitul mașinii se va schimba în această direcție, mai degrabă decât în ​​față.
  • Imagine intitulată unitatea o mașină cu o transmisie automată Pasul 14
    2. Utilizare "neutru." "neutru" Uneltele trebuie să fie utilizate numai atunci când nu aveți nevoie să controlați viteza mașinii dvs, nu când conduceți în mod regulat. Exemple de aceasta includ atunci când în timpul ralantului parcat pentru un timp scurt sau când este împins / remorcat.
  • Imaginea intitulată unitatea unei mașini cu o transmisie automată Pasul 15
    3. Utilizați vitezele inferioare. Uneltele marcate "1," "2," și "3" sunt cunoscute ca unelte inferioare. Acestea pot funcționa ca un tip de sistem de frânare în motor atunci când trebuie să salvați frânele reale. Mergând în jos abrupt dealuri este o utilizare bună a acestei tehnici. Prima unelte, totuși, trebuie să fie folosită numai când trebuie să mergeți foarte încet. Nu este nevoie să se oprească când se deplasează între aceste unelte și unitate.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Do nu Utilizați un picior pentru pedala de frână și cealaltă pentru pedala de accelerație. Utilizați piciorul drept pentru ambele pedale și lăsați piciorul stâng pe podea.
  • Se recomandă păstrarea continuu a acceleratorului dacă doriți să optimizați consumul de combustibil. Păstrează presiunea cuplului la un nivel inferior.
  • Aplicați presiunea atât la pedalele de frână, cât și pe pedalele de accelerație ușor și treptat.
  • Verificați-vă adesea oglinzile.
  • Conduceți defensiv și acordați atenție împrejurimilor dvs. atunci când utilizați orice autovehicul.
  • Acordați întotdeauna atenție semnalelor de trafic.
  • Avertizări

    Când se schimbă de la "R" la "D" sau viceversa, mașina trebuie să fie complet staționară înainte de a selecta fie "R" sau "D" sau altfel ar putea provoca daune grave transmisiei.
  • Urmați toate legile locale de trafic și conduceți întotdeauna o licență valabilă.
  • Blocați mașina când lăsați-o nesupravegheată.
  • Veniți întotdeauna la o oprire completă înainte de a trece la "P" sau daune de transmisie serioase ar putea rezulta.
  • Păstrați-vă ochii pe drum - nu faceți text și conduceți.
  • Nu utilizați niciodată un vehicul în timp ce influența alcoolului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar