Cum să sângerați liniile de frână

Încercați să vă opriți la o semafor numai pentru a afla că frânele dvs. sunt moi și pedala este scăzută. Acesta ar putea fi un semn că aerul a apărut în liniile de frână. Pentru a remedia acest lucru, poate fi necesar să vă sângerați frânele. Acesta este un loc de muncă cu două persoane care necesită un efort coordonat. Rezultatul este o pedala de frână rigidă și un sistem de frânare mai reactiv.

Pași

Partea 1 din 3:
Se pregateste
  1. Imagine intitulată Linii de frână de sânge Pasul 1
1. Confirmați că trebuie să sângerați liniile de frână.Pedala de frână de scufundare adesea înseamnă că liniile de frână trebuie sângerate.Cu toate acestea, este foarte important să confirmați că pedala de scufundare nu este cauzată de altceva.
  • Încercați acest test simplu atunci când sunteți opriți și așteptați la o lumină roșie.Cu piciorul, păstrați o presiune uniformă asupra pedalei de frână. Pedala se scufundă mai jos, chiar și puțin? Dacă da, atunci ar trebui să aveți sistemul de frânare al mașinii inspectat de un tehnician auto auto certificat ASE pentru a confirma cauza rădăcină nu este altceva.Dacă pedala deține o presiune constantă, atunci nu există aer în sistem.
  • O pedala de frână scufundată ar putea fi, de asemenea, cauzată de alte lucruri care ar putea fi foarte periculoase.De exemplu, pedalele de frână se pot scufunda, de asemenea, dacă există o problemă hidraulică, cum ar fi un cilindru principal de eșec, un cilindru de roată din spate scurgeri, un etrier rău sau ABS rău.Deci, este important să excludem aceste posibilități periculoase prin inspecția profesională înainte de a continua.
  • Imagine intitulată Linii de frână de sânge Pasul 2
    2. Poziționați mașina pe o suprafață plană. Autovehiculele cu transmisii automate ar trebui să fie în parc, iar cele cu transmisiuni standard ar trebui să fie în prima treaptă de viteză. Frâna de urgență (sau de parcare) trebuie să fie activată în orice moment.
  • Imagine intitulată Linii de frână de sânge Pasul 3
    3. Scoateți oricare Hubcaps și ridicați mașina și asigurați-o pe Jack Stands.Scoateți toate cele patru roți.
  • Imagine intitulată Linii de frână de sânge Pasul 4
    4. Eliberați capota și localizați rezervorul de lichid de frână al cilindrului principal. Este un recipient transparent de dimensiune (sau mai mare) care este înșurubat la firewall-ul de pe partea șoferului mașinii. Acesta va fi conectat la un obiect aluminiu, tuburile metalice iese din laturile sale. Aceste linii metalice sunt liniile de frână care direcționează lichidul de frână hidraulic la roțile dvs. individuale. Acolo, lichidul de frână activează fie componentele discului, fie ale tamburului care vă opresc mașina.
  • Imagine intitulată Linii de frână de sânge Pasul 5
    5. Eliminați fluidul de frână vechi, murdar care este prezent în rezervorul cilindrului principal. Umpleți cilindrul principal cu fluid de frână proaspăt, curat, asigurându-vă că este tipul potrivit pentru mașina dvs. Dacă aveți întrebări, cereți părților să privească lichidul de frână al mașinii când îl achiziționați.
  • Partea 2 din 3:
    Sângerarea frânelor
    1. Imagine intitulată Linii de frână de sânge Pasul 6
    1. Du-te la roata din spate dreapta, ștergeți orice murdărie din zona șurubului de brăzdare a frânei și scoateți capacul de praf din cauciuc. Folosind o cheie de capăt, slăbiți șurubul de sângerare. Luați o bucată de furtun de aspirație din cauciuc și puneți-l la capătul șurubului de bară și puneți celălalt capăt într-o sticlă de plastic gol.
  • Imagine intitulată Linii de frână de sânge Pasul 7
    2. Țineți pe cheie din cutie în timp ce țineți sticla de plastic. Are partenerul dvs. pompează frânele încet până când lichidul murdar nu iese din liniile frânelor și în sticlă. Permiteți suficientă lichid pentru a ieși, astfel încât capătul furtunului de cauciuc să fie scufundat în lichid de frână. (Verificați frecvent cilindrul principal pentru a vă asigura că există o mulțime de lichid de frână.)
  • Imagine intitulată Linii de frână de sânge Pasul 8
    3. Când lichidul de frână devine clar, direcționați partenerul pentru a ține pedala pe podea. Închideți șurubul de blechere cu cheie și să vă pompeze pedala de 3 ori și să o ții.Deschideți scurt șurubul de sânge pentru a permite lichidului de frână să iasă din furtunul de cauciuc. Partenerul dvs. vă va spune când pedala de frână este pe podea și, o păstrați acolo în timp ce închideți șurubul de sângerări. Repetați acest proces de două ori mai multe ori. (Amintiți-vă periodic verificați nivelul fluidului cilindrului principal, deci nu se usucă!) După a treia oară, strângeți șurubul de sânge și repetați acest proces pe celelalte trei roți și, în partea din spate stânga, dreapta și din stânga față.
  • În funcție de vehicul, procedura de sângerare va varia în ce roată este sângerată, a doua și așa mai departe. Secvența de mai sus va funcționa pentru o mare parte din vehicule, dar ar trebui să verificați cu un site web Toate datele sau similare pentru a verifica secvența de sângerare.
  • Imagine intitulată Linii de frână de sânge Pasul 9
    4. Pentru a vă asigura că frânele nu sunt spongioase și nu există scurgeri în sistem, efectuați acest test când ați terminat sângerarea frânelor. Cu motorul oprit, aveți partenerul dvs. să împingeți pe pedala de frână și să mergeți la toate cele patru roți și să verificați scurgerile. Apoi, împingeți pedala de frână cu piciorul. Ar trebui să călătorească aproximativ 1-3 inci (2.5-7.6 cm) și opriți. Pedala de frână trebuie să se simtă foarte tare la acest punct de oprire.
  • Imagine intitulată Linii de frână de sânge Pasul 10
    5. Scapă de orice lichid de frână excedentar într-o manieră adecvată și sigură. Amintiți-vă că lichidul de frână este considerat deșeuri periculoase și, prin urmare, nu trebuie turnat niciodată chiuveta sau toaleta, pe pământ în curte, în gunoi sau în jos scurgerea de canalizare sau rezervorul septic. Discutați cu magazinul local local sau căutați un site de colectare a deșeurilor de gospodărie (HHW).
  • Partea 3 din 3:
    Testarea frânelor
    1. Imagine intitulată Linii de frână de sânge Pasul 11
    1. Înlocuiți toate cele patru roți și strângeți mâna tuturor piulițelor.Coborâți vehiculul la sol și cuplați corect piulițele.Înlocuiți capacele butucului, dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Linii de frână de sânge Pasul 12
    2. Mergeți la o unitate de încercare pentru a verifica dacă frânele funcționează corect. Dacă există încă probleme, aveți mașina dvs. inspectată de către o tehnologie auto certificată ASE.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Păstrați întotdeauna rezervorul de lichid de frână.
  • Urmați procedurile adecvate de siguranță atunci când se ridică un vehicul.
  • A sângerat liniile de frână ale vehiculului la fiecare doi ani.
  • Evitați lichidul de frână care vine în contact cu materialele din cauciuc sau din plastic.
  • Avertizări

    Nu eliberați pedala de frână până când șurubul de bară este închis.
  • Fluidul de frână va topi vopseaua mașinii.
  • Particulele de murdărie pot contamina lichidul de frână și pot cauza frâne să eșueze.
  • Utilizați numai lichidul de frână care este recomandat pentru vehiculul dvs. și modelul dvs.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Jack Stands
    • Instrumentul de aspirație, cum ar fi un Baster Turcia
    • Cheie (cutie)
    • Lichid de frână
    • Tuburi de plastic clare
    • Container de deșeuri de unică folosință
    • Material moale
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar