Cum de a frânge corect pe o motocicletă

Învățați cum să utilizați frânele dvs. este un factor important atunci când sunteți a conduce o motocicletă. Când vă aflați pe bicicletă, aplicați întotdeauna frânele din față și din spate pentru a ajunge la o oprire controlată. În timpul unei viraje, aplicați frânele la început dacă mergeți prea repede. Atâta timp cât practicați folosind frânele și rămâneți conștienți de condițiile de drum, puteți călări motocicleta în condiții de siguranță!

Pași

Metoda 1 din 3:
Venind la o oprire controlată
  1. Imagine intitulată Frâna corect pe o etapă de motocicletă 1
1. Începeți frânarea la momentul potrivit, în funcție de viteza dvs. Timpul mediu de reacție înainte de a aplica frânele este de aproximativ 0.62 de secunde. Când utilizați frânele, va dura mai mult timp pentru a ajunge la o oprire completă dacă mergeți mai repede. Dacă mergeți la 30 mph (48 km / h), va dura aproximativ 2.39 de secunde pentru a opri, dar distanța pe care o călăuziți este egală cu aproximativ 66 ft (20 m). Aplicați întotdeauna frânele pentru a menține o distanță sigură între dvs. și orice vehicul în fața dvs.
  • Întotdeauna stați conștienți de împrejurimile dvs. și de alte trafice, astfel încât să puteți frânge când aveți nevoie.
  • Dacă bicicleta dvs. are un sistem de frânare anti-blocare (frâne ABS), atunci timpul de oprire și distanța pot fi ușor mai scurte.
  • Distanța dvs. de frânare poate fi, de asemenea, afectată de condițiile rutiere. Drumuri alunecoase, ca cele făcute din pietriș sau acoperite în ploaie, vor crește distanța pe care o ia pentru a opri.
  • Imagine intitulată Frâna corect pe o etapă de motocicletă 2
    2. Ușurați accelerația. Accelerația este situată pe ghidonul drept și răsuciți spre dvs. să accelerați. Întoarceți încet accelerația spre partea din față a bicicletei atunci când doriți să vă decelerați sau să vă opriți. Când dezactivați accelerația, bicicleta dvs. va începe să încetinească în mod natural, deoarece nu dați motorului nici un gaz.
  • Dacă păstrați accelerația răsucite spre dvs. în timp ce frânați, va provoca stres pe tampoanele de transmisie și de frână.
  • Imagine intitulată Frâna corect pe o etapă de motocicletă 3
    3. Apăsați în jos pe frâna din spate cu piciorul drept. Pârghia de frână din spate este situată în fața piciorului drept pe motocicletă. Când doriți să vă reduceți viteza, utilizați Toe pentru a apăsa ușor pârghia de frână din spate. Nu aplicați prea multă forță sau anvelopa din spate se va bloca și vă va face să pierdeți controlul.
  • Evitați utilizarea numai a frânelor din spate, deoarece poate provoca deplasarea bicicletei și a creșterii distanței de oprire.
  • Imagine intitulată de frână în mod corespunzător pe o etapă de motocicletă 4
    4. Strângeți frânele din față în același timp cu 2 degete pentru a ușura oprirea. Controlul frânei față este mânerul direct deasupra accelerației de pe ghidonul drept al motocicletei. Pe măsură ce apăsați în jos pe pârghia de frână din spate, utilizați indexul și degetul mijlociu pentru a stoarce încet comenzile frânei frontale.
  • Frâna frontală comandă aproximativ 75% din puterea de oprire și va fi cea mai eficientă la frânare.
  • Evitați strângerea frânei frontale cu toate cele 4 degete, deoarece puteți bloca anvelopa și pentru a vă determina controlul.
  • Bacsis: Dacă anvelopa frontală se blochează în timp ce vă frângeți, eliberați pârghia și reaplicați-o ferm.

  • Imagine intitulată Frâna corect pe o etapă de motocicletă 5
    5. Țineți ambreiajul pentru a vă ajuta să încetinească. Ambreiajul este pârghia de pe ghidonul stâng de pe motocicletă. Pe măsură ce vă decelerați, strângeți ambreiajul. Acest lucru vă va ajuta să vă încetinească și mai mult și vă permite să treceți în unelte inferioare.
  • Chiar dacă țineți ambreiajul, vă va ajuta să încetiniți, nu vă va activa luminile de frână. Asigurați-vă că aplicați întotdeauna frânele la încetinirea, astfel încât alte drivere sunt conștiente.
  • Imagine intitulată de frână în mod corespunzător pe o etapă de motocicletă 6
    6. Treceți la prima treaptă înainte de a ajunge la oprirea dvs. Pe măsură ce încetiniți, utilizați pârghia de schimbător în apropierea piciorului stâng până la trecerea la prima viteză. Punerea bicicletei în viteza cea mai mică vă ajută să începeți un început și să vă opriți în timp ce călătoriți.
  • Dacă ați fost deja în prima treaptă de viteză înainte de a încetini, nu aveți nevoie să faceți nicio modificare.
  • Imagine intitulată Frâna corect pe o etapă de motocicletă 7
    7. Plantați piciorul stâng când bicicleta se oprește în mișcare. Odată ce bicicleta este la o oprire completă, luați piciorul stâng și puneți-l ferm pe teren. Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți echilibrul și să împiedicați căderea bicicletei. Când doriți să începeți să vă mișcați din nou, începeți ușor accelerarea înainte de a pune piciorul înapoi în locul său.
  • Metoda 2 din 3:
    Încetinirea pentru o întoarcere
    1. Imagine intitulată Frâna în mod corespunzător pe o etapă de motocicletă 8
    1. Ușurați de la accelerație înainte de a începe rândul dvs. Pe măsură ce vă apropiați de rândul tău, răsuciți încet accelerația de la tine să decelerați. Reduceți viteza, astfel încât încă mai puteți face rândul dvs., dar nu, veți ajunge la o oprire completă.
    • Dacă mergeți prea repede în rândul dvs., puteți trece într-o bandă diferită sau în traficul care se apropie.
    • Dacă mergeți suficient de lent pentru a vă întoarce rândul și nu aveți nevoie să utilizați frânele, apăsați ușor pe frâna din spate pentru a clipea luminile de frână. Acest lucru permite alt trafic să știe că veți încetini mai mult.
  • Imagine intitulată Frâna în mod corespunzător pe o etapă de motocicletă 9
    2. Aplicați frânele înainte de a vă întoarce dacă trebuie să încetați mai mult. Relaxându-ți accelerația ar trebui să fie suficientă pentru a vă încetini în timpul unei viraje, dar ați putea avea nevoie de frânele dvs. dacă este un colț strâns. Apăsați ușor piciorul drept pe controlul frânei din spate și strângeți controlul frânei frontale cu mâna dreaptă. Asigurați-vă că bicicleta nu ajunge la o oprire completă dacă nu trebuie să faceți una.
  • Dacă aplicați oricare dintre frâne prea tare, puteți pierde tracțiunea și pierdeți controlul.
  • Imagine intitulată Frâna corect pe o etapă de motocicletă 10
    3. Înclinați în rândul tău. Strângeți genunchii împotriva corpului bicicletei pentru a vă ajuta să vă mențineți echilibrul. Uită-te la rândul tău și apăsați ghidonul în această direcție. Pe măsură ce faceți rândul tău, înclinați spre acea parte a bicicletei pentru a vă menține echilibrul. Bicicleta dvs. va începe să se sprijine în rândul său, astfel încât să puteți menține controlul.
  • În timpul unei viraje regulate, înclinați corpul și motocicleta în același unghi.
  • În timpul întoarcerii strânse, păstrați-vă corpul cât de drept posibil și numai să vă sprijiniți motocicleta pentru a vă menține echilibrul.
  • Avertizare: Evitați să utilizați frânele în mijlocul rândului dvs. sau altfel ați putea să vă loviți.

  • Imagine intitulată Frâna corect pe o etapă de motocicletă 11
    4. Accelerați când ieșiți din rândul său pentru a rămâne echilibrat. În timp ce sunteți la rândul dvs., mențineți aceeași viteză ținând accelerația. La capătul rândului, răsuciți accelerația spre corpul dvs. pentru a accelera și păstrați bicicleta.
  • Metoda 3 din 3:
    Frânarea în diferite condiții de drum
    1. Imagine intitulată de frână în mod corespunzător pe o etapă de motocicletă 12
    1. Utilizați ambele frâne atunci când se oprește, indiferent de condițiile. Când vă călăriți, este mai bine să utilizați întotdeauna ambele frâne atunci când trebuie să încetați sau să opriți. În acest fel, nu trebuie să schimbați nimic în timpul unei situații de urgență. Aplicați ambele frâne uniform pentru a ajunge la o oprire controlată în cea mai scurtă distanță.
  • Imagine intitulată Frâna corect pe o etapă de motocicletă 13
    2. Frână mai devreme decât în ​​mod normal, pe suprafețe alunecoase. Drumurile din pietriș sau trotuar care este umed pot provoca bicicleta dvs. să piardă tracțiunea în timp ce se oprește. Dacă sunteți pe un drum care nu este bun, rămâneți conștient de împrejurimile dvs. și de alt trafic pe drum. Aplicați frânele dvs. devreme pentru a evita coliziuni.
  • Plimbare în piesele anvelopei altui vehicul, dacă puteți evita alunecarea.
  • Avertizare: Chiar și lucrurile pe care le puteți călări în mod normal într-o mașină, cum ar fi un capac de coadă sau marcaj de banda, pot provoca bicicleta să piardă controlul. Evitați să mergeți prea repede peste ei când mergeți.

  • Imagine intitulată de frână în mod corespunzător pe o etapă de motocicletă 14
    3. Ușurați accelerația când călătoriți prin apă în picioare dacă aveți nevoie. Mergând rapid prin apa în picioare pe drum vă poate provoca Aquaplane, unde pierdeți tracțiunea de anvelope pe drum. Dacă drumul din fața dvs. arată strălucitor, răsuciți accelerația de la tine și păstrați bicicleta cât mai curând posibil pentru a încetini.
  • Nu aplicați frânele dacă pierdeți controlul asupra bicicletei în acest fel, deoarece poate face problema și mai rău.
  • Imagine intitulată Frâna în mod corespunzător pe o etapă de motocicletă 15
    4. Țineți frânele în jos dacă opriți o pantă. Dacă ajungeți la o oprire în timp ce călăriți fie în sus, fie în jos, bicicleta va începe să se rotească pe pantă. Când vă opriți, păstrați bicicleta îndreptată ca fiind direct pe deal pentru a vă menține echilibrul. Plantați piciorul stâng pe pământ și păstrați frânele din față și din spate activate astfel încât anvelopele să nu alunece.
  • De asemenea, puteți încerca să plantați ambele picioare pe sol și să utilizați doar frâna frontală, dar poate pierde tracțiunea pe dealurile mai abrupte.
  • sfaturi

    Practicați călăria și frânarea pe o stradă fără trafic sau într-o parcare până când sunteți confortabil.
  • Multe cursuri de siguranță pentru motociclete vă pot ajuta să vă învățați cum să vă frânați în diferite situații. Ia în considerare înscrierea pentru unul dacă nu ați luat deja unul.
  • Avertizări

    Nu trageți niciodată frânele din față, deoarece vă puteți întoarce bicicleta.
  • Încercați să păstrați bicicleta verticală în loc de a cădea pe partea dvs. într-o oprire de urgență. Anvelopele dvs. au mai multă putere de oprire decât corpul bicicletei.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar