Cum să eliberați o frână de parcare înghețată

O frână de staționare, denumită și o frână de urgență, frână electronică sau frână de mână, este utilizată pentru a lua tulpina de la transmisie atunci când vehiculul este parcat. Dacă frâna de mână este înghețată sau blocată, există mai multe tehnici pe care le puteți încerca să o eliberați. Metodele de încercare vor depinde de faptul că aveți de-a face cu rezultatele vremii la rece sau cu rugină.

Pași

Metoda 1 din 4:
Încălzirea unei mașini în vreme rece
  1. Imagine intitulată gratuit o frână de parcare înghețată Pasul 1
1. Porniți mai întâi mașina. Eliberați și setați frâna în mod repetat în încercarea de a ajuta la dezactivarea oricărei gheții din sistemul de frânare.
  • Imaginea intitulată Obțineți mașina din stațiunea de zăpadă 1
    2. Blocați cât mai mult spațiu deschis între sol și laturile vehiculului dacă frâna este încă înghețată.Lopată de zăpadă sau să aranjeze alte materiale de-a lungul părților laterale ale vehiculului.Acest lucru va crea o cale pentru fluxul de aer din partea din față în spatele vehiculului, minimizând "pierderile" de sub părțile vehiculului.
  • Obiectivul este de a obține căldura creată de motor și de a circula la radiator În partea din față a vehiculului, în partea din spate a vehiculului în care se află majoritatea componentelor frânei de staționare (ajustați locațiile care diferă de cele oferite în acest articol).Crearea unui "canal" sub vehicul prin zăpadă, etc. În spațiul de sub părțile laterale ale vehiculului realizează doar asta.
  • Imagine intitulată unitatea în Pasul de zăpadă 3
    3. Permiteți mașinii să se încălzească. Dacă gheața împiedică eliberarea frânei de mână, încălzirea mașinii poate ajuta la topirea gheții și să elibereze frâna. Porniți mașina și lăsați-o să funcționeze timp de cel puțin 10 minute înainte de a încerca să elibereze frâna de mână.
  • Așteptați în afara vehiculului în timp ce se execută. Odată ce motorul sa încălzit, aerul încălzit tras prin radiator de ventilatorul și căldura creată de sistemul de evacuare va trece sub lungimea vehiculului.Cu cât mai mult efort folosit pentru a "sigila" spațiile deschise sub părțile laterale ale vehiculului, asigură că aerul cald trece sub întreaga sa lungime și permite procesului de dezghețare să se completeze în cel mai scurt timp.
  • Imagine intitulată gratuit o frână de parcare înghețată Pasul 6
    4. Încercați să eliberați din nou frâna.Dacă este încă înghețată, permiteți mai mult timp pentru căldura creată de vehicul pentru a continua dezghețarea și / sau blocarea spațiilor deschise în partea din față și din spate a vehiculului (acest lucru este deosebit de util dacă este gusty sau vânt). Împingând ușor acceleratorul va crește ușor căldura și va accelera ventilatorul mecanic al motorului, care va forța mai mult aer cald sub vehicul.
  • Cu toate acestea, multe mașini mai noi, în special cele care sunt cu roți din față, nu vor avea un ventilator mecanic. Ventilatoarele electrice din aceste vehicule nu sunt afectate de viteza motorului și vor porni doar odată ce lichidul de răcire a atins o temperatură prestabilită.
  • Metoda 2 din 4:
    Îndepărtarea și topirea gheții
    1. Imagine intitulată gratuit o frână de parcare înghețată Pasul 2
    1. Inspectați frâna de mână și cablul pentru gheață. Frâna de mână este conectată la pantoful de frână pe una dintre anvelopele dvs. printr-un cablu negru subțire. Dacă nu sunteți sigur la care este conectat (ă), verificați manualul proprietarului pentru vehicul sau aspect online. Apoi, inspectați frâna de mână și cablul de parcare pentru gheață sau deteriorare.
    • Un pantof de frână este o bucată de metal lung, curbată, presată pe tobe de frână.
    • Dacă vedeți daune, coroziune, rugină sau alte probleme cu frâna de mână sau cablul, contactați un mecanic certificat.
  • Imagine intitulată GRATUIT O frână de parcare înghețată Pasul 3
    2. Chip off gheață din frâna de mână cu un ciocan. Puteți folosi un ciocan sau un ciocan pentru a elimina gheața blocată la frâna de mână. Direcționați-vă loviturile la gheață numai și nu loviți atât de mult încât vă deteriorați sau dent componentele de frână.
  • Imagine intitulată gratuit o frână de parcare înghețată Pasul 4
    3. Mutați cablul în jurul valorii de gheață gratuită înconjurătoare. Împingeți ușor cablul înainte și înapoi. Ar trebui să se miște liber. Dacă nu, inspectați zona pentru gheață construită în jurul cablului. Utilizați degetele la cip sau opriți orice gheață care ar putea menține frâna de mână să elibereze.
  • Imagine intitulată GRATUIT O frână de parcare înghețată Pasul 5
    4. Suflați frâna de mână și cablu dacă rămâne gheață. Conectați-vă într-un uscător de suflare și rotiți-l la înălțime, utilizând cea mai tare setare disponibilă. Direcționați aerul cald la frâna de mână și cablul pentru a topi orice gheață care ar putea împiedica eliberarea frânei.
  • Este posibil să fie necesar să utilizați un cablu de prelungire pentru a utiliza uscătorul de suflare în aer liber.
  • Imagine intitulată gratuit o frână de parcare înghețată Pasul 6
    5. Încercați să eliberați frâna de 10 ori înainte de a contacta un mecanic. Utilizați maneta în interiorul mașinii, care eliberează frâna de parcare. Încercând să elibereze frâna de mai multe ori poate ajuta la îndepărtarea gheții înghețate în jurul ei. Dacă frâna nu se eliberează după 10 încercări, trebuie să contactați un mecanic certificat.
  • Mașina dvs. va trebui să fie remorcată într-un magazin dacă frâna de mână este încă înghețată sau blocată.
  • Metoda 3 din 4:
    Care se ocupă de rugină
    1. Imagine intitulată GRATUIT O frână de parcare înghețată Pasul 7
    1. Pompa frânele de 10 ori. Dacă frâna de parcare este blocată din cauza ruginei, este posibil să puteți dezactiva unele rugină și eliberați frâna. Stați în interiorul vehiculului și pompați frânele de 10 ori. Asigurați-vă că împingeți pedala de frână în jos, în măsura în care va merge și lăsați-o să elibereze tot drumul înainte de a aplica din nou presiunea.
  • Imagine intitulată GRATUIT O frână de parcare înghețată Pasul 8
    2. Schimbați mașina de la conducere la invers de 3 ori. Angajarea transmisiei poate ajuta uneori o frână de mână blocată. Păstrați 1 picior pe pedala de frână și treceți de la unitate la invers. Apoi, treceți de la inversă înapoi pentru a conduce și repeta secvența de 3 ori.
  • Când ați terminat, puneți vehiculul în parc (pentru o transmisie automată) sau neutru (pentru o transmisie manuală).
  • Imagine intitulată GRATUIT O frână de parcare înghețată Pasul 9
    3. Încercați să eliberați frâna de parcare. Utilizați pârghia pentru a dezactiva frâna de parcare. Dacă nu funcționează la prima încercare, puteți continua să încercați până la 10 ori. Dacă frâna de mână este încă blocată, poate fi posibil ca cablul să fie înlocuit. Vorbiți cu un mecanic certificat pentru un diagnostic oficial.
  • Metoda 4 din 4:
    Prevenirea problemelor legate de frânarea de parcare
    1. Imagine intitulată gratuit o frână de parcare înghețată Pasul 10
    1. Utilizați frâna de mână cel puțin o dată pe săptămână pentru a preveni rugina. Dacă nu utilizați de multe ori frâna de parcare, este ușor de ruginit metalul. Scopul de a utiliza frâna de mână de fiecare dată când parcați vehiculul sau cel puțin o dată pe săptămână.
  • 2. Lubrifiați cablul de fiecare dată când obțineți o schimbare de ulei. Lubrifierea frânei de mână ocazional poate împiedica lipirea. Dacă vă modificați uleiul, aplicați o cantitate de lubrifiant de mazăre la cablul frânei de parcare de fiecare dată când schimbați uleiul. Dacă aveți schimbările de ulei realizate într-un magazin, întrebați mecanicul să luați cablul de frână de parcare pentru dvs.
  • Imagine intitulată gratuit o frână de parcare înghețată Pasul 12
    3. Asigurați-vă că lichidul de frână este depășit. Dacă mașina dvs. este scăzută la lichidul de frână, aceasta ar putea duce la probleme cu frâna de mână. Scopul de a verifica toate fluidele dvs. de fiecare dată când primiți benzină. Dacă observați vreodată că Fluidul de frână este scăzut, completați-l până la nivelul recomandat.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă temperatura va fi sub 32 ° F (0 ° C) pentru perioade lungi de timp, poate fi recomandabil să se evite utilizarea frânei de mână dacă acest lucru se poate face în siguranță.
  • Când parcați vehiculul, lăsați o transmisie standard în viteza și o transmisie automată în parc.
  • Rotiți roțile spre bordură dacă sunteți parcat îndreptați în jos sau departe de curbură dacă sunteți parcați îndreptată în sus, astfel încât roata din față a mașinii se sprijină pe bordură.
  • Avertizări

    Nu conduceți niciodată un vehicul cu frâna de parcare angajată, deoarece acest lucru ar putea provoca daune grave.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar